Horoskopy od 6-08-2007 do 12-08-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Třicátý druhý týden: 6. – 12. srpen.

Situace: Slunce je ve znamení Lva, stejně jako Merkur, Saturn a Venuše, která v něm couvá. Od úterý bude Mars v Blížencích a stejného dne se dosud retrográdní Jupiter ve Střelci otočí do normálního směru. Zdánlivě couvají ještě Uran v Rybách, Neptun ve Vodnáři a Pluto ve Střelci. Planetární trigon věští spíš klidný týden, především pro Blížence, Váhy a Vodnáře, jakož i Berany, Lvy a Střelce – jednotlivě i ve vzájemné kombinaci.

I v srpnu věnujeme zvýšenou pozornost týdenním předpovědím pro jednotlivá znamení – podle hvězd i podle karet. V konkrétních věštbách se dočasně šířeji věnujeme jen dvěma účastníkům Hry o budoucnost. Postupně však dojde na všechny, a žádný (ani naši pravidelní čtenáři) nebudou na svých právech zkráceni.

 

  1. SKOPEC

 

Berani v době, kdy se města vyklidňují, a protože polovina prázdnin bývá další vlnou odlivu je najednou i kde zaparkovat, budou excelovat v práci. Bez protivných a v normálních dnech jen zdržujících spolupracovníků budou podávat heroické výkony, jichž si však nepřítomní nadřízení nemohou všimnout. Ale nevadí – prostě budete mít z práce radost. Koukají z toho i peníze, ale – lehko nabyli, lehko pozbyli – moc se vás prachy zkrátka nepodrží. Zrovna tak na dovolené budou Skopci velmi aktivní. Činy hlavy i svalů budou úžasné. Většině z vás to upevní sebevědomí. S důvěrou v sebe zřejmě překvapíte i partnera ve sféře ryze intimní… Láska má mnoho podob.

 

  1. BÝK

 

Býci budou velmi, velmi originální. Ne všichni to ocení pozitivně. Především na pracovišti, lépe dopadnou Býci mezi přáteli. Své nejbližší překvapí, převážně mile, ti jen budou okolo půli týdne bádat nad tím, co se to s vámi stalo, a zda nejste třeba churaví. Ne: prostě se vám podaří skvěle se uvolnit, zahodit tu vaši častou býčí zarputilost. Týden protančíte na lehké noze. Podobný stav moc neznáte, ale na chvíli se vám určitě bude líbit. Připomene něco z dětství, dobrodružství snad nevinně milostné a s vůní lesních jahod… Stejně tak s krví vaší krve to pro Býky mající děti bude po nedávném napětí lepší, zvláště od středy. Nebojte se ani originálních kombinací v jídle i v ošacení. Těsně před víkendem nebo v jeho průběhu vstoupí zřejmě do vašeho života zcela nový a velmi silný (a také rizikový) prvek.

 

3. BLÍŽENCI


Zklidnění v předchozích rodinných půtkách je v rozporu se sílícím vlivem Marsu. Blíženci z druhého dekanu svého znamení nechť však nepodlehnou pocitu, že když jim všechno jde najednou tak lehce, nejspíš budou geniální či bohy políbení. Podebrané sebevědomí může být cestou do pekla omylu s dlouhodobými následky, a to především pokud se vaše rozhodování bude v těchto dnech vyznačovat znaky zbrklosti. Především se to týká pracovních věcí, dále i úředních vyřizování a čehosi kolem možné rekonstrukce bytu. Ve vyjednávání nebudete zruční, s obdařením diplomatickým talentem nepočítejte. Jupiterův návrat do původního směru nebeského putování tento den bude přát poznání nových lidí v životě profesionálním (především, pokud má něco společného s kšeftováním) i v ryze soukromém. V druhém případě pozor na požár, protože jiskra lehko přeskočí a je velmi, velmi sucho…

 

4. RAK


Milí Raci, pokud v jinak celkem nevýrazném týdnu nastanou nějaké komplikace, hvězdy je radí řešit v posteli, nebo alespoň vydatným harašením, což by však mohlo narazit na paragrafy, takže k této radě se Měsíční Kočka připojuje jen zdráhavě a podmíněně, totiž tak, že nepřekročíte míru. To se překvapivě týká především něžnější poloviny Raků, hrajících si snad i s touhou vzít si co chtějí od svých mužských protějšků třeba násilím. Nadále buďte spíš opatrní ve vydávání peněz. Kdosi s vámi svázaný dostane zajímavou pracovní nabídku, která se může nějakým způsobem časem dotknout i vás a nebo vašeho postavení. Společensky bude oceňován především váš vtip, snad místy příliš osobní. Někomu s ním zřejmě parádně pocucháte nervy, což vám dotyčný ještě do konce týdne dá i sežrat. Ve zdraví se stav vlekle nekvalitní stav některých Raků viditelně, byť zřejmě pouze dočasně zlepší. Jen se důsledně vyhýbejte smaženým řízkům a to i z hub nebo cukety. Pozor na možnou a nečekanou konfrontaci: vyhněte se pracovním hádkám, a domácími malichernými spory si nepokažte jinak slibný víkend.

5. LEV

Následující neděli vstoupí Měsíc na dva dny do znamení Lva, což se odrazí v činnosti srdce a v krevním oběhu. Zrozenci ze všech dekanů tohoto znamení by týden mohli prožít v jednom kole, tedy spíš v něčem připomínajícím nekončící mejdan. Jaký má tento fakt vztah k srdci? Jednak nebezpečím infarktu z vyčerpání i z finančních nákladů, jednak v doslova hlubším seznámení a zřejmě i rychlé akci s protějškem opačného pohlaví. Tyto věty by měly být pro vás varováním. A nyní trochu duševní hygieny: lichoťte druhým, i vám bude lichoceno. Vzrušení omezte pokud možno jen na ta příjemná. Protože budete dobří v práci, dosáhnete zde poct – pohříchu nematerielních. Pokud nějaké peníze přijdou (spíš ne) bude to nečekané, byť zasloužené, a vy je investujete s rozumem tak, aby se okotily. Přes momentální nervozitu burzy by při zvýšeném riziku i tudy mohla k bohatství vést cesta.

 

Měsíční odstup, jenž nás dělí od posledního setkání s panem Vladimírem (51/27), rozhodně nevnesl do jeho případu kýžené jasno, a karty se též nevyslovují jednoznačně. Protože Vladimír nepotvrdil úmrtí tety a karty k její osobě nepřinášejí žádné nové informace, nepůjdeme tentokrát touto stopou, ale věnovat se budeme možným vysvětlením, které by mohly do vztahu s bratrem přinést karty, obklopující károvou devítku. Přirozeně že dominantní pozici mezi nimi má karta Dámy v černém, jež je pro vás (i pro bratra) v mnohém kartou osudovou. Nemá smysl si nalhávat, že vás její rejdy a tolik proti vám zaměřené spojenectví se sourozencem zbavily magických pout, jimiž vás kdysi v posteli svázala. Toužíte po ní a bojíte se jí. Chcete se s ní setkat a máte z toho vítr. Podle dvou obrácených pikových karet vždy dbejte, aby při vašem možném setkání byl přítomen někdo třetí. Dobře přece víte, jak černá punčocha skvěle fabuluje i jak umí manipulovat fakty! A ještě jedno varování aktuální karty nesou, i když není jasné, v jakém je vztahu k té osudové dámě, bratrovi a tetě (pokud je tedy na živu): utlumte na čas své podnikání, připravovaný projekt zatím nerozjíždějte.

 

  1. PANNA

 

Panny by si v daném týdnu měly dát pozor na konkurenci: a to podnikatelskou, pracovní … i ve sféře milostné, což však by je nemělo vést k fatálním chybám z jinak lehko pochopitelné žárlivosti. Přimhuřte v tomto směru obě oči. Zřejmě o nic nejde, ale bděte, přesto se mějte na pozoru! Rada za všechny peníze? Více se svému protějšku věnujte, zatahujte ho do společných aktivit, ozvláštněte vaši vzájemnost něčím vysoce originálním. Nenechávejte partnera samotného, mohly by ho napadnout nějaké hlouposti, podepírejte ho (ji), aby neklouzl. Nicméně nepřehánějte svůj tlak, a už vůbec ne v posteli. Druhá strana sama musí chtít… Kde to jde, udělejte si volno a změňte na pár dnů prostředí. Nemusí jít o last minut v Thajsku, stačí i Brněnská přehrada, Slapy a nejlépe východočeská nádrž Rozkoš, se jménem rozněcujícím dožhava i vyprahlou představivost.

 

7. VÁHY

V úvodu jsme naznačili spřátelená znamení Vah pro tento týden: jich se držte a všechno bude dobré! Jen musíte mít odvahu kousnout i do věcí kyselých, a to především v osobním životě. Tajná láska může přestat být tajnou, čímž zřejmě ztratí hlavní půvab – ale podle všeho je to tak dobře. V práci by týden neměl mít jakékoliv výjimečné rysy, práci ani peníze vám nepřidá. Na dovolené by měly být ostražité především Váhy, věnující se sportovnímu potápění a nebo speleologii a pak i profesionální studnaři a vinaři ve sklípcích, protože jsou jim ve hvězdách připsány možné dýchací potíže. Energeticky velmi aktivní Mars vám dá sílu k velkým fyzickým výkonům a hvězdy radí tento vliv využít. Pozor však na prosazování svých vizí silou a také na zvýšenou hádavost. Ta se týká spíše okolí, ale ze své strany se střezte neadekvátních reakcí.

  1. ŠTÍR

 

Štíry zřejmě čeká další intelektuálně vypjatý týden, a to ve smyslu bleskově naskakujících nápadů, okamžitě však, dřív, než bude možné je zpracovat a naplnit, překrývaných novými a ještě lepšími. Tenhle ohňostroj vás nejspíš docela uondá a na sklonku týdne budete vymačkaní jako citron. Sexuální partner z toho radost mít nebude. Peníze, k nimž aktuálně přijdete, nebudou mít původ v momentálním výronu geniality, ale v předchozí usilovné práci drobné. Ani jste s nimi nepočítali, ale i tak se korunkami obdaření zaradují. Nebude to mít dlouhé trvání, nicméně zřejmě vám ani moc vadit nebude, že vás o tyto prašule připraví protějšek – jen ať má taky radost! Je jasné, že ze společných peněz neušetříte, možná je čas na založení konta X. V pátek si dopřejte mohutnou oslavu jakéhosi pracovního vítězství – nikoliv ze škodolibosti, ale z otevřenosti srdce na ní vydatně počastujte poražené. Rodinné spory pominou samy sebou, což však neznamená, že se vyřešily. Dřímají a čekají svůj čas. Méně pijte černé kávy a vyhněte se i silnému čaji, jakož i dalším prostředkům, o nichž víte, že u vás vyvolávají nespavost. Budete si potřebovat pořádně odpočinout.

 

9. STŘELEC

Po nepříliš vydařeném týdnu, jež nakonec dílem v dobrém zhodnotil skvělý víkend, přichází k Střelcům vyrovnaný čas, který se v blízké budoucnosti může projevit jako vyloženě šťastný a to často bez jejich přičinění. Zkuste si i vsadit, může to vyjít, ačkoliv ty pravé vaše dny teprve přijdou. Nadřízení či jiné osoby, které by mohly otravovat studny, budou pryč (na dovolené – ony, nebo vy?) Střelcům se naskýtá možnost druhého (v některých případech i třetího) zaměstnání. Potřebujete ty peníze skutečně tolik, že za ně vyměníte osobní vztah i zdraví? Na konci týdne dáte či dostanete dárek a radost darovavšího bude větší, než obdarovaného. To se tak někdy stává…

10. KOZOROH

 

Některým Kozorohům pokračují vypjaté dny vzhledem ke krizovým stavům v širší rodině. Vzájemné vazby nadále nejsou v pořádku, byť by se na počátku týdne zdálo, že se obrat blíží. Otevřený konflikt sice nevypukne, ale nesoulad bude znát. Snaha opravit alarmující situaci v posteli zřejmě nebude úspěšná. Tím, že budou věci vidět černější, než jsou, však Kozorozi zvrat k lepšímu nezpůsobí, naopak, krizi jen prohloubí. Zkuste na ni prostě nemyslet! V ostatních věcech dejte pozor na termíny a data. Nad zmeškanými věcmi či schůzkami jen nemáchněte rukou a snažte se dohnat zmeškané. Zdraví: dejte pozor na to, aby se vám neinfikovaly otevřené rány, stačí oděrky a nebo místa kousnutí nebo vpichu hmyzem. Neradi to vyslovujeme, ale musíme – hrozí i možné pohlavní choroby, jejichž přenosnost jinak než stykem je nepravděpodobná. Vyplývá z této poznámky dostatečně jasně, nač byste měli na konci týdne dávat pozor?

 

11. VODNÁŘ

 

Nějak moc děje posledních týdnů na Vodnáře doléhají a stravují je. Pokuste se udělat si klidný týden, vždyť vaše hvězdy určitému spočinutí přejí. Stojí za to vybrat si oddechový čas, protože na dovolenou vskutku hodnou toho jména může většina z vás v těchto dnech zřejmě zapomenout. Ale nemusíte všechno (rekonstrukci bydlení, boj s krtkem na zahrádce, milostná bláznovství i rodinné okorávání) řešit zrovna tady a teď! Dejte si prostě nohy na stůl a nebo alespoň polevte v tempu. Ordinujeme dlouhý popel. Zkuste si po obědě zdřímnout a udělejte si trochu Středomoří, vždyť i počasí alespoň v první půli týdne nabídne horko, jaké se podle karet vrátí letos zřejmě už jen v září. O peníze se nestarejte, ale výdaje držte na uzdě. Pokud si ale (nebo někomu dalšímu) mermomocí chcete udělat radost větším vydáním, udělejte to rychle a bez pozdějších výčitek. Jezte do polosyta, a pijte do polopita – leč rozhodně nepijte vodu, tu pije dobytek.

 

Pan Honza (26/27) by měl být opatrný: alespoň tak mu radí karty. Za víc než měsíc od našeho posledního setkání se toho navzdory línému létu událo dost. Předně na soudu mělo podle karet dojít k vážnějším personálním přesunům s politickým pozadím, poněkud zpochybňujícím proklamovanou nezávislost moci soudní jako pilíře demokracie. Pro Honzu, coby člověka veskrze politického a s mechanismy moci spojujícího svou budoucnost, to znamenalo zamyslet se nad správností aktuální volby. Opatrně poslední posuny přehodnocuje z hlediska jejich perspektivnosti, stahuje se sice do pozadí, ale nic zatím nemění. A pak je tu Olívie. Jejich vzájemné vtahy se s Olíviiným těhotenstvím poněkud uvolnily. Jednak pro Honzovo libido, jež nenachází žádoucí nasycení, jednak pro vůdčí roli, kterou Olívie, jako potenciální rodička dědice, v nejširší rodině překvapivě zaujala. Karty naznačují nicméně, že již mezi partnery proběhla jakási matrimoniální vyjednávání, zřejmě ze zákulisí řízená Honzovou matkou. Tomu se ovšem do svatby dvakrát nechce, společensky však v ní však podle čertových obrázků najde menší zlo, než v přiznaném otcovství a životě s Olivií na psí knížku. Tlak rodiny je nesmlouvavý a vzepřít se její vůli by pro Honzu znamenalo velké ztráty. – Co tedy máte dělat? V daném týdnu se podle karty spojené s pikovým esem dočkáte nevybíravého pokusu o vaši diskreditaci. Budou za ním buď vaši bývalí političtí spojenci a nebo Předsedkyně, která si proti zdravému rozumu zřejmě na vás stále činí jakýsi nárok. Západ slunce lze v pikovém klukovi číst symbolicky. Je zde i cesta, dlouhá a únavná a i tato karta vypovídá o změnách ve vaší mysli. Křížová devítka vážící vás s Olívií je však obrácená a slibuje prudký a negativní zlom. Mohlo by se jednat o zdraví, spíš však její či plodu, než vaše.

 

  1. RYBY

 

Rybám sice hvězdy žádnými významnými příkořími nehrozí, nicméně s jejich náladou to zřejmě nebude moc slavné – s výjimkou středy a soboty, kdy zazáří. V práci proto mimo středu buďte menší a ještě menší, až budete nejmenší na celém světě, a podobně se snažte zneviditelnit v neděli na jakési rodinné nebo přátelské sešlosti. Problém je v tom, že se zřejmě neovládnete a můžete pěkně od plic sdělit lidem kolem vaše o nich krajně nelaskavé soudy. Neřešíme zrovna, zda oprávněné. Psychologové říkají, že povolit ventil je občas zdrávo. Měsíční Kočka však nemyslí, že vždy a všude, záleží opravdu na okolnostech, určitou úroveň by měl člověk zachovat. Proto radí odstup a omíjení konfliktních osob i témat v bezpečně širokém oblouku. A to i v případě, že si užíváte dovolenou. Dloubejte se v zemi, chytejte ryby, samotářské procházky také nejsou špatné. Karty vám navíc věští vyrovnané zdraví a také nezanedbatelnou finanční pohodu.

(Křestní jména účastníků Hry o budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.)

– Nashledanou za týden. –