Horoskopy od 30-06-2008 do 06-07-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Dvacátý sedmý týden: 30. červen – 6. červenec

Situace: Zásadní pro nadcházející týden je zřejmě čtvrteční novoluní. Ovšem jeho vliv více než obvykle budeme pociťovat již od úterý. Dozní až v sobotu, setrvačnost však může působit i déle. Nejen senzitivní jedinci však tentokrát Novoluní pocítí: vyšší vnímavost a schopnost vcítit se do druhých postihne zrozence z většiny znamení, snad s výjimkou Raků, Panen a Vodnářů. To je spíš úkaz pozitivní. Ve sféře politické může být navzdory prázdninám a zdánlivému útlumu především v druhé půli týdne horko, takže novináři, čtenáři i diváci si zřejmě na okurkovou sezonu nebudou moct stěžovat: něco bublá pod povrchem! Spíš z toho (spolu s horkem a bouřkami) budeme znaveni a prostě lidsky otráveni…

Třetím znamením zvěrokruhu jsou Blíženci. Ty v novém ročníku naší Hry o Budoucnost zastupuje dvacetiletá Hermína. Snad se nám podaří z její minulosti pomocí karet rozkrýt další podstatné věci, které mohou mít samozřejmě vliv i na její budoucnost. Zmíněný text je zařazen za astrologickou předpovědí pro jednotlivá znamení – snad v předpovědi pro Hermínu najdou se svým osudem styčné body i další Blíženci odpovídajícího pohlaví a podobného věku.

  1. SKOPEC

Rozhodně na sklon k panovačnosti by si měli dát pozor Berani. Protože budou přitom mít snahu honit více zajíců najednou, může se jim stát, že si znepřátelí kde koho a přitom nedosáhnou ničeho. Bylo by to škoda, protože vlivem trigonu Marsu na Pluta by se řada vašich zámyslů ve stádiu plánů a projektů konečně mohla pohnout vpřed. Tolik k pondělku a úterý, od středy přijde čas úvah o změně zaměstnání (šilháte jinam a nebo vám někdo hází lano?). Pokud jste přesvědčeni o správnosti tohoto kroku z důvodů osobního růstu, neváhejte. Slíbený finanční bonus je však sporný. Pátkem mohou nastat změněné okolnosti v termínu a místu předpokládané dovolené. Budou toto změny k lepšímu? Zdá se, že ano. Z peněz se moc nevydávejte, na hýření přijde rozhodně lepší čas, jen pokud by šlo o úvěr či hypotéku na bydlení neváhejte! A nová milostná dobrodružství? Naskýtají se sice lákavá a relativně i snadno možná, hvězdy však rezolutně radí NE! (Nebo alespoň, naši milí Skopci, nyní ne…)

2. BÝK

Nejprve k restům z uplynulého týdne: uklidnila se již střeva, žaludek a nebo žáha? A jak se vám nyní jeví možná příbuzenská šlamastika? Obé je jistě v pořádku a nebo alespoň na správné cestě. V první půli týdne mohou Býci čekat značnou citovou nevyrovnanost. Stáhnout by se proto měli spíš do sebe, aby neuštědřovali rány lidem, které milují, a sami též nebyli – byť nechtěně – dík zvýšené senzibilitě zraňováni. Pokud jste se rozhodli řešit osobní vztahy, dobré datum je čtvrtek, nicméně unáhlovat byste se neměli: nechte promluvit druhou stranu a nejen to – hlavně ji tentokrát opravdu naslouchejte! Možná budete překvapeni… Na charitu možná neuváženě vydáte obnos, jež vás později zamrzí. Pozor, ať nepadnete do rukou šikovným obchodníkům s bolestí a cizím utrpením. Od pátku máte vynikající příležitost s úspěchem realizovat něco dávno odkládaného. V oblasti milostného vzmáhání budete nadáni fantasií a vysokou vzrušivostí – využijte proto svůj čas.

3. BLÍŽENCI

Nastydlí Blížencí se pomalu dají dohromady s výjimkou těch, jimž nemoc sedne na prsa. V horku při koupání pozor na zánět středního ucha, koho v dospělosti zkosí dětská nemoc, zle si povede! Kolem čtvrtka budou dotyční zrozenci postiženi mimořádnou roztěkaností, neměli by se v kritických dnech (tedy ve čtvrtek a v pátek) pouštět do složitých projektů a operací, neboť se lehko dopustí chyby. Na druhou stranu budou Blíženci naplněni mimořádnou empatií, získají snadno důvěru cizích, zatím co jejich vnitřní nespokojenost se sebou samými mohou snadno odskákat lidé v nejbližším okolí. Šéfové z tohoto znamení by se měli mít na pozoru, aby nebyli extrémně protivní a také nespravedliví. Když bude kulminovat Novoluní, nebylo by špatné přistoupit k jednodennímu omezení stravy nebo alespoň nahrazení běžného jídelníčku striktně zeleninovou stravou. A nezapomeňte na dostatečný přívod tekutin… Až na zmíněné dva kritické dny by to ale měl být vcelku dobrý týden!

  1. RAK

Nejen Rakům začnou prázdniny. Už nemusí nic dohánět, je dobojováno. Podobně v práci, ne však ve sféře citové, kde veškeré šturmování by věci beztak vachrlaté jenom dorazilo. Volte raději pokračování tiché domácnosti, čas smíru brzy přijde. O čtvrtečním novoluní může na Raky prasknout cosi, co by raději zatajili a nebo v čem dosud mohutně lhali sami sobě. Nebude to příjemné, ač v důsledku může zveřejnění hříchu přinést úlevu (může ovšem i lodi kolem zranit). Společenská pozornost, kterou k sobě připoutáte, nemusí vám být zrovna milá… Zvažte, zda svůj jazyk – a také před kým – vskutku rozvázat… Nadále hvězdy radí zdrženlivost při realizaci cestovních záměrů, vždyť doma je také dobře. Zásadní pozornost by tento týden měla platit rodině a vztahům, kde má každý a vždycky co napravovat a nebo zlepšovat.

5. LEV

Zdá se, že týden bude dobrý pro Lvy ložnic – vlastních i cizích. Pokračuje tak jejich skvělá série. Nezadaní se sice stále nezadají, ale mohou sklízet ovoce divokých výbojů, nečekaných safari, na nichž se stávají lovci. Je však otázkou, zda po pominutí smyslového okouzlení skutečně je právě to, čeho dosáhli, tím, oč opravdu stáli. To se týká i pracovních věcí, kde budou vnějškově velmi úspěšní. Mohou být za tím zdánlivě omračujícím sukcesem ovšem i eticky sporné okolnosti…, nějaká levárna (ne nutně přímo jejich). Společensky Lvi zazáří v pátek a v sobotu, zřejmě pod vlivem magického novoluní, až se po práci sejdou s přáteli u dobrého jídla. Z nezávazné zábavy možná vzniknou dalekosáhlé plány a nebo zde Lvi naváží kontakty, které se pro jejich záměry brzy ukážou být zatraceně užitečné.

  1. PANNA

Týden by měly Panny prožít především nadmíru společensky: znamená to, že se zbavily předchozí sužující nerozhodnosti a zmatků v hlavě. Využijte v období nadcházejících dovolených vrchol pracovních bilančních setkání, podnikových oslav a večírků. Zvýšená konzumace alkoholu a horké noci mohou však končit nejen bolením hlavy a vedle kocoviny fyzické i tou morální… Čas není dobrý pro změnu zaměstnání či partnera, úvahy o něčem takovém by vás lehko mohly dostat do nereálných sfér. Ačkoliv obvykle je čas kolem novoluní (něco krásného se začíná, něco krásného se končí, jak by řekl básník) změnám přející, pro Panny to tentokrát a v tomto ohledu rozhodně neplatí: držte se partnerova podolku! Přes jinak poklidný tok času to vypadá, že vás čeká vypjatě pracovní neděle.

  1. VÁHY

Jak se Váhy minulý týden vyrovnaly s finanční otázkou? Zřejmě ji nějak skously, protože aktuálně se mezi hvězdami tento problém v žádné podobě nevyskytuje. Tak proč vám až do čtvrtečního Novoluní hrozí nervozita a nevyrovnanost? Příčinou mohou být nějaké drby týkající se kohosi blízkého. Sice z nepříliš důvěryhodného zdroje, ale v podstatě možné a také rozčilující. Uděláte lépe, když jim nebudete naslouchat. Mohou být také cílené proto, aby Váhy znervozněly a ty se pak dopustily nějakých chyb. To ovšem hrozí spíš v oblasti osobní, než pracovní či studijní. Ve vztahu k fázi Měsíce je očekává cestování – spíš však virtuální v podobě snů a představ. Čtvrtek přinese celkové zklidnění. Hrozí však ztráta a nebo krádež – překvapivě však v rovině citové, nikoliv hmotné. A možné víkendové setkání s cizincem nepřinese zřejmě vůbec nic dobrého…

  1. ŠTÍR

Zrozenci z první půle znamení Štíra budou úspěšní profesně, ti ostatní spíš v soukromí, ale jedni ani druzí si rozhodně na nadcházející týden nebudou moct stěžovat, protože vliv planet, konkrétně v jejich případě Pluta a Marsu, bude přát především tvůrčímu myšlení – a to ve všech oblastech. To, co je důležité a zřejmé Štíři bezchybně oddělí od chimér. Stát budou na pevné zemi tak dobře a pevně, že by jim nějaký ten drobný úlet naopak neuškodil. Ať si třeba (nebo někomu) něco koupí, s penězi by totiž neměli v dohledné době mít vážnější problém – a pokud ano, nebudou ho jako takový vnímat a nezhroutí se z něj. Otázka je, zda podobně věc uvidí okolí, ale na to v daném týdnu jindy vcelku obezřetní Štíři dvakrát dbát nemusí. Čtvrteční fáze Luny může pomoct najít správná čísla pro sázkovou hru. A víkend ať je krásný v kruhu přátel, rodiny či blízkých.

9. STŘELEC

Tento týden vypráví věštba Střelcům hlavně o zdraví. Oslabení imunitního systému vše z toho plynoucí přeje mikrobům, bacilům a virům. Zvýšená je i lomivost kostí, nicméně bezprostředně zřejmě většině úraz nehrozí, ani v provozu, ani doma a ani na dovolené. Též veškerá namožení svalů a šlach mohou potkat především cyklisty na konci týdne. Choďte pěšky a spíše procházkovým tempem, doporučeno je plavání na nikoliv zanedbatelnou vzdálenost, jistě však ne rychlostní! Páteční noc by muži ve Střelci měli protančit, ženy promilovat – tak praví vesmírný šepot souhvězdí – může to však být i obráceně… Pracovně ani finančně týden zřejmě nevybočí z normálu (pokud se ubráníte shora nastíněným zdravotním komplikacím) a víkendové dny si proto opravdu užijte, nelze s jistotou prohlásit, že jednou nebude hůř!

10. KOZOROH

Jak bylo předpovězeno, přicházející čas by měl být pro Kozorohy v mnohém úžasnější uplynuvšího. Nesou-li řečeným zrozencům planety obrat, tedy změny to budou po všech stránkách k lepšímu, byť ne vždy zcela zřetelně. Již od pondělka jim nečekaná jasnozřivost bezchybně pomůže roztřídit aktuální úkoly na ty podstatné a odklad vylučující, a na ty druhé. Od úterý se ubraňte byť jen náznakům nervozity: znejistily by vás a potenciálnímu protivníkovi by daly možnost proniknout do vašich záměrů. Ti z Kozorohů, které ve středu a ve čtvrtek navštíví pocit zmaru, nechť si nedovolí luxus chmurám podlehnout – nepatříte přece k romantickým rozervancům (alespoň tento týden jimi nebuďte). Náznaky slabosti může zneužít druhá strana. Pozor: výstraha se týká čehosi velmi osobního. Chtělo by se říci, že jde o krev vaší krve, ale signály jsou neprůkazné. Čtvrteční novoluní by mělo Kozorohy vést k relaxaci a zklidnění. Máte určitě plný nárok: tento týden, jež jste si i tak dost zkomplikovali druhým na nervy jdoucím a pro vás ne zrovna typickým puntičkářstvím a hnidopišstvím, jste toho tak jako tak udělali dost a hlavně DOBŘE!

11. VODNÁŘ

Z čeho že pramení napětí, jež otravuje život některých Vodnářů do té míry, že nejsou schopni plně prožít svůj veškerým milostem tak nakloněný čas? Měli by se pokusit překonat rozpor mezi vlivy, ženoucími je k aktivitám a silami brzdícími je v rozletu. Protože na brzdě jim stojí v daném případě ne zbabělost, ale moudrá opatrnost, měli by Vodnáři naslouchat především jí a nečinit unáhlená a hlavně neodvolatelná rozhodnutí (pondělí až středa). To se týká jak profesionální, tak i osobní oblasti, možný výdej peněz nevyjímaje (tady může být kritická sobota). Chtělo by to odpočinek, nejlépe dovolenou a nebo alespoň chvilkové spočinutí tváří v tvář přírodě a jejím silám, vedeným zákony a pravidly, na něž člověk nemá. Ani se je nesnažte pochopit. Poddejte se jim a obnovte růst z pokory! Čemuž by měla odpovídat i určitá fyzická očista, k níž vám i hvězdy přejí, protože den čtvrtečního Novoluní je vhodný pro krátký půst…

12. RYBY

Ryby podle hvězd prožijí plný a na svém sklonku trochu nervozní týden. I takovým zřejmě oceníte, protože proti uplynulému přináší nesporně zlepšení, především co se týká profesionálních věcí. Spojené je s ním také zklidnění a oproštění se od hádavosti a zbytečných sporů. Neopakujte staré chyby! V pondělí budou kulminovat stresy, ale vy to na sobě nedejte znát: nadřízení by vás sjeli a u podřízených byste se dočkali jen zlomyslné potěchy. Pokud spolehnete na sebe, pondělek zdárně překonáte. Následující dny už může být jen lépe. Ovšem problém tady je a jmenuje se únava. Měsíční Kočka tudíž z hloubi svého přesvědčení doporučuje relax a v práci přechod na letní středomořské tempo: šetřete energií, můžete-li dodržujte siestu, i na dovolené, pokud ji prožíváte činně, mírněte své aktivity. V druhé půli týdne nezapomínejte na starý pistolnický zvyk: nesedejte zády do místnosti a nebo ke dveřím – samozřejmě obrazně řečeno! Protože problém hvězdy napovídají spíš k víkendu, lze předpokládat nějakou nepříjemnost či dokonce zradu vycházející z okruhu lidí nejbližších…

HERMÍNA (Blíženci)

Hermínou jsme se poprvé letmo seznámili v patnáctém týdnu. Jako rozhodně zajímavá se ukázala být kombinace karet napovídající, že Hermínina svobodomyslnost je výsledkem cílevědomé volby, nikoliv romantické rozervanosti. Podle všeho ani na léto se dívka doma moc neukáže, protože bydlení si dokázala zajistit v soukromí a není tedy odkázána na kolej, která se v létě pravidelně mění na hostel. Ostatně domů, do hnízda střední velikosti, jí to nijak netáhne. Zřejmě to souvisí s kartou odkazující k nějakým rodinným různicím. Naopak se v tomto světle a také ve vztahu ke kartám aktuálně následujícím jako poněkud problematický jeví předchozí výklad srdcové karty, hovořící o zklamané důvěře: nyní to vypadá, že nebyla zklamána důvěra Hermínina, ale naopak důvěra v ní… Co se tedy stalo? Na základě aktuálních karet nedokážeme odpovědět jednoznačně. A nemáme ani zpětnou vazbu, protože se zdá, že Hermínina data vložil do Hry kdosi bez jejího vědomí – což by však odporovalo pravidlům naší Věštírny! Hermíno, pokud se něco podobného prokáže, budeme nuceni vaši zdánlivou účast okamžitě zrušit… Co se týká Hermíniných osobních schopností, narážíme na jakousi vypočítavost plynoucí z dobrého si vědomí vlastní ceny. Její výpočet se zřejmě neopírá jen o vnější půvaby, ale sebedůvěru ji dává fakt mimořádně solidního materiálního zabezpečení. Zasloužila se o něj sama? To zatím nevíme. Ovšem její rodiče podle všeho patří k jakési „okresní honoraci“, není zřejmé, zda intelektuální, hospodářské a nebo politické (či snad ode všeho trochu), a prostředky rozhodně mají. Proč by je však cpali do dcery, která s nimi není v užším kontaktu? Možná právě proto. Otázka pak zní, proč Hermína bez mrknutí bere to, čím tolik (a nebo od koho tolik) pohrdá. Odpověď zřejmě zní stejně: právě proto. Rozhodně však má podle řady Země na svém dobrém materiálním postavení i osobní podíl. Hermína je prostě „šikovné“ děvče… připomínáme v této souvislosti karty z řady Vody, tedy schopnost rychlých intrik a věrohodné přetvářky. Dominantní obrácený kárový král napovídá, že záhy bude Hermína muset svést souboj s jakousi svou „zvrácenou zvrhlostí“, přičemž jednoznačně nepůjde o už dříve odhalenou marnivost. Ta v daných souvislostech může působit jen jako v podstatě roztomilá drobnůstka… Pro nejbližší měsíc karty radí obezřetnost v navazování hlubších vztahů, což rozhodně neznamená, že by Hermína měla „uschnout sama“. S pestrým okolím může počítat. Měsíční Kočka jí přeje ve volbě přátel šťastnou ruku, přesto se s ní do příště loučí v určitých rozpacích.

Na přání hráčů o budoucnost, případně jejich partnerů, jakož i v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, jsou ve hře veškerá použitá křestní jména změněna.