Horoskopy od 23-06-2008 do 29-06-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Dvacátý šestý týden: 23.– 29. červen

Situace: Minulou sobotu začalo astronomické léto a to znamená, že Slunce je v Rakovi, kde se nachází i Venuše. V Kozorohovi jsou retrográdní Jupiter a Pluto, který se však „procouval“ až do Střelce. Od čtvrtka zdánlivě změní směr i Uran v Rybách. Neptun couvá ve Vodnáři. A dál? Merkur je v Blížencích, Mars nalezneme ve Lvu a Saturn v Panně.

V uplynulém týdnu jsme zahájili další kolo seznamování se s účastníky nového ročníku Hry o budoucnost. Proto se dnes zastavíme u druhého znamení zodiaku, tedy u Býka, kterého zde aktuálně reprezentuje Erika. Snad se nám podaří z její minulosti pomocí karet rozkrýt další podstatné věci, které mohou mít samozřejmě vliv i na její budoucnost. Zmíněný text je zařazen za astrologickou předpovědí pro jednotlivá znamení – snad v něm s tím svým najdou styčné body i jiní Býci odpovídajícího pohlaví a podobného věku.

  1. SKOPEC

Vůči Beranům bude nadcházející týden vcelku milosrdný, protože navzdory možným malérům, na něž si zadělají hned v pondělí a úterý v rámci pracovního procesu, se podaří zásadnější negativní dopad vlastních chyb, když už ne zcela neutralizovat, tedy alespoň významně zmírnit. Oč půjde? Něco bude zřejmě špatně spočítané. Zda čísla a nebo lidé – bůh suď. Každopádně od středy už bude dobře. Také se zbavíte nervozity v osobním a milostném životě, která vás zřejmě v důsledku řečených problémů bude na počátku týdne provázet. O víkendu již nastane stav skvělý: vám i partnerovi. Ačkoliv finanční problém z minulého týdne podle všeho přetrvá, radost ze života to Beranům nevezme. Zapomenout bychom neměli ani na školou povinné, jímž v podstatě začnou prázdniny a ten, kdo proflákal rok, může je mít z počátku krušné. Rodičům ovšem Měsíční Kočka sděluje: Řevem a sankcemi trestají potomky za vlastní nedůslednost či nedostatek zájmu. Svým způsobem se svou bezmocí stávají v jejich očích směšní. To ostatně neplatí pouze Beranům, ale pro všechna znamení. Nebylo by lepší začít od září prostě jinak?

2. BÝK

Zrozencům v Býku se nadcházející týden bude ve valné většině rozhodně líbit: pokvetou jim láska – v citové podobě – i kšefty, s nimiž ruku v ruce přijdou i úspěchy finanční (čtvrtek) i společenské (pátek, sobota). Možné pokračující zdravotní potíže s trávením nebudou již mít razanci, která by mohla cokoliv pokazit – což se týká i případné sexuální gymnastiky. Na špatné zprávě týkající se širší rodiny, která Býky zasáhne v druhé půli týdne, lze najít i pozitivní stránky, jen bude potřeba dopad nové situace posoudit v střednědobém horizontu.

3. BLÍŽENCI

Pro Blížence s datem zrodu v první polovině znamení nebude týden tak jednoznačně prostý karambolů jako ten uplynulý. Hvězdy jim nesou varování i radu: přetrvávající spor s nadřízenými zatím nechte spát, i když víte, že máte pravdu. Blíženci z druhé půle znamení ale pravděpodobně již dojdou satisfakce – možná dokonce doprovázené i nějakým bolestným. Dobré dny s Miláčkem lze předpokládat spíš přes týden, než o víkendu. Může to souviset s nebezpečím nemoci z nachlazení, jež může nečekaná parna provázet: léto prostě přišlo v celé parádě. Posmrkávání může Blížence obtěžovat i v druhé polovině týdne. Neberte ho na lehkou váhu. Navzdory banálnímu charakteru zdravotního incidentu vyloučeny nejsou ani následné vleklé komplikace. Na počátku doby dovolených a nebo prázdnin je to jistě zbytečné.

  1. RAK

Co popřát Rakům? Především pevné nervy, protože týden by neměl patřit k těm, které na nástěnném kalendáři ozdobí pentlí. Ale zvládnou ho. Protože rozjasnění se ukazuje o víkendu, nepřízeň se zřejmě v plném rozsahu týká práce či školy. Žáky, studenty a tedy ani rodiče či zákonné zástupce, by možné katastrofy neměly zaskočit. Reagujte smysluplně a nelamentujte nad rozlitým pivem. V pracovní oblasti může jít o nevalné výsledky pokusu vyžehlit vleklou pracovní patálii. Doporučení Měsíční Kočky tentokrát směřuje k alianci se Štíry, jen pozor, aby Raci nepřekročili tenkou hranici a aby, jak se říká, nezahřmělo z čistého nebe! Znamenalo by to mnohem větší problém, než který můžete s pomocí Štírů odvrátit či vyřešit. Vyhněte se také – pokud možno – cestování. To je rada právě v tomto čase zapeklitá, tak alespoň buďte ve zvýšené míře opatrní.

                                                                                                     5. LEV

Četní Lvi zřejmě budou pokračovat ve skvělé sérii a prožijí týden, v němž v plném rozsahu dostojí svému královskému jménu. Především v oblasti společenské zcela bezkonkurenčně opanují scénu. Neměli by však úlohu úžasných lamačů srdcí zneužívat. Mimořádné z nich vyzařující kouzlo jim usnadní i překonání pracovního lapsu, ohrožujícího v dopadu jejich – nebo někoho blízkého – pracovní (či studijní) postavení. V intimní oblasti budou vysoce oceněni za vynalézavost i neúnavnost. Temné varování stále platí, zdá se, že posvícení nebude trvat věčně, daří se vám již odhalit příčiny možného kolapsu? Nečiňte unáhlená rozhodnutí, respektive raději nedělejte žádná… Pozor by celý týden Lvi měli dát na nezkrotnou prostořekost, jíž by se mohli ne ze zlé vůle leč z hloupého furiantství kohosi dotknout. I tady může být zdroj budoucích problémů!

  1. PANNA

Zrozenci z pod znamení Panny budou tento týden úporně a často marně hledat rovnováhu. Postavení hvězd jim tento úkol rozhodně neusnadní, naopak mnoho od nich budou vyžadovat – hlavně úsilí a vůli. Neměli by přitom příliš na sobě nechat poznat, co se jim v hlavě děje (týká se období od nedělní půlnoci do středy včetně). Je přirozeně dobré signalizovat stav mysli nějakým způsobem okolí, už jen proto, aby adekvátně reagovalo, ale zřejmě někde blízko číhá kdosi na projev vaší slabosti. A těch bude, nedáte-li pozor, habaděj. Ve smyslu výše řečeného mohou být téměř sebevražedné. Nesporně u některých Panen lze dokonce hovořit o krizi, naštěstí většinou ne s důsledky fatálními. Měla by se zvrtnout k lepšímu na sklonku týdne. Snad vás Měsíční Kočka překvapí, protože vás podle hvězd podrží nejbližší… Mohla by to být dobrá pobídka k tomu, abyste je konečně přestali přehlížet a dali jim, co jim náleží.

  1. VÁHY

Váhám v nadcházejícím týdnu hrozí, že se nechají proti své vůli zatáhnout do úmorné a také zbytečné hádky o peníze. Není zřejmé, zda v práci (méně pravděpodobné) a nebo doma (to spíš), jisté je, že to nebude k ničemu a jen vypuknuvší spor jen zatíží jakési beztak napjaté vztahy. Nepůjde zřejmě přitom o peníze, které máte dostat, ale jež máte vydat. Souvisí to snad s uplynulým čtvrtkem a pátkem, kdy by si některé Váhy vysloužily přízvisko marnotratníků a hýřilů? V oblasti profesní hvězdy varují manažery před nespokojenými zaměstnanci jednotlivě a nebo v zastoupení odborových mluvčích, v rodinné sféře pak před dětmi, které už ani nevědí, co by… Zvláště na pokraji prázdnin a dětí dospívajících mohou být jejich nároky skutečně velmi rozčilujícím punktem. Váhy by se nicméně měly po celý týden stjně jako o víkendu jak to jen půjde vyhnout rozčilování a víceprocentním nápojům, obé totiž aktuálně stáčí střelku jejich kompasu k infarktu a nebo mrtvičce.

8. ŠTÍR

Zrozenci ze znamení Štíra mají možnost nabídnout pomocnou ruku Rakům a účinně jim píchnout v zvládnutí jakéhosi pracovního problému (již v pondělí). Ten se v zaměstnání nebude týkat jich, protože v dané oblasti by měli být tento týden úspěšní. Pouze však za předpokladu, že si budou vědomi rizik (varující je především čtvrtek) a budou jako skauti vždy připraveni. To se týká i možných milostných dobrodružství (středa, pátek, snad i sobota). Varování před enormní citovou angažovaností však je zde a platí také možnému vztahu právě k Rakům: nepřekračujte rámec přátelské pomoci, byť by se jednalo o kontakt jakkoliv perspektivní a situace napovídala vašim žlázám jakkoliv slibný vývoj…

9. STŘELEC

Pro Střelce nastává v půlročním cyklu bilanční čas, obvykle charakterizovaný větou Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá, což může přinést i echo mlčení. Kdo nic neudělal, nic nezkazil – ale také nedokázal. Vítr s ním mává jako s travinou, sem, tam, je bez vlastní vůle – ale také ho hned tak něco nepřelomí. Co ale s takovým… Jen aby mu to sehnutí nezůstalo. To ale jistě není váš případ! Alespoň jistě ne tady a teď, kdy budete překypovat aktivitou a to až na hranici rizik. Kromě síly a vůle budou mít Střelci i nezbytné štěstí, leč pravdou je, že Štěstí přeje připraveným víc, než že sedá na vola. Úspěšní budou Střelci nadále i v erotické oblasti, kde jim nejspíš nic a nikdo neodolá.

10. KOZOROH

Milí Kozorozi! Máte-li co k řešení na úřadech, neodkládejte to až na druhou polovinu týdne, kdy vám hvězdy nebudou tak nakloněny, jak je tomu v jeho začátku, kdy i jinak protivné úkony se vám podaří zvládnout téměř bezbolestně. Chaos, do kterého upadáte, a který navíc šíříte všude kolem sebe bude v první půli ještě snad snesitelný. Přát vám bude Prozřetelnost v jakémkoliv riskantním podnikání od banky až po postel. Od čtvrtečního oběda však dejte pozor na to, aby vás náhlý zlom psychicky nepoložil. Zvítězí ve vás Zmatkář bez záruky. Budete to mít těžké, ale ještě těžší to bude, pokud nepřízni osudu podlehnete, pak si klidně i zlomíte končetinu při jinak banálním rekreačním sportování. Nemusíte ale ztrácet sebedůvěru. Špatné dny už jistě pominou. První signály zlepšení se dostaví již v neděli.

11. VODNÁŘ

Prakticky všichni Vodnáři budou ohroženi pokračováním rodinných rozmíšek a pracovních sporů. Pondělní aktivita bude plodná. Od úterka do čtvrtka půjdou nahoru dolů, což je dekoncentruje do té míry, že především v oblasti majetkové se mohou dopustit vážných chyb ke škodě vlastní i klientů: dobrý obchod nespočívá v tom, že se nám podaří druhou stranu oškubat, ale ve vzájemné výhodě zakládající trvalé oboustranně výhodné vztahy. V pátek a v sobotu zazáří společensky. Možná oblbnou svou aurou kohosi a změní ho v sexuálního partnera na jednu noc. Bezohledná touha po vlastním zisku je ale u dotyčného může obdařit osudovou kletbou. Nebuďte sobci – ovládněte se raději a nic si nezačínejte. Vypadá to neskutečně, tak trochu jako z devatenáctého století, ale druhá strana zřejmě víc ocení slibné náznaky.

12. RYBY

Ryby nechť se konečně naučí hospodařit s časem tak, aby stále nemusely něco dohánět, protože v součtu čtyřiadvaceti hodin všechno nedoženou a neustálé resty v nich jen budí zhoubný stres (týká se to nejen tohoto týdne). Neschopnost soustředění příznačná nyní pro vaše znamení nebezpečně znásobí všeobecná hádavost, jež postihne průřezem dík neblahé konjukci znamení všechna. Spory u Ryb budou provázet tedy i vážné chyby – v odhadu protivníků i v sebehodnocení. Kdyby se pod vlivem hvězd nevyvlékly z některých povinností, dopadly by špatně. I tak spory s jedinci a konflikty s úřady (mocí) nepochybně poznamenají aktuální týden i nakročení do toho sedmadvacátého. Jako neblahé se mohou projevit nezvládnuté emoce v politickém nebo společenském sporu v úterý, podle všeho s možnou dohrou ve dnech následujících: vědomí, že máte pravdu v situaci, kdy ji nechce nikdo poslouchat, protože nemáte moc, je skličující. Tak si tu moc vemte! Ne však silou…

ERIKA (Býk)

Jako druhý účastník nového ročníku Hry o budoucnost se ve čtrnáctém týdnu představila pětadvacetiletá Erika. Podle toho, co karty ukazují, není Erika vdaná, nicméně vztah, v němž celkem intenzivně žije, je podle všeho dlouhodobý. S partnerem ji spojují ani ne tak cit, jako společná záliba v jemně řečeno „neobvyklostech“, zřejmě tedy z oblasti erotického soužití. Snad by tím bylo možné vysvětlit onu posledně řečenou „zhoubnou moc“, kterou nad ní její druh asi má. Ona zjevně Eričina „přehnaná zbožnost“ se bude vztahovat k vnitřnímu rozporu, která ji právě z důvodu neukojitelné náruživosti podle všeho vnitřně stravuje. Pouto k partnerovi bude zjevně silnější, než v této oblasti Biblí dané morální imperativy. Protože ten člověk bude zřejmě mít na Eriku velký vliv, rozhodli jsme se ho v měsíční Kočce pracovně pojmenovat: dále zde tedy bude vystupovat jako Šulínek. Nepochybně si materiálně dobře stojí, což platí i pro Eriku, nicméně jsou zde jakési zábrany před spojením společných majetků. Možná k tomu se zdánlivě protismyslně vztahují právě karty hovořící o určité nejistotě. Eriko, neměňte zatím ve svých vztazích nic. Problém, ovšem v tomto ohledu představuje vaše vzrůstající touha po dítěti. Podle karet ovšem Šulínka z nějakých důvodů nepovažujete pro svého potomka za model právě ideálního otce. Ostatně on a ne vy dal váš vztah dohromady. Pozor na silně přítomné karty Podvodu a Lsti. Nejistotou jsou nadále zamlženy karty Přísné osoby a Autority, nicméně zdá se být zřejmé, že spolu souvisejí a my bychom je nejspíš přiřadili k osobě otce, jež však není přítomna. Znamená to snad, že je velmi vzdálen, a nebo že dokonce již zemřel?

 

Na přání hráčů o budoucnost, případně jejich partnerů, jakož i v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, jsou ve hře veškerá použitá křestní jména změněna.