Horoskopy od 14-07-2008 do 20-07-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Dvacátý devátý týden: 14.– 20. červenec

Situace: V pátek nás tento týden čeká – řečeno s Karlem Hynkem Máchou – „ouplná Lůny tvář“, čili Měsíc v úplňku. Období před a po příchodu Úplňku se bude tentokrát vyznačovat zvýšenou nervozitou a z ní plynoucí podrážděností. Tato věta nechť vám není omluvou, ale naopak varováním, na co je především třeba dát pozor. Vyzbrojte se trpělivostí s jinými i sebou samými a v duševní nepohodě se vystříhejte špičkového pití alkoholu. Omezte maso a potraviny, dávající mnoho energie, ale též vybuzující agresi. Dýchejte zhluboka. Co se dalších nebeských dějů týče, hned v pondělí procouvá z Kozoroha (kde je i retrográdní Jupiter) do Střelce Pluto. Saturn je dlouhodobě v Panně, zde je i Mars. Venuše je ve Lvu, Slunce a Merkur v Rakovi, Uran couvá v Rybách a Neptun ve Vodnáři.

V tomto týdnu dojde v karetním věštění na Lva, kterého v novém ročníku naší Hry o Budoucnost reprezentuje pan Oto – snad se nám podaří pomocí karet rozkrýt další podstatné věci z minula, které mohou mít vliv na její dny a měsíce nastávající. Zmíněný text je zařazen za astrologickou předpovědí pro jednotlivá znamení – a možná v předpovědi pro pana Otu najdou se svým osudem styčné body i další Lvi odpovídajícího pohlaví a podobného věku. Kdo ví, možná z něj načerpají inspiraci i zrozenci z ostatních znamení. Následují pěkně popořadě:

    1. SKOPEC

Nečekané peníze nebo jiná aktiva získaná částí Beranů v minulém týdnu tyto zrozence namlsají. O další zisky budou usilovat proto velmi agresivně. A není divu: však také tyto rychlé prachy zatracené rychle roztáčíte! Měsíční Kočka radí: Myslete na zadní kolečka – svět se zřejmě valí všeobecně k ještě horšímu, tak se snažte vytvořit si nějaké rezervy. Problém pro ty, kteří si neužívají dovolené či prázdnin, zřejmě nastane v práci, protože zmíněnou finanční výhodu se někteří z vás budou snažit získat ne zcela čistě a ještě na úkor kohosi druhého – nevíme, zda je to pravda nebo ne, ale pozor, tak to může okolí vnímat, ať už by pravda byla pro vás opačná. I v soukromé oblasti hrozí spory, zřejmě na základě toho, co blízká osoba může cítit jako odpornou hrabivost: darem ji přesvědčte, že nejste škrt! K penězům ovšem můžete přijít i nebývale elegantně. Co tím hvězdy myslí, nevíme. Zní to ale hezky. Buďte každopádně k okolí ohleduplnější…

2. BÝK

Vcelku neškodná žvanivost, která činila život s některými Býky v uplynulém týdnu ne právě příliš snesitelným, vystřídá v některých případech tentokrát ovšem zcela nesnesitelná hádavost. Kam se poděla mimořádná empatie, která vám přináší přízeň okolí, a za normálních okolností z vás činí člověka oblíbeného a ještě i zdatného vyjednavače? Nesoulad se může projevit nejen v práci, ale dokonce i v oblasti osobní. To není dobré: neuhádáte nic a do budoucna zhoršíte své výchozí pozice. Pokud hvězdy upozorňují na nebezpečí úrazu, lze varování interpretovat s naléhavou mírou pravděpodobnosti i tak, že spory Býků mohou vyústit do fyzických konfliktů na Moravě zvaných mordobití, a to pro vás s  mimořádně neblahými důsledky. Zkuste jít nejdřív někam kopnout do zdi a pak se zklidněte dlouhými a klidnými procházkami, raději sami, než s partnerem, soustřeďte se v zeleni a vyčistěte svou mysl.

3. BLÍŽENCI

Hvězdy a jmenovitě tentokrát Jupiterův vliv doporučují Blížencům věnovat zostřený dohled penězům vzhledem k možnému útoku podvodníků, ale též prachsprostých zlodějů, nezakrytě si brousících chrup na jejich hmotné statky. Neusnadňujte jim nekalé záměry možnou zapomnětlivostí! Blíženci by se jinak v daném týdnu měli spíš stranit společnosti a rozjímat o samotě nad tím, jak naplňují vnitřní život a co s ním dál. A pokud seznáte, že jste součástí jakéhosi kosmického plánu, mělo by vás to i přes sebekritické vnímání vlastní nedostatečnosti povznášet, ne srážet. Jen vztahováním se k Ideálu člověk roste… V druhé polovině týdne čeká některé Blížence pro budoucnost nesmírně důležité setkání. Není ovšem specifikováno, zda půjde také o seznámení se, a je proto možné, že onu snad v některém ohledu osudovou osobnost již znáte, je dokonce možná celý čas kdesi zcela nablízku…

  1. RAK

Především ve vztazích to pro Raky bude opravdu dobrý týden, jehož síla vyvrcholí o pátečním úplňku. To prohloubí to, co mají, a nebo snad získají, co chtějí? Duševně i fyzicky. A přitom bez pardonu. Zakřiknutost minulého týdne bude rázem ta tam. Možná budou někteří Raci páni trochu hrubí či Raci dámy poněkud vulgární, ale druhé straně to nebude zřejmě proti mysli, spíš naopak, alespoň ve většině případů a zvláště tam, kde se Rak setká s Rakem. Jiné sféry: týden nějaké velké peníze nenabídne, na druhou stranu ani nečekaná vydání, takže i umírněné hmotné rezervy můžete v úplňkovém čase rozpustit. Romantická atmosféra však nevyžaduje nezbytně šampaňské, kaviár a Lájoše s houslemi. I u táboráku je skvěle (pokud zrovna neleje – což v daném týdnu bude zřejmě často), jen si pak nelehněte do mraveniště…

5. LEV

Pracovní úkoly (ale i vaše činnost na dovolené) v uplynulém týdnu byly náročné a řešení jejich zbytku přejde i do první poloviny tohoto: snad již ve středu, ale jistě ve čtvrtek, si však budou Lvi moci oddechnout – zvládli jste to! Dokonce včetně rozladěnosti nadřízených a brblání podřízených či kolegů a partnerů. Budete navíc oceněni. Ale jak už to v Čechách chodí, spíš slovem, než penězi…, ale ta slova (na rozdíl od aktuálního sluníčka) zahřejí. Bohužel se ku chvále nepřipojí někdo, na němž vám záleží a právě pro koho jste jaksi mimoděk uplynulých deset dnů téměř cedili krev. Přinese vám to do osobního života rozladění. Právě v tomto okamžiku nepevnosti kdy budete znejistěni a otřeseni, mohou jinak vcelku právem sebevědomí Lvi naletět podvodníkům a lhářům. Těm přitom vůbec nemusí jít o vaše či firemní peníze!

  1. PANNA

Četné Panny se poněkud uondány s prominutím prošoustaly do týdne, jevícího se po předchozích úžasných prožitcích jako zdánlivě mdlý. Měsíční Kočka posledně naznačila, že byť by vyvrcholení byla virtuálního rázu, byla neuvěřitelně krásná. Na takové věci se dlouho vzpomíná, svět kolem není důležitý… Zážitky aktuální budou proto Panny obého pohlaví vnímat jaksi v růžové mlze a případné problémy k nim nebudou vůbec doléhat. Ignorování potíží je sice nikoliv nejlepší způsob jejich řešení (pokud lze vůbec mluvit o řešení), rozhodně však v některých situacích je to postup celkem zdraví neškodný. Prostě je třeba potenciální patálii začuňkovat – jako by se nic nedělo. Jistě to není správné, ale ukazuje se být velmi účinné. Na vás však nikdo chtít štípat dříví jistě nebude, půjde o hlouposti… Kdo z daného znamení má snad potíž s plodností, měl by, při splnění ostatních náležitostí, využít magického úplňku a nocí předcházející a i té po něm!

7. VÁHA

Některé klepy, které se o Váhy otírají, jsou zlovolné. Vyžadovaly by pádnou odpověď. Nepouštějte se však do sporů a už vůbec ne do rvaček. Zní to podle, ale uspokojí vás, když potlačíte impulsivnost a odpovíte stejnou zbraní… Ostatně již posledně jsme si řekli, že čas vaší odpovědi přijde. Ve správnou chvíli bude drtivá. Nyní by se všechno jen hloupě rozplizlo a bláto by zůstalo na vás. Pozor ve čtvrtek, pátek a v sobotu na jakési společné finance. A kde mají Váhy aktuálně v případných vzniklých potížích hledat přirozené spojence? Z vašich vzdušných znamení se lze s klidem opřít o Vodnáře, ze znamení ohňových vám budou nejblíže ve stejném pohlaví Střelci a v opačném Lvi.

  1. ŠTÍR

Některým Štírům hrozí v nadcházejícím týdnu hned zkraje partnerské hádky a od úplňku i možné vyostřené konflikty v širší rodině – pozor zejména na tchyně a tchány a také starší sourozence, zvláště pokud by byli nositeli stejného znamení. Před úplňkem dbejte na pravidelné vyměšování, pitný režim a v jídelníčku na dostatečný podíl potravin, působících ve střevech jako struhadlo: na celozrnný chleba, zeleninu, a luštěniny, které vám náležitě protáhnou trubky. Večer studenou vodou sprchujte hemeroidy (když je máte) a o pátečním úplňku zařaďte do jídelníčku čerstvý vítr, čili nic – naplánujte si prostě půst… Oproti předchozímu času již bez obav můžete disponovat penězi a podepisovat smlouvy či případná jiná ujednání. Sexu se nevyhýbejte!

  1. STŘELEC

Jak vnímat nadcházející týden z pohledu Střelců? Pro většinu jako v podstatě dobrý, a to navzdory rovnici moc práce + málo peněz = možné hádky, dusno a snad i opilost. V pondělí sice Střelce čeká drobný zdravotní problém, něco v důsledku poruchy imunity, ale v podstatě lapálie, nevyřazující vás však z úspěšného úterního společenského života, který vyvrcholí možným nečekaným středečním milostným dobrodružstvím. Pozor na to, kdokým, samozřejmě co, – a přirozeně také jak se věc může roznést. Čtvrtek: praní špinavého prádla. Perete vy, ale sami práni nejste. Pozor – co v této souvislosti Střelci řeknou, nebude zapomenuto, myslete proto při volbě slovníku i tónu na budoucnost. V pátek očekávejte jakési hodnocení své osoby ze strany bytosti z nějakého důvodu pro vás důležité. Ale nenervujte se. Nic už stejně nelze změnit. Sklízíte, co jste zaseli a jistě to mohlo být celkově lepší, ale také o moc horší. To ostatně vždycky. Příště to bude jistě lepší. Ostatně už víkend bude ve znamení celkového zklidnění.

10. KOZOROH

Jaká byla a došlo vůbec v uplynulém týdnu k předpovězené srážce s blbcem? Nic na nebi a ani ve vašich kartách totiž k nějakým vážným dopadům takového až příslovečného setkání nepoukazuje. Možná kolize tedy byla spíš směšná či otravná, než nebezpečná a osudová. A dále, milí Kozorozi: už jste přestali škudlit? Vše vás tento týden až svědivě ponouká k hazardu, ale hvězdy varují a opět mluví o velmi nejistém výsledku. To neplatí ostatně jen a jen pro peníze – pozor na vztahy. Vyhněte se raději riskantním záletům, byť by se konstelace pro vzrušující zážitky snad i jevila jako velmi, velmi slibná. Pocit, že jste hlupci, vyváží zřejmě zdání mravní velikosti (někdy ale ne), alespoň před druhými. Ať však vaše případné vysoce kladné sebehodnocení ne)ústí v pýchu!

11. VODNÁŘ

Tento týden se budou vysokou aktivita ve všech oblastech moct pyšnit Vodnáři. Nicméně nikoliv všude úměrně zasetému i sklidí… Především v prácovní oblasti se přes veškerou snahu neprosadí. Efektivní alianci k řešení konkrétního problému by mohli vytvořit se zrozenci z dalších vzdušných znamení, tedy s Váhami a Blíženci (ale Blíženci by byli spojenci pevnější). Nicméně zádrhele jsou už v podstatě fuk, je doba dovolených a tím pádem i zvolněných otáček, takže se ani zde vlastně nic tak moc neděje. Hlavně se nenechte otrávit. Pokud Měsíční Kočka napsala, že to, co Vodnáře znejišťuje, nemusí řešit teď a tady, nyní by měli – a bez váhání. Užijte svůj dobrý čas. V milostné sféře budou Vodnáři neodolatelní (a v posteli zřejmě nezničitelní), společensky sklidí jen potlesk (pískání a bouchání do stolů bude též pozitivní), pokud jde o peníze, vydávat budou s rozmyslem a radostně a získávat lehce.

  1. RYBY

Dvanáctým souhvězdím do tuctu jsou Ryby, které ve větší části zažijí spíš rozpačitý týden. Na vině bude zřejmě jejich pokračující hádavost. Pozor: hrozí i nadměrná roztěkanost. Bídná schopnost soustředění může být podmíněna i určitým dočasným zdravotním handicapem (není však jasné, oč jde) – proto by Měsíční Kočka doporučovala těmto zrozencům zvýšenou pozornost na cestách, a tam, kde to jde, upřednostnění veřejné dopravy před vlastnoručním kroucením volantem a dupáním na brzdu a plyn. Pokud jde o Erota, zde Rybám jaksi roztržitost překážet k dosahování vysoké míry slasti své i partnera nebude, především v pondělí, úterý, středu, čtvrtek, pátek, sobotu a tak dál – čili pořád. Závidět se nemá, ale je spravedlivé, že jsou mezi námi i takoví šťastlivci!

OTO (Lev)

Padesátiletý pan OTO se nám jako nový účastník Hry o Budoucnost představil zhruba před čtvrt rokem. Co se událo od té doby a co se ukazuje zajímavé pro blízkou budoucnost, se dnes pokusíme předpovědět z karet. Ty nám s jistotou snad až devadesátiprocentní potvrzují, že Oto je relativně čerstvým vdovcem. Smrt manželky ovšem nebyla přirozená. Otázkou otevřenou zůstává, zda za ní stála nehoda, násilný čin a nebo sebevražda. Z postavení Otovy osobní karty máme plné právo domnívat se, že karta Zvrhlosti vztahující se k němu ho poutala i k nebožce (snad by zde bylo možné pronést úsloví o osmnácti a bez dvou dvaceti). Pokud si to měsíční Kočka dá dohromady s poukazem na problémy ženina charakteru i fakt, že to podle všeho mezi manželi dlouhodobě (nicméně Otova paní byla zřejmě výrazně mladší) přímo požehnaně klapalo, určitý stín tohoto zjištění padá i na pana Otu. Rozpor s konvencemi za dané situace napovídá cosi o společně pěstovaných neobvyklých sexuálních praktikách těch dvou, což však pomineme, neukáže-li se to pro další předpovědi podstatné, a to jednak pro památku zesnulé ženy, tak proto, aby zde Měsíční Kočka neupadla do pro mnohé lechtivých indiskrecí hraničících s bulvární popkulturou. Nicméně již při prvním setkání jsme zde zveřejnili náš pocit, že pana Otu vyznačuje „přitažlivost pro ženy na straně jedné i jeho momentální zdrženlivost vůči nim na straně druhé“, takže se možná budeme k danému tématu časem vrátit. Čemu dále přičíst karty z minula z řady Vzduchu: Částečný úspěch, Ztrátu a Omyl? Ztráta je v daných souvislostech jasná. Pro vysvětlení následujících jsme opět museli sáhnout k balíčku karet. Ukázal nám spojitost mezi Otovým Úspěchem a Omylem, jenže tentokrát se jednalo o sféru Otova života veřejného, respektive profesního… Zde je náš poněkud tělnatý muž s bohatou hřívou vlasů, jež si hlavně na skráních barví, vždy dokonale oblečený a upravený a navenek dbalý příkazů a zákazů daných konvencemi a tradicí pravím opakem erotického zhýralce o němž nám vyprávěly karty z jeho soukromého života. Stojí vysoko na společenském žebříku, nikoliv však ve svém oboru nejvýš. Směřoval však určitě na metu zásadní, nicméně osudová ztráta jeho postup zpomalila. Nebo ho zastavila? Změnila snad v něm něco? To zatím nevíme. Jako většina Lvů však určitě dlouho v útlumu nebude…

Na přání hráčů o budoucnost, případně jejich partnerů, jakož i v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, jsou ve hře veškerá použitá křestní jména změněna.