Horoskopy od 07-05-2007 do 13-05-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Devatenáctý týden: 7. – 13. května.

Situace: Merkur je do pátku v Býkovi, pak v Blížencích. V úterý přejde Venuše do Raka. Mars je v Rybách, Saturn ve Lvu, Neptun ve Vodnáři, a retrográdní Pluto, jenž je ve Střelci, jakoby couvá… Dobře bude tak řečeným „rodinným typům“, které najdou, co hledají a po čemž touží. Vztah mezi Venuší a Marsem slibuje pod pokličkou ukryté, nicméně divoce se vařící vášně.

Kde se u karetní předpovědi shodují hvězdná znamení, pohlaví nebo věk, mohou předpověď ku svému užitku volně použít i další čtenáři.

  1. SKOPEC

Od pondělka do pondělka to za moc nestálo a jak se začalo na lepší časy blýskat o víkendu, tak se postupně během nadcházejícího týdne situace vylepší – ostatně podobně jako počasí. Ne, že by se v týdnu již nemračilo, ale teploty budou rozumnější. Skopce tedy čeká přetrvávající pnutí ve vztazích s někým z přízně a se svým protějškem, vyznívající na sklonku období do ztracena. Pracovně bude týden takový nedomrlý, a finančně též nic moc. Berani by měli dát pozor na nachlazení. Nejpříznivější ve všech ohledech budou pro ně zřejmě pátek a sobota.

Paní Vlastě (51/17) v tomto týdnu pokvete víc koukolu než pšenice. Karty jí slibují nějaké nedorozumění v oblasti, která se pro ni stává nejcitlivější, tedy ve vztahu k Jasnoočce. Shádáte se zřejmě s děvčetem s bubnem téměř dokrvava – ostatně, nevarovaly vás karty před společným bydlením? Pozvala jste ji na minulý i aktuální státními svátky prodloužený víkend. Třecí plochy mezi vámi samozřejmě jsou, je to dáno už generačně. Tak to co se stalo berte jako test. Obstála jste? Už víte, že soužití je možné, leč obtížné. Obě budete v zájmu toho, který přichází, muset ze svého slevit. Přijdou i nějaké finanční problémy. A o vašem ztraceném synovi v kartách není ani zmínka…

 

  1. BÝK

Býky se to má tak, že četní z těch, kteří budou vzhledem k narozeninám bilancovat, pocítí jistou citovou nenaplněnost. Přes předsevzetí nekomplikovat si život namíří v osobní oblasti k možné (a zřejmě ne první) vážné krizi. Snaha přenést odpovědnost za ni na partnera bude nepoctivá: zamyslete se především nad sebou, nemáte v citovém účtování má dáti – dal sami nějaké manko? Pozor také na vztah s jedním z rodičů. A hmotná oblast? Bylo by nepochybně žádoucí konečně se pro příště pokusit vnést do vydávání peněz nějaký systém, jenž by zde zabránil v podstatě permanentním krizím.

V nemocnicích vlastně žádné kratší a delší týdny neplatí. Proto zdejší děje se budou rozvíjet bez ohledu na kalendář. Postranní řeči a možné podrazy ze strany Asistenta by měly Pavla (39/12) už z titulu primáře přimět k tomu, vzít si toho pana doktora stranou a prostě ho přimět vysvléct se (míněno obrazně). Možná to nebude chytré, ale bude to poctivé. Pokud ani pak v zlolajnostech nepovolí, budete oprávněn s Asákem zamést – budete-li ovšem na to mít žaludek. Měl byste se to naučit. Že je máj čas lásky by vás nemělo vzrušovat, vy máte v tomto směru květen celý rok, manželka by o tom mohla vyprávět. Podle všeho se vám daří narovnávání vztahů s ní, tak pokračujte. Ale je tu ještě Lolita – Lolita oheň a Lolita vášeň. Pokud budete v této romanci pokračovat (a to budete), buďte mimořádně opatrný: Hlavoun, její otec, by vás, tak jak vám zatím pomáhal, mohl prostě odepsat. A to bez ohledu na vaší paní choť, s níž by si nepochybně rád něco začal. Lolita je přirozeně jeho Achillova pata. A pozor na Melírovanou z hejtmanova Hradeckého úřadu. Má u vás otevřený účet. A pořád, mrcha, vypadá dobře…

3. BLÍŽENCI

Blíženci by měli podle zkušenosti z uplynulého týdne proklimbat pondělí (šéfové budou mimo) a volný úterek věnovat programově odpočinku. Leháro a gril! Od středy pojedou Blíženci v práci opět naplno. Rodinné problémy a napětí odplynou do ztracena. Pozor ale na pověsti, jež se dostanou k vašemu uchu. Tyto informace budou Blížencům podsunuty v nepochybně zlém úmyslu. Takové nebezpečí hrozí v profesionální i soukromé sféře. Nelze vyloučit ani dopad do finanční oblasti. Rozhodně na základě alespoň ze tří zdrojů neověřených zpráv nedělejte závažná a nevratná rozhodnutí. Protože v pátek nebezpečí podlehnutí dezinformacím prakticky pomine, bude zřejmě jejich zdroj ve škole nebo v práci a v tamní nervózní až hysterické atmosféře.
S Tomášem (43/17) jsme posledně rozebírali především jeho možnou partnerku. A právem, protože se stejně jeho mysl momentálně netočí kolem ničeho a nikoho jiného. Měsíční Kočka měla za to, že se při jisté míře zdrženlivé opatrnosti k sobě vcelku hodíte, ale že by to chtělo prověřit její charakter a reakce (o vztahu myslím zatím není možné mluvit) prostřednictvím zátěžového testu. Vyražte s ní na výlet v ne nejlehčích podmínkách. Co takhle vymyslet něco kolem vaší chalupy? Víkend by měl stačit. A nemusíte spolu hned spát!

  1. RAK

Malá Viki (16/18) prožila prodloužený víkend s rodiči ve Francii. Na jednu stranu to bylo úžasné, na druhou datum, které zvolili, jim výlet v mnohém zkomplikovalo. Mohlo je snad napadnout, že Francouzi vezmou prezidentské volby tak vážně, že leckde bude zavřeno a jinde zas davy lidí k neprotlačení? (Z domácích zkušeností nikoliv. Ale my sebou rádi necháváme orat, aby bylo na co nadávat… ) O nějakém posunu v milostných záležitostech Viki se karty nezmiňují. Varují však před dýchacími obtížemi a kašlem. Zda to má být důsledek onoho cestování či něco v souvislosti s nevalným počasím z nich ovšem vyčíst nelze. Překvapivě dobře se představují vztahy s rodiči. Jako by si Viki dala pohov s otřesnou pubertální oprsklostí. Dospěla a nebo prostě něco chce? Spíš to druhé.

Venuše v Rakovi? Mohlo by to znamenat, že dosud osamocení příslušníci tohoto znamení vstoupí do období, v němž snáze naleznou citové partnery. Ti již zadaní vztahy rozvinou a nebo alespoň upevní. Oddejte se lásce! Před flirtem na pracovišti však hvězdy varují. O něco hůř než s hormony na tom budete zřejmě s penězi. Otázkou je, zda to náhodou nesouvisí s úslovím láska za všechny prachy?

5. LEV

Lvi se budou vyhřívat v přízni mocných. To by mohlo znamenat dobrý týden. Jak se to ale vezme. Lásku okolí si nezískáte, pokud něco z této přízně (a z ní plynoucích výhod) neobětujete právě ve prospěch těch dole. Že takovou možnost ani nemáte? Máte. Přemýšlejte. A alespoň se pokuste. Zříci se něčeho ve prospěch druhých je dnes vzácné. A věřte, nechovají se tak jen blázni. Získáte tak i oprávněnou sebeúctu. Přízeň mocných láme vaz… Obecně platí, že lépe bude v první polovině týdne než ve druhé, ale ani druhá nebude rozhodně špatná.

Nejasné karty ani tentokrát nerozkryjí dopodrobna Gabrielin (20/17) úděl. Do dvou cest vyložené karty nám nicméně některé věci naznačí – půjde v nich o jakási nadcházející jednání na úřadech. Daná karta ovšem může znamenat i nejrůznější instituce, převážně však takové, o jejichž zájem člověk dvakrát nestojí: především soudy a policii. Vzhledem k přítomnosti karty Řádu soudím na první možnost. Kárová karta slibuje úspěch – spíš ovšem v průběhu procesu, než na jeho konci (ten je zatím v nedohlednu). Karta Flirtu směřuje ke komusi v soudní síni, její hodnota je docela nízká. V druhé cestě by v řečeném soudním sporu měla Gábina spolehnout na rodinu, především na otce, a to navzdory tomu, že tato karta se prezentuje ve vztahu k rodině i jako Temná síla. Pomoc z tohoto směru je tedy účinná, ale zjevně nečestná. Jakou cestu Gabriela zvolí, je jen na ni. Podle karet ale ještě existuje i třetí, blíž nedefinovaný způsob…

6. PANNA

Panny hvězdy varují: pozor na zdraví a kondici vůbec. V náladě vás čekají také výkyvy, jaké zpravidla vykazuje počasí v dubnu (ne letošním) a nebo mysl v přechodu (ale ano, i v mužském). Okolí Panen jimi bude trpět. Budete popravdě docela nesnesitelní. Pokud se o víkendu seznámíte s patrně vlivnou osobou, nezapuďte ji a nebo nepostavte proti sobě právě do značné míry momentálně omezenou schopností sebeovládání a soustředění.

Pan Jaroslav (60/16) bude mít dobrý týden, který jsme kdysi pojmenovali dlouhý popel, což mělo sugerovat představu houpacího křesla, mužů, kteří také mají své dny, a modravého doutníkového kouře, ukládajícího se kolem klimbajícího pohodáře v průhledných vrstvách. A tak nějak bude vypadat i Jaroslavův týden: Manželka bude mimo dům se svou přítelkyní, žádné nové rozčilující zprávy nedorazí o její chorobě ani o Ulrice, nijaké návštěvy od obtížného Přizdisráče a ani nic nového nevyplave na povrch v pracovních záležitostech. Jen tak mimochodem: nezdá se vám, že fakt zmeškaných kšeftů přijal Jaroslav s určitou úlevou?

7. VÁHA

Po posledních víceméně geografických šarádách jsme se s Ajou (27/16) rozloučili kdesi v okolí Plzně, z níž pochází a s kterou ji pojí i profesionální aktivity. Společně s vážnou známostí či partnerem (karty prozrazují legitimního manžela) se starají o dítě. Jenže ačkoliv vnímají dítě jako „naše“, biologickým rodičem je podle karet jen jeden z nich. Který? K této skutečnosti je karetní ukazatel do značné míry matoucí. Víme, že se jedná o holčičku a že brzo půjde do školy nebo do školky. Zcela jasný není ani manželův vztah k Ajiným rodičům. Už z předchozích karetních výkladů víme, že její vztah k nim je vnitřně pevný, ačkoliv vnějškově nepatří k zrovna výstavním. Nepředstavuje ale pro vztah s partnerem problém?

Po jednotlivých dnech se týden Vah jeví následovně: Při pondělku pozor na žárlivost – vaši i na vás. Co bude horší? Druhá varianta. Ale bude bezdůvodná? Volné úterý prozrazuje, že nikoliv. Neudělejte proto hloupost, která by vás mrzela. Od středy se připravte na pracovní posuny. Ukazatel není příliš konkrétní, zda půjde o vzestup či pád… Ve čtvrtek může přijít zdravotní problém – něco s pohybovým aparátem. V pátek se zas něco vymkne v práci – zaplať pánbůh, že až pátek. Kritické ovšem budou sobota a neděle, a to v osobním životě, tedy ve vztahu, kde každé slovo a čin budou Váhy považovat za výzvu. Pozor: láska je, ale i není ring!

8. ŠTÍR

Pro Štíry to bude spíš těžký týden, dobře, že bude fakticky mít jen tři pracovní dny. Problémy z nich se ovšem nějakým způsobem odrazí i ve víkendové náladě. Nepochybný bude dopad i na celkovou kondici. Oslabený imunitní systém může vyhlásit stávku a podlehnout ataku. A ještě jedno riziko na Štíry v daném týdnu bude číhat: setkání s cizincem. To ovšem může být i cizinec v přeneseném slova smyslu, hvězdy ho nespecifikují.

Poslední rozloučení s Katkou (21/17) nás zastihlo v situaci, kdy ji solidarita lidí, kteří jsou vůči ní v podřízeném vztahu, zachránila kůži. Víme už víc? Ne moc. Pravdou je, že zřejmě Katka dosáhla v soukromé společnosti, v níž působí, poměrně významné postavení. Jak? Karty tvrdí, že nikoliv usilovnou prací. Katka je také v řadě parametrů nepochybně velmi atraktivní. K její chvále však musí Měsíční Kočka zveřejnit poznatek, že je i velmi přátelská a vůči lidem pod sebou (nezřídka výrazně starším) loajální. Karty tvrdí, že není vzdělaná a ani moudrá, chytrá však ano a navíc má nepopiratelné osobní kouzlo. Jak Katka zareaguje na pomoc, které se jí od podřízených dostalo? Podle karet ne šťastně, což jí ztíží budoucnost.

9. STŘELEC

Už vás opět okolí miluje? Znamená to, že se Střelci konečně zbavili do nebe volajícího mrzoutství? Sláva Bohu na výsostech. Všem se totiž určitě uleví – ale i vám. Od pondělka však pozor na určitou rozervanost. Saturn a Uran otestují rovnováhu mezi touhou Střelců růst vědomím hranic vlastních možností. Nepodceňujte se: to by vás zbavilo sebevědomí a síly. Přecenění se však – to dodáváme pro včasnou výstrahu – hrozí ostudou a skandály.

Nemá smysl zastírat, že slečna Mia (28/17) zamotala Měsíční Kočce svými kartami pořádně hlavu a ani po dnešním parádemarši dvaatřiceti loupežníků nebudeme o moc chytřejší. Zdá se však, že stav citové a zřejmě i jiné závislosti k osobě pokrevně blízké, má nezdravý a z právního hlediska i možná nezákonný charakter. Jedná se o trvalý stav a nebo o nějaký Miin úlet? Zdá se, že první varianta je správná a o to hůř. Na sklonku týdne a o víkendu by Mia měla věnovat pozornost sobě: zdánlivě zanedbatelné poranění může přivolat významné komplikace možná i s fatálním dopadem…, a to již brzy.

 

10. KOZOROH

Za to, že Kozorozi zřejmě prožijí těžký týden, si budou moct v mnoha ohledech sami: pokud totiž budou shledávat chyby i tam, kde nejsou (a zásadně jen na druhých) a buzerovat okolí, s jeho přízní zrovna počítat moct nebudou. Týká se to jak lidí nejbližších, tak kolegů v práci. Až Luna přejde z Kozoroha do Vodnáře, lehko mohou naletět falešným informacím. Pokud takové budou sami úmyslně šířit, budou odhaleni. V případě, že skrze to získají pověst nedůvěryhodných, v budoucnu se jim to vymstí. A neměli by slibovat nic (především Býkům a lidem z Ryb), co s jistotou nebudou schopni naplnit.

Pan Olin (61/17), zřejmě odkudsi ze střední Moravy, bude v daném týdnu absorbován především finančními starostmi, ale budou to podle všeho spíš radosti, i když důvod pozitivních změn bude neblahý. Z těchto náznaků Měsíční Kočka soudí, že půjde zřejmě o dědický podíl, který má Olin získat z  otcova či bratrova majetku. Protože se jedná o významnější částku, půjde spíš o smrt bratra, otec je totiž podle karet chudý jako myš. Ovšem veškeré tyto údaje jsou hypotetické, protože předčasné, a to do doby, než bude dědické řízení uzavřeno. V budoucnu, ale to karty opravdu hodně předbíhají, by jeho průběh a výsledky mohl někdo z příbuzných ženského pohlaví zpochybnit. Každopádně přípravy pohřbu a všeho okolo této smutné události nedávají Olinovi zatím čas zabývat se osobními věcmi a vztahem, do kteréhjo citově velmi investoval.

 

11. VODNÁŘ

Bianku (15/13) už z povahy jejího věku nejvíc potěší ne zrovna nejpřesnější, avšak mnohé slibující Černý kocour s věštbou na každý den: Začínáme pondělkem – nese samé černé karty. Konflikt s matkou, vleklý spor s kamarádkou a pocit nespokojenosti. Ředitelským volnem vnucený den volna mezi nedělí a státním svátkem je spíš prokletím, když už ho musíš trávit s rodiči, není-liž pravda? Úterý – nedobré karty se v mnohém opakují. Tentokrát je však nespokojenost dána cizí jasnookou brunetou… Nakolik je opravdu cizí a nakolik ze vzdálenějšího příbuzenstva karty neprozrazují. Středa – zdá se, že přes obnovení školní docházky neunikneš svému „hroznému“ údělu. Je ale normální dostat uprostřed května chřipku? spojena i s příjemným překvapením. Pokud ovšem potlačíš záchvat hněvu! Čtvrtek – peníze, ale v obráceném gardu, tedy s nimi spojený problém. Normálně řečeno – prachy ti chybí. Pokračuje nemoc, tak k čemu by ti byly? Otec však nabídne pomoc. Pátek – návštěva spolužáka a kamarádky. Kartě Nového začátku v této souvislosti nerozumím. Jedině, že by se týkala onoho kluka. Něco mezi vámi drhlo a nemoc to napravila? Sobota – Dvě pikové karty se zprostředkovaně týkají školních záležitostí, jde asi o nutnost opravit si nějaké známky. Říkáš si proč, když přijímačky máš zdárně za sebou? Prostě proto! Ani v neděli nevylezeš z postele a času využiješ k učení: nerada, ale v celku poctivě.

Když Měsíc ve středu a ve čtvrtek projde znamením Vodnáře, nastane bláznivý čas nečekaných změn, jež vás prý zaskočí, ale do budoucna budou zřejmě v nejlepším slova smyslu plodné. V tyto dny si dejte pozor na nohy, tedy například na křečové žíly, prasklá chodidla, plíseň mezi prsty, achillovu patu (kterou má každý jinde), zapalující se lýtka dívek a můj proklatě zvýšený nárt, kvůli němuž jen ztěží najdu padnoucí boty. Hvězdy radí: žádné dlouhé túry. A ještě k minulému týdnu – vsadili jste si? A vyhráli jste?

 

12. RYBY

A jsme na konci: loučíme se prostřednictvím pana Richarda (30/13). V novém ročníku hry se vlastně se s tímto starým známým, jeho ženou, spoustou dětí a také zlomyslným Richardovým otcem Šantalou setkáváme poprve a proto poprosíme karty, aby nám nastínily, jak bude asi vypadat jejich nadcházející rok. Měsíční Kočka ho vidí jako vcelku šťastný, ač ne prostý konfliktních situací. Na scénu zřejmě brzy vstoupí další významný hráč. Není zatím jasné, v jakém bude vztahu k současným aktérům, ani co přinese. Vyskytnou se i nějaké profesní zádrhele a zdravotní obtíže. Vendula zažije velký úspěch, leč není zřejmé, v jaké oblasti. Šantala zřejmě na čas ztratí (k úlevě okolí) svůj osobitý humor. Ale to všechno jsou jen rámcové dlouhodobé ukazatele, na konkrétní věštby si budeme muset počkat do příště…

Ryby dojdou slibovaného zlepšení ve všech oblastech. Ale jen potud, pokud se nebudou nesmyslně rejpat ve vlastním nitru a vymýšlet ve vztahu okolí k sobě problémy, které zde nejsou. Nechte prostě věci plynout. Dejte jim volnost nevzrušeně přicházet a odcházet. Jakákoliv aktivita by byla antiproduktivní, dokonce i v milostné oblasti: jen berte, co Amor a Eros nabízejí…

Nashledanou za týden… A pamatujte: Nebe i peklo jste vy sami, a jen na vás záleží, co nabude vrchu (skutečná křestní jména hráčů o budoucnost byla pro znesnadnění jejich identifikace změněna)!