Horoskopy od 24-12-2007 do 30-12-2007

 

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Padesátý druhý týden: 24. – 30. prosinec.

Situace: Protože štědrovečerní úplněk bude poznamenán Rakem, popřejí hvězdy především rodinnému štěstí… a tak je to správné, tak to má být. Slunce, Merkur a Jupiter budou v Kozorohovi a Venuše ve Štíru. Mars couvá v Rakovi a Saturn ve Štírovi. Uran je v Rybách, Neptun ve Vodnáři a Pluto ve Střelci. Z řečeného vyplývá, že v aktuálním týdnu bude Saturn bdít nad pevností rodinných svazků, zatímco Mars v opozici na Slunce a s ním prudce opadající předvánoční stres mohou poněkud jinak tradiční a konzervativní atmosféru svátků neblaze „načechrat“.

Protože přelom kalendářního roku představuje situaci mimořádnou, i naše předpovědi budou mimořádné, a to v tom smyslu, že se v nich omezíme pouze na obecné signály směrem k zrozencům z jednotlivých znamení. Účastníci naší Hry o budoucnost tak přijdou tentokrát trochu zkrátka. Měsíční Kočka jim to jistě brzy vynahradí. Jsou svátky. Hvězdy na nebi i karty na stole, ať jsou vůči všem, kdo budou číst dál, kde to jde jak nejvíc láskyplné…

 

  1. SKOPEC

 

U Beranů lze na sklonku týdne předpokládat určitou citovou krizi. Předcházet ji budou nedořečená vyznání a nešikovné něžnosti. Může však pramenit i z intenzivně vnímané ponorkové nemoci, prostě obrovský příval pozitivních emocí od pondělí jakoby se změnil v druhé půli týdne u některých ve svůj opak: nejste ale na světě jen vy a on či ona, odpočiňte si jeden od druhého – rozřeďte situaci a pokud možno fyzicky i v myšlenkách dejte ostatnímu světu místo, jež mu náleží.

 

  1. BÝK

 

Nechť Býci přestanou alespoň o Vánocích myslet na práci! Pokud uvěříme tomu, co naznačují hvězdy, totiž že v druhé půli týdne vás může sklátit neduh, zajisté se pak přikloníme i diagnóze, že kořen možných zdravotních potíží je v přežírání. A to je zase zřejmě reakcí a podle vás i lékem na pracovní problémy, žel pouze zdánlivým. Jak ale odolat? Zkuste na práci nemyslet ani omylem a v jídle a pití se mírnit, i když už jen vyslechnout takovou radu před Silvestrem a na prahu Nového roku je bezmála úkol kyklopský.

 

3. BLÍŽENCI

 

Štědrý večer některých z Blíženců může být zřejmě velmi podivný. Neznamená to automaticky špatný, spíš velmi, velmi zvláštní. V jeho atmosféře bude něco, co jste zřejmě (zvláště v souvislosti se svátky) dosud nepoznali. Pokud tento pocit vyhodnotíte špatně, může vám přinést úzkost. Půjdou-li vám příbuzní až moc na nervy, uklidněte se mezi svátky ve společnosti přátel. Rozhodně se během svátků vyvarujte jakékoliv fyzické námahy, sportem počínaje a manuálními aktivitami konče, nezvyklé zmáhání břemen tělesných i duševních by nemuselo dopadnout dobře.

 

4. RAK

 

Nebude to zřejmě vina Raků, kteří se dostanou pro vyřčená slova do možných konfliktů s okolím. Vadou budou pocuchané nervy partnerů v diskusi a jejich přehnaná vztahovačnost. Svátky vám tak v některých případech nepřinesou jen bezstarostnou atmosféru, ale ve svém závěru (zřejmě i vzhledem ke konci roku) i některé momenty téměř bilanční. Proč ale máte pocit, že chodíte pořád v kruhu? Něco se bude muset změnit. Co? Nevymýšlejte složitá předsevzetí, jejichž nenaplnění bude složité obhajovat – nechtějte měnit svět. V drobnostech začněte od sebe!

 

  1. LEV

 

Vánoce budou pro Lvy sice krásné, ale v těch několika dnech po nich zase budete chtít za jakoukoliv cenu vyniknout. Vůči těm, kdo vás však neuznají za pupek světa, budete mít zřejmě tendenci být protivní. Ovládejte se, a to i ve sféře soukromé: sebekázeň lásce svědčí a ne, že ne. A vyhněte se závažným rozhodnutím, na ty ale opravdu není správný čas, protože vánoční optika bere věcem správné kontury. Optimismus je krásný, ale lehko se jim můžete nechat zmást.

 

  1. PANNA

Hned pondělní přípravy svatvečera (být to tak svačvečer, lysperní jezeleni by se vírně vrtáčeli v mokřavě…) četné Panny přesvědčí, jak plánovaný klid a mír lehce mohou narušit naprosté blbinky. Netrvejte na nich, moudřejší prý ustoupí. Pak už není důvod aby vše nešlo dobře, ovšem s určitým možným zakolísáním ve středu. Choďte hodně po návštěvách. Ve hvězdách máte naznačené na konci víkendu nějaké lepší prachy – kdy a odkud v nich ovšem Měsíční Kočka nevyčte. Pro vás by to však nemuselo být tajemstvím, ale pozor, my na rozdíl od některých ještě pořád rozlišujeme: nemusí to být zrovna čisté peníze. Není ovšem vyloučeno, že se může jednat i o pochybený zisk nemateriální povahy.

  1. VÁHY

 

Pokud se Váhám podaří skrýt vnitřní rozpory, budou Vánoce pro okolí krásné. Rodinné zmatky ostatně nejspíš stejně nebude mít smysl řešit teď a tady – k ničemu by to nevedlo. Navíc některé mohou vyplývat z toho, že Váhy v poslední době ne zrovna dobře hospodařily s časem. Měly by jednotlivé aktivity v něm rovnoměrněji rozložit, aby žádná nedoznávala újmu. Věřte, že spokojenost bude všestranná! Ačkoliv se říká, že o Vánocích by nikdo neměl být sám, zkuste si najít chvíli samoty pro sebe a takovou chvíli poskytnout i druhým. Sebereflexe je prvním schodem k nebetlémskému zázraku.

 

  1. ŠTÍR

 

Je možné, že někteří Štíři prožijí Štědrý večer s lidmi, kteří k jejich slavnostnímu stolu obvykle nepatří – s cizinci, lidmi vzdálenými, navrátivšími se marnotratnými syny, nebo někým, komu bude u vás prostřeno poprvé. Taková věc je Měsíční Kočkou chápána především jako dlouhodobě dobré znamení, záleží ovšem na tom, jak k ní přistoupíte vy. Doporučujeme vstřícnost, ať už si zpočátku myslíte cokoliv. V druhé půli týdne, tedy od čtvrtka, kvadratura Neptuna hrozí, že se Štíři mohou stát oběťmi možných podvody. Buďte obezřetní!

 

  1. STŘELEC

 

Pokud se Střelců týče, už od počátku týdne bude zřejmě Osud přát lidem z tohoto znamení podnikavým, a v činech i rozhodnutích velmi operativním. Neměli byste se nechat ukolébat pocitem, že jsou svátky a nic se nemůže stát. Ale může! V druhé půli týdne se na obzoru možná objeví krize. Nenechte ji příliš přiblížit, neodkládejte řešení na jindy, škaredě by se vám to mohlo nevyplatit. Střelci však dokážou být o krok napřed, jen se nesnažte prosadit na úkor svého partnera a vždy a za všech okolností ho nesmlouvavě převálcovat.

 

10. KOZOROH

 

Krásné narozeniny přejeme těm z Kozorohů, na něž čas právě teď ukáže! Buďte blahořečeni…, obzvláště pokud v sexuální oblasti nebudete chtít jen brát, ale především dávat, jak se na Vánoce (a nejen) sluší. Čím víc dáte, o to více budete obdarováni. Možná by bylo příjemné po nacpáni těla jídlem a nahuštění lebky city k prasknutí upadnout do spokojeného snu sami o sobě. Váš protějšek vás ovšem až tak ideálně vidět opravdu nemusí – ať už říká cokoliv. Ukolébá vás ale, tak pozor. Proč asi? Dobrá nálada nicméně Kozorohy neopustí, i pokud si jen tak z rozmaru vsadí: mohou totiž vyhrát.

 

11. VODNÁŘ

 

Pro četné Vodnáře jakoby se sváteční dny staly prověrkou, co všechno dokážou. A dokážou hodně. Všechno ale nemusí klapat švábsky dokonale, neměli byste zapomenout i na prostor pro improvizaci! Budete samozřejmě výborní – jen trochu odosobnění a proto svým způsobem poněkud neživí…Ve středu vás to může položit. Proto vzkaz na závěr zní: nebuďte poté jezevci! Nikdy nechoďte z extrému do extrému. Snaha zavrtat se o víkendu nejraději v peřině a hlavu ukrýt pod polštářem je stejně marná. Nevrčte proto! Stejně vás najdou, takže lepší je vyjít jim (a to s úsměvem!) alespoň o půl kroku vstříc.

 

  1. RYBY

 

Láska je mocná čarodějka: některé Ryby poznají zcela názorně, že dokáže napravit i to, co lidé pokazili, byť neradi a spíše mimoděk. Vánoce nejsou jen dary a jídlo, je to i romantika – ta možná především. Není určitě jen růžovým haraburdím… Konec týdne se odehraje ve znamení piklů, ač není zrovna křišťálově jasné, kdo s kým a kdo proti komu, ani budou-li Ryby jejich obětí a nebo osnovateli. Není to ovšem tak jako tak uklidňující prognóza do budoucnosti.

 

Snad jsme tentokrát nikoho moc nezklamali. Pokud ano, vězte, že hvězdy stejně jenom naznačují…, a co s tím jejich vesmírným šepotem nakonec podniknete – zda ho oslyšíte či se jim budete řídit a které rady nepřijmete či jaká varování naopak zohledníte – je nakonec opravdu jen na vás…

– Nashledanou za týden. –