Horoskopy od 07-07-2008 do 13-07-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Dvacátý osmý týden: 7.– 13. červenec

Situace: Merkur ve čtvrtek vstoupí do Raka, odkud naopak odejde Venuše, přestoupivší do Lva. Mars a Saturn jsou v Panně, retrográdní je Jupiter v Kozorohovi, odkud se v neděli procouvá do Střelce i Pluto. Zdánlivě couvají i Uran v Rybách a Neptun ve Vodnáři. Hned počátek týdne významně ovlivní kvadraturou Merkur s Uranem a důsledky toho, co se stane, mohou být dlouhodobé a ve svém důsledku neblahé.

V tomto týdnu dojde v karetním věštění na Raky a tedy na slečnu Irenu. Snad se nám podaří z její minulosti pomocí karet rozkrýt další podstatné věci, které mohou mít samozřejmě vliv i na její budoucnost. Zmíněný text je zařazen za astrologickou předpovědí pro jednotlivá znamení – snad v předpovědi pro Irenu najdou se svým osudem styčné body i další Raci odpovídajícího pohlaví a podobného věku – a možná z něj načerpají inspiraci i zrozenci z ostatních znamení.

  1. SKOPEC

Nejlepší by bylo odejet. Zatímco povinnosti pracovní Berani v daném týdnu přežijí bez úrazů a také bez fanfár, na domácím poli bude situace složitější, a to především v důsledku na rozumu neopřené a přehnané výřečnosti. Dejte pozor na to, co, komu a jak sdělujete! Nechovejte se jako sloni v porcelánu. Paseku může nadělat jak nablblé žertování, tak slova puštěná zdánlivě do větru. Uši na druhých hlavách nebudou žertům nakloněny. A dejte pozor na i nechtěně agresivní tón… Hlavně ženy by měly ovládnout chuť stavět všechny do latě. Největší újmu sami sobě mohou způsobit Skopci z posledního dekanu a trhliny ve vztazích nezalepí ani možné nečekané příjmy. Berani z prvých dvou dekád svého znamení naopak budou oplývat tvůrčím duchem.

2. BÝK

Býci se mohou vcelku spolehnout na přízeň hvězd v první polovině týdne. Týkat se bude všech sledovaných oblastí – jakoby pokračovaly minulé úspěchy setrvačností až bezmála do čtvrtka (výjimkou asi bude poněkud smolné úterý), kdy se přízeň osudu zalomí. Signálem může být sice nezaviněný, ale razantní spor, ústící naštěstí do ztracena. Ale pozor na přestup Merkura: podepíše se na vaší výkonnosti především roztržitostí, pro niž dost možná budou mladší Býci trochu k smíchu a starší ročníky k politování. Na sklonku týdne si i vy dejte pozor na jazyk. Platí téměř to samé, co u Beranů, v pátek nejen na domácím kolbišti, ale navíc i v zaměstnání. V tomto čase se ani příliš nesnažte dát věci do pořádku erotickými hrátkami, v nichž mohou mnozí shořet jako papír.

3. BLÍŽENCI

Ačkoliv ještě v minulém týdnu sami sebe Blíženci nevnímali příliš pozitivně, aktuální bilanční stav je nyní dokáže povznést nad každodenní pinožení. Dosavadní výsledky mohou totiž ocenit jako vcelku uspokojivé… I ze strany těch druhých se vám dostane uznání, pochvaly a v některých případech dokonce poct. Na lichotky ovšem pozor – kdosi jimi může elegantně naznačovat, že v nejlepším je dobré přestat. A starší ročníky by se měly zamyslet: není to konec konců docela dobrý nápad? Opravdu nejste nepostradatelní! Blížencům s uměleckými sklony přinese týden dobrou inspiraci. Ovšem hvězdy se bojí o stav peněženky či konta Blíženců. Pozor na prachy! Neskočte na lep podvodníkům. Toto varování, za nímž také stojí podle některých hvězdopravců opět Merkurův vliv, má dlouhodobý charakter a potrvá do počátku srpna.

  1. RAK

Dalšímu znamení (tento týden je zdá se jazyk čímsi jako epidemie) – a to Rakům – vysílají hvězdy varování před velkou upovídaností. Budete ohrožovat sebe i okolí nikoliv pěstí či silou myšlenky, ale právě jazykem – zkrátka i vám to může moc mluvit a občas dokonce nebezpečně ujet – a to i v prostředí zdánlivě bezpečném, tedy na prázdninách či dovolené! Jen nečetní budou tomu, co říkáte, také rozumět…, ale nebude to jejich vina. Neobhájíte, co zastáváte. Nemusíte-li v tomto týdnu vstupovat do veřejných debat a nebo se dopouštět zásadnějších projevů, obloukem se jim vyhněte. Zdánlivé vítězství ve sporu může být, až souvislosti posluchačům dojdou, Rakům i labutí písní…. Přišel čas smíru a narovnání, nepokažte proto dlouho očekávané chvíle zbrklostí. V sexu buďte spíš solidní a konzervativní a nikam nespěchejte…

  1. LEV


Co hvězdopravci slibují Lvům? Venuše vstupující do jejich znamení přeje milostným výbojům nezadaných a nebo rozpustilých. Kdo nicméně zvolí samotu, získá možnost soustředění. Dojdou mu věci, na něž v běžném chvatu a ve společenském víru nemá čas. Ne vždy mu to bude příjemné, nepochybně však pro vývoj věcí příštích užitečné. V úterý bude den dobrý pro sázky, středa slibuje setkání s cizincem či cizinkou v němž zajiskří (?). Pátek slibuje společenskou nebo kulturní událost a hvězdy ji doporučují prožít opravdu hluboce. Pozor: pro druhý den víkendu platí vážné varování před možnou svízelí rázu příbuzenského (blíže však není toto specifikováno).

  1. PANNA

Hvězdy Pannám slibují tento týden přímo galaktické erotické zážitky, jež však – jak připodotýkají – mohou, ale nemusí mít sexuální charakter. Na své si přijdou náznaky a vybujelá obraznost a vyvrcholení, ač bude zřejmě spíš rázu duchovního, ukáže se být dokonalé… Ještě trvá příznivé období pro odkládaný chirurgický řez: nejde jen o konkrétní akt se skalpelem, ale i o operaci,kterou můžete vyřešit vleklou svízel v rodině či práci. Netýká se peněz, tam hvězdy radí Pannám zdrženlivost. Ale pozor na vztahy k okolí: váš jakoby couvající vládce Merkur hrozí omyly a zmatky v komunikaci, datech, místu i čase. Nespoléhejte na děravou paměť – používejte diář. A řezejte jen dvakrát vyměřené! Společensky Pannám se začátkem prázdnin končí nadmíru příjemné byť vyčerpávající období večírků, oslav a setkání: zdravotně ohrozí především hlavu a žaludek, může však v případě obzvláštní nevázanosti zatížit i svědomí – ještě, že už většina pracovních partnerů zmizela na prázdninách. Neměli byste si i vy vzít konečně pár dní dovolené?

7. VÁHA

Všechny Váhy by měly pozornost věnovat rovnováze tělesných tekutin a celkovému čištění našeho organizmu od více či méně jedovatých vlivů, působících na ledviny, játra i vyměšování. V podvečer je dobré vypít nějaký močopudný prostředek (ne kávu). Čaj z bílé hluchavky tento úkol splní a zároveň působí preventivně proti infekcím. Pitný režim si žádá šálek odvaru z přesličky dopoledne a také dobrou vodu (může být klidně z kohoutku) v množství nejméně půltřetího litru během dne. Ledvinám svědčí i večerní masáž chodidel po koupeli. A hlavně klid: nic se tento týden nestane tak strašného, aby nebylo možné nad tím máchnout rukou, a to navzdory tomu, že příliv drbů a pomluv, které vás zasáhly v nedávné době, podle všeho vyvrcholí… Pokud se dostanete k jejich původci, nechte ho zatím běžet. Váš čas teprve přijde. Nestojí už ostatně v Bibli, a to dokonce v Novém zákonu, věta: Má je pomsta?

  1. ŠTÍR

Jak vypadá aktuální týden Štírů? Hvězdopravci mužům věští sebezpochybňující nálady a ženám naopak nezpochybnitelnou snahu upozornit na své kvality. Pozor však na jedno: pochybnosti o sobě jsou do určité míry zdravé, ale důraz na vlastní nezpochybnitelnost může svědčit o opaku a slabosti v kramflecích. Bez advokáta neprojednávejte nic o penězích nebo realitách. K ničemu se ani v morální oblasti nezavazujte. Jakékoliv podpisy odložte. V  drobné lapálii, která nebude mít finanční charakter, se budete moct spolehnout na pomoc přítele či přátel. V případě nástupu dovolené třikrát zkontrolujte pas, jízdenky, letenky, peníze, a jedete-li autem, nezbytně i jeho technický stav jakož i nastavení mobilu… V případě výletu se svěřenými do opatrování vám svěřenými osobami (vedoucí a instruktoři na letních táborech například) stále své ovečky přepočítávejte. Sféra milostná bude Štírům svrchovaně nakloněna.

9. STŘELEC

Co doporučit Střelcům? Otřepou se po zdravotně problematickém období, jímž z většiny prošli nepoznamenaní, s výjimkou těch, kdo doplatili na zvýšenou lomivost kostí. Nezanechávejte však jistě otužování a rozumné zatěžování organismu především procházkami a plaváním. V pondělí a úterý může některé z vás potkat intenzivní krátkodobé milostné poblouznění. Středu charakterizuje, že předchozí děje odezní bez zhoubných vlivů a přes sílu zážitku budou rychle zapomenuty. Čtvrtek zas zmar v práci, naštěstí nikoliv fatální. Astrologové za problémy těchto dnů vidí couvající Pluto, Měsíční Kočka spíš sází na vaši dlouhodobou nespokojenost a snahu něco se sebou udělat. V pátek to ovšem nestihnete a víkend proběhne podle ustáleného rodinného (i sexuálního) vzorce. Umírněné množství dobrého jídla, slušné víno a květiny by mohly zajímavě roznítit vaší fantazii.

10. KOZOROH

Problematický týden slibuje nebe Kozorohům: A za všechno může podle všeho fakt, že jakoby všechny planety se spikly a nutí je (nejvíc ovšem tentokrát Venuše mudrovat nad věcmi, které jdou samy. Provázet vás budou omyly a nedorozumění i věčný strach, že právě vy něco popletete. Hrozí též příslovečná srážka s blbcem. Již před časem karty varovaly před projevy slabosti s možnostmi střetu s kýmsi nejpravděpodobněji z rodiny. Můžete se dočkat pořádné podpásovky… Proč vás ale trápí peníze? Máte jich dost a ani v dohledné době nezchudnete. Se zbytečným škudlením budete mít sice nejen plnou portmonku, ale nejspíš též žaludeční vředy. Odvažte se a pusťte chlup!

11. VODNÁŘ

Ve většině budou Vodnáři na těle i na duši takoví rozlámaní, což je v jistém smyslu pokračování stavu, z něhož se ještě zcela nezmátořili. Měli by se vyznačovat váhavostí a nerozhodností. Ale pozor: nic z toho, co si myslíte, že musíte rozhodnout a co vás znejišťuje, ve skutečnosti teď a tady nemusíte – to soudí naše Věštírna na rozdíl od jiných astrologů. Nenuťte se proto do ničeho, protože ze strachu, že uděláte chybu, ji skutečně můžete udělat. Užívejte léta. Heslo: Obnovte růst z pokory stále platí! A věnujte se přitom nezávazným hrátkám s libými osobami opačného pohlaví – k obapolné radosti zúčastněných, samozřejmě!

12. RYBY

S týdnem se za nás všechny rozloučí Ryby: podle hvězd jejich akcie nadále rostou – ty skutečné, hovořící o hmotném zázemí spíš rozpačitě, ony obrazné, které vykreslují váhu jejich osobnosti v rodině, lásce nebeské, mezi přáteli i na pracovišti překotně. Z toho ovšem zpravidla plyne i zvýšený počet lidí, kteří by si vás rádi osedlali, využili vás a nebo s vámi jakkoliv manipulovali. U vás tomu jinak není. Varujte se proto cokoliv rozhodovat pod nátlakem a nebo v křeči. A nehádejte se s nikým: budete mít sice skoro jistě pravdu, ale zároveň vám budou chybět relevantní argumenty… Počkejte si! Očekávané důkazy jistě brzy přijdou (ale ne samy), a vaše takto podepřená výmluvnost pak bude přímo oslnivá.

IRENA (Rak)

Vítáme na stránkách věštírny Měsíční Kočky slečnu Irenu, s níž jsme poprvé komunikovali v šestnáctém týdnu. Víme, že je jí dvacet let a aktuálněji pro ni je největším problémem nerovný vztah, který ji poutá k ženě nebo dívce, jíž jsme dali přezdívku Osudová. Ten totiž koliduje s rozvíjejícím se (nebo vytouženém) vztahu k osobě opačného pohlaví. Ukazuje se tedy, že vazby k Osudové nemají jen a pouze sexuální charakter, ale prozrazují nám cosi o hluboké psychické – zřejmě citové – závislosti. Jenže koho na kom? Ireny na Osudové a nebo naopak? To zatím nevíme. Vůdčí kartou pro nadcházející období je pro ni piková devítka, což v Irenině případě znamená signál pro v podstatě děje pozitivní, a to navzdory jejím věčným pochybnostem o jejich průběhu i konečném vyznění. Ireno, čtveřice karet vyložená k dominantní kartě na kříž mají následující význam: K minulosti poukazuje karta hovořící o nepříliš úspěšném roce studií. Čím byl zaviněn? Jednak „jinými zájmy“ (Osudová), jednak tím, že původní volba oboru nebyla zřejmě zvážena dobře. Budete proto rozmýšlet co a jak dál – a zda vůbec – s vysokoškolským studiem. Karty se kloní k tomu, že je s největší pravděpodobností přerušíte. Podle další karty vás určité vymanění z vlivu Osudové čeká v souvislosti se setkáním s člověkem, který vás „hodně naučí“. Předpokládáme, že věc se týká užívání života a tedy sexu, jehož půvabů jsi zatím z důvodů výše řečených v podstatě neznalá… Karta zdraví je velmi dobrá. Poslední karta směřuje k „cizině“. Týká se zahraniční cesty, určuje snad původ milence, jemuž propadneš a nebo je znakem odcizení, jež nepochybně vznikne mezi tebou a Osudovou? My v Měsíční Kočce se po analýze souvisejících karet přikláníme k tomu, že druhá alternativa je nejpravděpodobnější a možná se tak půl na půl rozdělí s verzí třetí. Nic to nemění na tom, že můžeš někde u moře prožít hezké léto, to však z hlediska budoucnosti není to nejdůležitější…

Na přání hráčů o budoucnost, případně jejich partnerů, jakož i v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, jsou ve hře veškerá použitá křestní jména změněna.