Horoskopy od 20-08-2007 do 26-08-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Třicátý čtvrtý týden: 20. – 26. srpen.

Situace: hvězdopravci soudí, že do Panny vstoupivší Merkur obecně dopřává systematickému a analytickému myšlení. Prospěch z toho prý budou mít především lidé prakticky zaměření. Nejen ovšem oni, ale my všichni bychom měli ve zvýšené míře dbát pravidel a nařízení, sic nás může stihnout nemoc, úraz a nebo pokuta, všeobecně tedy nějaká nepříjemnost. Problémy rozhodně nehrozí jen na pracovišti, ale i ve volném čase. Nesnažte se z míjejících prázdnin urvat, co se ještě dá a ostražití buďte hlavně u vodních ploch a toků.

Pokračujeme v týdenních předpovědích pro jednotlivá znamení – podle hvězd i podle karet. V konkrétních věštbách se dočasně šířeji věnujeme vždy dvěma účastníků Hry o budoucnost, takže postupně dojde na všechny, a žádný (ani naši pravidelní čtenáři) tak nebudou na svých právech zkráceni.

 

  1. SKOPEC

Skopci, kteří v uplynulém týdnu řešili problémy se svým jinde flirtujícím partnerem (fakticky a nebo zdánlivě), budou mít možnost oplatit mu na pracovišti stejnou mincí. Ta představa je vzrušující, skutečnost však při naplnění víc než infarktová. Měsíční Kočka radí zdrženlivost. – V práci budete sklízet vavříny, spíš společenské, než profesionální: prostě okolí oblbnete výřečností nebo půvabem. Dobrý čas nadchází pro počítačové experty, programátory, síťaře a pařany…, ale neměli byste jít alespoň občas ven? Léto už dlouho nebude.

Podruhé roztáčíme prázdninové kolečko našich klientů a řada přichází na pana Bruna (let 50, naposled ve hře v 27. týdnu, tedy bez mála před dvěma měsíci). Určitý problém v jeho kartách představuje fakt, že se mezi nimi naprosto nenacházejí pražádné odkazy k Švagyni a k bratrovi, tedy osobám, které podle našeho odhadu zakládali velmi nadějnou story, která se v tomto širším trojúhelníku mohla rozehrát. Znamená to, naprosto změněnou situaci? Nikoliv jednoznačně. Spíš karty poukazují na nepřítomnost některého z vrcholu tohoto geometrického tvaru. Je léto, a proto nejsou na místě úvahy osudové – spíš jsou účastníci prostě mimo možný fyzický kontakt s ostatními. V károvém klukovi se k Brunovi v tomto ohledu dostávají spíš špatné zprávy, mající přímo elektrizující dopad na jeho chorobnou smyslnost a tendenci k blouznění. Nejpozději do čtrnácti dnů však mu osud nabídne jisté rozuzlení. (Nebude s ním nejspíš spokojen. Ne však proto, že bude zřejmě na (a nebo dokonce za) hranicí trestného činu.

2. BÝK

Všem Býkům, kteří v uplynulém týdnu vsadili na mrtvého žokeje, nadchází čas satisfakce: co se ještě z počátku bude jevit jako špatná investice (nejen finanční, ale třeba i citová), na sklonku týdne ukáže se být zřejmě trefou. A to do černého… Ocení to především rodina, o níž (nebo o její názor) si mnozí Býci dělali starosti. Ani hvězdy a ani karty nepoukazují na sféru pracovní – buď si užíváte dovolené či brzy končících prázdnin a nebo prostě melete na velmi úsporných obrátkách. Dobu zaměstnání příjemně prolelkujete a to bez negativních hodnocení nadřízených, kteří na tom zřejmě budou podobně (varování před Rybami a Raky mezi nimi je však velmi důrazné!). Čas přeje bokovkám, není to ale vzhledem k možným perspektivním komplikacím nejlepší nápad. Rodina (ten základ státu) vám dokáže dát větší uspokojení, jen vyklouzněte alespoň trošilinku ze zaběhnutých kolejí a uvidíte!

3. BLÍŽENCI

V hodnocení nadcházejícího týdne Blíženců se astrologové zvláštním způsobem scházejí u slova prachy, byť samozřejmě akcentovaném s různou intenzitou. Ve čtyřech řadách živlů vyložené karty (ale i aspekty méně magické a více racionální, jako jsou například burzovní indexy) také upozorňují na nutnou opatrnost. Pokles na akciových trzích jedny láká k prodeji a druhé k nákupu. Měsíční Kočka nevěří, že propad již byl americkými kouzly s úrokovými mírami zastaven, především s nákupy by Blíženci neměli spěchat. Obecně totiž bude hůř, na čemž jedinci mohou vydělat. Pokud jde o nemovitosti, zdá se být naopak situace příznivá. I investice do modernizace čehokoliv se v podstatě vyplatí. A konkrétně: pro školáky nakupte ještě před zbytečnými frontami. – Osobní sféra – od středy stálá zlepšení, že už by to snad o víkendu ani být lepší nemohlo – pokud ovšem něco nepokazíte nemírnou žvanivostí a nebo slovy, jež lze vykládat tak i naopak.

4. RAK

Drobná zdravotní potíž otráví Rakům počátek týdne. Náladu jim zvedne, pokud se v práci budou moct svézt po zádech nějakého Býka a nebo mu alespoň znepříjemnit život. Není však takové chování poněkud blbé? Nestydíte se za ně dokonce? Ne, ani trošíčku? Pokud vám to tedy pomůže, udělejte to, ale nabídněte postiženému v zápětí satisfakci. Vlastní velkorysost vás ve výsledku zahřeje víc, než předchozí šikana… Couvající Venuše radí vyhnout se utrácení, Merkur dodá k odkladům nákupů věcné vysvětlení. Nabízené velevýhodné obchody tedy odmítněte z důvodů citových i rozumových. Povede se vám to dobře a věrohodně, protože se mimořádně rozvine vaše komunikační obdarování – četní Raci by aktuálně byli skutečně skvělými vyjednavači. Platí to i pro osobní oblast. Nemařte čas cestováním a kratochvílemi, zde nastala doba činů, vždyť hvězdy jsou na vaší straně!


5. LEV

Lenošit bylo sice celý minulý týden krásné, ale jak někteří protivně činorodí Lvi nyní usoudí, přece jen i trochu únavné. Pokud se vrhnete do práce s lví zarputilostí, dejte si pozor, aby si nadřízený vaše aktivity nevykládal jako snahu o získání jeho židle. Možná dostanete přidáno: ne jako ocenění vaší práce, ale jako náustek proti kousavosti či roubík, regulující vaši výmluvnost na nepatřičných místech. Je to odměna? Ne, je to pokus o korupci. Když to víte, dává vám to do ruky, pořádný kalibr – tohle je spíš už pancéřová pěst. Ale oni vědí, že vy víte, a potenciálně se stáváte nebezpeční… Toto vědomí může přispět k vašim možným negativním náladám. Není však třeba se bát, ne nadarmo jste zrozeni ve Lvu… O víkendu se ničemu nebraňte, bude dobrý.

  1. PANNA

Až do čtvrtka budou dny Panen spíš takové nijaké, ale vstupem do jejich znamení zvířetníku o druhé hodině po poledni překonají negativní vlivy, které byly příčinou neskonalé únavy. Napraví se i vztahy rodiče – děti, a to bez ohledu na to, kolik má která ze stran na hrbu křížků. Navzdory tomu, že na vás něco praskne, budete se cítit skvěle a budete i ve formě: to jistě poznáte na vlastní kůži a ocení to především váš partner, případně všichni partneři – máte-li jich víc. Jak se říká, budete k neutahání. Vyhýbejte se právníkům a úřadům jak to jen jde, za týden všechno v tomto směru půjde líp. Hlavně se nevztekejte, stejně by to nebylo k ničemu.

  1. VÁHY

Pokud skutečně uplynulý víkend vyvrcholil předsevzetím obnovit staré kontakty, pokusí se nyní Váhy shledat sto a jeden důvod, proč to neučinit. Znamená to snad, že vinu za jejich zpřetrhání nesete vy, nebo že se bojíte, že by obnovené vztahy mohly váš život ohrozit přímo osudově? Oddalování v tomto případě ovšem rozhodně nepovede k zapomenutí… Ve středu pozor na ženskou (varování platí pro obě pohlaví) a úraz při sportu a nebo možná jen při jeho sledování. Ohrozit může Váhy nedostatek energie, trochu budou třtinou ve větru se klátící. Zatraceně dobře totiž poznají, co dělat a jak, ale sílou a aktivitou plýtvat nebudou. Co slovy nevyřeší – a budou přímo Zlatoústí – pro to prstem nehnou. Stav totálního finančního vyčerpání, o němž budou rádi a květnatě se svraštělým čelem mluvit, jim podle hvězd ani karet ale ve skutečnosti nehrozí…

Stejnou dobu jako s milým Brunem neviděli jsme se ani s  panem Oskarem (37/27). Podle karet uplýval jeho letní čas v neustálých duševních zmatcích: chorobná mánie, nemající již téměř nic společného se sexem, mnohé však za to s touhou otisknout co nejčetněji svůj genom do budoucnosti a tak se stát nesmrtelným, z něj učinila štvance. Srdcová karta v obráceném postavení hovoří jasně o vzepětích a pádech Oskarova sebevědomí: po pocitech božskosti přicházejí stavy mysli, v nichž nad sebou pochybuje a utápí se trápením z vlastní nedokonalosti. V kombinaci s pikovým klukem a vzhledem k vlivu další obrácené kárové figury v řadě živlů (důležitá je hlavně Voda) jako by se snažil modifikovat svou dědičnou výbavu. Přirozeně nemá znalosti ani výbavu, aby mohl vlastními geny manipulovat a tak zdokonalit svou úlohu Rozsévače, kterou povýšil na téměř božské poslání. Zdá se, že se pokouší především potravinovými experimenty přimět své buňky k mutacím, které by následně spermie předali klonům-neklonům, těm budoucím oskarům-neoskarům, mocninám jeho dokonalosti zrozené z nedokonalosti. Buď je to vtip, nebo sci-fi a nebo je pan Oskar žhavým adeptem na lůžko v léčebně na Žlutém kopci… Měsíční Kočka soudí, že to poslední. Oskare, vzpamatujte se. Kdyby to hvězdy chtěly, bylo by to už dávno tak. Nestavte se čelem proti Nekonečnu! – V příštím týdnu se pan Oskar navzdory odporu jejich roditelek setká se svými již hotovými dětmi… a to by mohlo mít na další vývoj významný vliv.

  1. ŠTÍR

Pondělí a úterý v Štířím životě předpokládá Měsíční Kočka spíš jako období klidu a hájení, ve středu bude barometr jejich nálady poskakovat bláznivě, ustálí se však večer na skepsi. Zkuste jít do společnosti a rozehnat možné chmury. Ani čtvrtek nebude za moc stát, později se situace zlepší: nadcházejí dobré dny pro to, zbavit se staromódního nátěru, který vaše osobnost v  očích některých – a to pro vás dost důležitých lidí – má. Nebojte se změnit šatník i vyjadřování, se samotným myšlením to půjde spíš ztuha, jste prostě, jací jste. Mnohé takovou proměnou jistě překvapíte. Pokud se v nové roli ovšem nebudete cítit dobře, pouze své chování umírněně zmodifikujte a nesahejte na vlastní podstatu. – Nejasné nebezpečí ze strany zástupců širší rodiny pomine a vaše partnerské vztahy se opět projasní, čemuž výraz dají hrátky, jež obě strany dost možná ocení jako nevšední, či dokonce špičkové.

  1. STŘELEC


Od úterka ráno do čtvrtka budou Střelci pod vlivem Luny, což působí vždy na pohybový aparát. Na revma pijte kopřivový čaj a klouby mažte kostivalem, sport omezte, šetřete se a spíše jen tak protahujte. Nějaký problém naznačují hvězdy ohledně peněz, ale zřejmě půjde o peníze těch druhých, z nějakých ne zrovna jasných důvodů ovšem na vašem kontu: jasné tedy je, že ač jsou ruce na dosah, moc se s nimi nepomazlíte, a pokud ano, bude to v krajnosti i na kriminál. Zřejmě něco nebude v pořádku také ve vztahu k přátelům a nebo dlouhodobým známým. Nesouvisí tyto věci spolu? Zjistěte to! Nesnažte se ale moc okatě vyptávat, pátrejte spíš nenápadně, a z nejasných náznaků nedělejte unáhlené závěry. Je víc než pravděpodobné, že vinu na ochladnutí vztahů máte vy – nezaměřeným dopadem činu či nedořečenou větou, jejíž smysl může být zle vykládán… Zdá se, že vrcholí příznivé období pro hry a sázky. Středa je vhodná pro sportku, neděle pro kursové sázení.

10. KOZOROH

Předznamenává-li pomalu do nenávratna mizející čas prázdnin i cestu některých Kozorohů ke kořenům jejich bytí, nemůže Měsíční Kočka prohlásit s jistotou. Pravdou však nejspíš je, že listování alby a nebo výlety do míst nějak s minulostí Kozorohů svázaných budou četné. Kdo jsme? Odkud a kam jdeme? Patří k těmto úvahám i trocha sentimentu a zcela neplodných úvah o čase, který jde. Prostě jde – zdánlivě chvátá a zdánlivě zas zpomaluje, ale nikdy necouvne a nikdy se ani nezastaví. Mnoho filozofů v těchto úvahách zemřelo hladem a jiní si z nich udělali solidní živnost, nakonec ale došli jen k tomu, že se s tím nic nedá dělat… Z počátku týdne se soustřeďte na plnění povinností a vyvarujte se omylů z horlivosti. Po zbytek týdne pak zanechte jakékoliv poučování druhých i v případě, že před vlastním prahem máte umeteno – je to protivné a může to i lidi spřízněné volbou proti vám postavit. O víkendu se vyhněte konfrontaci s nezvaným hostem: přece neshodíte ze schodů někoho, kdo vám již brzy přinese dobrou zprávu!

 

11. VODNÁŘ

Spolupracovníci i širší rodina bude mít v daném týdnu (hlavně do středy, pak kouzlo zčásti pomine) Vodnáře za Beránky, snímající jejich hříchy. Zčásti se k tomu sami nabídnou, a z části bude na jejich bedra naloženo. Fungovat někteří mohou i jako Hromosvod a jiní zas coby Otloukánek. Vyloučit nelze ani Vrby. Jenže takovou tíhu, byť by ji Vodnáři nesli radostně (ne ve všech případech to lze předpokládat), zdvíhá se těžko. A kdo vám podá ruku? Lidé nejbližší. To, že si uvědomíte jejich za určitých okolností přímo spásnou hodnotu, vás zřejmě přiměje změnit i své jednání vůči nim a vztah, který vás spojuje z gruntu přehodnotit. Proč ne: z toho, co jim budete splácet, nakonec sami zbohatnete. Jen pozor na Mars: sklon k agresivním reakcím nejde dohromady s režnou kutnou kajícníka!

  1. RYBY

Každý člověk ví, co je to, když na něj přijde Den blbec. A Ryby tentokrát dokonce poznají, co je to Týden blbec. Po pravdě jim nepřinese vážnější hmotnou škodu ani zdravotní újmu, jen bude nepříjemný… Když ale dopředu dík hvězdám víte, že nakonec všechna trápení skončí a vy jako po koupeli v kyselině vstoupíte zase do normálního dnů životaběhu, je konec tohoto očistce branou do jasu. Přijměte proto svízele s pokorou – vždyť zas bude líp! Trochu za řadu problémů může i retrográdní Venuše – i čas Ryb jakoby couvá, hodinová ručička se vrací… a vy nic nestíháte. A to je právě malér! Pokud tomuto aspektu věnujete zvýšenou pozornost, je zcela dobře možné, že se mnohých protivenství, způsobených právě nedochvilností, úspěšně vystříháte a týden nakonec bude lepší, než jak se zatím zdá.

(Křestní jména účastníků Hry o budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.)

  • Nashledanou za týden. –