Význam – písmeno A

Ada – jemná a kulturní osoba, citlivá na krásu, která má ráda přírodu. Velmi touží po získávání znalostí, sbírá vědecké knihy, zvláště se specializuje na filosofii. Je odvážná a společensky citlivá.

Adam – Rád se drží faktů, ale často nevěří vlastním schopnostem a znalostem a má problémy se samostatností. Je klidný a preferuje kompromisní řešení. Velmi často tají, že je zamilován, ale ve vztahu je věrný. Má úspěch v obchodě a obecně ve službách. Bývá šetřílkem a také je velmi tvrdohlavý.

Adéla – Je všestranně nadaná, kriticky přistupuje k životu a informacím, bývá temperamentní. Nemá ráda kritiku, téměř nemění názory.

Adolf – Má stálé názory, je kulturně zaměřen, mývá dosti výbušný temperament. Je citlivý, má vůdčí vlastnosti, jeho zájmy zahrnují mnoho oborů. Občas ztrácí sebekontrolu a v takových situacích může být nebezpečný.

Adrian – Citlivá osobnost řídící se intuicí. Bývá dobrým učitelem nebo profesorem, zvláště v uměleckých oborech. Má dobré manažerské schopnosti.

Agáta – Optimisticky přistupuje ke světu a životu obecně. Má ráda neustálý pohyb, nesnáší nudu. Mívá výtvarné schopnosti, ale častěji se u ní objevuje literární nadání. Má velmi dobrý smysl pro humor, co jí pomáhá v různých problémových situacích.

Albín – Je spořivý a společenský citlivý. Neutíká před zodpovědností. Své názory brání velmi zarputile a kvůli tomu mívá mnoho rodinných problémů. Je velmi dobrým organizátorem, sebejistým a schopným. Nemá rád příkazy, preferuje plnou svobodu rozhodování. Jako manžel je průměrný, ale jako otec výtečný.

Aldona – Je energická, podnikavá, nemá ráda nejasné situace. V chování je zásadová, ale dokáže řešit problémy s jemností a schopná jiným dát mnoho lásky a citu.

Alexandr – Je člověkem otevřeným na všechny novinky. Je obecně pracovitý, i když občas dokáže si i jen tak pro potěšení zalenošit. Bývá velmi dobrým bavičem proto je ve společnosti oblíben. Rád čte a poslouchá muziku. Bývá úspěšným advokátem.

Alexandra – Je spravedlivá a velmi si váží pravdy u jiných a hlavně u sebe, co jí občas přináší dost problémů. Hodně sní, bývá nervózní občas v některých reakcích přežene. Ačkoliv je velmi společenská, tak její touha věci řídit způsobuje různé konflikty. Mívá krásné ideály, ale málokdy cokoliv realizuje.

Alexej – Je klidný a citlivý. Je dost rozhazovačný. Dokáže být velmi šťastný, pokud dosáhne pozice, která mu vyhovuje. Je dobrým poradcem, má rád zajímavou společnost.

Alfons – Drží slovo, bývá umělecky nadaný, zvláště ho zajímá hudba. Trochu se podceňuje. Je citlivý, má rád svůj klid. Má velmi analytický přístup jak k životu tak k práci.

Alfréd – Nerad se vyjadřuje jasně, co bývá občas příčinou neporozumění. Je rozumný, má pevný charakter, ale také sám sebe považuje za lepšího než okolí. Chce aby si ho lidé vážili a obdivovali, ale aby to zároveň nedávali výrazně najevo. Vždy jde svou vlastní cestou a nechce aby se kdokoliv míchal do jeho života. Je dobrým otcem, ale má rád různé přítelkyně.

Alena – Jméno pocházející z řečtiny a jehož původní význam byl měsíc, má několik variant. Alena je rozhodnou osobou. Velmi dobře se hodí na vedoucí pozice. Má pro to vlohy a netoleruje, když jí někdo rozkazuje nebo se snaží vnutit vlastní řešení. Je spravedlivá, její soudy jsou umírněné a pravdivé, je šlechetná a přímočará.

Alice – Má tvůrčí schopnosti, bývá dobrým hudebníkem, výtvarnicí nebo spisovatelkou. Je věrná své rodině, dobře vaří a hospodaří rodinným majetkem. Bývá oblíbená, dokáže se přizpůsobit jakékoliv společnosti, má dobrý smysl pro humor.

Alois – Bývá energický, zlomyslný a agresivní. Vždy zdůrazňuje svůj význam a své činy. Má vůdčí schopnosti. Mívá problémy chápat ženu jako svoji partnerku, není příliš dobrým manželem a otcem. V životě si dělá co chce a od okolí vyžaduje, aby to akceptovalo. Má velmi složitou osobnost, kterou těžko chápou i jeho nejbližší.

Ambrož – Mívá mnoho schopností, zvlášť vyniká při učení se cizích jazyků. Je silnou osobností, dokáže dobře organizovat své záležitosti. Má dobrý smysl pro humor a dobře baví své přátele. Nemá rád kritiku a velmi těžce nese jakékoliv poznámky týkající se jeho osoby.

Anastázie – Je citlivá a staví na slušnosti, kterou vyžaduje i od svého okolí. Bývá konzervativnější, ráda čte a je pracovitá. Velmi si cení krásu, sleduje módu a vybírá si pečlivě společnost. Bývá nestálá v lásce, ale je dobrou matkou.

Anežka – Bývá citlivá, klidná a velmi svědomitá. Je možná až příliš idealistická. Charakter má pevný, ale nedokáže jiné lidi přesvědčit o správnosti svých názorů. Bývá odvážná a nezávislá. Je to dobrá učitelka a téměř dokonalá matka.

Anatol – Velmi ho zajímá charita, je odvážný a brání slabší. Postupuje podle své intuice, která ho téměř nikdy nezradí. Je konzervativní a tvrdě si stojí za svými názory. Brzy zakládá rodinu, ale dlouho hledá tu svoji jedinou pravou lásku.

Aneta – Je velmi věrná, váži si svého manžela, dětí a domácího krbu. Nežene se za společenskými zábavami, ale také se jim nijak výrazně nevyhýbá. Má ráda klid a harmonii v rodině. Dokáže se chovat dosti diplomaticky, ale často její snahy bourá určitá naivita.

Angelika – Je milá a přející. Mívá hodně osobního kouzla. Je sice hodná, ale není příliš silnou osobností a je nestálá. Řídí se spíše srdcem než rozumem.

Anděla – Bývá trošku jednodušší, ale je velmi hodná. Často nedotahuje věci do konce, protože nemá příliš silnou vůli.

Andrea – Je ostrá a cílevědomá, ale pod tvrdou slupkou se dost často ukrývá romantická duše. Velmi často touží po nějakém uměleckém úspěchu, ale mnohem více dosáhne v pragmatických oborech nebo přímo v podnikání.

Anita – Ženy s tímto jménem bývají sobecké a ve svém chování velmi vypočítavé. Hodí se do podnikání, ale bez dozoru mohou způsobit problémy, protože jsou dosti důvěřivé. Neváží si příliš rodiny a dosti pozdě se vdávají.

Anna – Má ráda klid, ale občas ve společnosti dokáže vybuchnout a tím si způsobí různé problémy. Váží si krásy přírody, je společenská, ale nijak přehnaně.

Antonín – Je velmi dobrým znalcem lidské duše a dokáže přesně ocenit jiné lidi. Bývá všeobecně vzdělaný, má kritický přístup k životu a díky tomu má úspěch. Doma je téměř neviditelný, jako otec a manžel spíš průměrný, ale za to se vždy stará, aby rodinu dobře zajistil. Nemá rád kolem sebe příliš moc lidí, cení si klid vlastní pracovny.

Apolinář – Má mnoho vznešených ideálů, které se snaží v životě realizovat. Je pečlivý a jde za svým cílem, díky čemu často jeho snahy končí velkým úspěchem. Jeho osobnost je ale nestálá, jednou je klidný, jindy z ničeho nic dokáže vybouchnout. Řídí se aktuálním hnutím mysli, co občas ublíží jiným lidem.

Arkád – Je to optimista, který v každé situaci dokáže své okolí potěšit a rozveselit. Ženám se líbí a u muži si ho váží. Nepotrpí si moc na učení, co mu komplikuje životní cestu, protože jen talent v životě většinou nestačí. Miluje svoje děti a ženu, rád se stará o domov. Mívá štěstí, je pečlivý pozorovatel.

Artur – Je to silná individualita, v životě jde jen a jen vlastní cestou a řídí se podle sebou určených pravidel. Dokáže jiným lidem ukázat, jak být spořivý, ale zároveň nebýt lakomcem. Váží si známostí, pečlivě se stará o společenský život.

Augustýn – Je ambiciózní, tvořivý a citlivý. Má dobrý smysl pro humor, umělecké schopnosti, nejčastěji je slušným spisovatelem. Je věrný své rodině, ale neumí příliš šetřit.

2 komentáře u „Význam – písmeno A

Komentáře nejsou povoleny.