Horoskopy od 12-02-2006 do 18-02-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny u „Měsíční Kočky“

Sedmý týden: 12. – 18. únor

Situace: Merkur couvá, Mars je ve znamení Kozoroha.

Slunce končí svou pouť ve Vodnáři, chystá se následující pondělí vstoupit do znamení Ryb.

Kde se shodují hvězdná znamení, pohlaví nebo věk,

mohou předpovědi ku svému užitku

s jistou rezervou použít i další čtenáři.

1. SKOPEC

Pane Romane (let 27, naposled ve hře o budoucnost v 5. týdnu), co vám vlastně chybí? Zdravý jste jak vlk a na knížce máte, jak dobře víme, balík. Je pravda, že velká přátelství nepěstujete, ale ona vám dosud ani moc nechyběla. Jenom ta láska… Mějte ovšem na paměti, že Kůže je sice zletilá, rozhodně však ne plnoletá. Její osobní karta ji představuje jako osobu inteligentní, praktickou a přitom tvořivou, krapítko lakomou (a nebo spořivou?), milovnicí horolezeckých disciplín – což všechno nic v tomhle věku, kdy vývoj je prudký a výsledek často nejasný, neznamená. Ve vztahu k její kartě jsou dvakrát srdce a jedny piky, dvě karty mají zápornou pozici. Upřímně řečeno, primárně ne věkový rozdíl může být v tomto vztahu onou skálou, na které váš člunek ztroskotá. Desítka v její kartě hovoří o možná až přehnaném sebevědomí a eso varuje před dívčinou paličatostí. Druhé eso poukazuje na její lásku ke klepům a drbům a také schopnost neskutečně si vymýšlet. V nadcházejícím týdnu vás čekají s Kůží dvě schůzky. Podle karet ve středu a ve čtvrtek. Ať jsou milé jako je ona milá. – Berani by spíš než do posilovny měli zamířit do knihovny. Prostě síla svalů je může zradit a také na šikovnost v dílně bych si nevsadil, zatímco jejich intelektuální aktivita i výkony budou udivující. Navíc se mohou dozvědět věci, které obratem nějak zpeněží. Zisk z téhož důvodu lze čekat i v práci, možná však bude mít podobu nikoliv hmotnou, ale morálního zadostiučinění. S blízkými mohou bez zábran Skopci plánovat i dlouhodobé aktivity. A nebojte se a nedržte se při zemi: létat je tak snadné…

 

2. BÝK

Milá Jolano (18/3), karty tvrdí, že z pohledu magazínových vzorů nejsi prefabrikovanou krasavicí, ale že z tebe prýští zastřené kouzlo, kterým budeš plést hlavy nejen těm, kteří tě jsou hodni. Lákat je budeš jako můry lampa. Bude je lákat tvá tajuplná výjimečnost. Nepochopí, že tvé samotářství je zdánlivé a síla, kterou v sobě máš, pramení v mnohém z pospolitosti mladých věřících. Jenže pozor: zbožnost nezaměňuj s askezí. S nebem jistě není smysl pro humor v rozporu. A smát se není hřích. Jistě jím není ani štěstí. Měj to na mysli hlavně tváří v tvář četným protivenstvím, jimiž okolí vaši svornost s Varhaníkem bude zkoušet. Karta tvého hocha naznačuje nějaké postižení a já nevím, zda existující, nebo snad úraz, který teprve přijde? Další karta říká bez dalších vysvětlení: Bůh je vašim domovem. Přemýšlej o tom. – Četní Býci budou v daném týdnu až proklatě vnímaví k chybám lidí ve svém okolí – pokud si negativní hodnocení nechají pro sebe, budou se trápit a užírat k nesnesení, když je ventilují, nejspíš upadnou na ústa. Hvězdy proto důrazně doporučují ve volbě slov míru a uvážlivost. Zdá se, že s penězi na tom nebudete nejhůř a že si dokonce poněkud vyhodíte z kopýtka. Bude s tím mít něco společného svatý Valentýn? Také nevím, zda ten dárek dáte a nebo dostanete. Popravdě řečeno: moc vás v druhém případě nepřekvapí…, ale radost vám udělá náramnou.

3. BLÍŽENCI

Co je to s vámi, milí Blíženci? Vy, zpravidla tak vůči lidem v okolí otevření, se halíte pláštěm tajuplnosti? Je to jistě zajímavé a budí logicky zvědavost a zájem. Nevyplývá to z vaší momentální rozkolísanosti, nesmělosti a ztráty sebevědomí? Vyrovnejte se co nejrychleji sami se sebou! Samota je dobrá, procházky v přírodě jsou dobré, mírný půst je dobrý a dobré jsou vydatný pitný režim a dostatek spánku. To by bylo, abyste se z té krize během týdne nevyhrabali. Jestli i pak budete tajnosnubní, půjde již z vaší strany o fajnovou hru a ne o křeč a sebeobranu. – Poslední, kdo nám v naší hře o budoucnost zůstal z minulého roku, je Petra (22/47). Projekt jakýchsi závodních jeslí se zatím nehýbá – ne, že by usnul, ale zahltil se v papírování. A trochu se začal kde kdo šťourat v tom, jak vaše bývalá šéfka – Dáma – na ten nápad sebrala peníze. Že by měl Knír, jemuž věc od počátku smrděla, pravdu? Nemyslím. Podle karet tady jeho advokátský frňák selhal. Dan je v pořádku, minula ho chřipková vlna a podle všeho to tak i zůstane. Přetrvává matčin negativní postoj. Má strach, že s vaší angažovaností v oněch „jeslích“ přijde o vnuka. Knírovo krkounství vám jde na nervy, ale ve skutečnosti si nemáte nač naříkat. Nastanou nějaké problémy s bratrem, ale Knír je vyřeší velmi razantně: zdá se, že si bratr zopakuje rekreační pobyt na Krymu.

4. RAK

Kdo ví, bude-li to mít co společného se zavlečeným svátkem (ale nic proti němu, každý důvod dát nebo dostat květinu je přece dobrý), ale i pro Raky tento týden nechť je plný lásky a pozitivních vztahů vůbec. Konec konců, za každý úsměv buďme vděční, ať už důvod k němu přišel odkudkoliv. Jen kdyby si na tom jako obvykle v první řadě nechtěli namastit kapsy nejroztodivnější obchodníci, od kramářů po obchodní řetězce. Tenhle diktát konzumu je rok od roku tvrdší: kdo nedostane „srdíčko“, aby si pomalu hodil mašli. Jak ale již Měsíční Kočka řekla, dík za každý den, kdy na sebe budeme slušní… Dobré věci také nechodí osamoceně: i jinak milé kontakty vám dost možná dopomohou k zvýšení platu či zisku. Ve sféře milostné nepůjde o nová dobrodružství, ale zkvalitnění existujících vazeb. Přesto můžete doznat v posteli překvapení. – Přiznávám, že neblahá fakta posledně zveřejněná o Alici (15/5), některými čtenáři otřásla. Dostalo se mi i výtky v onom smyslu, že jestliže vím o trestném činu, je mou povinností věc na policii oznámit. Jenže je to složitější: o Alici vím opravdu jen to, co mi snad prozradily karty, a ještě datum jejího narození, přičemž jeho věrohodnost je vlastně smluvní. Žádná adresa. Žádné další údaje k identifikaci. Snad ale zveřejnění toho, co se zřejmě stalo, jejich učinění prostřednictvím internetu věcí veřejnou, pohnou Alici samotnou k tomu, aby věc oznámila. Nyní se totiž už nejedná jen o její tajemství. Stydět se nemá zač. Ona ne. Strýc nebo bratr? A jakým úskokem? Nebo snad sehrálo svou roli násilí? A v čem byl ten obludný čin promyšlenou pomstou matce? Těžké otázky, ještě těžší odpovědi. Každopádně Alice požádala o víc času. Bude jí jistě dopřán. Na bezprostředně následující období karty neslibují žádné překotné děje. Alice by se ráda matce svěřila, kde je ale vlastně v této hře její místo?

 

5. LEV

Milý pane Vladimíre (50/6), spěchám s novou sadou karet, protože se opravdu ukazuje, že by se poměr sil v bídné hře, kterou s vámi hraje souručenství vašeho bratra a Dámy v černém, mohl obrátit. Tento fakt vás jistě potěší. Dalším čtenářům jsem pak dlužen alespoň několik poznatků, které mi karty prozradily k onomu nečekanému spojenci. Je jím vaše teta, dáma z pod znamení kárového esa, v pokročilém věku leč s pamětí záviděníhodnou. Jedná se o setru nebožky matky. Je značně hamižná, což by však v dané chvíli zřejmě nemělo hrát roli, protože se cítí být památce sestry zavázána vaší podporou. Vliv má i jakési provinění vašeho bratra na matce, ovšem příliš jasné není, oč by mělo jít. Nedělejte si iluzi, fakt, že vás podpoří, nebude zřejmě projevem náklonnosti k vám, jako spíš averze k synovci. Dáma v černém ji v této při nezajímá. Spolu se střetnou pouze bude-li to nevyhnutelné – pak ovšem bude peří lítat! – Týden Lvů bude zřejmě podle hvězd prosycen nedůvěrou: k lidem v okolí a samozřejmě i naopak. To rozhodně není stav příjemný, ale může přinést i dobré plody. Když se totiž na lidi v okolí podívají podezíravou lupou, někteří z nich zřejmě nebudou zdaleka tak nezištní, přející a přátelští, jak se dosud velkorysým Lvům mohlo zdát (v běžné řeči se to nazývá kurva, převlečená za kamaráda, ale může jít i o lidi prostě nepevné, na něž by nebylo dobré se plně spoléhat). Podobná inventura není sice příjemná, ale jednou za čas je dobré změřit (pokud to jde) kdo je kdo – Lvi tak neskončí jako Jánošík a v budoucnu se jistě vyhnou lidem vždy hotovým radostně jim nasypat pod nohy hrách.

 

6. PANNA

Nebude to pro Panny zřejmě lehký týden, ale ve výsledku bude úspěšný: zvláště pokud zrozenci z pod tohoto znamení prahnou po kariéře, zřejmě v tomto směru postoupí o důležitý krok. Cosi napovídá, že to může být přes postel. Někdo příjemné spojí s užitečným a někdo prostě zatne zuby. Ukazují se ovšem možné problémy s krevním tlakem. Rada, která je zdánlivě v rozporu s milostnými výboji: jezte česnek… a pijte pivo s bobkem, jezte bedrník, nebudete stonat, nebudete mřít, jak praví stará píseň. – A co pan Jaroslav (59/4)? Také sklidí nové plody starých hříchů? Nikoliv. Čekejte úpravu vztahů s manželkou. Z hor se vrátila vnitřně srovnaná. Její starší přítelkyně vám jde na nervy, ale můžete tak akorát šoupat nohama. Ostatně, nebydlí s vámi, jen je u vás pečená vařená. Až moc často, když chcete jít kouřit na záchod, je tam obsazeno. S ženou je občas řeč. Momentálně se totiž zjevně víc vzteká na bratra. Poklesek vlastní krve jí přijde příšernější, než vaše zrada, co řku – Přizdizráčova slabost v jistém smyslu manželův hřích s Ulrikou devalvuje. Jak podivné jsou cesty uraženého ženského přemítání! Vás dva ale dávají dohromady. Opakuji ovšem, že na základě věčné aliance zakomplexovaných slabochů a parazitů. Příštím týden poznamená i další dobrá karta. Týká se nějakých profesních záležitostí. Přiznám se, že je pro mne překvapivá: jde snad o ozvěnu vašich dobrých časů v showbussinese? A má to nějakou souvislost s nedávnou ztrátou na hudební scéně? Takové signály však považuji za matoucí.

7. VÁHY

Tak už to na tom světě chodí, že ti co mají jednu kapsu prázdnou a v druhé průvan, často vyškrábnou ze vzduchu i pěťák pro toho, kdo nemá. Platí to i pro paní Alenu (30/3), která v tomto týdnu několikrát otevře své srdce, ostatně, jak patrno z dalšího, nebude v tom mezi Váhami sama. Konec konců jste nás už Aleno o ryzosti charakteru přesvědčila, když se u vás propouštělo. Pro ty, co budou namítat, že šlo o gesto beze smyslu, mám vzkaz: i gesto může být čin. Snad kořen vaší únavy spočívá opravdu jen a jen v přemíře starostí, na něž jste sama. Že je na vás otec hrdý? Těší to. Jenže co naplat, samotné je vám pod peřinou zima. Za hrdé čelo jste zaplatila samotou. To ale nesvědčí nejlíp o nás okolo. Může se to podle karet brzo změnit. Jen ale, pokud překonáte ubíjející beznaděj, jež vás i vůči dobrým věcem zaslepuje. – Zdá se, že Valentýnské oslavy zasáhnou některé Váhy skutečně osobitým způsobem: v podivném rozpoložení se dají na charitu. Příliv všeobjímající lásky k celému světu (ale hlavně k tomu třetímu) vrhne část jejich hmotných rezerv do náručí humanitárních organizací, vyloučena není ani adopce na dálku. Vzhledem k datu je to trochu neobvyklé, zpravidla jsou podobná ušlechtilá hnutí mysli spjata s Vánocemi nebo velikonočními svátky. Ale je to hezké. V duchovním povznesení přehlédnou Váhy velkomyslně i možné ústrky v práci a v podstatě dobromyslné posměšky přátel. Duha soucitu téměř buddhistického se klene nad celým jejich týdnem.

8. ŠTÍR

Co říci k informaci z hvězd, že Štíři mohou v krátkosti přijít k dobrým penězům? Pro některé to bude slušný startovní kapitál k podnikání. Jiní aspoň zalepí dluhy. Investovat by však měli Štíři s rozmyslem, a s rychlým odevzdáním nečekaně nabitých peněz by měli nespěchat. Dobré rozhodnutí učiní lidé narození v první dekanu znamení – nebude se však týkat hmotných statků, ale osobních svazků. Nějaké svatby na obzoru? Blahopřeji! – Milá Katko (20/4), karty poodhalily částečné tajemství, kdo je Křížový kluk: podle všeho se jedná o blízkého známého, neváhám napsat dokonce velmi blízkého. Pojily vás nějaký čas před objevením Osudové vztahy hodně intenzivní, jimž jsi však nepřikládala váhu, kterou alespoň z Jeho strany měly. Ať však v historii pátrám jakkoliv, muselo to být před tím, než jsi do naší hry o budoucnost přistoupila. Fakt, že významněji karetní výpověď o tobě neovlivnily, potvrzuje, že co se citů týče, jednalo se o vztah jednostranný a v tvém vnímání ryze instrumentální. Jenže tento opelichaný kartáč na tvou sexuální hygienu v momentě rozestupujících se trhlin v poblouznění Osudovou nabývá na významu. Ještě, že o něm Osudová neví. Nebo ví? V takovém případě pozor: karty radí mimořádnou opatrnost!

 

9. STŘELEC

V pondělí a úterý bude Měsíc ve Střelci, což jmenovaní poznají v kříži a na hybnosti. Pokud mají být jejich svaly plně funkční a výkonné, měli by jim poskytnout dostatek hořčíku, a to třeba ve formě, jak jsem se dočetl, mexických fazolí či fazolového salátu. Stačí fazole namočit, uvařit, scedit a smíchat s nasekanou cibulí, olejem a nebo majonézou. Osolit. Podle chuti lze okyselit citronem, ochutit pepřem, vorčestrem, fantazii se meze nekladou. Fazole pomohou svalům, nicméně nerozptýlí hloubavou koncentraci Střelců. Je zaměřena dovnitř, k podstatě – jen pozor, aby nevedla k úvahám příliš sebestředným. Velká legrace s vámi celý týden zrovna nebude, ale ve většině případů dokonale obnovíte poněkud rozechvělou rovnováhu. – Karty Miluše (20/51), s níž jsme se naposled setkali ještě v minulém roce, slibují vcelku vyrovnané období, v němž bude čas na obnovu oněch zázračných sil. Signalizovala to o Štědrém dni srdcová karta. Studna, z které přes míru v posledním období k prospěchu druhých čerpala, je prázdná. Karty dále upozorňuji, že peníze k vyřešení bytového problému, které moudře odmítla, přijal zřejmě bez jejího vědomí otec. V dnešní době by se i náznak něčeho takového mohl stát záhy bednou ekrazitu: co by pak následovalo, blázinec, a nebo kriminál? Nejdůležitější je ovšem aktuálně, aby se Miluši plně vrátila síla. Pokud se to z nějakého důvodu nepovede, hrozí prudký zlom: zradí ji zdraví a následný dominový efekt může mít i fatální důsledky.

 

10. KOZOROH

Co nového se za týden přihodilo paní Romaně (61/6)? Krotitelův emisar (jeho osoba se zdá být nepodstatná), přinesl zeťův vzkaz, aby se mu Romana klidila z cesty. Moc tento horkokrevný výlev nechápe. Středeční cesta za Esmeraldou přinesla jen slzy, nemusí to mnoho znamenat, protože dcera je vzhledem k samodruhosti víc než nervózní. Vzhledem k tomu, že Krotitel nebyl přítomen, k vraždě nedošlo – to samozřejmě přeháním. Bouře a vichry pominou. A to malé zcela nepochybně skončí u cirkusácké babičky, karty mne v tom nenechávají na pochybách, především šestka s vazbami nahoru i dolu. Pokud se Krotitel na tuto alternativu podívá s chladnokrevně, bude dobře. Dokáže ale Romana hlavu sklonit? – Co chystá týden Kozorohům? Eros jim zřejmě bude přát. Budou dobývat a budou dobýváni – obé úspěšně. Na hmotné stránky života si také nebudou asi muset stýskat. V práci je čeká konflikt, který však s přehledem ustojí. V oblasti společenské nezazáří, ale ani si neuříznou ostudu. Jen pozor na blížící se novoluní: čas čekání na změnu siločar Luny je zpravidla nervózní a může ve středu a čtvrtek jinak vyrovnané a názorově pevné Kozorohy se všemi z toho plynoucími důsledky pěkně rozhodit.

11. VODNÁŘ

Ve čtvrtek a v pátek projde Měsíc Vodnářem, což nepochybně bude mít vliv na dolní končetiny. Takže pozor na prasklé paty, bércové vředy, kuří oka a křečové žíly. Lyžařům dokonce hrozí zlomeniny. Jen ten, komu se zapalují lýtka, může být rád. Obecně dbejte na zvýšený přísun vitamínu C, stahujte si křečáky punčochou či obvazem a večer nohy sprchujte studenou vodou a odkládejte na stůl jako v Texasu. V pátek večer ve čtvrt na šest vyvrcholí novoluní, což by měl být signál k očistnému půstu. Jinak buďte opatrní na peníze, neutrácejte za věci, které nepotřebujete a vyhněte se sázkovým kancelářím i hracím automatům. Risk ovšem vyjít může: v lásce! – Nic podobného ovšem karty nedoporučují Honzovi II. (25/5), ten si svými „láskami“ už zavařil dost a ač je jaro na dohled, měl by si dát pokoj. Zdá se, že by politická scéna jeho kotouly a přemety dokázala ocenit víc. Nicméně konkrétního se nic nestane, protože Honzova pracovní neschopnost trvá. Sice jeho nepokojná mysl vymýšlí hlouposti, ale být obletován matkou, chůvou a samozřejmě Olívií má také něco do sebe. Významně se uplatňuje karta někoho z přízně, kdo v naší hře dosud přítomný nebyl. Zatím o něm mohu říct jediné: nosí – jak jinak – sukně.

12. RYBY

Zrozenci z pod znamení Ryb s největší pravděpodobností budou mít tento týden štěstí ve finančních otázkách: a to ať už se to týká podnikání nebo zaměstnání. Nenaleťte ale sladkým tónům finanční vábničky v případě změny zaměstnání: platí staré sliby se slibují, bláznil se radují. Proto žádná definitivní rozhodnutí! Čím víc bude potenciální obchodní či pracovní partner naléhat, tím podlejší zradu čekejte. Chybí vám relevantní informace. Nic nehoří a za týden budete mít pro rovnoprávné (a zřejmě úspěšné) jednání lepší předpoklady. Nekonfliktní a příjemné bude setkání s přáteli ve čtvrtek či pátek, v neděli si však se společenskými aktivitami dejte pohov a očistěte tělo od toxinů koupelí, lehkou stravou a pitnou kúrou nejméně dvou šálků meduňkového odvaru. – Rozloučíme se tentokrát proroctvím určeným Martě (50/3). A rovnou pro mne konstatováním poněkud truchlivým: zmýlil jsem se. Zřejmě jsem karty špatně přečetl, když jsem se přiklonil k tomu, že pánové Opatrný a tělocvikář jsou jedna a táž osoba. Je otázka, zda toto poznání z našeho pohledu Martinu situaci komplikuje či naopak: fakt je, že nemůže nic změnit na faktech, ale z jiné interpretace vztahů vyjde jinak i možná budoucnost. Mladému tělocvikáři budu do budoucna říkat Cvička. Vypadá to tedy tak, že mladého, v učitelském sboru populárního a ambiciózního Cvičku Marta nepřitahuje. Nepřitahuje ani Opatrného, ten ji však potřebuje z ryze sobeckých kariérních důvodů. Marta by však potřebovala pro své profesní cíle podporu Cvičky, hodnota Opatrného postelové podpory je sporná, protože Martino manželství je sice trochu zaprášené, ale jinak cenné. Snad úlet s Opatrným na něm nezanechá šrám. Nebo ano? A podaří se ho zacelit? Karty to zatím tak daleko nevidí. Zelenooká zrzka zůstala tentokrát zcela na okraji, a tedy i problémy s kleptomankou Martou zpronevěřenými penězi. Vypadá to ale, že ve věci jejich vrácení do školní kasičky vás podpoří manžel: Nebude šťastný, ale má vás rád a navíc vás zná jako lysého koně…

Křestní jména hráčů o budoucnost

byla pro vyloučení jejich správné identifikace změněna.