Horoskopy od 19-02-2006 do 25-02-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny u „Měsíční Kočky“

Osmý týden: 19. – 25. únor

Situace: Venuše je ve Skopci a ustupující Merkur vcouvá do Vodnáře. Tam se sejde s Marsem. Slunce vstoupí do Ryb.

Kde se shodují hvězdná znamení, pohlaví nebo věk,

mohou předpovědi ku svému užitku

volně použít i další čtenáři.

1. SKOPEC

V nadcházejícím týdnu nebude Beranům rozhodně chybět energie. Přinese to ovšem i vyšší emocionální napětí. Zvládnou ho vždy na úrovni? Hrozí spíš, že vybuchnou jako přetopený parní kotel. Tím by si dlouhodobě mohli ublížit. Vyhněte se řečem o penězích. Vaše reakce na to, že máte málo stejně jako názor spolupracovníků, že máte moc představuje další třecí plochu. Měsíc projde Beranem v úterý a ve středu: jeho vliv na skopovou hlavu bude zřejmý – pokud se budou Berani smát, bude dobře. Proti chmurným myšlenkám pomáhá pořádný výlet – kde ale na něj vprostřed týdne vzít čas – skočte si aspoň do Sokola a nebo do posilovny. Po studené sprše vás zaručeně přejdou i extrémní reakce. – Paní Vlasto (50 let a v naší hře o budoucnost jste byla naposledy účastna v 6. letošním týdnu), už se asi musíme smířit s tím, že díl našich spoluobčanů je velmi senzacechtivý tam, kde by měl být spíš cudně zdrženlivý. Blesk to ví. Nicméně otázku na to, zda máte srostlé prsty, třetí bradavku či chlupatá záda v poradně Měsíční Kočky nezodpovím. A to z důvodů etických i proto, že postižení je dědičné v mužské linii a vás se tedy týká JEN přes syna. Jistý vhled do možných dějů příštího týdne vám tentokrát nese jedenadvacítka karet rozdělená do tří řad. Vyplývá z ní, že syn, jenž by rád šel v dědečkových stopách nekonvenčního umělce, ale talent, jímž zrovna neoplývá, nahrazuje agresí a brutalitou, nekráčí životem cestou zákona, nelegálně drží zbraň a výdej jeho peněz překračuje deklarovaný příjem. Je v časové tísni ve vztahu k slibu, který komusi dal. Nevím, zda jde o uměleckou zakázku a nebo nesplacený dluh. Poprvé nám karty prozrazují (ale dřív jsme se na to neptali) že mezi ním a jeho partnerkou (asi se nejedná o manželku – ale v tomto ohledu jeho nekonvenčnost sklouzla do čehosi dnes běžného) je vypjatý vztah: vstoupila mezi ně jasnooká hnědozrzka. Karta časové nouze sugeruje možnost zrzčina těhotenství. Ve výkladu se dvakrát objevuje karta, která by se mohla vztahovat k snaze o legalizaci vztahu. Patří partnerce a nebo Jasnoočce? Kdo z nich na syna tlačí? Vadí mu, že do situace je okrajově zasvěcena matka, tedy vy. Vadí mu i možnost právního sporu s jednou ženskou, druhou, nebo s oběma naráz… Roli v tom, že na Vlastu problémy (do nichž jí vlastně až tak moc není) drtivě dopadají sehraje i žárlivost na oba synovy ženské protějšky – je to tak trochu pozůstatek opičí lásky, s níž ho vypiplala.

 

2. BÝK

V následujícím týdnu by Býci neměli být sysly. Jinými slovy, čas bude přát společenskému životu, tak si vemte klobouk a vyjděte mezi lidi. I tam se projeví váš dobrý odhad situace, který vám může v práci přinést ocenění – bůh ví, že spíš morální, než hmotné. V zdravotní oblasti se četní Býci nevyhnou žaludečním problémům nebo pálení žáhy. Že by to byl důsledek uposlechnutí rady hvězd a následné společenské únavy? Možná: nic by se nemělo přehánět! – Pane Pavle (38/5), udržel jste jazyk za zuby? Zřejmě ano, protože podle karet proti vašim lyžařským aktivitám (respektive společenským aktivitám vaší ženy) nikdo nebubnuje do šturmu. Tento týden dávejte dohromady papíry, v neděli už zřejmě s Hlavounem půjde do tuhého. V režii paní choti vás čeká návštěva v hlavním městě, divadlo a přátelské setkání (večeře?) se známými z hor. Nepochybuji o tom, že nebudete ani pořádně vědět, na čem jste to vlastně byli a při večeři budete pěkně neposedný. Výjimečně nikoliv kvůli Hlavounově fešně rostlé dceři – tu jste si zakázal. Pokud nic neuspěcháte, dostane váš projekt správný směr. Pamatujte: jde o to, Hlavouna zaujmout. Fakty ho nezatěžujte, stejně jim nerozumí. Podle karet ho projekt moc nebere, ale líbilo by se mu společné lyžování v Alpách. Asi ovšem víc s vaší paní, než s vámi…

3. BLÍŽENCI

Pane Tomáši (42/ 5), marná byla vaše upřímná víra v Boha, větrný Kyril sice účetní větví citelně pochroumal, ale amnézii ji nezpůsobil. Myslím, že i z bílého nemocničního lůžka bude dobře své pohledávky střežit a že jí z ovázané hlavy nevypadl jediný termín vašeho splátkového kalendáře. Obrácená sedma slibuje spory. S kým? Z figur jsou v paklíku chytrá ženská – nemohou být pochyby o tom, že se jedná o cifršpionku – a ostražitý kluk v obranném postavení. V domech (12) je karta nástupce zapuzeného kolegy, ale protože je nejasný, soudím, že se dáte do jeho hledání. Nebylo by vám ale lépe ve firmě samému? Je to riziko, zřejmě byste ovšem uvítal do podnikání finanční injekci (domy 28 a 17). Chtělo by to ženskou (8)! Takovou do práce i na neděli, jestli mi rozumíte. Posledně ji karty také signalizovaly, ale jak koukám, stále kde nic, tu nic. První dům slibuje opět nějakou kontrolu papírů ve firmě. – V sobotu a v neděli bude Luna procházet znamením Blíženců, což se projeví především v oblasti plic a průdušek. Znalci doporučují dechová cvičení, pití bezových šťáv a čajů a také spánek v dobře vyvětraném prostoru – pokud ovšem citlivou oblast nezasáhnou projevy nachlazení. V takovém případě Měsíční Kočka radí zalehnout a potit se, protože by nebylo dobré vystavovat oslabený organismus možnému útoku celkově již zřejmě ustupující chřipky. Blížence ohrožuje stále i zvýšená hádavost. Lékem ovšem není zahrabat se doma. Právě naopak: jděte mezi lidi a učte se ovládat. Vaše podrážděnost sice má reálný důvod, ale vliv na něj máte nepatrný. Tak HO (nebo JI) zkuste ignorovat – i tak lze zvítězit.

4. RAK

Kde najdou tento týden azyl Raci? Mezi blízkými. Podobně jako Blíženci totiž mohou být sužováni chmurami a pocitem ohrožení. Rodiče, partneři, děti, dokonce i kočka nebo pes uvolní vnitřní pnutí. Hvězdy vám radí: cizí společnosti se raději vyhněte a neberte si práci domů. Hrajte hry, povídejte si a až břímě o víkendu poleví, vyražte společně do kina, divadla či jinam za kulturou… a hlavně, hlavně se zase neužírejte, budou-li mít blízcí na společný zážitek jiný názor, než vy! – Pan Vladan (27/6) řeší stále problém zaměstnání. Nesou karty k jeho vnitřnímu konfliktu víc informací? V prvním nabídnutém řešení jsou samé figury – oba červení králové v klasickém postavení, černá a červená dáma naopak v obráceném. Čtu to tak, že nabídka přišla od muže se zahraničními zkušenostmi, opatrného na to, aby nabízel cokoliv neuváženě. A v tom je právě problém. Co můžete, Vladane, nabídnout pro něj tak zajímavého vy? Morální profil? Těžko. Zkušenosti? K smíchu. Musí za tím být něco jiného. Ale co? Překvapivě by váš přechod zřejmě podpořila manželka, ovšem její osobní karta v tomto případě stojí mezi „dobrou“ a „špatnou“ kartou a jak víme celkově ve vztahu k vám vykazuje neukotvenost. Nebo jste jí fuk? V druhém řešení dominantní roli hraje vyslanec blízké osoby (ale koho?) a možný úpadek vašeho momentálního, zdánlivě tak stabilního zaměstnavatele. Pokud mu poteče do bot, půjdete mezi prvními a nic na tom nezmění ani to, budete-li své momentální šéfové supervýkonným kohoutkem. Ale vyděláte na tom – na penězích i normalizaci vztahů s manželkou. Co preferují karty je jasné. Jak se ovšem rozhodnete, je na vás. Pravda je, že pokud máte říci ano, musíte tak učinit tento týden. Klást podmínky si nemůžete.

 

5. LEV

Toto by měl být pro Lvy po všech stránkách dobrý týden. Při pondělku či v úterý se rýsuje nějaký finanční úspěch: výhodný nákup nebo dobrý prodej, odměna, prémie nebo výhra. Od středy budete ve skvělé fyzické formě, což zřejmě využijete v erotické oblasti k potěše vlastní i partnerské. Pátek kladně ovlivní pracovní nebo studijní úspěchy a o víkendu zazáříte zase společensky. Zdraví většiny Lvů bude nezpochybnitelné. Prostě všechno jim půjde jako by samo – ale neměli by na to hřešit. – Slečna Radana (26/5) bude mít zřejmě celý týden naspěch. Tato činorodost bude dána rozpaky. Už je to tak, že lidé se mimo jiné dělí na dva základní typy. Jedni, když nevědí kudy kam, složí ruce do klína a apaticky čekají, jak to dopadne – a ono to třeba dopadne špatně. Druzí vyvíjejí nesmyslnou činnost a tak často napáchají škody, k nímž by nedošlo. Jen menšina před tím, než začnou konat, přemýšlí. Radana z bezradnosti propadne druhé krajnosti. Ví, že ve vlastním zájmu musí otce odstřihnout, ale bojí se, že to nedokáže, protože je jí ho líto. Radano, karty tvrdí, že by to bylo v zájmu všech zúčastněných (i otce), na to pamatujte! Výsledkem přece nemá být rozluka, ale dočasný odstup. V uvolněném prostoru se vám může podařit připravit Šedáka na pravdu o sobě. Bude-li ji znát a vyrovná se s ní, otcova sentimentální žvanivost napříště bude v možném destruktivním dopadu bezzubá. Mírněte se tedy v horečných vzájemně si odporujících aktivitách, od otce se izolujte a věnujte se hlavně Šedákovi. Pro vlastní zklidnění zajděte ke kadeřníkovi a něco se sebou udělejte, ať přijdete na jiné myšlenky. Dejte si řekněme obarvit hlavu. Jen to proboha konzervativnímu Šedákovi nechystejte jako překvapení: a také nic nedejte na řeči, že se mu líbíte jak jste a nebo že je mu to jedno. Tím týden začněte. A o víkendu vemte maminku do cukrárny a mluvte o úplně obyčejných věcech.

 

6. PANNA

Napětí, které může Panny tísnit na počátku týdne, nepřekonají zvýšenou pozorností a puntičkářskou úzkostlivostí. Naopak: přehnaná opatrnost je může vést k chybám, které by jinak neudělaly. V práci i v osobním životě. Tak buďte trochu free, prostě dejte na Krause a uvolněte se! Pokud se nejen ze stressu dostanete, ale v druhé polovině týdne budete dokonce schopni parádního úletu, ocení to společnost šťastným údivem zcela prostým obvyklého ťukání si na čelo. Někteří lidé na vás změní názor – k lepšímu. Jen do milostných dobrodružství se raději nepouštějte. Pokud už opravdu musíte, neangažujte se na víc, než na jednu noc. – Jitka (19/6) si vyžádala pro nadcházející týden předpověd Černého kocoura. Zde je: Pondělí bude podle všeho vynikající, protože všechny tři karty toho dne stojí na straně Síly – rodinná podpora, záležitosti se vztahem k povinnostem i figura ochránce pořádku a práva, s níž se v tvém případě Měsíční Kočka dosud nesetkala a o němž nic bližšího dosud neví. Že by nová láska? Každopádně zdar jakéhokoliv tvého počínání je téměř zaručen. A využij toho, protože úterní karty až tak příznivé nejsou. Převažují ty v obráceném postavení – především tě bude tížit nevyřešený problém a neúspěch v profesionální oblasti. Moc tato fakta nevyváží, že se můžeš těšit na dárek. Od koho? Od Strakaté! Ve středu mají dominantní postavení (pozitivní!) plavovlasý a jasnooký se stejně jasnookou brunetou – víc o nich víš ty! Čtvrtek: naplněn bude sněním o novém začátku a dovolené u moře. V pátek leží všechny tři karty ve stínu Temné Síly – zdraví, v podstatě špatné zprávy i míra hněvu sama na sebe. Navzdory tomu, že jako předehra víkendu to není zrovna úžasné, neklesej na mysli. V sobotu čekej telefon s dobrou zprávou, neděli představují samé červené karty – je tu opět ochránce pořádku a jasnooký blonďák (jedno jsou?) a také úspěch ve věcech milostných. Ve smyslu předpovědi pro tvé znamení půjde o milostné dobrodružství, ne o pevný vztah – ale bude to fajn.

7. VÁHY

Špatný týden nebudou mít zřejmě ani Váhy, které volný (ale v některých případech i pracovní) čas vcelku příjemně proklábosí, což však nebude, jak by se mohlo zdát, jen jalové. Řeč je totiž inspiruje k nevšedním nápadům, které zaujmou nadřízené (obvykle k jejich nápadům hluché) i podřízené (taktéž). Něco se z těch blábolů může urodit! A že vás doma mají za blázny? To je normální. Kreativita Vah bude významná i v oblasti milostných nápadů a technik, kde budou za tvůrčí přístup zřejmě odměněni. Pozor však dávejte při řízení vozu i přecházení vozovky! – Pane Oskare (46/5), slibuji s plnou odpovědností, že příště vám vyložím velké karty, protože sám si potřebuji děje kolem vás uspořádat. Jsou od vaší nemoci natolik zmatené, překotné a protimluvné a karty k nim rozporuplné, že si velké rozdání určitě oba zasloužíme. Aktuální karty mluví o stále se zlepšujícím stavu zdraví a zhoršujícím mysli. Jako byste nevěděl, co vlastně chcete, respektive stále trval na svém – ale již nikoliv nezpochybnitelně. Kde je vaše umanuté přesvědčení, jež vám dodávalo orlí křídla? Kde všechny jistoty? Stáváte se skutečnou Váhou… Nicméně od středy čekejte všeobecně příznivé dny, které pominou v neděli. Zlom bude zřejmě prudký.

8. ŠTÍR

Pozor na chování, respektive na míru důrazu uplatňovanou při prosazování vlastních názorů, by si měli dát Štíři. Co na tom, že nápady i názory mají úžasné, když nedokážou lidi v okolí přesvědčit, že to jsou vlastně jejich nápady, které oni pouze formulovali. Moc se jim nebude od čtvrtka dařit doma. Pokud neprojeví mimořádnou trpělivost a snad i vynalézavost, mohou o víkendu drobné rozmíšky přerůst u psychicky nezakotvených jedinců dokonce v mordobití. Fakt, že přispěním partnera hrozí osobní seznámení s tím, co je to hmotná nouze, k vyhrocení vztahu přispěje. – Paní Evo (42/6), za posledních čtrnáct dnů se celková situace významně nezměnila. Jinými slovy, chodíte u vás doma jako v prachárně a hrozíte se chvíle, kdy někdo vytáhne sirku. Nejlíp je na tom vlastně Dita v Š., kterou jste všichni tak litovali. Co na to karty? Červené eso mluví o dalších komplikacích, tentokrát rázu finančního. Jak to souvisí s plánem paní matky na uspořádání spiritistického babince ve vašem obýváku ovšem nevím. Těžko také říct, jak to manžel přežije. Obrácená ženská figura hovoří o nedůvěře, noci a hadech. Odkud a od koho v tomto smyslu můžete čekat zákeřnou ránu či nějaký úskok? Pokud křížová sedma navíc naznačuje něco o geometrii, nejspíš se jedná o další vrchol vašeho mnohoúhelníku. Kdo se jím má stát? V tomto ohledu karty dosud zarytě mlčí.

9. STŘELEC

Někde v okolí Střelců se nachází osoba, která jim jako upír odsává energii. Problém je v tom, že tento Nosferatu na to nevypadá. Podezírali byste už kohokoliv, ale negativní vliv řečeného jedince bude v daném týdnu pro vás doslova zhoubný. Může to být i tím, že vzhledem k postavení hvězd budete tento týden k projevům negativní energie vnímavější. Neblahé vlivy (momentální fyzická indispozice a psychická labilita) se nesečtou, ale znásobí. Pomine to, buďte bez obav, ale svému přízraku se, jakmile ho spolehlivě identifikujete, vyhněte a utlumte veškeré aktivity. – Milý pane Josefe (32/5), Osud se naplňuje. Podle informace z minulého týdne ne cizina k vám, ale vy pojedete do zahraničí. A bez Blonďáka! V centrále zřejmě dospěli k názoru, že jakousi choulostivou záležitost, zřejmě nedodržení termínů dodávek, nebo něco na ten způsob, dokážete uspokojivě vyřídit jen vy. Proč, ptám se, když pobočka v L. na problému nemá žádný díl viny? Měl byste si tuto otázku položit také. Je generální šikovný obchodník a nebo mazaný kuplíř? Nenechte se prostě opít pěknými řečmi o tom, že jste nejlepší. Že na nominaci měl rozhodující vliv vaše sexuální orientace je do očí bijící. Podle karet rozhodovali v centrále mezi vámi nebo Blonďákem. Věděl jste to? A jak se vám to líbí?

 

10. KOZOROH

Ani Kozorozi si v nadcházejícím týdnu zřejmě nebudou pískat. Pokračuje snad pro ně neurotizující vliv novoluní z minulého týdne? Není to až v první řadě o penězích, těch by sice mohlo vždy být víc, ale na stížnosti nárok mít nebudou. Zřejmě v práci půjde vše tak nějak na levačku a týden se navíc protivně povleče. Lidé, kteří mají k jejich výkonu vztah, se nezdrží kritiky oprávněné jen zčásti. Možná ve svém bolestínství budou postižení Kozorozi výtky vnímat příliš zjitřeně. Lékem na neutěšený stav by jim byly dlouhé, téměř vyčerpávající procházky s člověkem nejbližším – ale v takovém počasí? Vyhněte se též většímu množství alkoholu, který by vedl k depresím a ty pak k skutečně vážným chybám. – Opět po týdnu padl los na paní Romanu (61/7). Má snad tento soustředěný zájem Měsíční Kočka vnímat jako předzvěst významnějších dějů na této adrese? Těžko říct, protože na podrobnější informace jsou karty poměrně skoupé. Zřejmě v polovině týdne dojde k setkání Romany a Krotitele. Kde? Na nepřátelské půdě. Ale nemohu mít v žádném případě Romaně za zlé, že neposlechne dobře míněné rady karet a nezůstane doma: strach o dceru a potřeba ji vidět zvítězí nad zdravým rozumem. Podle všeho bude řeč vzrušená a slova nepříliš hledaná – Guth-Jarkovský ani Špaček by jich rozhodně neužili. A to nejen co se Krotitelova slovníku týče. I protřelí stájníci od lipicánů by si vašimi výrazy slovní zásobu jadrně obohatili. Prudká výměna názorů nic nevyřeší, ale pročistí vzduch. Rozhodně se však postarejte o to, aby hádce nebyla přítomna Esmeralda. Ne, že by o vás měla iluze, ale v jejím stavu…

 

11. VODNÁŘ

Jaké karty přináší nový týden paní Jiřině (39/4)? Předně děkuji za potvrzení informace o Modrovousovi, jak budu od teď bez jakýchkoliv postraních úmyslů muži, který se po vašem boku objevil, říkat. Vypadá to z vaší zprávy, jakoby žádná minulost nebyla. Jenže nevymažete drzého souseda ani Zrzouna. A už vůbec ne manžela – i kdybyste ho (nebo Modrovous) zabila. V kartách stále jsou, stejně, jako ve vašem životě. Manžel (nebo stálý partner, tady si nejsem jist a také to mnoho neznamená) především. Momentální stav vaší mysli věru není rozhodující. Co ale jinak tvrdí karty? Modrovous je opravdu mladší, než vy, zřejmě o víc, než deset let. Váš vztah netajíte, ale manžel o něm stejně neví. Je natvrdlý? Ne. Není přítomen. Ale kde je? Opakuji: Bůh buď milostiv stávajícím pořádkům! Upozornění, že ale Modrovous není sám, je zde opět. Víte o tom? – Lidé nezasvěcení by mohli propadnout dojmu, že Vodnáři prostě musí být originální za každou cenu. Není tomu tak. Bláznivé nápady i chování, jímž tito zrozenci v daném týdnu překypují, pramení z jejich potřeby udělat něco se zimou a dát víc místa Světlu, Slunci a Naději. Budou vymýšlet poťapané slavnosti, jako by jim končící fašank nestačil. Není pravda, že originalita těmto Vodnářům přináší jen ohrnuté pysky zapšklých suchoprdů. Jsou lidé – především byť ne výlučně opačného pohlaví – kteří dokáží ocenit jejich přínos dobré náladě. Hvězdy tvrdí, že někteří je za nekonvenční projev i tajně milují.

12. RYBY

Hned při pondělku vplují Ryby do svého znamení, což bude příjemné. Ostatně tato změna jak patrno z výše řečeného prospěje v tomto týdnu většině znamení. Rybám bude, jak se říká, moře po kolena, což je samozřejmě hloupost. Ale pravda je, že vesměs bude jejich čas skvělý, naplněný radostí, láskou a štěstím, a protože budou rozdávat z plné náruče, nemine je ani obdiv a jistá popularita. Zádrhel mohou způsobit nespecifikované obtíže s pohybovým ústrojím, ale zdá se, že jim lze často předejít rozumným oblékáním a nepřetěžováním systému. – Po třech nedělích vítám paní Leonu (33/5), která na výzvu Měsíční Kočky, aby ze hry sama odstoupila, reagovala záporně. Ale stejně jí nemám mnoho co říci: příští týden snad jen potvrdí, že její věčné hry negativně dopadnou na žaludek – pozor, aby to nebyly vředy. Pokud karty poukázaly nesměle a podmíněně na zájem manžela o dceru, dnes ho potvrzují: chce ji. Hugo jako milenec do toho má málo co mluvit, ale nic proti tomu, aby se Gabina odstěhovala, nemá. Mourkovi je to jedno, nejspíš o vaší dceři ani neví. Ale upozornil jsem na to, že Hugo o vás získá informace, které, pokud dojde ke konfrontaci, mu na vás dají páku. Ač nevím o co jde, obrácená křížová sedma potvrzuje, že se tak skutečně stalo. Favorita se netýkají, spíš dost odlehlé a zřejmě v nekonkretizovaném smyslu pěkně temné minulosti.

Křestní jména hráčů o budoucnost

byla pro vyloučení jejich identifikace změněna.