Význam Jmen

Jména jsou pro náš život velmi důležitá. Dávají nám náznak individuality a umožňují se odlišovat od jiných lidí. Hezké a odpovídající jméno přidává na důvěryhodnosti a má velký vliv na mezilidské vztahy. Jména zůstávají v paměti potomků a tím také přechází do historie. Mohou být zdrobnělá, stejně jako mohou zachovat tvrdou podobu, která bude vzbuzovat respekt u okolí a vytvoří prostor pro úctu.

Výběr jména s „dobrým“ významem, je pro mnoho osob tím nedůležitějším. Při každém výběru jména bychom neměli brát v potaz jen různý význam jmen, ale také spojení s příjmením a celospolečenský vztah k jistému jménu, tak aby nositel jména nebyl ve svém životě zbytečně zesměšňován. Zde zahrnutý seznam jmen se zaobírá tím, jaké predispozice bude mít nositel vybraného jména, i když samozřejmě je to jen jeden z mnoha aspektů a vše další a plný stav ovlivňuje i okolí či výchova.

Význam Jmen Podle Abecedy

A B C D E F H J K L M

P S T V Z

Aktuální seznam jmen čítá 40 nejpoužívanějších v České Republice, v blízké budoucnosti bude rozšířen na 100 nejlepších a poté postupně doplňován a to nejen o další jména ale i případně o další detaily u již dříve popsaných jmen – v plánu podle možností ve vzdálenější budoucnosti by mohly být i například vazby jmen na vhodná znamení zvěrokruhu.

3 komentáře u „Význam Jmen

Komentáře nejsou povoleny.