Horoskopy od 18-12-2006 do 24-12-2006

Týdenní horoskopy

s výkladem karet od „Měsíční Kočky“

Padesátý první týden:

18. – 24. prosinec

Podle keltského kalendáře 20. tohoto měsíce končí čas Osiky

(více v 24. týdnu).

Jediný den v roce – 21. prosinec, den Slunovratu – patří Buku. Jeho zrozenci jsou houževnatí, cílevědomí a pracovití. Zpravidla se těší jako jejich erbovní strom dobrému zdraví. Mají odvážné životní plány (to má ovšem leckdo, jenže oni je dokáží naplnit). Jsou dobrou oporou ostatním, svou převahu však mohou proměnit v despotismus. Skromnost je sice ctí, v lásce jsou však vybíraví. – Keltští druidové i germánské kněžky věštili z run, vyrytých na bukových hůlkách. Odvar z bukové kůry působí proti horečce, z listů proti svědění a omrzlinám, dotýkání a objímání kmenů buků obnovuje naši energii.

Dne 22. prosince vstoupíme do období Jabloně,

o němž věštírna Měsíční Kočka psala v 25. týdnu.

SKOPEC

Všem Beranům hvězdy na tento týden radí: buďte hlavně trpěliví. S penězi nějak vydržíte a půjčovat si rozhodně není nutné, protože není nutné mít pod stromečkem všechno, co oči vidí. Jinak se raději kousněte do jazyka, než aby vaše ústa tento týden vypustila slova, schopná explodovat jako bomba. Platí to v práci, kde jsou všichni zatraceně pomalí i v osobním životě, kdy partner se jeví víc natvrdlý, než se vám zdá únosné. Nebojte se, týdnem zvýšeného ovládání si žaludeční vředy nezpůsobíte, pohroma, kterou by naopak volný průchod „skopového“ vzteku přinesl, by mohl v horším případě mít podobu infarktu či mrtvičky. – Což pro pana Romana (let 45, naposled ve hře o budoucnost v 49. týdnu) platí dvojnásob. Varování hvězd totiž násobí varování karet. Je tu opět ta mladá a půvabná „kůže“, je zde i Platina (ať vás ani nenapadne navštívit ji v nemocnici, obvinění je už napsáno a major Pablbek ji zhaftne, jen co jí propustí). V případě obou opravdu nemáte kam spěchat. U Platiny rozhodně a u Kůže (jak jí budu říkat) čas svátků prověří míru vašeho vzájemného okouzlení. Ale nějaký malý dárek ji kupte, uvidíte, zda i ona na vás myslela. Pikový kluk varuje: Pablbek s vámi bude chtít cosi upřesnit, ale zastaví se neoficiálně. Už jste poznal, že je to profík, když vás vytáhl z maléru – to když jste zůstal bez jakéhokoliv svědka, jenž by vás z toho mohl vytáhnout. Tak nevěřte, že si vás prostě jen tak oblíbil a přišel vám přát hezký Štědrý večer jako rada Vacátko!

2. BÝK

Milá Jolano (18/47), podle všeho tě čeká na konci týdne o Půlnoční opětovné setkání s Varhaníkem. Nebude ho zřejmě provázet jen křesťanské podání ruky, ale i letmý polibek. Nebraň se tomu jeho a ani se nebraň ten svůj mu dát – v podstatě o to a jen o to (zatím) vlastně velmi stojíš. Ovšem před tím, než se Betlém rozsvítí a rozezvučí koledami, si dej pozor na to, jak se doma chováš. Je zbytečné dráždit a provokovat. Místo těch věčných diskusí proč a na co přilož raději ruku k úklidu i k nákupu svátečních viktuálií. Ve hře je ještě, naštěstí ne v bezprostředním kontaktu, karta muže s temnými úmysly. Stojí mezi tebou a Varhaníkem. – Astrologové nadcházející týden označují následujícím způsobem: dva dny před nedělí vstoupí Slunce do Kozoroha a připojí se k již tam existující Venuši. Sextil Uranu ve Venuši slibuje, že by mohlo začít docházet k překvapivým a hlavně příznivým změnám ve všech oblastech. Prostě bude dobře! – Společensky i partnersky bude nadcházející týden pro všechny Býky mimořádně úspěšný, nebo lépe řečeno příjemný. Navážou nové vztahy, staré obnoví či upevní. V radostné předvánoční náladě půjdou všem na ruku. Brzděte však a buďte právě v tomhle trochu opatrní: můžete naletět a později litovat! Nic si nedělejte z toho, získáte-li pověst lakomce, a rozhodně zvažte žádost o půjčku, s kterou se na vás kdosi obrátí – místo splátky by se vám v budoucnu nanejvýš vysmál.

3. BLÍŽENCI

Tento týden by se Blíženci měli pokud možno vyhnout nutnosti rozhodovat. O čemkoliv. Jejich rozpolcenost totiž bude v důsledku téměř sebevražedná. Každou variantu budou nejprve zdlouhavě vážit, takže nebezpečí z prodlení se naplní. V případě, že se nakonec přesto rozhodnou, tedy jistě špatně. Týkat se to bude drobností i věcí velkých, peněz i citů i zdraví. Zahrajte roli bytostného demokrata a nechte rozhodování plně na partnerovi (i v konání navýsost soukromých). Možná se vám tento stav trvale zalíbí…kdyby ne, týden to jistě vydržíte a za klidné svátky to stojí. – Pane Tome (42/49), z předchozích vět pro vás platí, že v úterý prošvihnete domluvenou pracovní schůzku a v pátek soukromou. Důsledky druhého zpoždění rychle přebolí, ale prošvihnutí toho prvního mohou být neblaze významné – zřejmě totiž půjde o účetní, s níž jste dal dohromady komplot proti vašemu stávajícímu firemnímu partnerovi. Může se stát, že vám cifršpionka chtěla v případě vaší platební neschopnosti navrhnout spoluúčast na podnikání v podobě tichého společníka. Trochu to nekoresponduje s mým míněním, že po realizaci plánované účetní levárny se bude snažit se vzdálit a nemít už s vámi nic společného. Dnešní karty si zde s těmi předchozími protiřečí. Co ale babu dovedlo k změně názoru? Nebo jsem se já mýlil? Snad se hra víc otevře po novém roce, kdy záležitost vašeho parnera v s.r.o. zřejmě začnete reálně řešit. Ježíšek bude dost ubohoučký, baba vás vysává víc, než neodpovědný společník.

4. RAK

Paní Vando (60/49), je naprosto netypické nastupovat do špitálu v době předsváteční (zřejmě ve středu). Znamená to, že zahájení léčby považují lékaři za urgentní. Z vaší reakce jsem vyrozuměl, že svůj osud svěřujete autoritě jiné, než jakou představují hvězdy nebo balíček karet. Hlavně po dobu nezbytnou nepovažujete za rozumné prostřednictvím Měsíční Kočky seznamovat veřejnost se svými problémy a aktuálním zdravotním stavem. Skláním se před vaší vůlí a souhlasím s přerušením naší hry na neurčito, do doby, než sama dáte pokyn k jejímu pokračování. Pro následující týden ještě doplním, že s Motýlkem jste skutečně právně uspořádala možné pozůstalostní věci. Velmi se vám sice v řadě věcí ulevilo, ale s momentálním řešením zcela spokojena nejste. Karty to prozrazují: myslíte na sňatek. Komu se to zdá být v dané situaci podivné, nepochopil, že život (i smrt) nutí často hráče vystupovat v nečekaných rolích. Každopádně vám do nemocnice přeji Vánoce plné hlubokého vnitřního míru. A v myšlenkách jsem, a jistě i další čtenáři Věštírny, alespoň na chvilku s vámi. Cítíte na bílém lůžku ten proud sounáležitosti, který vás jako úžasně spletené lano pojí s životem za nemocničním oknem? – Fakt, že Slunce se nám zase vrátí, sice příliš vidět není, ale samo vědomí opět se prodlužujících dnů pozlatí Rakům náladu víc, než příchod Vánoc. Naplní je však především novou energií. Zdravotně se budou – nikoliv vždy v souladu se skutečností – cítit skvěle. Ve sféře milostné se mohou úspěšně věnovat cestě k novým obzorům a objevování a dobývání neznámých území – ne však vždy nezbytně s novými lidmi.

5. LEV

Milé Radaně (26/49) karty jinými slovy nabízejí to, co ostatním Lvům, jen v trochu jiné formě. Netlačte na pilu! Stejně vám zatím nerozkvetly Barborky… S Šedákem jste úžasná dvojice, nekažte v strachu z minulosti přítomnost, budoucnost se sama včas zeptá – nebo také ne! Vánoční svátky každopádně začnou dobře. V dalším týdnu potom budou následovat tradiční hodobožové návštěvy, kritická může být ta u vašich rodičů, otcovy sentimenty jsou nemožné a zároveň vražedné. Zkuste organizaci setkání vzít do vlastních rukou a uspořádejte ho netradičně ve veřejném prostoru. Co takhle společná procházka a nebo ještě lépe návštěva nějakého kulturního podniku, divadla a nebo výstavy? – Hlava Lví je jistě impozantní, ale je i dost pevná, aby dokázala dlouho vzdorovat síle zdi, na níž Lvi neustále lebkou útočí? Nemyslím. Tak proč mají zrozenci v tomto znamení tendenci si jí marně stále otloukat? Pokud v této zatvrzelé snaze ustanou, dosáhnou v práci i lásce překvapivě lehce toho, oč tvrdohlavě dlouhodobě usilovali. O penězích hvězdy mlčí, není jich tedy ani moc, ani málo, zdraví bude uspokojivé, bohužel samotné svátky mohou poznamenat nachlazení nebo významnější bolesti hlavy.

6. PANNA

Většina společnosti v posledním týdnu před svátky padá na hubu. Tento eufemismus znamená, že už mají předvánočního shonu dost, došli jim peníze i nervy, a zdraví mají z toho všeho vachrlaté. Zrozenci z pod znamení Panny však mají páru za dva. Zátěž lehko překonávají. Jejich klidná síla působí blahodárně na ostatní v pracovní partě (v první půli posledního plného pracovního týdne v tomto roce) i v rodině (bezprostředně před svátky i během nich). – A co pan Jaroslav (59/49)? Štědrý den bude mít podivný. Na druhé straně ho neprožije pod mostem. V bytě se zhrzenou manželkou vychutnávající trpké a poněkud protisiřečící zadostiučinění z toho, že manželovi Ulriku přebral její bratr Přizdisráč, mu bude navzdory do červena pálícím radiátorům pořád zima. Odcizení bude ze situace kapat tak, že by to lépe Kafka nenapsal. Vaše materielní poměry, pane Jaroslave, podle karet nenaznačují, že by se na lepší časy mělo byť jen zablýskat. Zdravý však budete jako řepa, ani stín nachlazení, které by snad chrchlotem mohlo ženu obměkčit, vám osud nedopřeje.

7. VÁHY

Pane Oskare (46/47), potěší vás fakt, že nebudete jediný, kdo sváteční dny stráví v nemocnici? Nemyslím. Podle pokleslého bulváru byste v ní měl skončit až poté, co se vám v hrdle vzpříčí kapří kůstka, vás ale z Komína odvezou a na Žlutý kopec uloží již ve středu. Prostě předvánoční frmol nezvládnete, hlavně v práci. Výsledkem bude arytmie a srdeční slabost, na to jste kadet. Jenže základem všech těchto fyziologických poruch je stav vaší duše. Přijde za vámi do špitálu ta z Pisárek? A přijdou děti? Karty tvrdí, že ta první tam určitě bude denně a děti, navzdory jistým obtížím v sobotu a také dopoledne na Štědrý den. Otázkou zůstává, co to všechno přinese vašemu projektu. Na jedné cestě jsou devítka, sedmička a královna. Jejich barvy říkají, že se ve vaší hlavě rodí zcela nový záměr, jak situaci vyřešit prostřednictvím nám dosud neznámé mateřsky založené přítelkyně. Odkaz k práci je dosud nejasný (pokud se ovšem netýká práce na výrobě dalšího potomka). Druhou cestu vyznačily osmička, desítka a kluk, podle barev tedy rozkol se stávající partnerkou a mladší osoba opačného pohlaví, která zvláštním způsobem koresponduje s přítelkyní z první cesty. Poměr nepříznivě obrácených karet je v obou případech stejný – a v obou převažující. – Pozvánky na společenské akce, které se Vahám budou tento týden ve schránce a na stole vršit, by v žádném případě neměly končit v koši, ač času se zdá být vlastně na cokoliv v tomto infarktovém týdnu neuvěřitelně málo. Účast na večírcích a setkáních bude dost únavná, nicméně může být perspektivně užitečná. Nový rok je za dveřmi, tak k dobrému vykročení do něj otevírejte už teď dveře. Před spaním zkuste nějakou relaxační techniku, jinak ten fičák organismus nevydrží a svátky proležíte. A láska? Dost dobrý

8. ŠTÍR

Konec starého roku a čas přelomu k novému zastihne valnou většinu Štírů v až neskutečně skvělé kondici. Ta je nasměrována nejen k bezprostředně následujícím dnům, ale především tak říkajíc perspektivně. Měli by to chápat tak, že neuvěřitelnou formu budou moct uplatnit při uskutečňování plánů dlouho odkládaných. Rozhodně by ještě před svátky měli něco udělat se svým zevnějškem co se oblečení i účesu týče. Možnou v tomto ohledu revoluci blízcí přes volné dny rezervovaně stráví a po novém roce ji okolí i spolupracovníci prohlásí bezvýhradně za přínosnou. – Tajnosnubný Nemo (35/48) nového moc ani tentokrát neprozradí a karty – jakoby s ním smluvené – poskytují svědectví velmi rozporuplné. Orientovány jsou však k Nemovým pracovním otázkám, o nichž bychom se toho už z povahy věci samé moc dozvědět neměli. Ve středu obrazce je nepříznivě vyložená karta Síly. Na její Temné straně jsou od shora karty Začátku, Energie a Vyslance. Na neutrálních místech jsou obrácené symboly Nebezpečného soupeře a Rozhorlení. Na Jasné straně následují dvě karty negativní, a to Nejistota výsledku a Trvalá nenávist. Zrcadlo končí v srdcích silnými Ochrannými křídly. Nejpřibližnějším je tedy varování před sporem s nadřízenou osobou, který rozhodně jejich vztahy idylické neučiní. Čas spor v Nemův prospěch nerozhodne. Před profesionální pohromou ho může ochránit jen vysoce postavený člověk ze Služby. Můj kapitáne, jděte od toho, dokud je čas. Nebo spor alespoň nevyhrocujte před svátky, respektive v tomto kalendářním roce!

9. STŘELEC

Setkání s kartami Miluše (20/45) je pro mne vždycky, proč to nepřiznat, svým způsobem svátek. K věšteckým úkonům v jejím případě přistupuji se zvýšeným soustředěním a po dokonalé očistě mysli. Prostřednictvím věštby v domech nahlédneme do jejího posledního předvánočního týdne vrcholícího tak krásně Štědrým dnem. Kluk v pátém domě jí nabídne řešení problému se zástupci jedné autonomní severočeské ekologické iniciativy jednáním. Ona ovšem nemůže nic rozhodnout a měla by mít na paměti, že nejednoznačností svého prohlášení problém ještě více zašmodrchá. Jsme v Mostě, ne v Delfách. Král v prvním domě mluví o penězích, které se nečekaně objeví jako způsob řešení Milušina bydlení u rodičů. Nesnaží se jí někdo koupit? Pozor na původ nečekaných příjmů. Čisté srdce je pěkná věc, ale pokud se Miluše nezbaví jisté naivity, bude pro ni příští rok velmi obtížný a její cesty se ze zlé vůle malověrných povinou mezi blázinci a kriminálem. Srdce v sedmnáctém domě věští skoro symbolicky právě na Štědrý den vytoužený návrat Energie – tolik jsi ji mezi nás, dívko, rozdala, že ti už chyběla i k dýchání… V úterý a ve středu se bude Měsíc ve Střelci zodpovídat za naše stehna, křížovou kost a pohyblivost. Aby v tom nebyl sám, a pokud jsme si v létě nasušili květ černého bezu, neuškodí nám v tyto dny přihnout si takového čaje, na chvíli vypnout a dát unavené nohy na stůl. To není Amerika za každou cenu, ale ve dnech vrcholícího pobíhání po krámech odpočinek a před dny postávání u plotny prevence bolení nohou i zad. Ženám prý bude slušet barva indiga. A protože ve středu v 15:00 hodin kulminuje novoluní (a také není vůbec špatné sám v sobě před svátky trochu poklidit), bylo by dobré už od rána zkusit, zda nám neprospěje půst. Věřte, že prospěje.

10. KOZOROH

Znáte úsloví Bolí mne celý člověk? Luna, která ve čtvrtek a pátek projde Kozorohem, nám připomene, že máme kostru a ta nás drží pohromadě. A právě v těchto dnech pro ni můžeme něco udělat. Například přijmout předsevzetí, že se zapíšeme do Sokola a nebo se alespoň začneme víc hýbat… a pak ještě druhé, že to předsevzetí budeme plnit. Třetí předsevzetí by se mělo týkat kostem prospěšnému jídelníčku: vápník v mléku, sardinkách, ořeších a semenech prospívá i zubům, podobně jako hořčík, jenž nás navíc zbavuje deprese. Je mimo jiné ve fíkách, citronech, mandlích a kukuřičných lupíncích. Zdraví nepochybně prospívá i sex a tak Měsíční Kočka považuje za správné připomenout, že ve čtvrtek nás čeká nejdelší noc v roce. Další noc hodinu po půlnoci začíná astronomická zima. Od této chvíle bude noci ubývat a dny se budou prodlužovat.Paní Evelyno (42/49), dny Vánoc ve vašich kartách vycházejí jako dny Smíření. Ne se synem, tam je jak se zdá na cokoliv pozdě, ale s manželem. Kdo konec konců se o vaše martýrium poctivě dělil celý čas a nesl díl jeho váhy na svých bedrech, ačkoliv o tom nemluvil? Kdo sanoval vzniklé škody nejednou prostředky mimo domácí rozpočet? A kdo tam, kde nestačily prachy, riskoval pověst, aby uválcoval vahou své osobnosti synovy cestičku k lepšímu životu? A nebo jinak: Kdo trpěl stejně jako vy, i když jinak, a jehož jste pro to jinak považovala za netečného a nekňubného necitu s ušima zalitýma voskem? Dobře, že začínáte vidět…Snad právě proto může být navzdory všemu začátek svátků dobrý.

11. VODNÁŘ

Pane Viktore (50/47), už máte žaludek v pořádku? Podle karet by to mělo být v pořádku. Pokud není, zkuste jako vaši ostatní mezihvězdní souputníci, před spaním meduňku. Když nepomůže (ale ona pomůže!), jistě neublíží. A pracovní věci hoďte za hlavu. Konec konců, atmosféra na pracovišti zhoustlo natolik, že jste uvítal potřebu vybrat uspořená volna a přesčasy. Na vánoční svátky odjedete do ciziny. Ale co je vlastně v té naší Evropě cizina? Rozhodně podle karet nemíříte za sluncem. (Trochu bych se však divil, kdyby to byla opravdová dovolená a nebylo za ní něco víc). Tři dny se bude Měsíc nacházet ve Vodnáři, a to právě o vánočních svátcích. Pozor v té době na křečové žíly (Měsíční Kočka doporučuje přimíchávat do jogurtů něco zinku v podobě dýňových semínek), na krevní oběh (sváteční procházky) a také na zbrklé jednání i myšlení, které zharmonizuje před spaním vypitý šálek meduňkového čaje! Starosti o peníze si Vodnáři dělat nebudou muset, protože většina z nich už žádné nebude mít. Udělají nejlépe, když se místo šílení na nákupech a klábosení na společenských večírcích věnují dokončení předvánočních pořádků. A jen tak mimochodem – ve směru k citovému partnerovi bude mít teplé slovo ve správný čas nevyčíslitelnou cenu!

12. RYBY

Pro některé Ryby budou tradiční rodinné svátky, jakými Vánoce jsou, zajímavým časem, v němž budou zřejmě přehodnocovat tradiční model rodiny, jaký znají od rodičovské a prarodičovské generace. Musí však být volněji koncipované nebo jiné neortodoxní svazky nutně horší? Asi to vždy záleží především na lidech, kteří ten svazek tvoří. Věřící Ryby vnímají Vánoce jinak než ty druhé, ale nic to nemění na tom, že pro všechny by měly být časem soustředěného ztišení. A tak na konec nejen Rybám, ale všem, koho zvědavost přiměla dočíst až sem: od věštírny Měsíční Kočky přijměte přání dobrých a klidných svátečních dnů, ať už je vnímáte jakkoliv. – Což ze srdce přeji i paní Martě (50/48), kterou jsme naposled opustili jako dámu řešící dilemata své pedagogické profese i bolavého srdce. Co karty napověděly, se ukazuje být skutečností: mladý kolega a pan Opatrný jsou jedna a táž osoba. I další dnešní karty nejsou nositeli nových překvapivých dějů, ale spíš zpřesňují předchozí výpovědi či vracejí nás z bludných cest. Ztracené peníze, za něž jste odpovídala, se pokusíte účetně vrátit do hry. Myslíte si, že na švindl, připravený společně se zelenookou zrzkou (víc o ní zatím nevím, nechtěla byste ji identifikovat a dát jí přezdívku pro naši hru), nikdo nepřijde? Obávám se, že podle karet přijde. V řešení otázky, co měly karty na mysli poukazem na sklony, zděděné po otci (jde o genetickou výbavu nebo o pevně pod kůži vrostlý vzorec chování?) jsem se nedostal dál ani o píď. Zatím se zdá, že vašim finančně úspěšným partnerem (ale i vy jste v tomto ohledu velmi výkonná) je skutečně manžel. Ale lesem lží a klamu se budeme asi ještě dlouho a klopotně prodírat. Bude po vašem boku víc manžel, nebo kolega Opatrný?

Křestní jména hráčů o budoucnost byla pro vyloučení jejich správné identifikace změněna. Tam, kde se shodují znaky Zodiaku, pohlaví nebo věk, mohou předpovědi s jistou rezervou ku svému užitku použít i další čtenáři.