Horoskopy od 22-12-2008 do 28-12-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Padesátý druhý týden: 22. – 28. prosince.

Situace: V neděli začalo zima. Den se prodlužuje – i když se to nezdá. Ale zasněží a bude bílo a to je vždycky (ve městě alespoň nakrátko) veselejší. Saturn v Panně a Uran v Rybách ve vztahu k ostatním planetám by měly nabídnout celkem klidný týden. Budou tedy volné dny určené pro spokojenost a štěstí. Mimořádně by je měli vychutnat zrozenci z Býka, Panny a Kozoroha, podobně jako Raci, Štíři a Ryby. Ani ostatní by neměli být příliš na požitcích Vánoc kráceni, jen modří politici budou i nadále hysteričtí, zatímco oranžoví sleví z triumfálního troubení, protože si upozorňováním na svou očividnou a zaslouženou převahu už nemusí dodávat sebevědomí. V rodinných vztazích ať je více než oceňování dárků vědomí vzájemnosti a pospolitá radost.

Měsíční Kočka přeje všem příznivcům hvězd i karet o vánočních svátcích mír v duši, štěstí a spokojenost.

  1. SKOPEC

Jak má vypadat týden Beranů? Předně je zde onen nový objekt opačného pohlaví. Nejde o nic víc, než o konstatování faktu, není tedy třeba se příjemně bát možných milostných dobrodružství. Vztah těch dvou bude zřejmě intenzivně přátelský. V pondělí a úterý čekejte určitý větší pracovní nápor, ať už v provozu, nebo při finalizaci vánočních příprav…, ale zvládnete, zřejmě s pomocí Saturnova vlivu. Od středy může trochu zlobit zdraví, vždyť předchozí teplo a přáteli bílých Vánoc vymodlená změna počasí dokáže rozbít i kámen. Čtvrtek: nějaká společenská událost, při níž se Skopci neztratí. V pátek a v sobotu oboustranné vzepjetí milostné touhy s možná ohromujícími výkony. O víkendu bude zřejmě pokračovat vcelku bezuzdné vydávání peněz. Tam, kde nemají inventuru, vypuknou povánoční výprodeje a kdo si počkal, dočká se!

2. BÝK

Doufáme, že sportovní výkony z uplynulého víkendu se obešly bez zranění a případná nachlazení Býci zdárně překonali. Z počátku týdne přetrvávající spor s dětmi u těch menších smaže nadílka a mísy s dobrotami, u starších však nesoulad potrvá, dokonce vyhrotit se může mezi rodiči a dětmi dospělými. Nelibost bude pramenit především z rozdílného přístupu k možným půjčkám. V úterý hrozí nějaký milostný zádrhel. Čtvrtek nebo pátek slibuje zřejmě v souvislosti se štěpánskými návštěvami setkání s kýmsi, koho Býci neviděli dlouho, ale setkání to asi nebude příjemné. V pátek pozor na ostudu. Celkový pocit, jenž vás vyhazuje z klidu, totiž, že všichni kolem se chovají divně, může platit naopak: Nechováte se totiž divně právě vy? A zvláště o svátcích, kdy jsou lidé jaksi citlivější? Víkend nevykazuje zvláštnosti a bude zřejmě spíš otravný. Může v tom mít prsty i sobotní Novoluní!

3. BLÍŽENCI

Všeobecný předpoklad tohoto týdne svádějící k radovánkám a společenskému životu si někteří Blíženci vyloží tak, že skoro nevyjdou z pro játra poněkud náročných mejdanů. Některým může náhlý a překotný životní styl významně zkomplikovat osobní vztahy, nezadaným však v podstatě zdravě. V pracovních nebo studijních věcech budete v některých případech po všech těch neprospaných nocích mimořádně úspěšní. Od středy je volno, ale to pro vás zřejmě v širším slova smyslu neplatí – žádné ospalé svátky! Ve věci vleklých rodinných sporů je čas vhodný k všeobjímajícímu smíru. Do domácího sexu ale zapojte víc fantazie. Dokážete-li to, budete až překvapeni.

4. RAK

Rozhodně by se ve dvou zbývajících pracovních dnechproti minulému týdnu měla zlepšit mrazivá atmosféra na pracovišti. Napomůže tomu schopnost Raků i proti své vůli uzavřít aliance s možnými nepřáteli a konkurenty prostřednictvím vámi navržených kompromisů přijatelných pro druhou stranu. Že jste museli ustoupit? Neznáte to: dva kroky dopředu a jeden zpět? A co že následuje po fázi couvání, aha? Jakmile tyto věci zvládnete obraťte svou budovatelskou pozornost k osobním vazbám – i tady jsou nitky, které je lépe trpělivě rozšmodrchávat a přetržené znovu navazovat, nežli snad energicky řešit prostřednictvím nůžek. Sváteční čas je váš spojenec. Kontrolujte ovšem své emoce podobně jako v pondělí a úterý v práci. Vybouchnout může semtex, ne vy, pokud vám ovšem na vašem protějšku záleží. A mělo by! Kdo vás zná lépe (a to i z té horší stránky, kdopak vás to už tolikrát přinutil k pláči)? Kdo je pro vás v dobrém vždy předvídatelný?

 

  1. LEV

Věci podstatné nechť se Lvi snaží absolvovat hned zpočátku týdne. Pak vás zřejmě buďto zradí zdraví a nebo přepadne malátnost a únava bezmála osudová. Přestaňte se kasat na Měsíc – ten v sobotu z oblohy zmizí. Vyhněte se jakémukoliv riziku. Nejlépe by bylo na poslední dva pracovní dny dát si na hlavu pytel a na ten měch visačku s nápisem Nikdo tu není – přijďte po svátcích. Týden jinak bude ve znamení Lvíčat: středeční nadělování a také víkend a sobotní Novoluní (o této noci je dobré na děti nejen myslet, ale pro ty, kdož chtějí a nemohou, by pokus udělat je mohl být dost možná úspěšný!)

  1. PANNA

Především některé Panny by mohly mít neobyčejně pestrý týden, co se kontaktů s osobami opačného pohlaví týká, a není to vždy jen chvályhodná píle, s níž stihnout jich lze mnoho. Téměř všechny věci se lépe dělají ve dvou, Měsíční Kočka však soudí, že ne vždy to platí o dvojicích příležitostných a spíše nahodilých. Vaše párování nejde tak zcela dohromady se zvýšenou popudlivostí a též hádavostí. Snažte se mnohdy nepochopitelné projevy nevole ventilovat raději nějakým utajeným způsobem: raději, až budete sami, kopněte do zdi místo vyvolávání zbytečných sporů, navíc nikoliv věcných, prostých elegance a ústících v hloupé urážky. Nepoučujte nakysle, když sami chybujete. A tam, kam jdete, přijďte včas! To platí nejen pro současné svátky, ale bylo by celkem dobrým předsevzetím k blížícímu se Novému roku…

  1. VÁHY

Poznámka zmiňující společenské vyžití na kulturních akcích lze aplikovat i na Váhy, ačkoliv zde se dobře bude dařit především těm, kteří onu tvůrčí nitku sami mají. Dobrý týden tedy Měsíční Kočka přeje především kreativcům ze všech oborů, především pak slovesných a to ve smyslu autorském, i reprodukčním. Básníci, spisovatelé a herci prožijí proto vesměs plný a úspěšný týden. (Ne zcela to ovšem platí pro oblast odměňování.) Není bez zajímavosti, že i v uměleckých oborech netalentovaní jedinci budou velmi tvůrčím způsobem úspěšně usilovat o sex, v němž protějšku i sobě v druhé polovině týdne zřejmě ještě v zajetí vánočního okouzlení nalijí naplněné touhy po okraj.

  1. ŠTÍR

Tento týden bude zřejmě ponoukat Štíry k větší samostatnosti. Prostě někteří mohou mít pocit, že je okolí svazuje či brání jim prostě v rozletu. Tento dojem je bude pronásledovat celý týden, ty dva dny v práci, ale i v osobních svazcích. Žádná z řečených možností sama o sobě není špatná ani dobrá. Zříkat se podpory spolupracovníků, okolí a nebo blízkých nemusí být ve výsledku správné a v provedení snadné. Zrovna tak je pochybené setrvat ve svazku, jenž nás nerozvíjí. Zvažte, zda máte na to jít si za svým sami. V úterý a středu dbejte zvýšené opatrnosti, která by vás mohla ochránit před úrazem, například při kuchání kapra. Využijte narůstající vliv hvězd: své plány proberte s nezávislým odborníkem, třeba u společenské večeře. Rozhodně žádné nevratné kroky nečiňte v pátek ani v sobotu (v privátní sféře). A v neděli se po svátečním povalování věnujte aktivnímu odpočinku.

  1. STŘELEC

Mezi jedince na něž počasí působí truchlivě, se občas řadíme všichni, ale v daném týdnu budou možným depresivním stavům podléhat především zrozenci ze znamení Střelce. Ve veselé společnosti se některým možná podaří rozehnat chmury, ale pokud by cítili, že je tomu naopak a tlak tragického pocitu v nich uprostřed rozjařeného kolektivu (ale i rozjuchané rodiny) spíš roste, měli by se odklidit do ústraní. Dejte si něco dobrého, zhasněte a nebo ztlumte světlo, poslouchejte klidnou hudbu, nikoliv povinně zrovna koledy. Ačkoliv Měsíční Kočka není příznivcem abstinentních rad, protože by jejich rozdávání považovala za pokrytecké, měli by se Střelci, kteří se octnou v popsaném stavu, skleničce spíš – svátky nesvátky – vyhýbat.

10. KOZOROH

Již se Kozorohům podařilo osázet paseku, kterou před čtrnácti dny někteří z nich kolem sebe vyrubali? Jak se to vezme: naštěstí paměť okolí o trapasech, jež způsobili, bude děravá. Pokud se tedy budete chovat chytře, stanou se vaše maléry součástí mýtů a nebude po čase už nikomu jasné, kdo že to tenkrát byl ostatním za vola. Pokud v nějaké finanční operaci přeměříte opravdu dvakrát, ale pak nebudete s řezem otálet, můžete si finančně pomoct. Víkend bude spíše nanicovatý. Úspěchy by vás neměly minout jako lamače srdcí. Případná nevěra však praskne a to není dobrý předpoklad do ukončeného Adventu. Pro všechny, ale Kozorohy zvlášť platí, že Novoluní (stejně jako Úplněk) je dobrý den pro půst a nebo alespoň den střídmosti a zdravého životního stylu: tentokrát vychází na sobotu.

11. VODNÁŘ

Že Vodnářům bude většinu týdne leccos vycházet až zázračně, neznamená, že by měli zcela pominout mozek. Intuice vás může ochránit před jednoduchými nebezpečími, ale na komplikované operace nepřátel několik tahů dopředu se svými pocity a dojmy nevystačíte. Jste schopni podrobné analýzy své minulosti, současných kroků i kritického prognózování? O svátcích na ně budete mít čas, ale raději žijte přítomností a čerpejte z ní sílu. Mohou vás zle tížit nedořešené vztahové problémy. Podobny noční můře zmarní čas, který byste měli věnovat milování. Nezatěžujte jimi ovšem probůh partnera. Snažte se přemoct stress. Aktivně sportujte a pokud nemáte rádi to slovo, prostě se hýbejte. Může jít i o zdravý pohyb na zdravém těle, dokáže zázraky. A v nejširším slova smyslu si ale dejte pořádný pozor na peníze!

 

12. RYBY

Ve středu se Rybám dík Neptunovi vydaří štědrovečerní balábile, k jehož úspěchu Ryby přispějí vrchovatou měrou. To může mít i dohry milostné, pokračovala by tak u některých dobrá série z předchozího týdne. Ve čtvrtek mějte oči otevřené – projde kolem vás dost možná Osud: neosloví vás, poznat ho musíte, a také chytit, sami! Těžko říci, co to znamená v den, který většinou trávíme v bačkorách u bedny a egyptských hrnců. Na sklonku týdne přijdete na něco, co později uplatníte v práci nebo ve škole a co ve vašem hodnocení bude znamenat v následujícím roce krok správným směrem. Vyloučen není ani hmotný bonus. Tento jistě pozitivní posun bude však v některých případech podmíněn charakterově sporným činem. Zvažujte proto pozorně, zda se vám prasárna vyplatí, či budete-li tratit, pokud zůstanete mravně čistí. Nemusí to být, jak se může na první pohled zdát, zcela jednoduché účetnictví…

– Nashledanou za týden. –