Horoskopy od 21-07-2008 do 27-07-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Třicátý týden: 21.– 27. červenec

Situace: V úterý vstoupí Slunce do Lva. Až do soboty bude Merkur ve Venuši. Jinak na nebi k změnám nedojde, takže od počátku týdne můžete pěstovat rodinné a příbuzenské vztahy, protože čas přeje vzájemným návštěvám a společným zážitkům. I vztah k širšímu okolí by měl být spíš přátelský, nejde ovšem o kříšení starých lásek – před takovými pokusy by chtěla Měsíční Kočka varovat! Příchod teplejšího počasí v druhé polovině týdne sebou přinese nervozitu a poněkud vypjaté situace, které bude obtížné řešit bez rozmíšek a konfliktů. K této nevábné perspektivě se o víkendu připojuje nebezpečí úrazu. Zvýšenou opatrnosti určitě nic nepokazíte.

V tomto týdnu dojde v karetním věštění na Panny, které v novém ročníku naší Hry o Budoucnost reprezentuje pan Radoslav – uvidíme, co po prakticky čtvrtletí nového jeho list nese… Možná v předpovědi pro Radka najdou se svým osudem styčné body i další Panny odpovídajícího pohlaví a podobného věku. Samozřejmě na základě porovnání z Radkovy zašmodrchané situace mohou náměty čerpat i zrozenci z ostatních znamení.

 

    1. SKOPEC

 

Pokud Berani již ovládli své nedávné chování, budící v okolí záporný dojem hrabivosti, bude dobře. Dosáhnete toho mimo jiné tím, že pustíte chlup: lidé to ocení. Příležitost se určitě najde, protože od počátku týdne budete společensky dost aktivní. A všechna ta setkání se jistě neodehrají na suchu! Uprostřed týdne se situace změní – alespoň počasí k lepšímu. Skopce naopak zasáhnou nějaké pracovní problémy, které s koncem měsíce nutně potřebují řešení i bez ohledu na aktuální personální nedostatečnost, to víte, dovolené. Z nervozní atmosféry mohou vznikat i mezilidské konflikty, navíc si pracovní potíž přinesete domů, takže ani tam se od ní zcela neodříznete. Vyhraje, kdo má dovolenou a netahají ho z ní zpátky…, což se bohužel může stát. Každopádně si nesnažte od napětí ulevit sexem. Takový instrumentální přístup by se vám zřejmě dost rychle vymstil.

 

2.BÝK

 

Úlevný čas, který nastane pro některé Býky a jejich rozháraný vnitřní svět, se kladně odrazí i do okolí, pro něž bylo vyžít s jejich agresivní hádavostí jen krajně obtížné (jak patrno, vliv Venuše nemusí být jen v nadání milostnými dovednostmi). Opět nastane čas všeobecné obliby Býků, jen doma to může zaskřípat, tam vás znají dobře a moc se jim věřit nechce, že je vaše protivnost již zažehnána a zcela pryč. Na duševní vyrovnanost některých Býků může působit dovolená, samozřejmě hned po infarktovém přemístění se do místa jejího konání. Počasí sice zřejmě nebude v tuzemsku v první půli týdne zřejmě úchvatné, ale změna prostředí bude přesto blahodárná. Těm, kdo se v uplynulém týdnu poprali, radí hvězdy lízat si rány a neomlouvat se překotně, protože tím byste dali najevo, že spor jste z malicherných důvodů vyprovokovali vy. Čas urovnání teprve přijde, můžete ho přiblížit nějakým pozitivním gestem. Býci pozor – možný zdravotní problém se zřejmě dotkne někoho ve vašem bezprostředním okolí, souviset může s předpokládanými extrémními výkyvy počasí!

 

3. BLÍŽENCI

 

Protože se Slunce hned v pondělí přemístí do Lva, vyjdou četným Blížencům společenské aktivity, do nichž se zřejmě vrhnou po hlavě. Nebojte se dát si do trumpety (ale nepřehánějte to s alkoholem dolévaném sodou – bublinky mohou být zrádné). Příležitost k radovánkám lze předpokládat jak s rodinou, tak s přáteli, víc ovšem na dovolené nebo prázdninách než v pracovním procesu: tam by se dokonce situace mohla vyhrotit ve vztahu k nadřízeným neblaze. Pokud k nečekanému a snad v jistém smyslu i osudovému setkání předpovězeném posledně v uplynulém týdnu nedošlo, ani v tomto k němu téměř jistě již nedojde. Celkem dobře na tom budou četní Blíženci s penězi i se zdravím. Ve středu se dokonce mohou dočkat výhry – jasné ovšem z hvězd není, zda morální, nebo fyzické…

 

  1. RAK

 

Ve společenství Vody (při karetním výkladu je to druhá řádka) zrození Raci prožijí ve většině nikoliv zcela snadný týden, protože budou muset odolávat možným tlakům ve všech sledovaných oblastech. S penězi se něco zadrhne, mohou nastat, zřejmě kvůli personálnímu oslabení, nějaké problémy v práci, něco zaskřípe též v rodině i milostných vztazích. Společenskou sféru charakterizuje jakýsi trapas, pro okolí sice v podstatě nezřetelný, ale v Racích prohlubující stud a komplex nedostatečnosti. Je až s podivem a jistě potěšitelné, že negativní síla nepostihne zdraví Raků. Rozhodně by se pod dojmem utržených ran neměli izolovat. Spojence mohou Raci nalézt v zrozencích z ryze protikladných, tedy ohňových, znamení – tedy ve Skopcích, Lvech a Střelcích. Jmenovaní nebudou za ně tahat kaštany z ohně, ale jejich pouhá přítomnost a pochopení budou blahodárné. Když se problémy a nebo jen nepřízeň nahromadí, je hloupé předstírat, že si se vším poradíte sami.

 

5. LEV

 

Protože se Lví týden ve většině případů nevyznačuje přelomovými událostmi, můžeme se věnovat možným drobným lapáliím jednotlivých dnů. V pondělí pozor na to, kterou nohou z domu vykročíte, v případě špatné volby něco zmeškáte a nebo způsobíte nedohodu. V úterý lze předpokládat celkovou malátnost a nebo únavu. Středa – pozor na ztrátu předmětu a nebo peněz, varování se netýká citové oblasti. Ve čtvrtek předpokládají hvězdy hlučnější spor, který část dne otráví, zvláště pokud si Lvi uvědomí naprostou zbytečnost hádky. V pátek (nebo v sobotu) je zde symbol opilství či podobného úletu, který Lvům pokazí část víkendu. V neděli něco rozbijí a nebo bude rozbito kýmsi k jejich škodě. V zjednodušeném výkladu se jako na dlani nabízí varování před jízdou automobilem a především jednostopými vozidly…

 

  1. PANNA

 

Zdá se, že Panny se opět octnou pevnýma nohama na zemi, k čemuž může přispět rána z milosti, kterou vztahu, jenž se začne vymykat zdravému rozumu, dá vaše nečekaná peněžní slabost ve chvíli, kdy by byly prostředky velmi potřebné. Škála možností je nepřeberná: od nedostatku peněz na útratu v hospodě, až po zabitou jinak velmi perspektivní investici, tedy zaříznutí možné nosnice zlatých vajec. Znamená to, že partner (partnerka) byli prachsprostými parazity? A to finančním, fyzickým a nebo psychickým? Nikoliv nutně, ač mnohé nasvědčuje, že něco není v pořádku. Každopádně po poblouznění nadešel čas na hloubkovou analýzu. Potlačte srdce a cit a zapřáhněte mozek. Zvlášť pozorně se zaměřte na protějšek ve stejném znamení a nebo zrozence od Štírů. Čas nepřeje plánům. Naopak, můžete se hodně dozvědět sami o sobě. Přes složitost vaší osobnosti budete příjemně překvapeni. Není to sice na oslavu, ale představuje to dobrý základ, zvláště budete-li chtít v některé oblasti začít znova. – Vyloučit nelze trávicí a nebo vyměšovací obtíže, případně sklon k migrénám.

 

7. VÁHA

 

Ještě nenastal, ale překotně se Vahám blíží přislíbený čas zúčtování. A přestože rozhodně nemusí jít o narovnání mordobitím, hvězdy navrhují se v daném týdnu soustředit na fyzičku. Ostatně už sokolové věděli, že zdravý duch sídlí ve zdravém těle a vy budete mimořádnou psychickou odolnost brzy potřebovat. Také věc problému společných financí se zřejmě zcela nevyjasnila, ale možná ztráta bude zanedbatelná. Váhy, zaměřte se nicméně na mechanismus vzniku celé kauzy tak, aby se už příště pokud možno neopakoval. Nejspíš zjistíte, že chyba byla částečně na vaší straně a rozčilování na partnera tudíž nebylo na místě. Tento fakt a relativita celé věci ovšem podíl druhé strany neoslabuje, ale omluva vás nezabije. Na nikoho mezi vašimi přirozenými spojenci ze vzdušných znamení nelze příliš spolehnout, nebo lze dokonce čuchat pach zrady, a to ze strany zrozenců ve Vodnáři.

 

  1. ŠTÍR

 

Nelze čekat bůhví jak vřelé vztahy se sourozenci a tchyněmi a tchány. Alespoň na konci týdne, do středy to spíš ujde… Že by důsledky v uplynulém týdnu zjevně či skrytě vyostřených vztahů? Možný konflikt se nebude prohlubovat, dostane spíš latentní charakter bez možnosti pozitivního obratu v krátké době. A co: však oni budou potřebovat pomoc a přilezou! Tato ne moc hezká úvaha se nicméně opírá o znalost jejich slabých míst. Určitě se časem i omluví, otázka je, zda pak budou Štíři tak triumfální, jak by byli nyní a zda vám to přinese kýžené zadostiučinění. Nemusíte se však patálií s odpůrci trápit. Jinak vám totiž všechno vychází v práci i v lásce a peněz zřejmě máte dost a nebo se k nějakým ve velmi krátké době dostanete. Na jedno by si však Štíři pozor dát měli: to, co považují za vtipné, nemusí vtipné připadnout někomu, na němž jim z nějakého ryze osobního důvodu hluboce záleží! Pozor tedy na jazyk!

 

9. STŘELEC

 

Zdá se, že i po víkendu budou četní Střelci naladěni k všeobjímajícímu smíření. Trochu jim snahu pokazí jedinci opačného pohlaví, s nimiž kdysi kdesi cosi měli a kteří jako favorité a favoritky byli neúspěšní: ač se zdálo, že je rozchod dávno přebolel, ten osten v nich tkví jak v koze. V některých případech časem dokonce sílí. Je dobré to vědět, protože dělat s tím nic Střelci nemohou… Kde si lze vybrat dovolenou, udělejte to, jinde jen slevte z tempa, a to ve všech oblastech. Ostatně bude vás brzdit i určitá finanční svízel, ale k pohodové atmosféře je lepší, jsou-li peníze, ale ne nezbytně. Střelce čeká mimořádně kvalitní sex. O jeho zdroji ovšem hvězdy hovoří přinejmenším dvojsmyslně.

 

10. KOZOROH

 

Některým Kozorohům lze v daném týdnu závidět společenskou úspěšnost a pracovní výsledky, které dojdou ocenění slovy a možná i nějakým neznačným peněžním objemem. Tato slova patří k úterku a středě, částečně i čtvrtku. Chvála a popularita ovšem překvapivě nemusí nalézt pozitivní odezvu u osoby nejbližší, s níž je Kozoroh svázán citově a na níž je v jistém slova smyslu emotivně závislý. Pozor na víkend: nesoulad v tomto směru bude značný a v nečetných případech může vyvrcholit prudkou roztržkou, v případě labilnějších jedinců snad i fyzickým napadením. Nelze proto doporučit nic jiného, než hluboký nádech a počítání do deseti, jak ve vlastních vyjádřeních, tak v reakcích na partnerovy podněty. Rozhodně se jako odpovědi na nesoulad vyhněte milostným avantýrám. Pokud jde o zdraví, Kozorohy na dovolené může potkat nepříjemné a snad i nebezpečné bodnutí hmyzem nebo uštknutí plazem.

 

11. VODNÁŘ

 

Radost i smůla Vodnářů se podle hvězd v nadcházejícím týdnu může jmenovat příbuzenské a pokrevní svazky. Není vyloučena v širší rodině radostná událost a nebo její ozvuky (křtiny), případně čísi svatba. Budou-li však na nějaké oslavy Vodnáři pozváni, velmi opatrně by měli vážit slova, protože kdosi velmi přecitlivělý by si je mohl vyložit nepatřičně a odstartovat tak sice hloupý, ale vleklý spor, končící do ztracena – tedy bez očistné katarze. Pozor ovšem také na intenzitu citových vztahů, která vřelostí může překročit konvenční situaci. Znáte to, co se může stát, když přeskočí jiskra… Nebezpečí je v spřízněných vrstevních a jejich partnerech. Bude dobré zvážit, zda tam již náznak možných krásných komplikací neexistuje z dřívějška, a v takovém případě se kontaktu pokud možno vyhnout. – Pokud na sklonku předchozího týdne Vodnáři nepřekonali drobný zdravotní problém, nyní odezní zřejmě bez následků.

  1. RYBY

 

Užitečné spojenectví Rybám pro daný týden nabízejí ze znamení vzdušných Blíženci a zemních Kozorozi. Se Lvy z ohňových znamení se mohou spojit, pokud bude daný jedinec opačného pohlaví: taková aliance bude asi potěšitelně plodná, především pokud jde o pozemské statky. Z vlastních, tedy vodních znamení, ať se ale Ryby vyhnou konfrontaci se Štíry. Jinak v daném čase hrozí spíš ztráta peněz i profesionální pozice. Vynikající kondice nastoupí v polovině týdne a vyvrcholí o víkendu. To budou pánové neporazitelní v posteli a ženy vstoupí do ráje. Ovšem i pro špičkový i rekreační sport budou mimořádně disponováni a navíc jim bude přát štěstí, jisté obavy snad mohou budit jen jejich reakce na letošní prudké teplotní změny počasí.

 

Hra o Budoucnost“

RADOSLAV (Váhy)

Ve Hře vítáme po kvartále padesátníka pana Radoslava. Zrekapitulujme: v řadě problémů byla nad jeho osobní kartou karta „osoby mravů přísných a chování a vystupování jemně řečeno drsného“. Poněkud nás mátlo, že tato osoba vám není nakloněna zrovna přátelsky a zároveň má být vaši blízkou příbuznou. Karty potvrzují, že jde skutečně o matku. Jí a vašimi vzájemnými vztahy se budeme prostřednictvím karet zabývat především a dotkneme se i dalších lidí kolem vás jakož i vašeho pracovního zařazení. – Z matky máte svým způsobem hrůzu. Přestože se netěší mimořádnému zdraví, je její vůle železná. S ní jde bezprostředně, nebo tam, kde to nejde, z povzdálí, potřeba ovládat a řídit své okolí… Přirozeně je něco takového velmi proti srsti vaší partnerce. Vám také, ale víte, že tady toho moc neuděláte. Už jste zkusil „odstřihnout“ se (a to dokonce víckrát), ale výsledek byl zřejmě k ničemu. Moc nezávislosti jste si vlastně při všech těch po sobě jdoucích vzpourách nevybojoval. Fakt je, že alespoň nežijete spolu. – Viděli jsme posledně i vám nenakloněného muže, zřejmě vašeho vrstevníka. Karty rozkrývají, že se jedná o bratra (nebo tak něco) vaší partnerky a zároveň vašeho spolupracovníka. Moc bychom v naší Věštírně nedali za to, že se s ním znáte déle, než s ní, že se dlouho jednalo o vašeho profesního souputníka. V současnosti ovšem o nějakém souladu mezi vámi mluvit nelze. Co je však příčinou? To není zcela jasné, zřejmě v tom ale není sourozenec. – A jsme u vašeho syna, lehkomyslného, jako jste byl v jeho věku i vy. Jeho manželka („chytřejší než on“) vás ráda nemá, ale o ní dnes zase tak moc nejde. Syn zase nemá rád vaši partnerku. Není těch negativních vazeb ve vašem okolí nějak moc? Zkuste s tím něco udělat! Kluk je váš prvorozený, tak říkajíc Dědic, živý důkaz vašeho dávného, nyní již téměř vyhasínajícího, leč stále vyhlášeného sukničkářství. Vidíte se v něm, ale vaše současná partnerka ho přirozeně ráda nemá. – O manželce víme, že je sebevědomá a ekonomicky a společensky úspěšná. Mezi vámi ovšem nestojí jen váš levoboček, ale i úspěšný cizí muž, jak jsme už posledně dovodili, z „trojúhelníku, jako když vyšije“. Není jasné, zda vám partnerka chce jen dát za vyučenou a nebo případný rozchod myslí vážně. Opakujeme pro oživení paměti poslední karty: v 28. domě je spor s advokátem. V 30. vaše nečekaně diplomatické jednání. V 23. domě se syn stane prostředníkem mezi vámi a vaší matkou, která k vzniklé krizi zaujala jednoznačné a vám krajně nepříznivé stanovisko. V 2. domě stojí, že váš a partnerčin sňatek podporoval nebožtík váš pan otec. Řeč o vnučkách či vnucích z posledního sezení nemá dnes žádné potvrzení – což ovšem neznamená, že nejsou. Jen jejich aktivní role je momentálně nepatrná. V 29. domě je upozornění na dědičnou nemoc, která tradičně manželčin rod sužuje. Karta v 9. domě tvrdí, že ani manželka, ani matka (která snachu opravdu „nemusí“) nepřipustí skandál, který by se byť jen otřel o vaše příjmení, což ovšem neznamená, že vás budou tyto energické ženy šetřit! – Nic není méně pravděpodobné, než že z této smyčky uniknete bez ztráty, ať už se spojíte se synem, nebo – což ale nevypadá pravděpodobně – s manželčiným bratrem. Švagr by vám nejraději zakroutil krkem kvůli jiným věcem, než je sestra, ale rád této příležitosti vás ponížit (pokud mu ji poskytnete) také využije!

 

Na přání hráčů o budoucnost, případně jejich partnerů, jakož i v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, jsou ve hře veškerá použitá křestní jména změněna.