Horoskopy od 13-08-2007 do 19-08-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Třicátý třetí týden: 13. – 19. srpen.

Situace: Opozice Slunce s Merkurem na Neptun – to je postavení, které může mnohé vést k bájení – nepůjde o vědomé lhaní či o extrémní výron imaginace: bude to něco MEZI. Ve společenské rovině čekejme více méně šikovné pokusy významných politiků vyhnout se pravdě s vědomím, že my voliči jsme dostatečně blbí a nebo vším tím ohlušujícím z jejich strany předváděným balábile patřičně unavení, aby jim to opět prošlo. Nastává dobrý čas i pro malé podvodníky, šejdíře a taškáře. V ryze osobní rovině si dejme pozor na protějšky především opačného pohlaví, tvářící se jako někdo nebo něco, čím nejsou, byť by nejspíš rádi byli. (Stejně se ovšem můžeme chovat sami. Máme právo snít svůj krásný „sen o sobě“? Proč vlastně ne? Jen ne na něčí úrok!) A pamatujte, co začnete při pondělním Novoluní, povede se.

V srpnu nadále věnujeme zvýšenou pozornost týdenním předpovědím pro jednotlivá znamení – podle hvězd i podle karet. V konkrétních věštbách se dočasně šířeji věnuje jen dvěma účastníků Hry o budoucnost. Postupně však dojde na všechny, a žádný (ani naši pravidelní čtenáři) nebudou na svých právech zkráceni.

 

  1. SKOPEC

 

Týden Beranům přinese zřejmě drobná rozčarování ve finanční a intimní oblasti. Nic tragického, ale o příjemnost též nepůjde. Možná ztráta může mít i podobu krádeže a zjevný partnerův flirt s třetí osobou nebude také příjemný. Skopci by se měli snažit nereagovat na nepříjemnosti ztrátou kontroly nad sebou a chaotickým jednáním. Opanujte se a svůj program podřiďte přísnému řádu, pravidla, jež určíte, pak přísně dodržujte. Pokud se vám podaří fungovat jako dobře namaštěná mašina, bude to možná trochu otrava, ale jinak v pořádku. Nepříjemnosti překonáte pečlivým dodržováním svých malých osobních rituálů. Týden se tento pro Skopce ne právě přirozený stav dá vydržet. V jídle buďte střídmí. A věřte, že nic opravdu tragického vám hvězdy nechystají.

 

2. BÝK

 

Po vzrušujícím víkendu, který některým Býkům poněkud převrátil svět, je nyní čeká – alespoň v první polovině týdne – určité uklidnění, podmíněné do značné míry zdáním velké vyčerpanosti. Rychle ovšem obnoví sílu. To je dobře, protože v pracovní sféře (ale i na dovolené) budou zřejmě muset řešit náročnou situaci. Pokud k problému přistoupí zodpovědně a promyšleně, zřejmě nevyřeší nic, ale též nic nezkazí. Naději víc než padesátiprocentní na úspěch má jednání intuitivní – ovšem i možné riziko je vysoké a dopad špatně zvolené varianty by se mohl blížit katastrofě. Rozhodně by v této věci nemělo jít o finance. V hrozícím širším rodinném konfliktu dejte pozor, abyste se nepostavili na špatnou stranu. Špatná ovšem nemusí být ta, která prohrává! (Být vždy s těmi, co vyhrávají, svědčí o vašem dobrém odhadu situace a napovídá i možné problémy s páteří.) Víkendové milostné hrátky vás nabijí novou energií.

 

3. BLÍŽENCI

Dobrý týden přichází pro četné Blížence: tak dobrý, že z přemíry sebeuspokojení ztratíte ostražitost, základní instinkt pro přežití mezi predátory. Ti nejhorší z nich však budou na dovolené (nebo naopak jim budete vzdáleni vy), prostě hvězdy jsou na vaší straně hřiště – přežijete. Nicméně varování je tady a tlaky na osobu některých Blíženců zřejmě v dohledné době zesílí. Bude v tom Mars, s tím se nedá dělat nic jiného, než zbrojit. Být připraven – toť vše! A už žádnou zbrklost a žádné podcenění možného protivníka, ať už by se rekrutoval z jakýchkoliv kruhů. I vosa může zabít. V úterý pozor při cestování, ve čtvrtek se vyhýbejte neznámým nebo podezřele vypadajícím (a vonícím) jídlům. Pátek slibuje sex plný nečekaných experimentů, myslete při nich ale i na druhou stranu!

4. RAK

Pokud kdosi s Raky nějakým vážnějším způsobem spojený skutečně v uplynulém týdnu obdržel zajímavou nabídku, budete muset bezodkladně vyřešit dopad, kterým se tento fakt, v případě, že dotyčný odpoví kladně, bezprostředně dotkne vaší osoby a nebo práce. Zvažte pozorně přínos i zápory. V druhém případě nepřekročte pravidla slušného chování a nezhřešte proti nim činem ani slovem. Prostě se neperte a nehádejte… Určitý problém může při zvládání nečekané situace přinést váš v některých ohledech až příšerný konservatismus. Dost zatím Rakům pomáhal dobře držet směr v standardních situacích, ale zde zřejmě změna myšlení i postojů bude nutná. Na okraj k jednotlivým dnům: pondělí bude bezkonfliktní, v úterý čekejte drobnou zdravotní indispozici. Vydrží do středy. Ve středu i nějaké menší pracovní problémy. Čtvrtek přízeň hvězd pro koupi a prodej, v pátek si dejte pozor na lživá slova a nebo podraz v jednání ze strany Blíženců či Vah. Sobotu a neděli poznamená úklid, může však jít i o dělání pořádku ve vztazích.

5. LEV

Nic naplat, kamarádka či milenka Lenora si s vámi nejspíš bude v dohledné době dělat, co si jen zamane. Přiznejte si – je to příjemné a proti tomuto jsou možné výčitky svědomí slabou municí… V práci i v ložnici proto předstíráním nepřesvědčíte: prostě je to tak, lenost se vám rozlezla do kostí a všichni to vidí. Zvláště v milostné sféře, kde by se nejspíš i chtělo (ale nějak zas ne tak moc) se nesnažte osedlat Erota farmaceutickou chemií. Pokud nepomohou přirozená afrodosiaka – celer, petržel, česnek a křen – pomůže vám snad už jen Pán (a ten má ohledně lidstva a klimatu zřejmě úplně jiné starosti). I nadále mohou Lvi s rozmyslem investovat, dokonce tím spíš, čím hrůzostrašnější informace z burzy uslyší. Na rodící se panice můžete totiž ještě chvíli i vydělat, protože u nás není Amerika. Kupte si také něco na sebe, jen tak, z rozmaru. Máte na to právo!

  1. PANNA

 

Pannám, které poslechly volání dálek a chuť na vybočení ze všednosti, změna jistě prospěla, i když z ní mohou být poněkud uondané. Návrat k normálu je v pracovních povinnostech zatěžuje víc, než čekaly – dovolená byla zřejmě moc krátká – na druhou stranu v osobní sféře již zřejmě pociťovaly syndrom ponorkové nemoci a tak bylo času stráveného s nejbližšími tak akorát : platí to především pro vztah rodiče – děti. Finanční bilance bude vyrovnaná, Panny zřejmě nenarušily uplynulým týdnem rozpočtovou rovnováhu, respektive všechny výdaje byly a i aktuálně budou umírněné a předpokládané, nehrozí žádný klobúčik na ucho a šroubování žárovek. Ale nekonvenční flám by vám prospěl… Zvláště zrozenci z prvního dekanu jsou ve valné většině příšerně upjatí. Uvolněte se, prosím! Těm z pod konce znamení zase může hrozit nemoc či úraz, ne zásadní, ale buďto bolestivý, a nebo nějakým významným způsobem běžný provoz velmi komplikující. Možní zřejmí či utajení spojenci pro tento týden? Nepochybně ohňonoši – Berani a Střelci.

 

Ivanem (29/27) jsme se jako s účastníkem Hry o budoucnost dosud setkali pouze jednou, a to před šesti týdny, takže toho o něm věru dosud moc nevíme. Pro návštěvníky Měsíční Kočky zopakujeme to, co nám dosud karty prozradily: zřejmě jste státním zaměstnancem a zastáváte významnější pozici před větším okruhem lidí. Nežijete v hlavním městě, jste bezkolizně ženatý a máte jedno dítě. Karty poukazující na možnou hodnost v silovém orgánu tentokrát jsou spíš rozpačité, takže se přikloním k uvolněné funkci (ne však nejvyšší) ve správě obce. Protože se jedná o větší správní jednotku, může to být nějaký místopředseda a nebo tajemník, možná obojí, v tom případě je jedna funkce spíše čestná či volená. Ohledně vaší politické příslušnosti jsou vaše karty mírně vpravo, byť nikoliv extrémně a zatím to vypadá, že v nejbližší době nebude mít toto vaše definování pro Hru o budoucnost větší význam. Víc než slepou loajalitou se řídíte zdravým rozumem. Vaše orientace se dokonce může změnit – jasné není, zda půjde o vychýlení dočasné a nebo o převlečení dresu. Aspirujete na označení přeběhlík? Karty nehovoří jednoznačně. Pro nadcházející týden vám však slibují dočasnou změnu – nemyslím, že půjde o něco jiného, než o rodinnou dovolenou. Bude krásná a budete šťastný. Její závěr zkomplikuje zvýšený pocit odpovědnosti k širšímu celku. Z posloupnosti jednotlivých v této řadě zúčastněných karet bych mohl usuzovat na naléhavost profesionálního řešení nějaké náhlé situace – humanitární a nebo dokonce živelní.

 

7. VÁHY

Zamlklost, která část Vah postihne, není projevem nastupující choroby, ale otevíráním vlastního nitra a s tím souvisejícím zkoumáním a přehodnocováním. Není důvod propadat depresivním stavům, zřejmě se bude jednat o pravidelnou inventuru má dáti – dal ve vztazích k sobě i okolí jako důsledek pondělního Novoluní. Přispěje k tomuto ztišení zřejmě i samota, ať už faktická a nebo ta, do níž vstoupíte uprostřed davu. Připomenete si i dávné přátele s předsevzetím, v blízké době s nimi obnovit kontakty. Pozor na druhou polovinu týdne, kdy nad vaší myslí mohou získat moc cizí síly: snadněji budete v tomto období ovlivnitelní a manipulovatelní. Vyvrcholit by to mohlo o prvním dnu víkendu, kdy se vašim Zaklínačem může stát někdo z velmi blízkého okruhu – zřejmě z rodiny. Může to být nepříjemné, ale zvládnete to!

  1. ŠTÍR

 

K vyměšování a také sexualitě má vztah Měsíc, který projde Štírem v neděli a přesáhne i do dalšího týdne. Dobře uděláte, budete-li v těchto dnech věnovat zvýšenou pozornost tomu, co jíte a také zda dostatečně pijete. To druhé zajistí obyčejná voda z kohoutku (kdo má možnost, ať upřednostní pramenitou) a nebo neochucené minerálky, to první celozrnné pečivo, klíčky, dýňová semínka, listová zelenina a po každém jídle lžička otrub. Chutnají jako piliny a když je zapijete mazlavým odvarem z lněného semínka, pochopíte, že tuto kombinaci by za pochoutku označil jen kulinářský zvrhlík: je totiž naprosto dokonale nijaká. Pokud chcete řečené dva dny – vydržet se taková dieta dá – dezinfikovat i močové cesty, zařaďte do jídelníčku borůvkovou a nebo brusinkovou šťávu, ty alespoň nějakou chuť mají (a ne špatnou). V posteli se o víkendu nepřepínejte, co jste v tomto směru hanebně zanedbali v posledním období, za dva dny stejně nedoženete. Nicméně vězte, že bude líp! Celý týden se vyhýbejte příbuzným, a to i lidem z nezpokrevněné přízně, byť by to bylo vašemu partnerovi proti srsti: vyhnete se tím totiž možným budoucím spíš obtěžujícím než nebezpečným komplikacím.

 

  1. STŘELEC

 

Střelci, kteří odkládali řešení nikoliv zásadních otázek, ale protivných, a především trochu trapných prkotin, budou mít báječnou příležitost se jich vcelku elegantně a přitom definitivně zbavit. Nepřipouštějte ovšem jakoukoliv mluvu o penězích, nebyla by k vašemu prospěchu! Jinak vše půjde jako po drátkách, aniž byste se pro tento úspěch sami sebeméně zapotili. Pozor: dopad vlivu Marsu v Střelcům protilehlém znamení vás skutečně neposiluje, ale činí zbrklými a pro okolí těžko vypočitatelnými, což u nich v některých případech může vyvolat obranářské reakce. Jenže sestřelit neřízenou střelu je těžké a ani vám újma nehrozí, i když vám z kanonády mohou zalehnout uši… Pozor na nečekané reakce u lidí nejbližších, kde by vaše potrhlost mohla vrhnout stín do oblasti velmi osobní a zatížit jinak přímo úžasné erotické hrátky v první polovině týdne. Nadále trvá příznivé období pro sázkaře a hráče, kteří ale nepřekročí hranici hazardu. Bolesti nohou, únava paží a celkový pocit gumových kostí může znervóznit především Střelce z druhého a částečně i třetího dekanu.


10. KOZOROH

Pondělním Novoluním, začne pro četné Kozorohy velmi realistický týden: žádné úlety a žádná zábava, žádné rozhazování peněz, mejdany a nebo výlety za hranice všedních dnů (snad s výjimkou sexu od středy výš). Ale také žádné zásadní problémy, zdá se, že nepříjemnosti se vyčerpaly v uplynulých dnech a teď jsou zapomenuty a nebo budete zřejmě úspěšně řešit jen jejich poslední ozvuky. Jak již výše řečeno, bez hysterie a s realismem. Týká se to i perspektivy jakýchsi společných peněz. Jsou vskutku spravovány čestně a spravedlivě? Vyhněte se o víkendu sentimentu k dávným vztahům, krajinám a časům – cesta zpátky nemusí být slzavá. I do budoucna hleďte s umírněným optimismem, na němž by ani svinsky stoupající cena chleba neměla nechat hlubší šrámy. Nebude jenom hůř! Vzkaz hvězd milencům z Kozoroha zní: láska může i bolet a přesto být krásná.

11. VODNÁŘ

Stav, který postihne část Vodnářů, označují psychologové, ale i personalisté, jako snížený práh komunikativnosti. Prostě bude těžké se s vámi pořádně na něčem domluvit, a to vinou bloku, jež je ve vás. Zajímavé je, že se netýká pouze nějakého okruhu lidí či otázek, ale působí tak říkajíc plošně. Co s tím? Nevymlouval bych se na Měsíc v Novu, ačkoliv jeho vliv není jistě zanedbatelný, spíš na nějaké potlačené výčitky, které některé Vodnáře obklopují těžko překonatelnou zdí. Za tu se těžko dostávají dokonce i velmi sluneční lidé. Z podvědomí tryskající pocit viny však může být falešný – nenakládejte si navíc na hřbet cizí hříchy a neobviňujte se z věcí, které šly mimo vaši možnost s nimi cokoliv udělat. Pozor: při tomto stavu za zdí k vám neproniknou důležité informace v profesní oblasti a to omezí vaše analytické schopnosti. Lehko se pak můžete dát zatáhnout do sporů, po nichž vám nic není a sehrát v nich ubohou roli šaška.

  1. RYBY

 

Konec zvířetníkovou procházkou vždy patří Rybám, jejichž týden by mohl vypadat následovně: na jeho počátku je zřejmě čekají větší a nečekaná finanční vydání. Nebudou radostná. Pozor by proto měli dávat především řidiči. Toto nebezpečí se zmírní ve středu, kdy ovšem mohou nastoupit nějaké vztahové komplikace. Nejde o sféru milostnou, spíš o příbuzenské vazby. Čtvrtek přinese Rybám v práci uznání – jasné není, zda podřízených či nadřízených, faktem je, že nepůjde ruku v ruce s finanční odměnou – což vás otráví. V pátek nebo v sobotu zřejmě mají Ryby možnost účasti v nějaké kulturní a nebo společenské události, kde by bylo dobré být viděn(a). Ovšem zrozencům kolem poloviny znamení (druhý dekan) zde hrozí, že se příšerně ztrapní, proto jim přes nepochybnou atraktivnost akce hvězdy radí neúčastnit se a nebo si dávat po celou dobu konání akce zatraceného majzla. To ovšem jejich celkové uvolněnosti neprospěje. V neděli je proto může čekat bolest hlavy. Ti ostatní ji mohou mít též – ovšem spíš z možné kocoviny, v případech panenek & dam nevylučuji kocovinu morální: i zadané zde totiž může čekat setkání zdánlivě osudové…

 

Následující týden, milá paní Lído (33/27), by pro vás neměl patřit mezi nejlehčí, ale protože jste v neuvěřitelně dobré formě, nepochybně ho zvládnete – a snad i s úsměvem. Vaše horolezecké aktivity, které karty prozrazují a jichž jste si tohoto léta zatím – byť spíš o víkendech – užila habaděj, valně nahlodaly vaše finanční rezervy. Dále se na vás dozvídáme, že jste uprostřed svatebních příprav. Zdá se, že tuto nejen společenskou událost už nemůže nic zhatit. Je však až překvapivé, jak málo to všechno budete v následujících dnech prožívat. V práci vás trochu vevede z míry chování jedné podřízené, k níž máte zvláštní vztah. Asi na něj hřešila. Místo, aby se nad sebou zamyslela, vyvolá konflikt. Necháte se vtáhnout do té nechutné hádky, na jejíž závěr padne facka jako hrom. Obávám se, že ji dostanete vy. Budou u toho svědci? Zdá se, že ne. To vás postaví před rozhodování, zda záležitost vyřešit vyhazovem té dívky (ať už by vás toto řešení osobně mrzelo sebevíc) s rizikem, že nejen příčiny sporu překroutí, ale dokonce ten ostudný výprask uvede ve všeobecnou známost. Druhá možnost je všechno spolknout a věc ututlat. Osobně bych jako lepší řešení viděl druhou variantu s tím, že časem najdete způsob, jak se nevděčné společnice prostřednictvím třetí osoby zbavit. Pokud se rozhodnete pro toto ne zrovna rovné, ale jinak elegantní řešení, ani odbory (pokud by se na ně obrátila) jí z bryndy nepomohou!

 

(Křestní jména účastníků Hry o budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.)

Nashledanou za týden.