Horoskopy od 02-02-2009 do 08-02-2009

 

Týdenní horoskopy

z Věštírny „Měsíční Kočka“

Šestý týden: 2. – 8. únor

Situace: zemská znamení, tedy Býk, Panna a Kozoroh, prožijí ve většině především první polovinu týdne jako vyrovnaní jedinci, druhá půle by pak měla být ve smyslu přílivu myšlenkové energie téměř marnotratná. Mělo by jim to velmi dobře myslet a to nejen ve filozofické rovině, ale i v praktických (proč tajit, že především finančních a majetkových) otázkách. Ani zástupci dalších znamení by neměli být na požitcích kráceni, i když jiného druhu: může za to Venuše ve Skopci a tedy i milostné vzbouření hormonů. A neměli byste se v této souvislosti bát do toho šlápnout, protože jen odvážným štěstí přeje. – V mezinárodněpolitické oblasti zhoustne smrádek, u nás doma zase bahýnko. Oranžoví mohou počítat s ostudou, která však vsákne, i Modří dostanou nepříjemnou ťafku, podle hvězd však zaslouženou. Škatulata se mohou hýbat…

1. SKOPEC

Je to svízel, když Berani, kteří jsou již ze své podstaty bytosti vcelku otevřené a nemilují proto záhady a nedořečení, se celý týden nejspíš budou zle vyrovnávat s faktem, že světu kolem sebe zrovna nejsou schopni moc porozumět. Buď se ti druzí vyjadřují záumně, případně nemluví vůbec, nebo jste, milí Skopci, dočasně nějací tvrdolíni… Jinak ovšem na vás sedá štěstí v práci, společnosti i v lásce. Máte báječné tvůrčí nápady, jen s jejich realizací nic moc, ale některé budou potřebovat stejně čas na vyzrání. Kdyby ještě bylo trochu víc peněz – ale to se může brzy změnit. Pokud ovšem budete iniciativní!

2. BÝK

Lidé by se neměli cítit ochromeni, pokud postavení jejich planet nepřináší zrovna nejpříznivější aspekty. Určitě jim totiž jiné zase přejí, a když ne teď, tak příště jistě vystoupí ze stínu. Aktuální poselství nebe Býkům je výzvou: buďte aktivní, nevzdávejte se a bojujte! Rádi se máte dobře a zrovna to moc nevychází? Ale co jste pro změnu toho tak nelibě neseného stavu udělali? Utápět se v sentimentech, to k vašemu znamení zrovna nepasuje. Možné zdravotní problémy zasáhnou již na počátku týdne plíce: možná proto všechno vidíte tak černě. Na nachlazení zkuste víno svařené s cukrem, hřebíčkem a skořicí. Nebo místo cukru dejte, ale už po uvaření, med. Na chrchlání zkuste cibulový sirup. Určitě neuškodí. Táhne-li vás to mezi lidi, držte své touhy na uzdě, neboť pokud jste přestáli týden ve zdraví, mohl by vás bacil schvátit. Na vykecávání přece existují i telefony či internet.

3. BLÍŽENCI

Některým Blížencům jdou věci tak skvěle od ruky, že upadají do rutinního stereotypu. V práci i při studiu mají zaděláno na pochvalu bez finančního ohodnocení. U otravné práce nevyžadující soustředěnou pozornost automatismus snad nevadí, protože to umožňuje myslet na něco jiného. Na co myslíte? Podle hvězd na jídlo. Ale co láska? Pomineme-li ostatní aspekty života, které nevykazují významnější odchylky od standardu, neměli by vztahy, city, ale ani erotiku Blíženci zanedbat. Zapojte ale víc fantazii! Dobrý den by měla být středa…

4. RAK

Tento týden patří nesporně Rakům, a to navzdory vzteklým útokům chřipky, k nimž mohou být až přehnaně vnímaví. Na poli partnerských vztahů nemusíte šetřit s city. A čím víc jich dáte, tím víc dostanete, platí přímá úměra (i když ne vždycky a také ne hned). Hvězdy se usmějí i na dosud nezadané. Jenom se, probůh, vyhněte manuálním pracovním činnostem, neboť jste zralí tak akorát na úraz, a navíc ani za výsledky vaší aktivity vás nikdo nepochválí. Zjevně s ní sami nebudete spokojeni. Podle karet by zase bylo nejlepší po milostných eskapádách dát si oddech a udělat si bene.

5. LEV

Milí Lvi. Věci se vyvíjejí jinak, než si myslíte, protože svět je prostě jiný, než byste si přáli. Všechno se mění. Je čas smířit se s tím, protože tomu tak bude navzdory tomu, že si takový vývoj momentálně odmítáte připustit. Jste v oblasti lásky a vztahů zřejmě poněkud prudérní. Rádi kážete o morálce. Tento týden praskne, že navzdory řečem pijete víno. Jestli tento rozpor vejde v širší známost, společensky i soukromě vás to znemožní. Dáte-li si pozor, nepraskne nic, získáte uznání i lásku. Štěstí zřejmě v některých případech přeje praktikám na hranici perverze. Co za takovým proroctvím stojí, vědí Lvi nejlépe sami.


6. PANNA

Povede se Pannám studujícím i těm, které se rozhodnou (z vlastní vůle) změnit zaměstnání. Příjemně se řečení zrozenci unaví při fyzických aktivitách, v závodech a soutěžích tohoto druhu mohou dokonce stanout na vítězných stupíncích, skutečných i pomyslných, naopak do složitých intelektuálních problémů by se raději pouště neměly. Nedoporučuje se měnit nebo zpochybňovat nic v privátní sféře. Možná máte pocit, že by právě vaše zázemí potřebovalo provětrat, ale chraň vás před tím hvězdy i všechny síly nekonečného vesmíru! Tento týden rozhodně ne! Ostatně – není-li v této oblasti vše tak, jak si představujete, měli byste se změnou začít u sebe!

7. VÁHY

Začneme zdravovědným upozorněním: ve středu a ve čtvrtek vám Měsíc naordinuje zvýšenou pozornost k výměně a rovnováze tělesných tekutin. Když si propláchnete ledviny, odejdou s jedy z těla i možné choroboplodné zárodky, což je na sklonku zimy – ač dosud byla spíš podivná – velmi potřebné. Naperte se po oba dny syrovým česnekem. Smrdět sice budete až do konce týdne, ale stojí to za to. Když pod nějakou záminkou k podobné kůře zlákáte i partnera, nebudete si muset nic vyčítat a i jemu česnek udělá dobře (a navíc se oba imunizujete proti upírům)! V oblastech veřejných, v práci i v přátelských vztazích si dejte spíš pohov, plňte svěřené úkoly, v brzku však můžete čekat nápor invence, síly a činorodosti, dost možná podle vašich karet již o víkendu.

8. ŠTÍR

Co naopak s přemírou energie, kterou překypují Štíři? Neroztraťte ji v činnostech vedoucích od ničeho nikam, nerozměňte vzácný kapitál na drobné. Investujte i za cenu krátkodobé půjčky (v reálu i obrazně). S tou kráskou či oním krasavcem jděte do toho! Výzva se týká i těch již šťastně zadaných. Veškeré vložené úsilí se vám vrátí. A pozor na to, aby vás nezradilo tělo: od pátku do neděle myslete na své pohlavní orgány. Opravdu je nemusíte šetřit! Podporu volte přirozenou. Nerozněcujte svou fantasii alkoholem. Jít by to mělo i při vydatném pití čisté vody, bylinných čajů nebo těch pravých s bergamotovou silicí. Co se vyměšování týče, měli by si Štíři večer namočit polévkovou lžíci lněného semínka do trojnásobku vody a ráno nabobtnalou hmotu sníst: Nebudou sice zpívat jako kanáři, ale pomůže to!

9. STŘELEC

Z čeho vyplývá momentální roztržitost Střelců? Proč stále něco hledají a nevědí přitom co? Vracejí se, nevěda proč a ani kam? Jejich zapomnětlivost je plodem soustředění dovnitř, k mimořádně klenutým, pro běžný pozemský život však zhola nepraktickým úvahám. Myslíte na nebe? Není na počátku takového přemýšlení nemoc, možná dosud skrytá? Můžete se uklidnit: ano, je, ale jejím nebezpečnost je podmíněná. Záleží na vás, jak se s potížemi poperete, na síle vůle, s níž odmítnete nejhorší perspektivu. Pokud máte pocit, že ve škole a nebo v práci po vás někdo jde, není to jen zdání. Buďte opatrní, abyste nezadali příčinu k sporu.

10. KOZOROH

Dobrý týden je před vámi, milí Kozorozi: od pondělka se dobře prosazujete v práci. Od středy i ve společnosti. Tentokrát se neuplatní vaše tvrdohlavost, spíš naopak jistá pružnost a, nebojíme se říci, mazanost, která vám pomůže proklouznout. Kam a nebo odkud? Z malérů do úspěchu. Neodrazí se to sice bezprostředně ve finanční oblasti, ale co není, může být. Pozor ovšem na z řečených úspěchů vybujelou sebejistotu v nejsoukromější oblasti. Tady hrozí dokonce fiasko. A také kroťte svou chvástavou výřečnost. Nejen, že s ní jdete na nervy, ale kosa by mohla padnout na kámen…

11. VODNÁŘ

Protože zpravidla Vodnáři ve vzájemném vztahu nebývají až na výjimky vřelí a jejich vzájemnost nás může dovést k pochybnostem a zvýšené ostražitosti, je tento týden výjimkou. V samém středu Vodnářova vlivu bude Vodnářům všechno padat z ruky. Nic dobrého je nečeká v práci, ani ve sféře finanční. Společenské příležitosti též raději nevyhledávejte, buďte snad jen tam, kde předpokládáte přítomnost (a tedy i solidaritu) právě stejně potrefených. Nepokoušejte se prolomit nepřízeň silou, protože lehko byste se mohli dopracovat v choulostivé oblasti nikoliv jednoho zklamání, ale přímo chronické nedostatečnosti. Ačkoliv astrologové zpravidla v krizových situacích ze spojenectví totožných znamení nebývají nadšeni, v milostných hrách by to mohlo vyjít.

12. RYBY

Ryby si nepochybně užijí dobrý týden: Měsíční Kočka má u nich od hvězd napsáno, že budou dostávat jen dobré zprávy. Tak v práci dojdou tam, kam by rádi, aniž by se o to museli bůh ví jak snažit. Ovšem moc se o to nezaslouží, možná dokonce vystoupí vzhůru po zádech někoho, kdo bude neprávem (že bez vašeho přičinění jen těžko lidem vysvětlíte) ponížen, úspěch Ryb bude dán souhrou náhod. Ve společnosti vás pochvílí a v práci vám přidají (nejspíš ale práci a odpovědnost). Než tenhle týden skončí a přehoupne se do sedmého, něco se správným směrem pohne i ve vašem citovém životě.

Vesmírná znamení k nám po tisíciletí promlouvají: věštby jsou však jen nápověda, co bude, záleží především na nás! Nashledanou za týden…