Věštění lásky z plamene svíce

Plamen svíce nám může napovědět, jestli nás čeká nějaká láska a nebo co nového se ve vztahu vydaří. Aby věštba byla úspěšná, musíme počkat na den, kdy se nám bude zdát, že máme hodně romantickou náladu (případně využít data, které je spojené s láskou, jako například Valentýn či první Máj). Pak si připravíme červenou nebo růžovou svíčku, kterou buď zasuneme do nějaké nádoby vyplněné zrnem (tradičně se používala pšenice, ale proso či žito také stačí) a nebo upevníme na talířek a obsypeme zrníčky. Tento „svícen“ postavíme na stůl, za něj dáme své oblíbené zrcadlo, připravíme zapalovač a špejli nebo dřívko. Nakonec si sedneme před svíčku na židli a snažíme se přibližně pět minut psychicky uvolnit. Po chvíli relaxu zapalovačem zapálíme dřívko, tím zažehneme svíci, zavřeme pevně oči, hlavu natočíme k plameni a pomalu počítáme do padesáti. Po uplynutí této doby je rychle otevřeme a zahledíme se do plamene. Výsledek věštění bude záležet na tom, jaký první dojem v nás jeho tvar a chování vyvolá.

– jestliže se plamen hodně třepotá a občas se nám zdá, že téměř zhasíná a pak najednou vzplane, tak to může předpovídat nějakou novou známost, kterou poznáme buď přímo během cestování a nebo někde velmi daleko od stálého bydliště. S partnerem si nejvíce užijeme na dovolené.

– pokud se plamen třepotá a zároveň nám jeho tvar trochu připomíná spirálu, tak to znamená nějaké velké komplikace ve vztahu. Pokud už partnera máme, je zde riziko, že se objeví někdo třetí. A jestliže ho teprve hledáme, nejpravděpodobněji se tou třetí osobou, která vnese chaos, staneme my.

– když je plamen velmi nevýrazný a nemá chuť se více rozhořet, tak sice to znamená, že můžeme potkat hodně zajímavých osob, ale nikdo nebude stát za nějaký velký vztah. Přípustný je pouze nezávazný flirt, jakákoliv snaha o něco trvanlivějšího by nedopadla dobře.

– pokud máme dojem, že plamen kolísá pouze nahoru a dolů, tak čekejme střet s nějakou velmi silnou osobností. Může to být partner, který se rozhodne nás předělávat podle svých představ, může to být i někdo, po kom zatím jen toužíme. V tom druhém případě věštba naznačuje hodně komplikovaný počátek vztahu, kde se obě strany budou muset něčeho vzdát.

– oheň může také hodně praskat. To znamená, že nás čeká nějaký velmi příjemný a romantický zážitek, ze kterého budeme mít velmi dobrý pocit. Nebude mít věčné trvání, ale může to být i základ klidného vztahu na několik měsíců. Jestliže se nám zdá, že vidíme i hodně jisker, čekejme navíc spoustu vášně.

– nejlepší pro jakýkoliv dlouhodobý vztah je krásný rovný a také dlouhý plamen, který se de facto ani nepohne. Je to ideální věštba jak pro partnerské vztahy (nic vám nehrozí a čekejte jen krásnou budoucnost), tak i pro ty, kteří lásku hledají (potkáte někoho, komu bude dobré slíbit, že budete spolu „dokud vás smrt nerozdělí“).