Čínský horoskop na rok 2017

Rok 2017 bude podle toho, jak to vidí čínský horoskop, po všech stránkách pozoruhodný. Všem lidem dá možnost dosáhnout úspěchu i prostředky, kterými ho nejsnadněji budou moci dosáhnout. Ale podmínkou je jako vždy píle, takže na tento čas se mohou těšit lidé pracovně aktivní, lenochům moc pšenka nepokvete. Řiďte se heslem, méně je někdy více a nejdůležitější je dokonalost. Vyhýbejte se provokatérům a konfliktním situacím a pamatujte si, že někdy je lepší trochu couvnout, abyste zanedlouho postoupili mnohem dál než jste očekávali. Pozitivní nastavení a čistě lidský přístup vám pomůže vyhrát nejednu bitvu.

Krysa

Rychlost, jakou se budou v roce 2017 věci měnit, může zamotat hlavu nejedné Kryse. Podle čínského horoskopu musí Krysy pořádně vykasat rukávy, ale jen píle k úspěchu nestačí. Je také třeba najít rovnováhu mezi zaměstnáním a odpočinkem, díky které vám síly vydrží celý rok. Podle čínského horoskopu lidi z tohoto znamení musí velmi pečlivě sledovat situaci kolem sebe a všechny události, aby byli schopni reagovat na novinky s dostatečným předstihem. Připraveným štěstí přeje. Když už se do něčeho pustíte, jděte tvrdohlavě za svým cílem, nenechte se nikým zastavit nebo odradit v polovině cesty.

Buvol

Jedna příležitost velmi často je zárodkem další a tak se to postupně vrství. A pro rok 2017 osud nachystal Buvolům příležitostí nepočítaně. Dá se říci, že stačí se jen jednou sehnout a pak už máte o práci až do konce roku vystaráno. Na zaměstnání byste se podle toho, jak to vidí čínský horoskop, měli zaměřit hlavně od dubna až do července. Možná budete postaveni před situaci, kdy bude lepší pro práci obětovat (nebo spíše přesněji trochu odložit) dovolenou. Jen si dejte pozor, abyste se svými úspěchy příliš nechlubili. Závist je velký prevít a dokáže ublížit nebo hodně znepříjemnit život vám i vašim nejbližším.

Tygr

Sklízejte ovoce své těžké práce. Někteří lidé budou mít tendence vámi manipulovat a budou se snažit zneužít vaši píli a schopnosti, ale vy se jim musíte jednoznačně postavit. Každá práce, kterou uděláte, musí být včas a spravedlivě odměněna. Celkově rok 2017 má mít podle čínského horoskopu u lidí ze znamení Tygra tři zhruba stejně dlouhé fáze. Začátek, kdy se vám výrazně zlepší materiální situace, střed, kdy budete zavaleni povinnostmi a mohou se objevit i menší rodinné problémy způsobené nedostatkem volného času a poklidný konec, kdy se nic moc zajímavého dít nebude. Nezávislost je kouzelná věc, ale spolupráce je většinou z dlouhodobého hlediska výhodnější.

Zajíc

 Nový čínský rok nebude pro Zajíce bohužel příliš šťastný. Očekává vás hodně problém a konfliktních situací, které se po určitém čase pro vás stanou téměř každodenní samozřejmostí. Buďte raději neustále připraveni k ústupu, zachovávejte ostražitost a snažte se za každou cenu vyhýbat konfliktům. I kdybyste je vyhráli, tak stejně vás část lidí bude označovat za ty špatné. Asi nejrozumnější, co budete moci udělat, je odsunout se někde mírně stranou a snažit se neupoutávat moc pozornosti. Možná vám to nepřinese nějaké velké benefity, ale získáte trochu více volného času, který budete moci využít k zdokonalení svých schopností a znalostí.

Drak

Drak s Kohoutem vychází spolu celkem dobře a proto i čínský horoskop na rok Kohouta je pro toto znamení celkem pozitivní. Většina záležitostí bude probíhat v klidu přesně jak má a bez větších zádrhelů. Máte možnost zrealizovat své sny, jen nečekejte, že vám začnou létat pečení holubi sami do huby. Nejdřív je budete muset ulovit, pak oškubat a nakonec ještě upéci. Ale ta práce se vám určitě vyplatí. Dávejte si jen trochu pozor na lidi kolem sebe. V roce 2017 se ukáže, že část rádobypřátel vám ve skutečnosti spíš jen škodí. Bez většího sentimentu se takových lidí zbavte a přerušte s nimi všechny kontakty.

Had

Stejně jako Drak i Had vychází s Kohoutem celkem dobře, a proto by pro lidi z tohoto znamení měl rok 2017 přinést hodně pozitivního. Ať už se to bude týkat záležitosti nátury osobního rázu a nebo profesních věcí, vaše okolí bude překvapeno, jak vám jdou věci hezky od ruky a jak se všechno krásně ukládá do jednoho logického celku. Nejzajímavější možnosti budete mít na začátku roku a během prvního jarního měsíce, ale to neznamená, že by zbytek roku 2017 měl být nějaký špatný. Jen ty příležitosti budou spíše obvyklejšího rázu a tradičně dobré výsledky už nevzbudí tolik nadšení ve vašem okolí. Hadi mohou mít jen podle čínského horoskopu menší problémy s učením, zvláště pokud se bude jednat o nějakou hromadně organizovanou aktivitu – samostudium doma problémem nebude.

Kůň

Ačkoliv Kůň i Kohout si jsou v některých věcech celkem podobní, ne ve všem se dokážou shodnout. A odrazí se to také v roce 2017. Obecně vzato vše bude relativně v pořádku, ale velký vliv na to, jak se která situace vyvine, bude mít vaše schopnost vycházet s jinými lidmi a akceptovat odlišné názory. Občas budete mít tendence přistupovat ke všemu s velkou tvrdohlavostí a neústupností, ale v tomto roce se vám zeď hlavou podaří prorazit jen v minimálním počtu případů. Snažte se vystupovat co nejdiplomatičtěji, i kdyby to muselo probíhat za zvuku skřípajících zubů. V lásce vás podle horoskopu čekají opravdu zajímavé věci a na většinu z nich se určitě můžete těšit.

Ovce

Rok 2017 podle čínského horoskopu nebude pro lidi ze znamení Ovce něčím extra. A to ani z pozitivního ani z negativního hlediska. Měsíce se vám budou hodně táhnout, budete muset řešit spoustu spíše nudnějších záležitostí a ani romantika či společenský život příliš mnoho oživení nevnesou. Jen během července a srpna se to trochu rozbouří, ale s příchodem podzimu zase vše upadne do takového napůl ospalého stavu. Jak už bylo zmíněno, nečeká vás ani nic extra negativního, jen byste si měli dávat průběžně větší pozor na peníze. Zvláště pokud vás někdo bude lákat na nějakou extrémně výhodnou investici, raději mu řekněte ne. Ona bude výhodná, dokonce velmi, ale pouze pro něj.

Opice

Opice se s Kohoutem nemusí a odrazí se to i na čínském horoskopu pro toto znamení. Rok 2017 bude dosti zmatečný, očekávejte více sporů a hádek a také spoustu nevyjasněných situací, které vám budou mírně komplikovat pracovní i soukromý život. Zvláště v tom druhém si budete muset dávat pozor a snažit se hodně odlišit pomluvy a dojmy od reality. Protože jinak to může vést k naprosto zbytečným konfliktům. Ale čekají vás i věci pozitivní. A bude to hlavně díky tomu, že lidé ze znamení Opice bývají energičtější a dokážou svou aktivitou strhnout i okolí. Věci se snažte dělat rychle a zbytečně si je nekomplikujte.

Kohout

Je to jednoznačně váš rok. Budete tryskat sebejistotou, v hlavě se vám budou rodit různé zajímavé plány a budete schopni vlastními silami formovat velkou část své budoucnosti. Samozřejmě nebude to úplně zadarmo, dá se říci, že velmi často vás události donutí k většímu úsilí, než jste byli zvyklí, ale vše se vám v průběhu času mnohonásobně vrátí. Nějaká událost velmi výrazně změní váš život, neberte to ale jako důvod ke smutku, přistupujte k novým věcem spíše jako k zajímavé výzvě, která vám ukáže úplně nové obzory. Podle čínského horoskopu se v roce 2017 budete v některých situacích trochu více bojovat o úspěch, ale na druhou stranu ten pak bude mnohem sladší.

Pes

Psa a Kohouta spojuje racionální a také dosti kritický přístup k světu kolem nás. A to se podle čínského horoskopu projeví i během roku 2017. I když vám věci půjdou od ruky, stále budete přemýšlet, jestli to nejde nějak vylepšit a nebo jestli vám někdo vaše úsilí mírně nesabotuje. Občas tato podezření budou mít racionální podklad, ale velmi často vaše myšlení nasměrují zbytečně jinam a budete kvůli tomu ztrácet jen čas a dobrou náladu. Několikrát vás osud celkem nepříjemně překvapí, ale právě díky schopnosti racionálně uvažovat, dokážete překážky postupně překonat a vyjít ze soubojů mnohem silnější. Buďte pozorní k jiným lidem, vyplatí se vám to.

Vepř

Sice Vepř nemá toho s Kohoutem moc společného, ale obecně tato znamení spolu vychází celkem dobře.  A proto i rok 2017 bude pro Vepře celkem dobrý. Nejlepší to bude ve všech záležitostech týkajících se lásky. Ať už jste čerstvě zamilovaní a nebo žijete v dlouhodobém vztahu a nebo teprve tu lásku hledáte, tento rok vám ukáže, o čem doopravdy jsou romantika a krásné chvíle prožívané spolu. Pokud vás v minulosti něco hodně zklamalo, nyní uvidíte, že neexistuje jediný důvod se tím dál zabývat. Amorův šíp může přiletět v každé chvíli a pokud vás již trefil, můžete být zasaženi jím ještě několikrát do stejné „rány“. Co se týká problémů, tak největší si můžete způsobit sami, pokud budete zbytečně dloubat v záležitostech, které už nikdo nechce řešit. Přístup okolí i vám může být nápovědou.

Čínský rok začíná 28. ledna roku 2017 a končí 15. února roku 2018.