Horoskopy od 11-02-2008 do 17-02-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Sedmý týden: 11. – 17. únor.

Situace: Mars v Blížencích přeje otevřenějšímu myšlení zrozenců z Blíženců, Vah a Vodnáře a také lidem Berana, Lva a Střelce. Intelekt volá po změně. V pátek skončí období, kdy nad zdarem našich plánů svorně bděli Saturn a Jupiter, podporovaní navíc Plutem. To může v některých případech vést k rozkmitání našich dosud vcelku pevných hodnotových měřítek. Je to dobře nebo špatně? Každopádně je to konstelace ohrožující zkostnatělé setrvávání na tom, co se přežilo, přirozený konzervatismus v každém z nás. Uran významně přeje všemu novému, což může navzdory neznalosti a předsudkům (a částečně i obavám zřejmě oprávněným), platit pro novou osobnost v čele státu – již v sobotu uvidíme, zda se Uranovy výzvy nezaleknou hašteřiví zákonodárci.

Nejen těm účastníkům naší Hry o budoucnost, s nimiž se dnes rozloučíme, ale všem pravidelným i nahodilým čtenářům těchto stránek, přeje Měsíční Kočka dobrou věštbu a její ještě lepší naplnění…

 

1. SKOPEC


Většina Beranů má šanci od nadcházejícího týdne očekávat věci převážně dobré, zvlášť v oblasti osobní. Pokud nad jejich vztahy byly jakékoliv mráčky, měly by se rozptýlit. V sexuální sféře Skopce neohrozí žádná selhání a veškeré byť snad opovážlivé výboje své či partnera budou tito zrozenci vnímat (a druhou stranou budou vnímány) příznivě. Také v práci a ve škole se potěší úspěchem: nejvíc snad ve středu a ve čtvrtek. Dobře na tom budou s penězi – ovšem spíš v rovině celkem reálných příslibů budoucího zlepšení hmotné stránky. V pátek a v sobotu čekejte návštěvu a nebo se na návštěvu vypravte. Setkání bude příjemné a oboustranně podnětné. Pozor by si Berani měli dát jen na jakéhosi vrstevníka, zřejmě opačného pohlaví, či snad v nějakém smyslu slova konkurenta. Přehnaná důvěra k této osobě by mohla přinést zklamání.

 

V tomto kole se rozloučíme se dvěma našimi souputníky. Jako první Hru o budoucnost opustí pan  Rudolf (věk 27 let, poslední kontakt mezi námi před čtrnácti dny). Tento los nás mimořádně mrzí, protože Rudolfa opouštíme v  krizové situaci, viz naše poslední setkání: Platina je ve špitále. Vyšetřovatel Pablbek vás už nemá v okruhu hlavních podezřelých. Propustili vás z vazby. Nicméně z ostudy máte kabát a nad vašimi budoucími vztahy k Platině a k jejímu manželovi je také otazník. Přejeme vám do budoucna nervy jako provazy. A aktuální rada – vyhýbejte se nekontrolovatelné a přehnané konzumaci víceprocentních nápojů, tou opravdu z vaší šlamastiky nic nevyřešíte!

 

  1. BÝK

 

Některé Býky bude v daném týdnu čekat překvapení. Dobré, nebo špatné? Jak se to vezme. Otevře se skříňka rodových a nebo příbuzenských (ze strany rodiny partnera) dosud pečlivě střežených tajemství. Co vyvře na povrch, začne přes řadu nejasností žít vlastním životem. Zdržte se unáhlených závěrů. V první půli týdne můžete čekat komplikace ve škole a v práci, ve středu vás snad pozlobí (a některé přímo zradí) zdraví. Čtvrtek a pátek jsou vhodné pro nákupy, buďte však opatrní při vydávání peněz, velkému procentu lidí letos stačit zrovna nebudou, patříte také mezi ně? Naštěstí lze ještě v něčem změnit strukturu nákupů a nebo ohraničit spotřebu, ale jak dlouho, a co potom? Sobota je podle hvězd příznivě nakloněna smiřování – s kým a proč by Býci měli vědět sami…

 

S panem Pavlem (39/6) zřejmě cvičí počasí, které navzdory kalendáři připomíná předjaří. A také navzdory jeho předsevzetím a nedávnému zklidnění rozbouřených hormonů. Podle karet se však ve hře neobjevuje Hlavounova Lola (že by přece jen nějaký projev pudu sebezáchovy?), ale kdosi nový spojený nějakým způsobem s vedením kraje nebo města. To nemáte na radnici už tak dost nepřátel obého pohlaví? S žalem vnímáme, že akcelerace vašich bláznovství pokrývá se vcelku s objevením se manželčiny nemoci.

 

3. BLÍŽENCI

 

Měsíční Kočka by na tomto místě chtěla v jejich vlastním zájmu Blížence poprosit, aby neztráceli trpělivost. V čem? Podle hvězd se rozbíhá jakýsi projekt či operace, v níž by mohli odehrát zajímavou roli, či v kterém se s nimi alespoň počítá. A vy? Nevíte o tom buď dosud nic, a nebo jen mlhavě tušíte, neměli byste totiž být podle hvězd hybateli děje, spíš jeho součástí… Zkoumejte, co se kolem vás děje. Jde o to, aby někdo nakonec vůči vám nezneužil vaší nevědomosti. Od čtvrtka nelze vyloučit zdravotní problém, který se může neblaze promítnout do sexuálního života. Ve stravě na sklonku týdne preferujte raději téměř vegetariánský jídelníček. Ulehčí vám v očistě před blížícím se významným zatměním Měsíce vylepšeným úplňkem (již 21.2.).

 

Pan Tomáš (47/4) by se měl zamyslet nad tím, do jaké míry jste ochoten (a schopen) podřídit svůj život, který byste rád věnoval Orlici, vrtochům Fifleny. Je sice zřejmé – či alespoň pravděpodobné – že děvče jednou přejde puberta. Rozhodně to však neznamená, že by společnou domácnost, kterou byste rád s Orlicí vytvořil, jen tak opustila. A hlavně – její nemožné chování je přece jistě nejméně z poloviny dědictvím genů i výchovy, což mnohé napovídá i o Orlici, ať už se vám jeví jakkoliv úžasná. A jakou roli vlastně hraje Tchyně? Říkadlo z česko-slovenského pohraničí Jaká matka, taká Katka zde v podstatě vystupuje dokonce v trojroli. Karty o tom alespoň mluví zcela jasnou a nezpochybnitelnou řečí.

 

4. RAK

Jak se jednotlivé dny nadcházejícího týdne představují pro Raky? Nikoliv pro většinu z nich bezkolizně. Dozvědět se, že četní budou bez peněz, nepotřebují od hvězd, ani z karet. Neměli v uplynulém týdnu rozhazovat. A stálo to vůbec za to? Pokud vás napadají pochybnosti, zažeňte je. Za tu radost (pro sebe i pro druhé), kterou vám vydávání peněz přineslo, to nepochybně opravdu stálo! V rámci omezených prostředků povedete i nadále život na vysoké noze – pokud se tedy viktuálií, čili jídla a pití, týče. Nemírné přežírání by v zájmu zdraví mělo skončit – ostatně, je půst, jestli vám to nic neříká… Výmluvy na to, že za poněkud hysterický stav vašich útrob může Jupiter, nebereme – hvězdy totiž naznačují a usnadňují, rozhodně však za vás nerozhodují! Buďte v požitcích umírnění, nicméně neodmítejte nabízející se (zřejmě v úterý, pátek a v sobotu) čísi něžnosti.

 

Dnešní předpověď pro Viktorii (16/6) vychází z nikoliv nejšťastnějšího složení karet. Hovoří o přetrvávajícím přetlaku doma, o nevyjasněném statutu starší Renky a snad také o obcházející nemoci. Bohužel není jasné, koho se tato informace týká. Pokud tebe, půjde nejspíš o něco banálního, tak dej pozor, ať nenastydneš. Víme, že doma nemáš stání, ale večery jsou zatím opravdu chladné…

 

  1. LEV

 

Týden odstartují Lvi podle všeho ve velkém stylu, a oplývat budou i šarmem a vtipem, což vděčné okolí vysoce ocení. Budou jim tleskat rodinní příslušníci i přátelé a známí. O něco méně budou úspěšní v pokusu přenést rozjásanou náladu i na pracoviště, ve středu dokonce v profesi naberou hůry zřejmě Temné síly a Červená čísla, vyplynou i dosud utajené problémy. Horečná snaha vše co nejrychleji srovnat problém jen zamlží. Nové informace (ale kdo ví, zda pravdivé) znejistí uvažovaná možná řešení. Ani o víkendu nebude mít část Lvů od těchto zničujících starostí klid, což se destruktivně přenese do osobních vztahů. Pokuste se partnerovi vysvětlit, že teď opravdu ne! – Proti všem předpokladům můžete mít nečekaný příjem. A choďte pěšky: pro zdraví i proto, že by daný týden mohl zpochybnit vaše řidičské sebevědomí.

 

Slečnu Gabrielu (20/5) nejspíš aktuální karty také nepotěší, i když jistě není tak zle, aby nemohlo být hůř: onen Advokát, jenž zjevně přestal být pouze právním zástupcem ve sporu o určení otcovství či oč se vlastně jednalo, podle všeho již ztratil zájem. Ono se nemá platit dopředu, i když ke Gabinině cti je třeba říct, že takhle vznikající vztah mezi nimi opravdu nebrala. Byla naivní. Musí do budoucna počítat z Advokátovy strany s pranepatrnou podporou. I když se jí do toho moc nechce, karty radí hledat podporu u rodičů…

 

6. PANNA

 

Po šťastném týdnu, jemuž se z Panen zřejmě vyhnuli jen nemnozí, by teď měl nastoupit radikální obrat, a to ve všech oblastech. S jedinou výjimkou: zdravím kypět budou Panny vesměs železným. Horší to bude s penězi, i láska z nich vycucne sílu. Váš před týdnem ještě zářící zjev změní se tak, že ho ocení kladně jen závistiví suchoprdi v okolí. Další problémy (zřejmě ve čtvrtek či v pátek) mohou vzniknout ve vztahu k představeným. Nebudou mít pravdu, přesto se nestavte na zadní a nekopejte kolem sebe, ani se kvůli nim zbytečně neužírejte – věci se zřejmě samy brzy, již v dalším týdnu, srovnají k vašemu prospěchu.

 

Pana Ivana (29/6) se týkají v jeho kartách pro nadcházející týden především ty, obklopující pikovou dámu v klasickém postavení – k postavě starší (nebo spíš zralejší) dámy se váží symboly pokušení a snad i určité zvrácenosti, další karta upozorňuje na mladší přítelkyni shora zmíněné matróny. Kárový kluk radí a doporučuje jako téměř nezbytné nějakým způsobem se o této druhé paní podrobně informovat. – Zřejmě se v nadcházejícím týdnu něco vyskytne i ohledně změny zaměstnání. Nebo i s touto otázkou mají něco společného řečené ženské?

 

  1. VÁHY

 

Váhy může v nadcházejícím týdnu potkat úraz. Zvýšenou pozorností a omezením některých dobrovolných aktivit mu však lze předejít. Nevyhnete se však podle hvězd svízeli v osobním životě. Mírněte se především v mluvě. Za to, co vám od úst stejně ulítne, se hned omluvte, i kdybyste byli stokrát přesvědčeni o své pravdě. Problém může být v tom, že je opravdu jen a jen vaše. A pak: slušná omluva důstojnosti neubírá. Na  finanční jistotu se zrovna netěšte…, i nás hvězdopravce přivedla čísla lednové inflace k úžasu. Koncem týdne se v tomto směru zřejmě alespoň pro vás zablýskne na lepší čas!


Paní Aju (27/6) příznivý vhled karet na možný potrat zřejmě poněkud zaskočil, na druhou stranu kdyby se touto úvahou sama nezaobírala, pravděpodobně by ji vůbec nepoložila. Ono těch možností vlastně moc není: porod, potrat, zřeknutí se dítěte ještě v porodnici a jeho určení k adopci, odložení do baby-boxu. Jsou zde i další možnosti, tedy jeho výchova a nebo krajní řešení – vražda (!). Taková ale vy jistě nejste… Můžete-li ještě provést patřičná vyšetření, která by vyloučila či potvrdila dědičné zatížení plodu, udělejte to. Vaše rozhodování alespoň získá racionální základ. Nespěchejte as rozhodnutím. Rozhodnete dobře.

 

  1. ŠTÍR

 

Pud Štírů bude od počátku týdne veden nezvladatelnou touhou po druhém pohlaví – u svým způsobem trochu módní minority přirozeně po totožném. Nechtějte však dobít cíl silou. Možná byste ho dosáhli, ale za jakou cenu? Hormonální pnutí pomine uprostřed týdne. Od středy nastoupí vládu Rozum, zosobněný Merkurem. V práci či studiu to bude k dobru, v osobní sféře dejte pozor, abyste něco nepřechytřili – naslouchejte srdci! V práci i mimopracovních aktivitách šetřete silou, sic o víkendu v posteli pohoříte. Nevyhnou se vám nejspíš bolesti hlavy.

Pan Fuks (41/6) se podle informací, které nám poskytl, skutečně vrátil z víkendové cesty. Nevedla však, jak jsme mylně předpokládali, za dcerou, ale prostě chtěl být sám a pořádně si provětrat hlavu. V jistém smyslu snad šlo i jakýsi pokus o fyzickou rehabilitaci po nedávném zranění. Trochu jste to podle karet přehnal, obtíže se zvýší, možná se přidruží i nachlazení. Předčasné jaro v době, kterou pranostiky zaslíbily valentinské zimě , je zrádné. Mohlo by vám prospět i decentní propláchnutí mozku pivem.

  1. STŘELEC

Někteří Střelci se v nadcházejícím týdnu budou moct těšit z vítězství. V jaké oblasti? Té, na níž jim nikoliv podle slov, ale ve skutečnosti, nejvíc záleží. Tím se možná dozvědí sami o sobě to, co by jim ani matka neřekla. Ne vždy může být takové prozření příjemné. A ti, jichž se tato řeč hvězd týká, mohou dokonce utrpět nečekanou srážkou s realitou úraz, protože k prozření dojde pravděpodobně náhle a bez výstrahy. Někteří by rádi takové vítězství raději vyměnili za blaženství nevědomosti…S rozporuplným vyzněním této výpovědi nic společného nemá pondělní vyhrocený spor na pracovišti (či při studiu), ani páteční konflikt soukromého rázu – i když ten už spíš…

 

Slečna Iza (15/5) v tomto týdnu naší Hru o budoucnost opustí jako druhá. Ani její situace není zcela jasná a do budoucna skýtá celou řadu možných výkladů. Izabelo, chtělo by se říct s klasiky to, co jinými slovy sdělili jsme ti s plným důrazem již před týdnem: nepátrej, neřeš, nepřepínej, – ale rozumíme, že to jde těžko. Prostě pochop, že rozvrat v tvé rodině již dávno nastal, pouze jsi byla slepá. Nebuď soudcem. Z toho, co o tobě víme, dokážeš se od zlého oprostit. My ti přejeme jen všechno dobré: Věř v sebe a v dobro… a v tom znamení i zvítězíš (i když to občas bude těžké)!

 

10. KOZOROH

 

Pro Kozorohy máme tentokrát několik, přesněji řečeno čtvero, rad: tedy za prvé – v oblasti zdravotní po celý týden vyhýbejte se příliš kořeněným jídlům, vaše zažívání beztak bude rozechvělé. Pomiňte i neurotizující situace a stress, jež také škodí trávení. Za druhé – můžete bez větších rizik investovat peníze, nejlépe v úterý, středu a čtvrtek a překvapivě prý i v neděli. Za třetí – v oblasti pracovní neprosazujte ani nepodporujte tento týden žádné personální změny, byť by pro vás vypadaly bůhví jak slibně. A konečně za čtvrté – v citovém a milostném životě buďte naopak vy aktivním činitelem svazku, případně v hledání odpovídajícího protějšku – a to ve vztazích stabilních i těch přelétavých.

 

Bohužel přetrvává problém kontaktu s panem Olinem (61/6), takže v Měsíční Kočce můžeme tak nanejvýš věštit do tmy. Z toho, co o Olinovi víme a z příslušných hvězd korigovaných čertovými obrázky, můžeme s vysokou mírou pravděpodobnosti předpokládat, že je nadále nemocen a že se podle všeho neléčí doma. Navštěvuje ho někdo? Ano, ne však ten, o koho by stál, což k problémům oběhovým připojuje i traumatizující úvahy. Pane Oline, pokuste se oprostit od zřejmě kromobyčejně chmurných výhledů. Že karty nejsou příznivé však neznamená, že není možné a že za to nestojí bít se s Osudem!

11. VODNÁŘ


Nelze s jistotou říct, co čeká Vodnáře. Z počátku se ještě mohou drbat na hlavě z důvodů jakési kromobyčejně nepříjemné šarády, kterou si nadrobili na konci uplynulého týdne. Rada hvězd a karet zní: nevracejte se k zbytečnému sporu. Ač to zní divně, hrajte mrtvého brouka a nejitřete rány omluvami. Ve středu mohou Vodnáři předpokládat dobrou zprávu. Není zřejmé, čeho se má týkat, rozhodně však je nečekaná a do značné míry převrátí zbytek týdne. Lze předpokládat i nutnost náhlého cestování. V sobotu budete s vysokou pravděpodobností řešit jakýsi vnitřní rozpor, do něhož vás dostane osoba blízká.

S panem Honzou (26/5) bude celý týden šít ne zrovna opodstatněná zloba sama na sebe: jak rád by podle všeho byl v týdnu uplynulém i tom nastupujícím mezi těmi na Hradě! Jenže nedorostl ani věkem, ani neustálou váhavostí nad tím, jaký dres by měl vlastně obléknout. A že mu i z vcelku politicky protikladných sekretariátů házeli – jak z naší Věštírny čtenáři pravidelní i nahodilí dobře vědí – opravdu zajímavé udičky! Důvody, proč se Honza nakonec zlákat nedal, také známe a souhlasíme s nimi, nicméně touha po viditelném místě v politickém divadle ho nikdy neopustila. Podle karet jí dokonce v dlouhodobějším časovém horizontu podlehne. Zatím jen sní. – Je třeba připomenout, že těhotenství Olivie je pokročilé a Honza stále není rozhodnut, jak vyřeší otázku svatby. Tento týden však na toto téma rozhodně nedojde řeč, což dost možná vyvolá mezi ním a Olívií (zřejmě v sobotu) prudkou výměnu názorů.

12. RYBY

A zas je týden za námi. Co by měl přinést Rybám? Celkem klidný čas bez zdravotních, emočních a finančních problémů hrubšího kalibru. Snad jen v úterý je třeba dát pozor na zlomeniny a zhmoždění, nejde snad ani o potřebu zvláštní opatrnosti, jako spíš o varování před riskováním a typicky českým furiantstvím. Větší výdaje lze naopak čekat koncem týdne, což však vzhledem k předpokládané návštěvě některého z nových kostelůlidojemů obchodních center – vcelku pochopitelné. Nevyhazujte ovšem za drahé hlouposti, radost sobě i blízkým lze udělat i malou blbinkou, vybranou však s láskou a fantazií. Dobrý bude týden v práci nebo škole, kde Ryby čeká chvála a uznání. Také (zřejmě kolem čtvrtku) jakási oslava, na níž se můžete v nejlepším slova smyslu stát hvězdami společnosti.

 

Vám, milá Lído (33/6), všechno klape, jak jste si předsevzala a také bezodkladně provedla. Manžílek je schlíplý, slíbil, že rozvod nebude zdržovat. Vadí mu, když mu před nosem stále šermujete pracně obnovovanou modřinou. Uhýbá očima, je mu ze sebe tak zle, že se nad neblednoucí barvou hematomu ani nepozastavuje. Řeknu vám, že jste pěkná mrcha. Karty ovšem naznačují, že s Hugem to takhle lehké mít nebudete. Tenata, která vašemu vztahu nakladla do cesty Hugova matka, se vám daří obcházet. Její ustavičné odvolávání se k vaší rozmařilosti a neschopnosti udržet korunu, by však nakonec mohly na Huga udělat dojem. A jak číst obrácenou křížovou kartu v srdcovém esu? Ve vašem případě jako postupné odhalování zrady, jako Hugovu marnou snahu matku neposlouchat a manželův možný pokus o sebevraždu. Opravdu je nutné přitáhnout Huga domů na celé čtyři dny? Radil bych více vkusu, milá paní!

 

Měsíční Kočka“ hlásí: Na přání některých hráčů o budoucnost či jejich partnerů, jakož i v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, byla křestní jména účastníků změněna – “Mňau!“