Věštění z prstýnku

Věštit se dá z mnoha věcí – například z kávové sedliny, ze svíčky, z karet a nebo i z prstýnku. Poslední typ věštby snadno a rychle pomůže zjistit, jestli toužebně očekávané dítě bude chlapec nebo holčička. Také se ještě můžeme dozvědět kolik partnerů nás během naší životní pouti ještě čeká, kdy se vdáme nebo oženíme a také jak se by se měl jmenovat náš budoucí partner nebo partnerka. Budeme potřebovat jen prsten, ke kterému máme nejsilnější citovou vazbu, vlastní dlouhý vlas (lidé s krátkými vlasi mohou v nouzi sáhnout po nitce – ideálně bychom ji měli vypárat z nějakého oblíbeného kusu oblečení) a skleničku.

Jaké bude pohlaví dítěte

Prstýnek navlékneme na vlas a třikrát ho postupně spustíme mezi prsty levé ruky otočené hřbetem vzhůru. Začneme mezi malíčkem a prsteníčkem a skončíme u ukazováčku a prostředníčku. Prstýnek by se měl o prsty jemně otřít. Ruku otočíme dlaní vzhůru, prsten pomalu přesuneme do středu, snažíme se nepohnout pravou rukou a pozorujeme jeho pohyb. Pokud bude kyvadlový, měl by se nám narodit chlapec, pokud bude prsten spíše kroužit, bude to holčička.

Kdy nás čeká svatba

Nachystáme si prázdnou skleničku. Nad otevřenou dlaní levé ruky pětkrát zdvihneme a spustíme prsten tak, aby se vždy při spuštění jemně dotkl dlaně. Pak plynulým pohybem prstýnek přeneseme nad okraj skleničky a upustíme ho do ní. Kolikrát po pádu na dno cinkne, tolik let nás ještě dělí od svatby.

Kolikrát se ještě zamilujeme

Skleničku naplníme vodou pokud možno co nejpřesněji do poloviny. Ponoříme do ní prstýnek tak hluboko, jak jen dosáhneme, aniž by se dotkl dna a pak ho vytáhneme těsně pod okraj. Počítáme kolikrát cinkne o hranu a tolik stálejších partnerů by nás ještě mělo čekat.

Jakým písmenem bude začínat jméno budoucího partnera

Postupujeme velmi podobně jako v předchozím případě. Čili zanoříme prstýnek, vytáhneme a počítáme cinknutí o okraj sklenky. Počet úderů znamená první písmeno jeho jména. Věštbu zopakujeme a dostaneme první písmeno jeho příjmení.