Horoskop na měsíc květen 2014

Horoskop na květen 2014
připravuje věštírna Měsíční kočka

Beran – v květnu byste podle horoskopu měli rychle vyřídit všechno důležité a zůstane vám v druhé půlce měsíce mnohem více času na věci, které vás těší. Možná byste si mohli dopřát i nějakou menší dovolenou. Mělo by dojít k nějakým zajímavým změnám v lásce, je přeci jen máj, který takovéto situaci hodně přeje. Nebojte se nového, budete mít dostatek energie a chuti na experimentování a výsledky vás příjemně překvapí. Jediné problémy vám může dělat někdo hodně závistivý.

Býk – budete mít chuť přemýšlet o minulosti a chybách, kterým jste se nedokázali vyhnout. Určitě je dobré jednou za čas udělat inventuru vlastního postupování, na druhou stranu mrtvého generála na nohy postavit nejde. Pro vás je nejdůležitější budoucnost. Pokud máte obavy o svůj duchovní rozvoj, navštivte knihovnu a přečtěte si nějaké knihy, které se tímto tématem zabývají. Z materiálního hlediska by vše mělo být v pořádku, na konci měsíci vaše peněženka bude podle horoskopu výrazně objemnější než na jeho začátku.

Blíženci – budete mít chuť flirtovat a to bez ohledu na to, jestli partnera hledáte nebo už ho máte. A je pravda, že pro opačné pohlaví z vás bude vyzařovat jakýsi neodolatelný magnetismus. Pracovně bude květen relativně náročný měsíc, nečekejte, že by se vám podařilo odcházet dříve z práce, spíše vám hrozí opačná situace. Buďte opatrní na výdaje, zvláště v první třetině měsíce. Budete chtít nakupovat a investovat, ale rozhodně rozumnější bude šetřit. Pokud nemůžete odolat otevírání peněženky, raději peníze zablokujte na účtě.

Rak – v květnu byste měli podle horoskopu poznat několik velmi zajímavých lidí. Budou pro vás inspirací, dozvíte se něco nového a máte velkou šanci získat nějaké zajímavé znalosti a dovednosti. V tomto měsíci by se také mělo objevit několik zajímavých pracovních a obchodních nabídek, na kterých dlouhodobě vyděláte mnohem více než na setrvávání v současném stavu. Na druhou stranu cenou bude mnohem méně volného času v létě. V partnerských vztazích by to mělo být opravdu krásné – čekejte hodně pozornosti a romantiky.

Lev – horoskop doporučuje, abyste se přinejmenším v první polovině měsíce hodně věnovali různým úředním povinnostem. Za prvé jsou důležité a mohly by vám negativně ovlivňovat budoucnost a za druhé budete mít schopnost vyřídit věci mnohem snáze a mnohem rychleji než obvykle. Později by vás čekaly jen velké fronty a nevstřícnost. V lásce se může vydařit v květnu opravdu hodně. Čekejte nečekané, měsíc bude plný vášně a emocí. Je to také dobrý čas na kvalitní dlouhodobější dietu, tentokrát by se vám mělo podařit shodit pár kil bez jojo efektu.

Panna – v tomto měsíci byste měli být pokud možno hodně ostražití. Kolem vás krouží několik lidí, kteří jen čekají na nějaký váš chybný krok. Snažte se s každým vycházet co nejlépe, ale dejte si pozor, aby vaše chování nevypadalo podlézavě či vtíravě. Pokud získáte podporu někoho důležitého, nic vám nehrozí. V lásce nejlepší strategií bude odpouštění drobných prohřešků a tvrdá důslednost u opravdu závažných věcí. Když nebudete příliš lpět na banalitách, partner pochopí, že vám při konfliktu jde už opravdu o něco důležitého.

Váhy – máj je obecně měsícem lásky a podle horoskopu to pro znamení Váhy bude platit dvojnásob. Lásku budete prožívat mnohem intenzivněji a ve vztazích, kde už to nějakou dobu zavánělo nudou by se měl objevit nějaký nádherný jarní impuls. A vše znovu rozkvete. Celkem příjemná bude i vaše finanční situace, musíte si jen dát pozor na závazky a mít vše nutné zaplaceno včas a nic nepříjemného vám nehrozí. Dokonce po patnáctém budete moci trošku uvolnit uzel svazující peněženku. Dejte si jen pozor na sluníčku, vaše kůže bude podle horoskopu celý květen výrazně citlivější.

Štír – v pracovních záležitostech si dejte pozor na zbrklé jednání. A nejde jen o vás, pokuste se brzdit kolegy a partnery v situaci, kdy uvidíte, že se vrhají nepromyšleně do nových a neznámých věcí. I jejich chybný krok by vás mohl ohrozit. A byla by to škoda, protože jinak, jak pracovně, tak i finančně, bude pro Štíry květen opravdu docela příjemný. Je to také velmi dobrý měsíc na nějakou služební cestu – přinese vám zisk a uznání. V lásce to bude celkem v normě, sice pocítíte závan májové atmosféry, ale příliš mnoho jiných starostí vám znemožní její vychutnání.

Střelec – podle horoskopu nyní přichází chvíle na radikální kroky. A čím dříve je uděláte, tím lépe. Budete mít více času vše vyřešit do konce měsíce, ve kterém vás hvězdy obdařily mnohem větší energií a schopnostmi než obvykle. Pokud dostanete nové informace, nebojte se změnit názor. Jen hlupák by si stál na svém, i kdyby věděl, že nemá pravdu, protože situace je ve skutečnosti jiná. Můžete očekávat hodně podpory od partnera a pokud ho stále nemáte, nebojte se obrátit na rodinu, nyní budou stát za vámi bez ohledu na to, co se stalo v minulosti.

Kozoroh – celých jednatřicet dní budete pod tlakem různých událostí. Raději si nic důležitého neplánujte, budete muset reagovat ze dne na den. Jestliže se vám podaří vše důležité zvládnout v čas a s minimálním počtem chyb, očekávejte velmi příjemnou finanční odměnu, která výrazně zlepší vaši situaci. Možná si budete moci konečně dopřát to, po čem už velmi dlouhou dobu toužíte. V tomto měsíci také můžete potkat nějakou osobu, která velmi výrazně změní váš život, nebojte se vyzkoušet nepoznané.

Vodnář – na začátku měsíce by se vám mělo podařit vyřešit nějaký problém, který vás už delší dobu trápil. Bohužel potom ještě nemůžete povolit, budete mít hodně pracovních povinností až přibližně do dvacátého, kdy by se situace měla trochu uklidnit. Čeká vás několik situací, kdy budete muset oslnit své okolí diplomatickými schopnostmi. Podle horoskopu budete postaveni mezi dva nepřátelské tábory a pokud byste se postavili na jednu stranu, druhou si velmi silně znepřátelíte. Nalezení kompromisu vám přinese nejvíce.

Ryby – většinu května budete cítit mírnou únavu a také budete více podráždění než obvykle. Nehledejte za tím něco konkrétního, občas prostě taková situace nastane. Jen je dobré se na to připravit a případně trochu brzdit své reakce na chování okolí, protože budete mít sklony k hádkám o zbytečnosti či přílišné tvrdohlavosti. Lásku nehledejte za každou cenu, v tomto měsíci pro vás budou mít mnohem větší hodnotu příjemná posezení z přáteli a blízkými. Více peněz byste měli mít na začátku a na konci měsíce, když se vám podaří něco ušetřit, udělejte si radost malým příjemným nákupem.