Význam – písmeno C

Cecílie (také jiné varianty) – jméno je odvozeno od latinského přídavného jména caecus – tma, pochybné. Přesto se žena s tímto jménem pohybuje celý život se vztyčenou hlavou. Má ráda tvrdou dřinu, svůj dům a rodinu. Často se rozhoduje pro těžké úkoly, které později dokonale plní. Je společenská, často hostí své přátele, ale stejně často ráda chodí na návštěvy. Bývá spíše věřící.

   
Celina   – jméno má původ v latinském slovu cealum – nebe. Osoba s tímto jménem má stálou povahu, ráda přijímá zodpovědnost, a velmi si cení, když její rady pomohou někomu jinému. Má silný hlas a proto i ráda vede ostatní – bývá přirozeným vůdcem. Dokáže se velmi dobře prezentovat v každé situaci. Má cit pro krásu, barvy a rytmus – často má úspěch v uměleckých oborech.

   
Cesar – vždy chce pochopit ostatní, chce někým důležitým a váženým a také často hledá kontakt s podobnými lidmi. Má rád hry a cestování, ale vždy poté rád odpočívá doma. Člověk se stálým chováním a charakterem, je pracovitý a učenlivý. Rychle dosahuje úspěchu, vydělává a také zakládá rodinu. Je stálý v lásce. Bývá nervózní a výbušný.
   
Cyprián -jméno řeckokyperského původu – kyprios znamená, kyperský neboli pocházející z Kypru (i když nejznámější Cyprián byl svatým ze Severní Afriky). Je to člověk který se v životě řídí city a vášněmi, nikoliv rozumem. Život a jeho nesnáze chce poznávat na vlastní kůži, rád cestuje, má v oblibě dobrodružství a zábavu. Bývá poctivý, důsledný a cílevědomý. Svými schopnostmi pomáhá nejen sobě, ale vždy i rodině, blízkým a známým. Je upřímný a v práci vždy vzorný. Velmi si cení přátelství a snaží se ho rozvíjet co nejvíce. Neustále bojuje s lidskou falešností, lží, neúctou ke starším a leností. Nemá rád chaos a anarchii, bývá většinou rozeným demokratem.