Horoskopy od 01-01-2006 do 07-07-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet od „Měsíční Kočky“

První týden nového roku:

1. – 7. leden

 

Podle keltského kalendáře končí 1. ledna čas zrozenců z pod Jabloně (více jsem o nich psal loni v 25. týdnu). Následující den začíná období lidí zrozených ve znamení Jedle. Jsou zpravidla elegantní a originální. Natolik jsou prý pohrouženi do sebe, že přátele získávají jen obtížně. Okolní svět nemá valný vliv na jejich činy. Osamění je však netěší.

Ve společnosti vynikají důstojnou zdrženlivostí, neradi vyslovují mínění a úsudky o druhých, rádi však s houževnatostí a vytrvalostí řeší jejich problémy. Jsou pečliví a zodpovědní, vzdělaní a zkušení. Na partnera kladou vysoké nároky: když už se zamilují – a ne vždy zrovna šťastně – tedy se vším všudy.

 

Pravidelným poutníkům po hvězdách i náhodným návštěvníkům těchto stránek přeje naše Věštírna

dobrý Saturnův rok 2007.

 

Ten však začne až s příchodem jarní rovnodennosti. Povězme si tedy o něm s náskokem. Čím by se měl podle hvězd vyznačovat? Saturn jako by držel palce především dříve narozeným, protože v astrologii platí za planetu moudrosti, zralosti a zkušenosti. Je rozvážný, trpělivý a zodpovědný, někdy však trudomyslný. Saturn je také zákon – zdá se tedy, že rok rozšmodrchá vleklé spory – lumpové nechť se třesou. Nic by nemělo být zadarmo, na druhé straně naděleno bude prý spravedlivě. Astrologové praví: sebepoznání se rodí z deziluze a ztráta iluzí je saturnskou lekcí. Nadcházející čas vybízí k zdokonalení, poznání, a, tam, kde třeba…, i k pokání.

Zdraví nám vesměs bude i nadále sloužit, ačkoliv počátek aktuálního týdne bude poněkud obtížnější z důvodů předchozího přecpávání se především pro Váhy, Ryby a Skopce, některé Býky zjevně potrápí zuby. Co se měsíčního vlivu týče, v pondělí a úterý bude Luna v Blížencích, ve středu a čtvrtek v Raku. V pátek a sobotu projde souhvězdím Lva. Ti první by neměli zapomenout alespoň na půlhodinovou procházku denně a pěkně při ní zhluboka dýchat. Vydýchejte všechno špatné…i negativní pocity! Ti druzí, ale vlastně všichni, kteří ještě svátky „nevydýchali“ a okolo žaludku je jim nelehko, by mohli zkusit po ránu nalačno vypít přepasírovanou šťávu z nastrouhané brambory – netvrdím, že je to bůh ví co, ale organismus to zpravidla zklidní. Dietnější jídelníček pár dnů neuškodí. Srdíčku Lvů zase prospěje smích. I ten má leccos s dýcháním a navíc uvolňuje z mozku endorfiny. A ještě by měli žvýkat hřebíček (což například Býkům může pomoci i při problémech s ozubením).

S penězi na tom budou všechna znamení víceméně stejně, to jest nevalně, protože i tam, kde v provozních penězích zůstala rezerva, průstřel kapsou mohou způsobit povánoční slevy. Hrdiny v odporu vůči šalbám obchodníků budou četné Panny a Vodnáři. Nejvíc náchylní sednout jim na vějičku se jeví Skopci. Nakoupit lze opravdu dobře, ale před vozík na nákupy je třeba zapřáhnout zdravý rozum – vždyť z toho, co se nám tak výhodně nabízí, ve skutečnosti potřebujeme jen zlomek. Když si tento týden Střelci vsadí, mohlo by to vyjít!

Pokud jde o společenský život, ten se bude pomalu zklidňovat. Ještě tu a tam bouchnou špunty a zaslechneme dozvuky opožděných gratulací. Štíři doznají dokonce sukces s potleskem. Pracovně bude zkrácený týden spíš ospalý a na většině míst rozhodně nebude připomínat ostrý start osudového závodu. Též modří, černí a zelení kašpárci se budou držet za ruce a cenit do kamer zuby v strnulých úsměvech, zatímco se pod stolem budou kopat do kotníků. Oranžoví a červení se projeví jako ponuří věštci, což se na počátku roku poslouchá nelibě, tím spíš, že bude nejisté, zda opravdu přehánějí.

Ve sféře ryze soukromé lze čekat podobný posváteční útlum, jako v ostatních sférách (s výjimkou výprodejů). Ospalost se vepíše ve znak Vahám i Býkům: co neukecají, ať nechají tak, ono bude zase líp. Dařit se v milostných fintách může vcelku uspokojivě Skopcům, Lvům, Blížencům, Kozorohům a Vodnářům. Nejlépe na počátku týdne, zjevně podle hesla jak na Nový rok, tak po celý rok, se předvedou Štíři a na sklonku týdne přímo zazáří Raci. V tomto týdnu by v posteli mohly (snad s výjimkou čtvrtka) jako papír shořet Panny. Četné Ryby se z předchozího karnevalu sexu pomalu vzpamatují a v závěru týdne se pokusí o repete.

 

 

A jaký osud nabízejí čertovy obrázky v prvním týdnu

nového roku těm účastníkům naší hry o budoucnost,

na něž tentokrát padla karta?

 

1. SKOPEC

Pane Romane (let 45, naposled ve hře o budoucnost v 51. týdnu) do Nového roku vstoupíte s Kůží nikoliv o půlnoci, ale odpoledne. Hodné děvče totiž silvestrovskou noc i novoroční oběd tráví s rodiči. I tak ji dá práci se utrhnout z tradiční novoroční návštěvy expozice Národní galerie věnované českému malířství sklonku 19. století. Tak jí nějakou kulturu nabídněte, ať nepřijde zkrátka! Po neutěšeném zbilancování uplynulého roku představuje Kůže jasný paprsek. Bude však třeba najít odpověď na otázku: Potřebuje ona vás tak, jak vy ji? A do jaké míry jsou výšiny vašeho šílenství dány hloubkou beznaděje, do níž vás uvrhl v jistém smyslu zvrácený vztah s Platinou? Je láska ke Kůži normální? A co je to vlastně „normální vztah“? Do nového roku zkrátka vstupujete s větším množstvím otázek, než je zdrávo. Nedělejte z života vědu! Čas v dalších dnech bude ospalý. Že se těšíte na další víkendové rande s Kůží? Netěšte se. Karty tvrdí, že dívka onemocní a komunikovat budete sice náruživě, ale pouze telefonicky.

2. BÝK

Milá Jolano (18/51), zdá se, že tvůj vztah s Varhaníkem sílí. Konec konců proč ne, už vaše první setkání provázel doslova oboustranný roj mezi vámi přeskakujících jisker. Je zcela pochopitelné, že ses té síly lekla. A jak ses lekla, když jsi pochopila, že Varhaník je sympatický i mamince! Vzhledem ke klasickým antagonismům mezi matkami a dospívajícími (i zcela dospělými) dcerami ti pud velel hodit zpátečku. Byla to hloupost. Pozor ovšem na muže mezi tebou a Varhaníkem. Podle nejnovějších karet jím není ani tvůj právní, ani biologický otec: Ten první souhlasí vždy a všude s matkou. Tomu druhému jsi, popravě řečeno, fuk. Nejedná se o nějakého tvého tajného ctitele? Možná je až tak tajný, že o něm dosud nevíš? Každopádně to podle karet je člověk, jehož vliv není zanedbatelný.

3. BLÍŽENCI

Pane Tome (42/51), vaše karta v tomto případě o vás hovoří jako člověku mimořádně tvůrčím. Má-li se to týkat vašeho způsobu řešení rozchodu s obchodním společníkem, byl na můj vkus přece jen až příliš tvůrčí. Tím, že jste se zřejmě bál s ním vstoupit do otevřeného konfliktu a rozhodl se proti němu použít mazanou účetní, jste si do budoucna navařil téměř nejedlou kaši. Začátek nového roku tento fakt jistě poznamená. Vaše druhá karta v sedmém domě prozrazuje, že rodinnou přítelkyni (zaráží mne, že na ni dosud nepřišla řeč) jste se svým plánovaným postupem I s dosavadním průběhem operace seznámil. Bylo to rozumné? Karta v čtyřiadvacátém domě se dovolává zkušeností vašeho otce. Ty ovšem bych sem příliš netahal. Víme totiž, že vás vychovala babička. Proč asi? Otec bručel. A matka? Škoda slov. Mohl bych tomu ovšem rozumět tak, že ve věci čím dál obtížnější cifršpionky napovídají karty odkazem na otce radikální řešení? Přeberte si to sám. Poslední třicátý dům vybízí k řešení komplexnímu, tedy prostřednictvím uspořádání vašeho rodinného života. Má snad tohle být alternativa babiny fyzické likvidace? Nebo karty napovídají vyjasnění vztahů k rodinné přítelkyni? V tomto týdnu každopádně pohledávku zapravíte a přistoupíte k právnímu a finančnímu vypořádání záležitostí firmy ve směru k bývalému (konečně!) společníkovi.

4. RAK

Jak začne podle tradičního Černého kocoura nový rok Alici (15/52)? Pokud si mohu dovolit hodnocení, ne moc dobře. Posuďte sami. Pondělí: Nový rok přináší podle karet překážky všeho druhu jen slabě vykoupené vcelku příznivým vývojem v hmotné sféře. Varuje v nadcházejícím roce i před nehodami s možnými smrtelnými dopady. Úterý: Alice by měla počítat s tím, že návštěva vzdálených příbuzných se stane prameništěm neuvěřitelného množství pomluv. Karty tvrdí, že opodstatněně. Co se vlastně v uplynulých dnech stalo? Na všechny vyložené karty má osudový vliv Temná strana Síly pramenící z obráceného křížového krále. Středa: zde dominuje nepřátelský muž… a moc bych za to nedal, že tato karta patří Alicinu strýci. Čtvrtek: o den opožděný návrat do školy. Alice nebude chtít nikoho vidět, ani svého miláčka. Opravdu následující karta znamená Stud? Vztahuje se však také ke kartě nevlastního bratra. Pátek: tak to tu už dlouho nebylo – červená postupka nižších obrácených kárových karet – co udělá Alice s tím fantem? Nejlépe by bylo na ně nereagovat a schovat se pod peřinu. Stejně jí bude divně. Ale školu už nezamešká. Karty mluví i o možných budoucích finančních ztrátách či velkých vydáních. Sobota: na náměstí nebo na komunikaci vedoucí do centra obce dojde k neštěstí – auto tam porazí starého muže. Jeho vztah k Alici neznám, ani její vztah k této události. Bude svědkem? A co bude v tom případě dělat venku, když by měla být v posteli? Neděle: Trýznivý návrat tělesné bolesti. Co znamená karta těhotenství? Pokud se Alice sama nerozhodne poodhalit nám skutečné události týdne mezi svátky, pokusíme se jim přijít na kloub prostřednictvím složitějšího karetního výkladu příště.

5. LEV

Pane Vladimíre (46/52), pokud by následující rok měl být celý takový, jako jeho první týden, měnil by s vámi asi kdekdo z naší hry o budoucnost. Slibuje totiž ruce za hlavou a bezstarostné zírání do stropu. Celkový útlum ve vašich infarktových kauzách a žádné jiné rozčilující příběhy v dohledu! Co víc si přát? Užijte si to, ale nezaměňte za naprostou bezstarostnost. Ve vaší situaci zklidnění potřebujete, ale ostražitost nepopouštějte. A nikde, když jste dosud spojence nezískal, o svých problémech nevykládejte: Nepřítel naslouchá!!!

6. PANNA

A co pan Jaroslav (59/51)? Nechal jsem si Měsíční Kočkou vyložit vaše karty a nestačil jsem se divit. Centrální karta, jak jinak, je ženského pohlaví, černá a ke všemu hlavou obrácená. Zcela bez nejmenších pochyb jde o Ulriku. Bylo jistě bláhové domnívat se, že z vašeho života zmizí jako pára, když ještě nestačila udělat úplnou paseku. Je to sice pulec, ale bez skropulí, bez zbytečných zatáček a zcela jistě směřující k titulu Fatální, Osudové ženy. Její karta slyne cizoložností. V osmi kartách s ní dnes svázaných synedrické kyvadélko prozrazuje, že jde po důležitých osobnostech (a fakt, že ne zcela dokáže rozpoznat, kdo je opravdu důležitý – viz váš a Přizdisráčův příklad – na tom nic nemění, její finanční čich se jistě časem vytříbí). Ulrika se záhy setká s vaší zákonitou chotí. Není mi jasné, co si od toho slibuje a rozhodně je divné, že ji manželka přijme. Karty tvrdí, že váš rozchod s Ulrikou byl jen dočasný, nechce se mi tomu však věřit, tím spíš, že už nemá, co by z vás vysála. Manželka k jejímu zapuzení nasadí svou přítelkyni. Jak? To není jasné. Zřejmě usoudí, že za vyučenou jste dostal a stojí za to vás zachránit na jedné straně, na druhé, po zkušenosti s bratrem Přizdisráčem a tím, jak si i jeho dokázala Ulrika omotat kolem prstu, na další mužské v boji s ní nespoléhá. Na pomoc povolá řečenou starší dámu. Problém je v tom, že tuhle její přítelkyni nemůžete ani cítit. Samozřejmě hrozí, že se i jí pokusí Ulrika nějak zneužít, ale to by bylo, aby tyto dvě naondulované hlavy na nějaký fígl proti ní nepřišly! Kárová osmička mluví o daru. Souvislosti (kdo, co a komu) však dosud chybí…

7. VÁHY

Pane Oskare (46/51), už je líp? Aby ne, když jste ze Žlutého kopce zase doma v Komíně. Nevalná perspektiva výsledku obou řešení, která jsem posledně vyčetl z karet, vás nakonec – a nebo to byla slabost po přestálých nemocničních bědách – vedla k tomu, že ani na jeden způsob nedošlo. A dobře: karty naznačují způsob a možný výsledek. Není jim třeba věřit. Není nutné podle jejich svědectví postupovat. Je dobré je vyslechnout a pak uvěřit vlastnímu rozumu a postupovat podle něj. V Pisárkách by to znamenalo pohromu. Nicméně karty naznačují, že váš opětovný rozmnožovací plán získává podporu dětí – a nebo se s myšlenkou na dalšího sourozence smířili a pomalu se snad i na tu možnost začínají těšit. Ovšem pozor: od středy do pátku nebudete mít dobré dny. Užívejte si rekonvalescence a rozhodně se nenuťte do jakýchkoliv řešení čehokoliv. Po infarktu na jazyku máte na pauzu nárok. Prostě odpočívejte. V některých oblastech pracuje čas za vás. Samotné plození bude samozřejmě vaše věc, ale ta chvíle (nemluvě o svolném objektu) zde ještě není!

8. ŠTÍR

Paní Evě (42/52), pro vstup do nového roku karty doporučují trpělivost, trpělivost a zase trpělivost. Samozřejmě, že jde o vztah s Ditou. Že nebyla na Silvestra? Nepřijde zřejmě ani na Nový rok – to by jí hrdost nedovolila. Ale podle karet by měla z Š. vytáhnout paty o víkendu. Poprvé zas od léta doma ze soboty na neděli přespí. Ať vás ani nenapadne jí byť slovem nepřítomnost u novoroční mísy čočovice vytýkat. Dejte jí dárek. A iniciujte k činu v tomto směru i poněkud natvrdlého manžela. Ten projevil vůči vaší matce spiritistce o svátcích nečekanou toleranci, ale podle všeho je s jeho benevolencí – v zájmu zachování alespoň špetky zdravého rozumu – konec.

9. STŘELEC

Pane Josefe (32/52), otazník nad nepřítomností manželčiny Křepelky na senzační oslavě, kterou jste ve firemní filiálce v L. na konec roku s Blonďákem uspořádali, zůstávají. Co byste řekl tomu, že se brzy po Novém roce, ve středu či ve čtvrtek, nečekaně Křepelka v sídle firmy objeví. Nedejte na její zásadně vše mlžící řeči. Zdá se, že něco mezi ní a vaší legitimní chotí nefunguje. Proč ale překvapivě hledá pomoc u vás? Eso v první řadě dvou cest k budoucnosti mluví o morálce (rozumím tomu jako pochybnosti nad Křepelčiným zapojením do vašeho a Blonďákova příběhu), kluk hovoří o špatné novině, tedy o již zmíněném nesouladu mezi ní a vaší manželkou, které mohou mít vliv i na vaše soužití s partnerem. Třetí kartou v této řadě je obrácený král a to naznačuje zřejmě drsné (pro všechny zúčastněné) vyústění stávající situace. Druhá nabídnutá cesta je zajímavá již svým složením ze tří červených karet o stejné hodnotě a třetí, mezi nimi, symbolizující ženský prvek – bohužel v obráceném postavení. Pokud tuto královnu pochopíme jako ústřední, budou krajní karty představovat čtvrtý a dvanáctý dům s vaší touhou po přítelkyni a hlubším vztahu k ní. Je těžké určit, zda je jí váš Blonďák, nebo překvapivě Křepelka. Jinak se ovšem jedná o karty představující vcelku dobrou výchozí situaci – jak však jde zvrhlé chování (zvrhlé vzhledem k vaší orientaci a nebo k obecnému povědomí?) ke kartě hledání nových cest, nejsem v dané chvíli schopen říct.

10. KOZOROH

Paní Evelyno (42/51), děkuji za přání k novému roku. I já vám přeji, aby dráhy, na kterých se budou cesty hvězd vašeho znamení protínat s jednotlivými planetami, stejně jako karty, jež vám Osud namíchá, Měsíční Kočka sejme a já vyložím, vám nesly jen dobré zprávy. I když vzápětí nahlížím, že vždy tomu tak zřejmě nebude. Hned změna ročníku bude vzrušená vzhledem k dávce, kterou vezme váš Magor. Něco neodhadne. Dělal v poslední době synáček relativní dobrotu, ale vám bylo stejně jasné, že je jen otázkou času, kdy své závislosti opět podlehne. Doufala jste, ale nevěřila. Už tak dost na tom, že se udržel přes Vánoce! Těkal sice očima, celý pobledlý a přítomný jen zpola, ale byl zde a byl to váš syn a svátky jsou přece rodinnou oslavou. Ale Silvestr, útržky hovorů z tajuplných telefonů divných přátel, horečné oči, to vše vyvrcholí novoročním raušem. Ještě, že váš manžel je opravdu to, co jste v něm znovu objevila v uplynulých dnech – pevná tvrz, opora, i chrám, kde lze hledat útěchu. Na jeho konci bude pomoc v poslední chvíli, ARO a nemocniční pokoj. S mužem se před jeho dveřmi mimoděk znovu po dlouhé době vezmete za ruce… Další karta napovídá, že poprask, bez něhož se odjezd houkačky ve vašem malém hnízdě neobejde, bude mít na vaše i manželovy pracovní vztahy poněkud drsnější dopad. Karta zrzavého muže v nich představuje hrozbu.

11. VODNÁŘ

Nový rok začne Honzovi II. (25/52) v alpském hotýlku příjemně: obsluha s mašlemi a v dindrlech bude rozesmátá a rozjódlovaná. Olivie bude kouzelná. Nepadne mezi vámi křivý pohled, natož křivé slovo. Jakoby se rozhodla nepřipomínat a přejít trápení, která, ač na sobě nedávala nic znát, musela dík vaší nestřídmé touze (a nejen po moci) v poslední době prožívat. V kartách není skryt osten ani varování, a tak jsou láska a smír z její strany nepředstírané. Bohužel nemohu tak jednoznačně mluvit o kartách vašich – je v nich spalující vnitřní svár hrozící nechat oheň prohořet a plameny vyšlehnout na povrch. Kousněte se raději do jazyka, bylo by to zničující. A opory vám bude do budoucna rozhodně třeba. Pokuste se ještě po celý týden dovolené vypudit Předsedkyni i celý soud z hlavy tak, jak se vám před časem podařilo vytěsnit z ní pokušení účastnit se politických hrátek. Ovšem i jejich vábnička v kartách nového roku zdáli opět zní… Na sklonku týdne prosím o opatrnost: úraz (zlomenina nebo zhmožděnina dolní končetiny) hrozí, jen z reje karet není jasné, zda vám, nebo Olívii. Vypadá to ale tak, že zpáteční cestu ve vašem žihadle domů odřídí ona.

12. RYBY

Rozloučíme se tentokrát s proroctvím určeným paní Martě (50/51). Nástup do školy bude drsný, protože mládež bude po krátkých prázdninách jako puštěná ze řetězu. Ale ty tři dny nebude tak těžké přežít. Problém je, že se blíží pololetí a času je na všechno strašně moc málo. To ovšem platí i v soukromé oblasti. Z kombinace pěti karet se mi, a byl to hlavolam, pravděpodobně podařilo identifikovat onen genetický kód po otci, takže je možné vyloučit pod kůži vrostlý vzorec chování. Je to, paní Marto, hloupé takto zveřejňovat, ale kleptomanii máte vrozenou. Je ovšem na vás (když to víte), tuto vášeň, nebo spíš nemoc kontrolovat a krotit. Asi nebylo moudré hlásit se o funkci spojenou s penězi, ale vám to nedalo. Jen pro zamaskování krádeže nechoďte do holportu se zelenookou zrzkou: ta je schopná okrást zloděje a až ho oběsí, tančit na jeho hrobě. Z chystané účetní operace utečte. Zkuste dát chybějící peníze dát dohromady a do školní kasy je vrátit. Vždyť vaše postižení vás nutí věc ukrást, ne ji pak užívat, a vám větší část zcizených prachů zůstala za nehty. Budete ovšem muset přiznat, že za jejich zmizením jste vy. Jak to asi přežije beztak nevyjasněný vztah s kolegou Opatrným? Karty poukazují na jeho v tomto směru malou citlivost k etice – hůř byste dopadla u manžela.

 

 

Křestní jména hráčů o budoucnost byla pro vyloučení jejich správné identifikace změněna. Kde se shodují znamení, pohlaví nebo věk, mohou předpovědi ku svému užitku s jistou rezervou použít

i další čtenáři.

 

p. f. 2 0 0 7