Horoskopy od 17-09-2007 do 23-09-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Třicátý osmý týden: 17. – 23. září.

Situace: V neděli vstoupí Slunce do Vah, což přinese rovnodennost a začne podzim. A jak si stojí znamení a planety? Venuše je ve Lvu. Merkur ve Váhách, Mars v Blížencích, Jupiter ve Střelci a Saturn v Panně. Uran couvá v Rybách a Neptun ve Vodnáři, Pluto ve Střelci. Merkur má vliv na naši výmluvnost a dobře si v svém řemesle povedou diplomaté. Body si připíší i nejrůznější tlučhubové a lobbysté – ať už handlující s idejemi a nebo ti, jimž v kapse zvučně zacinká.

Věštírna se tímto týdnem vrací k předprázdninovému režimu a plnému počtu účastníků Hry o budoucnost. Ať tedy hráčům, ale i dalším čtenářům a příznivcům, nesou karty především dobré zprávy!

  1. SKOPEC

Již od úterý mohou zrozenci ve znamení Berana čekat zdánlivě nezajímavou zprávu, jejíž skutečný význam by však věru nebylo radno podcenit. Nejspíš může jít o pracovní postup a tedy i o peníze: bystřete proto své kombinační schopnosti, bedlivě sledujte ostatní, ale sami nic o sobě a vlastních záměrech neprozrazujte! Přestože minulý týden to vypadalo, že pozice Skopců při možných jednáních na úřadech či institucích se zlepší, opak je pravdou – s výjimkou opravdu aktuálních věcí nedovolujících odklad nepodnikejte nic. Toto varování ovšem naprosto neplatí pro oblast milostnou.

S panem Rudolfem (27/28) jsme se rozešli po dočasném vyřešení krize, která dokonce hrozila přerůst v trestný čin. Co vypadalo jako možné dědictví, se nakonec změnilo ve vrácenou nepříliš významnou finanční částku. Jistě mu bude dobrá, ale pronásledující ho problémy neřeší. Rudolfe, na sklonku týdne vás napadne, zda by nebylo nejrozumnější se odstěhovat za devatero hor a řek. Nemohu se zbavit dojmu, že takové řešení by bylo poněkud přemrštěné. Podle karet vás čeká problém s nevěrou. Nejste první, ani poslední. Jako svobodného mladého muže se vás dotkne nevěra někoho jiného: dámy ze sousedství, která vám vypomohla v tíživé situaci. Říkáte, že si od vás nechala napsat směnku. Nerozhodla se vybírat si splátky i jinak? Co s tímhle jejím rozmarem uděláte? Je fešná, rozhodně bude těžké jí vzdorovat, tím spíš, že vám příležitostný románek není zase až tak proti mysli. A značný věkový rozdíl mezi vámi? Vypadá opravdu dobře, tak co. Z karet vyplývá, že bát se spíš budete toho, aby pletky s tou osobou nepřekročily nezávazný rámec. Oba si vážíte především své svobody. S lechtivými problémy se svěříte trochu naivně partnerovi v podnikání. Nevidí věc jako problém, ale pozor, varoval jsem vás před ním. V pátek o sobě dá opět vědět muž ve středním věku. Za podíl ve firmě vám nabídne velmi solidně placené místo v zábavním průmyslu. To dnes nejsou kolotoče, ale prosperující hospodářské odvětví. Vracím se však opět k tomu, co jsem naznačil v souvislosti se sousedkou: nad všechny peníze světa si ceníte samostatnosti a svobody – nebo vám dosud nikdo nenabídl dost. Týden vyvrcholí nočním setkáním s platinovou sousedkou. Její manžel bude celý víkend na rybách. Myslím, že nebudete jen pít čaj.

  1. BÝK

Dát si celý týden pozor na ostrý jazyk radí hvězdy Býkům! Týká se to především jejich kritických výhrad v zaměstnání a to jak směrem dolů, tak vzhůru. Špatně byste mohli dopadnout i v soukromé oblasti: nikoliv, že by vaše postřehy byly liché, ale zvýšená kritičnost může pramenit z vlastní vnitřní nejistoty. Ukliďte si sami v sobě, to především. A pak – bolavou pravdu není asi vždy nutné sdělovat, a rozhodně už ne neomaleně. Víkend se přesto vydaří.

S panem Pavlem (39/29) jsme se setkali v půli července a od té doby se toho příliš nezměnilo. Horečně se vyvíjející situaci letní vedra zmírnila, své sehrály i doby dovolených, a také Pavel prožil klidných čtrnáct dnů u moře v dost exotickém zahraničí. Trochu ho to mrzelo, protože by raději ten čas strávil konzultacemi svého projektu s možnými zahraničními partnery a nebo prostě sbíráním jejich zkušeností. Nepochybně by to však jeho jinak tolik tolerantní paní nebavilo. Pavlovi došlo, že není možné mít nepřátele na všech frontách a tak se přizpůsobil jejímu válení na pláži. Konec konců se to nakonec jeho neklidnému duchu kupodivu zalíbilo. Pomůže však taková úlitba dost rozhrkanému vztahu? Aktuální situaci představují Pavlovy karty následovně. Momentálně naznačují například to, že Asák zřejmě překvalifikoval své priority a zvažuje, zda by mu větší zisk nepřineslo dočasné spojenectví s Pavlem. Radíme reagovat pozitivně, leč obezřetně: Asák dobře chytá vítr, zřejmě se tedy vrtkavá přízeň kraje či ministerstva k Pavlovi opět přiklání. Karta Lolity je přítomna, ale jen slabě, nepochybně však přetrvává kontakt Hlavouna s Pavlovou manželkou. Kdo má iniciativu? Zdá se, že Hlavoun. Chce využít Pavlových pletek se svou dcerou? Těžko říct, zřejmě něco tuší, ale není si nejspíš jistý. Bude se třeba v tomto ohledu připravit na zdlouhavou a zřejmě vysilující zákopovou válku.

  1. BLÍŽENCI

Jak vyšly Blížencům sázky? Věříme, že netratili. Pondělní zaškobrtnutí se již v úterý ukáže být povážlivější, než jste si z počátku mysleli. Může to ve vás vyvolat zmatek, ale to by právě bylo zlé: soustřeďte se a zhluboka dýchejte. Možná budete muset přehodnotit některé vztahy, ale nedělejte to zbrkle ani moc okatě, spíš nechte problematické kontakty vyhasnout: přijdou (a brzy) jiné a lepší. Pokud si to Blíženci včas uvědomí a zařídí se podle této rady, zlepší se i jejich nálada. To jim přihraje zajímavá setkání, která mohou přerůst i ve významnější vztah.

Do Hry se vrací i pan Tomáš (43/27). Přes zdání překotného ukládání dějových vrstev na sebe se toho za předchozí bezmála dva měsíce mnoho mezi ním a třemi ženami, které sledujeme, neudálo. Tedy s výjimkou toho, že dosud omezované (nebo prakticky žádné?) kontakty s FF, kterou jsme identifikovali jako utajenou dceru, se přece jen podařilo rozpačitě obnovit. Svou roli v tom, jak karty ostatně předpověděly, sehrála Orlice. Ta se k FF chová způsobem, kombinujícím mateřskou roli s pozicí kamarádky a téměř vrstevnice. Tomášovi to překvapivě vadí. Cítíte za tím neupřímnost? Natolik ovšem stojíte o navrácení dceřiny přízně, že jste Orlici za zprostředkovatelskou roli vděčný. Je fakt, že nelehkým úkolem, jehož se podjala a zatím se ho zhosťuje zřejmě úspěšně, si vás ještě víc připoutala. Karta biologické matky FF zatím ve Hře bezprostředně nepůsobí, je však přítomna. Opakuji – její postavení je obrácené a to klidný vývoj zřejmě nevěstí. – Situace s Cifršpionkou je neměnná: Tom platí jako mourovatej. O záležitosti ještě Orlici neřekl. Chce zjevně sám sníst, co si zavařil. Nepochybně má však jeho trpělivost meze a žaludek schopnost udržet nevalný obsah také omezenou.

4. RAK

Po celý týden se vyhýbejte pracem, jež vám nejsou vlastní. I jinak řemeslně zruční Raci by však měli k jindy obvyklým aktivitám přistupovat zdrženlivě. Opatrnost se tento týden ostatně vaplatí i v poskytování pomocné ruky a lehkomyslné rozdávání rad: za obé můžete být časem voláni k odpovědnosti. A to navzdory tomu, že nyní vám přinesou oblibu a od čtvrtka významně zvýší i atraktivitu Raků pro druhé pohlaví, což bude fajn, leč zřejmě je i připraví o peníze. Vyhýbejte se na sklonku týdne zapékaným těstovinám.

Malá Viki (16/31) patří k těm, které jsme z hledáčku spustili relativně nedávno, na přelomu července a srpna. Před tím, než se v dalších kolech věnujeme jejím oblíbeným věštbám na jednotlivé dny v týdnu, nabízíme celkový vhled do situace, v níž se Viki nachází: Z předchozích her je zřejmé, že jejím jasnookým favoritem je podivuhodný mladík, s nímž ji naše Hra spojila již loni a který již Hru o budoucnost opustil. Ano, je jím onen model, který si svým charakterem dokonce šlapal po štěstí. Viki toho byla příčinou. V Měsíční Kočce jsme rádi, že jejich svazek trvá. Nicméně je zde i někdo druhý, mladý muž nosící uniformu. Jakou, není tak zcela zřejmé a v jistém smyslu ho flirt s šestnáctiletou slečnou staví do zvláštního světla. Rodinné poměry Viki se jeví téměř klasické: rozvedení rodiče, dcera u matky, žijící s dalším partnerem, otcova občasná (skutečně jen občasná) snaha si Viki koupit. A ze strany Viki dobře spočítaná schopnost tohoto stavu ku svému prospěchu dobře využít. Právní otázky, v nichž Viki figuruje, podle karet ustupují do pozadí, buď se stávají nevýznamnými a nebo byly odročeny. Se studiem, Viki, zatím problémy nemáš…ale kdo by si zavařil už po třech nedělích ve škole?

  1. LEV

Nadchází vcelku dobrý týden pro Lví vyřizování, a to nejen na úřadech, ale také pro úspěšné podnikání, nákupy, prodej a investice. Dobře se v problematice orientujete, máte spolehlivé rádce i neomylnou intuici – pokud ovšem nepůjdete do extrémního rizika, zrovna to by totiž vyjít nemuselo! Všechno v práci i doma půjde dobře, takže vás na sklonku týdne až zarazí, jak jste vyčerpáni. Dejte si pohov, dobré jídlo, skleničku, společnost spíš tichou a asertivní. Nemusíte se předvádět –ů záříte už tím, že jste. Rada na únavu zní protismyslně, ale funguje: z Měsíční Kočky navrhujeme víkend ve dvou. Baterky spolehlivě nabijete v posteli. Sex? Ano – vzájemně si polepšíte, především co se týká prožívání milostných hrátek ze strany Lvího protějšku: je přece tak hezké dávat…

Čas, jenž nás dělí od posledního setkání s Vladimírem (51/32) nestál ani na okamžik a navzdory letnímu horko pádil jako splašený. Teta, která zamíchal příběhem a Vladimíra v podstatě zachránila před vysátím a odhozením ze strany Dámy v černém i jejího spojence – Vladimírova bratra. Vzala si tajemství, které by vám pomohlo se parazitů zbavit (nebo také ne) sebou do hrobu? Nemyslím. Jen poselství o onom dávném tajném hříchu, jehož podstatu znala a s nímž tak šikovně proti Vladimírovi šermovala Černá punčocha a bratr, dokonale zašifrovala. Důležité ovšem bylo, že ho nezískali spiklenci, snažící se ho z umírající denně v nemocnici vymámit! A jen tak mimochodem: dobře jste udělal, že jste mluvě karet naslouchal pozorně a své podnikání na čas utlumil. Vzhledem k podílu zahraničí na vašem obratu by vám silná koruna alespoň u vývozních položek moc nepomohla. Máme ovšem zato, že trend potrvá a změnit profil směrem k dovozu by nemuselo být momentálně vůbec špatné .

 

  1. PANNA

Týden bude pro Panny dobrý, i když tam, kde by nejvíc chtěly, neuspějí. Problém je u těch zrozenců, kteří připravili významné projekty a teď jsou bez grantů, dotací a sponzorských peněz namydlení, samozřejmě shánění peněz. Že by kolem vás byli všichni chudí a nebo lakomí? Podívejte se ale, než začnete bědovat, na sebe do zrcadla. Působíte důvěryhodně? Vždyť někoho takového, jako vidíte v zrcadle, byste vyhodili už od prahu ještě dřív, než by stačil říct kolik! Co takhle nejdřív obnovit šatník a skočit si k holiči?- Pronásleduje vás také chuť na stěhování. Vybírejte zatím, ale nepřeberte…

Slečna Madla (17/26) si zkomplikovala (v jejím vnímání ovšem krásně) život vztahem s Plavovláskou. Nezdá se nám v Měsíční Kočce ovšem, že by se jednalo o vztah nějak mimořádně trvalý, dlouhodobý a osudový, v pubertě se jako osudové jeví i další nespočetné efemeridity. Madliny karty pro nastávající týden jsou dost ploché, jakoby měl týden uplynout bez tradičních konfliktů s rodiči a sourozencem, bezkolizně i ve škole, a to už je co říct. Plavovláska není zřejmě fyzicky přítomna. Příště se budeme asi muset více zabývat její osobností, protože přes určitý čas bude mít na Madlin osud vliv korunní.

7. VÁHY

Zastavili jste už onen příval pomluv a drbů a nebo identifikovali jejich původce, když už nositeli jsou, jak se četným Vahám zdá, prostě všichni? Přestaňte na to myslet, ono to šiřitele chýr přestane bavit. Když se některé Váhy pokusí zrekapitulovat své právě uplynulé dny, pravděpodobně dojdou k tomu, že neúměrně velký čas věnovaly práci, boji se zlými jazyky potom též soukromým aktivitám – to všechno na úkor svých nejbližších. Takové zjištění jejich nepříliš úžasné náladě také nepřidá. Pokuste se to alespoň od poloviny týdne změnit! Plánujte den cílevědomě, bez onoho proklatého jestli mi zbude čas. Ten totiž skoro nikdy nezbude! První zkušenosti s novým jízdním řádem Váhy naladí optimisticky a zřejmě se i rozzáří. Budete na okolí milí a to vás odmění. Co jste tak z výčitek začali dělat, dělejte pravidelně, ale určitě se vyhněte stereotypu.

Účastník Hry o budoucnost Aja (27/28) vyslovila se všemi našimi závěry z posledního sezení umírněný souhlas. Snad až na to, že by mezi ní a sestrou panovalo skryté nepřátelství. Záhadná zůstává i otázka rodinného šperku, ale to, jak důsledně se řeči o něm Aja vyhýbá, jen potvrzuje závěr kartami již napovězený. Zlo ovšem nemusí mít nutně podobu zlopověstné křížové figury! Může pramenit i z postavy matky, respektive jejího vlivu na onu mužskou postavu, nacházející se (zřejmě ovšem historicky) mezi oběma vzájemně si odcizenými sestrami. Pro Aju z tohoto stavu poznání vyplývají některé závěry, o nichž se pokusíme nad kartami pobesedovat příště. Aktuálně však ať ve vztazích nic nepodniká, nezdvíhá těžké věci a v doplňcích oblečení nechť neopomíjí alespoň stopové zastoupení šarlatové barvy.

8. ŠTÍR


Četní Štíři budou mít najednou pocit, že až po nosní dírky mají společenského života, do něhož s počátkem podzimu vpluli. A to se kolečko, končící infarktovými předvánočními večírky, vlastně ještě ani pořádně nerozběhlo. Jenže každý chce mluvit o uplynulé dovolené, prázdninách, chlubit se a také spřádat plány a… sdělovat je. Štíry to všechno bude zdržovat od práce. Otázka zní: nežerou svou odpovědnost až moc? Stejně tak ve vztazích je dobré si uvědomit sebe i partnerovo místo ve vašem vztahu – viz uplynulý víkend. V té souvislosti se mohou objevit i nezodpovězené etické problémy. Přesto, že zřejmě dobře (co to je ale dobře?) všechno dopadne, nebude to věru snadný týden.

Roland (14/29) má pro Měsíční Kočku úkol, který splníme neradi. Požadovaná předpověď na jednotlivé dny (někdy zvaná Černý kocour) je totiž jednoduchá, ale také hrubě nepřesná. Zatím, co budu míchat karty, v krátkosti připomenu, že tě mělo potkat seznámení s člověkem s podobnými zájmy o dobrodružství a fantastiku. Protože došlo toto tvrzení tvého souhlasu, věz co tě má potkat v tomto týdnu: Cesta, která tě čeká v pondělí, představuje zřejmě návrat z víkendu, předpokládám, že z chalupy. Moc tě zrovna rodinné galeje bavit nebudou, ale tuhle krajinu máš rád. Šum okolních lesů hladí tvou romantickou duši. V podvečer se ti splní dávné přání. Úterý ti přinese od matky (světlooká světlovláska, i když tu a tam nějaký stříbrný vlas) kapesné, navýšené za účinnou pomoc při úklidu na chalupě. Tmavooký brunet představuje tvého třídního učitele. Významnějším způsobem tento den negativně poznamená. Ve středu tě obdaruje tmavooká černovláska. Je ona tím přítelem? Bylo by to zvláštní, holky většinou fantasy moc nebaví. Pokud ano, pak se ale často stanou Velkými čarodějkami. Její dar má něco společného s tvými zájmy. Ve čtvrtek bude noc vhodná k tomu, abys nabrousil svůj meč. Do poštovní schránky na počítači rodičů dostaneš v pátek zprávu o tom, že o víkendu proběhne tajné setkání zástupců několika klanů na Bojově. Zpráva ti přinese slzy, protože stojíš mimo Organizaci. Kdo a proč ti ale zprávu poslal? O tom budeš přemýšlet větší část soboty. Byla zaslaná informace nabídkou k účasti? V neděli se po dlouhém váhání rozhodneš do Bojova jet s mečem a v plné zbroji, ale pokud tě Osud nevyzve, zůstaneš zatím v pozadí.

  1. STŘELEC

Proč se Střelcům zdá, že nikdo náležitě nehodnotí, jak báječnými lidmi jsou? Někteří skutečně budou mít problém s objektivním sebehodnocením, proto mohou narazit nejen v práci a škole, ale i mezi lidmi blízkými, kteří je znají tak jako podešev vlastních bot. Přinese to však spíš světobol než konflikty, a když už, tak na vaší straně plotu bude stát Jupiter, a tak vám na počátku týdne leccos projde. V jeho druhé půli se však střezte z žalu pití alkoholu na veřejnosti a možného rušení nočního klidu, přinášejícího ostudu a opletačky.

Panu Josefovi (33/30) vinšujeme upřímnou soustrast z důvodů úmrtí manželky. Ať už spolu žili tak, jak spolu žili, a ač se jejich cesty v zásadě rozešly, byli i spřízněni volbou, která dík vysoké a přímo v našich zeměpisných šířkách nebývalé míře tolerance mezi nimi nabyla vrchu a tak místo toho, aby zde nechali truchlícího jeden druhého, nechávají mezi pozůstalými i Blonďáka na Josefově straně a manželčinu vyvolenou (a Blonďákův úlet) Křepelku, která komplikovala jejich vzájemné vztahy především na přelomu roku, na druhé. Ve vichru událostí byl zapomenut i aktuální problém s Revizorem, nasazeným Josefovi a Blonďákovi do postele z centrály. Celý L. jakoby se v očích těch, kdo zůstali, pokryl černým flórem. S Blonďákem a s Křepelou jste se rozhodli vaši exmanželku pohřbít v L. Zdejší hřbitov totiž lépe než pražské nekropole odpovídá vysokým estetickým požadavkům, které na toto místo procházek kladete. Slavný pohřeb by měl mít místo právě v nadcházejícím týdnu. Firemní problémy, vysoká hra kohosi v ústředí zde či v Německu (a možná, že i nasazeného člověka od konkurence) musí momentálně prostě počkat!

10. KOZOROH

Hned při pondělku se někteří Kozorozi nestačí divit, kolika úkoly je jejich nadřízení zavalí. Řeči o tom, že dostali naloženo, protože jsou dobří, se nepokrývají s tím, že by z téhož důvodu dostali ještě přidáno. Tak to u nás chodí. Pokud nejste notoričtí otloukánci, berte to s humorem. Příště dojde na další, v tomto směru je nespravedlnost boží nekonečná… Potřebujete ale najít někoho, komu by bylo možné si postesknout. Možná je někde blízko vás. Kohosi potká nespravedlnost. Pokuste se dát věc do pořádku. Nenásilně a spíš potichu. Nenechte se upálit, vaše pravda je relativní, ovšem absenci slušnosti můžete vytknout bez obav. Pozor: když na sklonku týdne projde Měsíc Kozorohem, může se stát, že trochu ztratíte soudnost, sebekritičnost a s tím i související pud sebezáchovy.

Pan Olin (61/31) je smutný: už ví, jak se věci mají, ale nemůže si pomoct. Zamiloval se bláznivě. V tomto věku? Ano, a o to hůř. Nedokáže proti tomu nic dělat, beztak chabrus srdce se třese v hrudi jako ptáček. Bratrovi odpustil. I jeho snaše. Chce Loru (tak ji budeme řikat). A Lora? Světe div se – chce Olina. Stalo se zřejmě něco, s čím nikdo nepočítal, a věc se vymkla přísné kontrole chladných manipulátorů. Olinův majetek zřejmě nebude možné získat bez ztráty věnečku. V dané chvíli jasné ani zbla není, jak silně úchylná historka dopadne. Neteř už ani nechce chránit krachující podnikání manžela, jde ji o dceru, kterou by původně s chladným rozmyslem hře o mamon obětovala – jenže Lora stojí po Olinově boku proti ní. Jak jen to všechno dopadne? Srdce pláče. – Oline, nepodnikejte nic. Čekání je zoufalé, ovšem každá neuváženost by měla důsledky, ústící do násilných činů včetně možného nevratného sebepoškození.

11. VODNÁŘ

Překonali jste kritický týden. Tak se už, Vodnáři, nebojte. Ne sice vše, nač sáhnete, se podaří, ale to rozhodně není důvod nad sebou zoufat. Čím víc se totiž budete do zmaru propadat, tím spíš budete chyby dělat. A už nemusíte, hvězdy jsou s vámi… Od středy vám hrozí výrazný úbytek energie a celková únava. Nezapomínejte na veškeré vitamíny v přirozené podobě a také na vitamín M (tedy maso) – to je prokazatelný vitamín síly, který navíc přiměl opice slézt se stromů a narovnat se. Případné pochybnosti o sobě nejlépe rozptýlíte v posteli, kde se vám bude dařit.

Pan Honza (26/32), jak se ostatně dalo předpokládat, dlouho v ústraní nevydržel. Tolik co se jeho pracovních a politických aktivit týče. Přirozeně se snaží najít v současném systému své místo na slunci, zvažuje však opatrně jeho stálost a chce myslet perspektivně. Na prognostika má ucházející vzdělání, chybí mu však praktická zkušenost a schopnost dávat věci do souvislostí. Proto by mohl narazit. Podobně ovšem se věci mají i v soukromé sféře, kde je tento lev ložnic přímo jelimánkem. Otěže běhu událostí převzala na pohled Olivie, ve skutečnosti však Honzova matka, což všichni vědí a proto je jakákoliv vzpoura marná. Co totiž matka činí, schvaluje i patriarcha. Pro Honzu z toho v daném týdnu vyplývá, že by měl projevit větší zájem o Oliviino zdraví. Má to marné, všechno dobře dopadne, Olivie nepotratí a věci se tak samy nevyřeší k plné Honzově spokojenosti, odkazujíc poněkud zbaběle k Přírodě a Osudu. Kontakt s Předsedkyní Honza nevyhledá a přesto k němu dojde. Bude se jednat o nevěru vůči Olívii, když nejsou spolu sezdáni? Z přísně právního hlediska jistě nikoliv, ačkoliv…

 

  1. RYBY

Především Ryby z prvních dvou dekanů (tedy narozené v prvních dekádách posledního znamení zvěrokruhu) čeká téměř aprílové střídání událostí a nálad. I rodina vám může způsobit překvapení, které nebude milé. Hned v pondělí se do nového týdne vrhnete jako pětitunka, nic vás nezastaví. Budou vás sice obdivovat, ale měli byste si uvědomit, že také naděláte chyby, za něž vy, nebo někdo vám blízký, zaplatí. Noví lidé a nová pravidla vás postaví do prostředí, v němž se ještě neumíte pohybovat. Pro únavu na konci týdne tak podobnou té, která komplikuje život Vodnářům, se může stát, že budete reagovat nepřiměřeně a hloupě.

Následující týden, milá Lído (33/27), by pro vás neměl patřit mezi nejlehčí. Strakaté léto jistě neoddálila svatební přípravy, zřejmě nic sňatek nemůže zhatit. Je však až překvapivé, jak málo to všechno budete v následujících dnech prožívat. V práci vás trochu vevede z míry chování jedné podřízené, k níž máte zvláštní vztah. Asi na něj hřešila. Můj odhad, že se jedná o vaši příbuznou, se nepotvrdil, viďte? Místo, aby se nad sebou zamyslela, vyvolá konflikt. Necháte se vtáhnout do té nechutné hádky, na jejíž závěr padne facka jako hrom. Obávám se, že ji dostanete vy. Zřejmě u toho nebudou svědci, což vás postaví před rozhodování: vyřešit záležitost vyhazovem té dívky (ať už by vás takový postup osobně mrzel sebevíc) s rizikem, že nejen příčiny sporu překroutí, ale dokonce ten ostudný výprask uvede ve všeobecnou známost. Druhá možnost je všechno spolknout a věc ututlat. Osobně bych jako lepší řešení viděl druhou variantu s tím, že časem najdete způsob, jak se nevděčné společnice prostřednictvím třetí osoby zbavit. Pokud se rozhodnete pro toto ne zrovna rovné, ale jinak elegantní řešení, ani odbory jí nejspíš nepomohou!

Křestní jména účastníků Hry o budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.

– Nashledanou za týden. –