Horoskopy od 19-01-2009 do 25-01-2009

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet od „Měsíční Kočky“

 

Čtvrtý týden nového roku:

19. – 25. leden

 

Situace:

Zrozencům z většiny znamení umožní planety prožít v podstatě ospalý týden. Ve středu Merkur docouvá z Kozoroha do Vodnáře, a stane se tak společníkem Neptuna i dlouhodobě zde zaparkovaného Jupitera. V Kozorohovi zůstanou Mars a Pluto. Venuše a Uran sdílí čas spolu v Rybách. Proto ani v Měsíční Kočce nečekáme proti uplynulému týdnu významnější změny, rozhodně co se výsostně privátních oblastí týče. Náš celkový zdravotní stav se zhorší, možná úmrtí ne vždy však hvězdy připisují chřipce a některá mají dokonce násilnou povahu, proto pozor! Pozvolné ztrácení se naší věčné souputnice Luny vyostří spor mezi politickou reprezentací a opozicí: body, které krátkodobě získá, mohou při nešikovné prezentaci a nebo hloupém nafukování střednědobě zpomalit její trvalý růst. Nová hospodářská čísla náladu nezvednou. I v mezinárodním prostoru se slibně se představující události zadřou a oleje vůle a úsilí dokonce změní ve svůj opak. Bylo by překvapivé, kdyby česká snaha o zdárné vyústění věcí nebyla – a to přes umírněně pozitivní dopad – spíše legrační.

 

 

1. SKOPEC

 

Skopci na tom budou dobře s hlavou a tím, co by mělo být v ní – tedy s mozkem. Neznáte úsloví ten má hlavu jako beran? Aby ovšem dobře fungovala, vydatně spěte, hodně pijte a choďte na procházky. Pokud vás dožene stres, hrkněte si alespoň dvakrát denně tymiánového čaje. Když vás ani při dodržení předchozích rad nepřestane hlava brnět a v uších pískat, zkuste recept z pomezí jógy: posaďte se na paty a nebo po turecku. Dlaň levé ruky si položte na čelo, dlaň pravé na zátylek a zavřete oči. Pět minut vydržte v této pozici soustředěně dýchat. Už je to lepší? Jinak si tento týden dejtepozor na peníze. Za jejich ztrátou by neměly být chybné finanční operace, ale nepozornost. Zašijte si kapsy a vyhněte se tlačenici. Věnujte pozornost různým týpkům tulícím se k vaší kabelce. Naopak v milostné sféře se tulte se svým protějškem vroucně.

 

2. BÝK

 

Nelze vyloučit útok chřipky na Býky. Ať tedy dají pozor na mandle, krk vůbec a štítnou žlázu. Koho skolí rýma a zalehnou mu dutiny, mohl by inhalovat karlovarskou sůl a olejíčky, tee tree, heřmánek či eukalyptus. Večer si někdo dá mléko s medem, jiný s koňakem a ten nejchytřejší, co chce spát jak jezule, s obojím. A jak se připravit zázvorový čaj? Měsíční Kočka vyštrachala následující recept: lžičku čerstvě nastrouhaného zázvoru smíchejte se šťávou z půlky citronu a lžičkou medu, obé přelijte vroucí vodou… A dejte si tento týden pohov od namáhavých výkonů, což se týká jak sportu, tak přemrštěných sexuálních aktivit. Výjimka se připouští, pokud toužíte po potomkovi. Týden by měl být velmi plodný: v tomto konstatování je naděje i varování. Čtvrtek není dnem dobrým pro prodej a nákup.

 

3. BLÍŽENCI

 

Zrozenci v tomto znamení boudou následující týden zřejmě velmi úspěšní ve společenské oblasti. Nejen že se účastní nějakého zajímavého večírku nebo setkání, ale zazáří tam coby hvězdy. Stud nechť jde stranou: honem do světla reflektorů! Muži se zbaví koktavosti a panenky vystoupí z kouta, protože jim dojde, že tam by je nikdo nikdy nenašel. S penězi si nedělejte starosti, nějaké budou. I v práci vám vzrůstající nebo znovuobjevené sebevědomí velmi pomůže (pozor ale na toho, kdo vám po něm dupal). Ruku v ruce ať to jde se skromností, což lze skloubit – a ne že ne. Měsíční vliv: pozornost popřejte především pažím, plícím a průduškám. Fyzickým pracím i koníčkům tento týden vyhlaste STOP. Na kašel pijte heřmánek. Choďte zpříma, dýchejte zhluboka. A nebojte se milování.

 

4. RAK

 

Hned čtyři planety dají tento týden sílu především lidem samostatným, ostatní vyzývají: nebojte se vlastního, nikým a ničím neovlivněného pohledu. Buďte otevřeni i názorům druhých. Tolerance není slabost, ale je naopak projevem síly. Ať se tedy Raci těší na vcelku dobrý týden bez zdravotních, společenských a pracovních odchylek od celkem uspokojivého normálu. V úterý a ve středu dejte pozor na ulicích a silnicích, a to jak v roli řidičů, tak pěších uživatelů komunikací. V oblasti osobních vztahů se týden jeví jako velmi podnětný a představuje obnovu starých přátelství a možné navázání nových (prosím jen o jistou zdrženlivost v tom, co a jakou formou na sebe všechno prozradíte). Hvězdy po všech stránkách přejí lásce.

 

5. LEV

 

Lvi by se měli mít na pozoru před zrzavou osobou středního věku, prý i před zeleninou dušenou s masem a také před vlastní tajnosnubností. Pokud se totiž v nějaké věci, zřejmě velmi osobní, hned v první půli týdne nevysloví naprosto jasně, budou mít druhou půlku (a zřejmě i mnohem víc) dokonale zbabranou. V opačném případě se přiblížíte ráji: tam byli lidé sice s holými zadky, nicméně dokonale šťastní. Vaše materielní zajištění za moc nestojí, ale žízeň po lásce a chtíč jsou nekonečné: obé může příští týden dojít naplnění. Jen pozor, jak upřesňují lvímu znamení příslušné karty, na fazole! Lidé z daného znamení mohou za svůj šťastný den považovat především sobotu, v o něco menší míře a čímsi podmíněně zřejmě i středu.

 

6. PANNA

 

Hned v počátku týdne budou Panny nuceny řešit problém se zaměstnáním: pro některé půjde o to, zda zvolit mezi možným postupem vzhůru a nebo odchodem. Zvláště starší ročníky zřejmě intuitivně sáhnou po postupu, který je spojen s hmotným ziskem významně vylepšujícím možný důchod. Otázka je, zda se ho v tak infarktové pozici dočkají. Odchod z jistého místa na druhé straně znamená velké riziko – a to zvláště v dnešní době, protože nejen karty a hvězdy, ale i analytici pracující s tzv. racionálními daty soudí, že bude hůř… Poraďte se o situaci s někým zrozeným ve vodním znamením. A s partnerem se obejměte. Neudělali jste to dost dlouho a nebo jen ledabyle. Dejte do toho fakt cit. Vydržet s vámi je totiž někdy očistec.

 

7. VÁHY

 

Ostatní Váhy se budou těšit zdraví proměnlivému jako dubnové počasí, předchozí ochlazení zřejmě vyústí v ten nedobrý stav, kdy kosti a klouby bolí, hlava se motá a nemoc se hlásí střídavými nástupy mrazení a horečky, je to sice na postel, ale pořád si myslíte, že to ustojíte. Pozor na suchý kašel! Udělejte všechno proto, abyste mohli odchrchlat z hloubi plic… Klidně zalehněte, štěstí k vám bude stejně otočeno v lepším případě bokem: v práci hrozí nejasné tahanice zrovna tak jako nějaká nedorozumění s přáteli. Lehko se dostanete do řečí i dluhů. Opačné pohlaví se vám bude vyhýbat a v tomhle stavu na něj nemáte stejně pomyšlení. Pro většinu Vah to nebude dobrý týden. A nevyváží to ani solidní naděje na úspěch pokud si vsadí, slovenský extra jackpot ostatně konečně stejně padl.

 

8. ŠTÍR


Práce, práce a zas práce – jenže Štíry jako na potvoru zrovna nenaplňuje. Budou v ní jenom nervozní. Nejde o peníze – některým dokonce v tomto týdnu slíbí přidáno a tam, kde se jedná o daňovou terminologií řečeno osoby samostatně výdělečně činné, se na obzoru objeví možnost dalších a právě ne zanedbatelných příjmů. Navíc to, oč se Štíři tak vehementně hádali, se ukáže jako nejen průchozí, ale dokonce velmi dobré. Zadostiučinění vám nikdo nevezme, když už vás nikdo nepochválí. V soukromém hájemství to bude lepší. Všechno to zneuznání a potlačená zlost z vás učiní sexuální tygřice a tygry, přivádějící partnery v hlasitý úžas. Není to zrovna pozotivní motivace, na dlouho je dokonce zhoubná, ale … funguje to.

 

9. STŘELEC

 

Přestože pondělí slibuje Střelcům ve škole pisárně i domu jen plíživou nudu, polomrtvou bilanci může vylepšit setkání s přáteli. Sice při něm prasknou nějaké peníze, ale nenalepí se na vás pověst škroba. Dejte však pozor a nepřežeňte to. Nejen kvůli následným bolestem hlavy a pálení žáhy, roztomilá špička se dost rychle mění v obtížnou opici. Je dobré znát svou míru – kvůli sobě i okolí. V půli týdne bude čas dobrý na uzavírání výhodných kontraktů a smluv, nákup, prodej a spekulace. Střelcům by se mělo dařit i v plnění pojistných událostí (proti aktuálním politickým hrůzám nás však nikdo nepojistí). Na konci týdne se Střelci trochu poškorpí s přáteli, s nimiž jim při pondělku bylo tak dobře – partnerům před nimi totiž dají přednost. Vyslechnou si své, ale za týden na tomto místě mi jistě dají za pravdu, že dobře udělali.

 

10. KOZOROH

 

Mnoho Kozorohů má možnost úspěšně naplánovat (a dokonce zaplatit) letní dovolenou. Znamená to, že na tom finančně nebudou nejhůř a ještě získají navíc nějaké peníze, rychlé a přitom poctivé… Cestování jim hvězdy dopřejí i v reálném čase. Pojedete do hor? Pak pozor na kolony podobně nadšených řidičů s lyžemi na střeše. V jednom směru vás bude na silnici vždycky moc, máte-li možnost, vyhněte se horské dopravní špičce. Buďte opatrní. Nechceme strašit, ale někteří z Kozorohů se na zpáteční cestě povezou… Jinak velmi važte slova, která pustíte přes jazyk. Prostořekost se vám může vymstít. Co považujete za vtip vy, nemusí se jevit jako extra veselé každému: ne každý je naladěn na stejnou vlnu a váš smysl pro humor je navíc podle převažujícího mínění někdy poněkud neortodoxní.

 

11. VODNÁŘ

 

Týden začne pro Vodnáře dobře. Budete zářit jako dosud neuklizený vánoční strom. Trochu opelichaně, což za pozlátkem nikdo neuvidí. Tak využijte nepopiratelný půvab, jenž z vás bude prýštit na všech frontách v osobním životě i v práci. Skvělá forma vám pomůže řešit i věci jaksi zadrhnuté nebo skřípající. To by bylo, aby se na vás neusmálo štěstí i v jinak poněkud stále vachrlaté sféře finanční, z níž vám nepomohly – spíš naopak – vlezlí náhončí obchodních center, lákající na povánoční slevy! Jenže pozor: hvězdy jsou vám nakloněny jen do čtvrtka (včetně). Ve zbytku týdne se budete sotva chytat. Také zvažte, abyste nic v těch dnech dobrých nepřehnali či snad na konto šťastných chvil nezhřešili: možné maléry by ve vás vzbudily smutek nad nemožností dosíci pohádkového kouzla neviditelnosti a víkend by bylo nejlépe strávit s duchnou přes hlavu.

 

12. RYBY

 

Luna spějící k novu by v dopadu na znamení Ryb měla vaši pozornost napřít na chodidla a lymfatické uzliny, respektive celým systémem, a také na chůzí. Cvičit byste měli, až z vás bude pot cákat, a nebo se alespoň pořádně vypotit v sauně. Kdo však si v tyto dny bude mýt či stříhat vlasy, dočká se prý více lupů a možná i začne plešatět. Jenže na Moravě se říká: Blbůňovi vlasy neslezů… Známe ovšem i holohlavé tupce (hvězdy ani karty o nějakých vazbách velikosti osrstění a inteligence ovšem vůbec nemluví). Ryby by dále měli dát pozor na alkoholické nápoje – jak co se objemu, tak i co se síly týče. I kdyby značky byly nejlepší, kroťte se ve vzpírání nápojového skla i v množství hrdlem prolitém množství. Míru držte na zápraží taneční sezony i sklonku masopustu. Zvrtnutý kotník by nebyla dobrá věc. Třetímu druhu pohybu (vy už víte) se však můžete úspěšně věnovat s plným nasazením. Zlepší se i vaše peněžní situace, ne sice konkrétně, ale mít budete nadějné vyhlídky

 

Klidný týden a brzy nashledanou.