Horoskopy od 18-08-2008 do 24-08-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Třicátý čtvrtý týden: 18. – 24. srpen

Situace: Zatímco Slunce se nezadržitelně chýlí k Panně aby zahájilo poslední měsíc astronomického léta, Mars ve středu přejde do Vah. To by mělo dát šanci mluvkům na úkor lidí činu. Je vždycky diplomacie lepší , než otevřený konflikt? Jak je to mezi státy, jak mezi jednotlivci, a co o podobné otázce soudit, jedná-li se o citovou oblast? Tady platí aktuální působení opozice Venuše s Uranem. Vztahy se mohou hrotit značně nedobře. Nesnažte se chlácholit sebe ani partnera, nechtějte nic tento týden vyřešit, po dobrém, ani po zlém. Kde cítíte hrozbu, vyhněte se sporům: dejte si vzájemně oddychový čas.

I tento týden má Věštírna, co se výkladu karet týče, volno, a tak si Kozorozi a Vodnáři – tedy slečny Kamila (minulý týden) a Tamara (ten aktuální) – na výklad ze Hry na Budoucnost ještě nejméně týden počkají, za což se dalším čtenářům omlouváme.

  1. SKOPEC

Nejméně do středy bude některé Berany významně sužovat mizerná nálada jako důsledek zvýšeného podráždění. Proč jen vám nervy tak pochodují, proč se emoce vaří? V také situaci vždy vzrůstá nebezpečí chybných rozhodnutí – a to prakticky ve všech oblastech. Nejbídněji se některým ovšem bude dařit hospodařit s časem. Ohrožuje to přirozeně Skopce především v práci, ale také může zle pokazit dovolenou. Naštěstí od čtvrtku tyto negativní zřejmě opožděné „poúplňkové“ vlivy budou pryč a život se zharmonizuje. Ve finanční oblasti si polepšíte nečekaným příjmem (může ovšem jít i o to, že jiným řešením zabráníte očekávanému vydání, nebo ho významně snížíte). A sex? Ten bude v reálu sice takový nějaký zpocený a upatlaný, ale povíte si při něm s protějškem spoustu moc hezkých něžností.

  1. BÝK

Býci z posledního dekanu, kteří si zavařili i přes naše varování na tichou domácnost a ochlazení milostných vztahů hlavně vrcholovým pitím na sklonku týdne, budou nejnáchylnější podlehnout dalším svodům. Následující varování v sice menší, ne však míře zcela nepatrné, platí i pro ostatní Býky: ovládejte se v milostných avantýrách. Sice pěkně, ale na druhou stranu i zhoubně, by se mohly promítnout do vašich pracovních záležitostí. Buďte rozhodně zdrženlivější. Zábava a práce nejdou úplně dohromady, zvláště, pokud pro první zanedbáváte druhé. Když už si nemůžete pomoct, dejte alespoň pozor na řeči! Slovo může být mocné: vyřčené na špatném místě, v blbý čas a navíc nevhodnému člověku nese i finanční postih. Také vaše milostné výboje zřejmě nejsou levné (opravdu máte pocit, že se musíte tak nákladně reprezentovat?). Vše začne ztíženou schopností klidného spánku na počátku týdne. Do jeho konce může chaos ve vztazích dozrát v katastrofu, tím spíš, že pro lákavé cizí zanedbáváte zdánlivě nudné vlastní. Mezi Býky a jejich dětmi může také pro nevšímavé chování dojít z odcizení. V jídle dejte pozor především na pálivé papričky. I tak o vzrušení nebudou mít Býci zřejmě nouzi…

3. BLÍŽENCI

Co Blíženci dosud zanedbali, nyní za týden nedoženou, maximálně je dostihnou žaludeční vředy a možná i infarkt. Řeka odplynula, vodu nechytnete, protekla vám mezi prsty, nechte ji být – určitě se svět nezblázní! Přece už minulý týden pro část z vás začínal podobně… V úterý pocit marnosti vyvrcholí, od čtvrtka se vaše psychika významně zlepší. Přehnaná snaha dohnat ztracený čas vás ale může vést k snaze diktovat rodině program stylem, který způsobí, že vás budou mít brzy plné zuby – na to dejte pozor především na dovolené a o víkendu. Potlačte možné projevy autoritářství. Víc naslouchejte partnerovi i dětem, na druhou stranu narůstající tlak širší rodiny (pocítí ho především někteří zrozenci z první dekády svého znamení), tedy zřejmě zvlášť od lidí přivdaných a přiženěných, však zásadně odmítněte. Budete-li zásadoví, vyhrajete. Ke střetu může dojít v sobotu či v neděli. Rozhádaný partner vás nepodrží – především s ním narovnejte vztahy, byť byste měli snad i protivný pocit podlézání.

4. RAK

Milí Raci, doufám, že jste se již vrátili na slunečnou stranu ulice, alespoň hvězdy tomu veskrze nasvědčují – byť spíš v druhé půli týdne. Vlivem pondělního úplňku vás může otrávit zapšklost pramenící ze závisti, v některých případech ústící až do zvýšené agresivity. Nelečte svůj komplex zvýšeným utrácením, peníze se vám budou hodit, protože v střednědobém výhledu vám zřejmě může nastat poněkud problematičtější období. Nechvástejte se proto tím co máte, lidi v okolí to otráví a v horším případě i vzbudí pozornost nenechavců. (Ostatně – zajistili jste na dobu případné nepřítomnosti dobře byt?) Naslouchejte lidem. Mezi přemírou slov bude ukryta informace, kterou možná dokážete hrozící nebezpečí nouze odvrátit. V pátek některé Raky čeká vážný rozhovor: mějte ten den na sobě něco modrého a na holém těle nějakou přírodninu, ta odvrátí záporné síly a modrá je prostě dobrá (což neplatí vždycky pro politiku). V neděli se vyhněte sporům, mohlo by dojít i na mordobití.

5. LEV

Na Lvy hvězdy zapůsobí tak, že budou v dokonalé formě fyzické i duševní. Z dobré nálady budou i utrácet jako diví, ale jejich rozpočet to prý neohrozí: buď mají tolik, nebo je čeká nějaká finanční vzpruha či injekce. Pracovní vztahy a vaše určitá neoblíbenost se jen pozvolna vracejí do přijatelného stavu – to ovšem jen pokud se vám povedlo přizpůsobit vlastní tempo letně lenivému okolí. Jinak vás budou i nadále mít za hnusného patolízala a kariéristu a trochu taky za blázna. Navíc se vám dostane veřejné pochvaly, což krizi jen prohloubí. V peřinách se s nárůstem formy po úplňku na sklonku minulého týdne situace zlepšuje a skvělá zřejmě vydrží . Nejen partner, ale i vy osobně se nepřestanete divit. Nějaké možné problémy mají podle všeho hudební charakter. Moc tomu v Měsíční Kočce nerozumíme, přeberte si to, jak chcete, jen dejte pozor, abyste nemuseli nakonec platit rámusenku. Uděláte dobře, když se pořádně vyšťávíte, nejen v posteli, ale třeba i turistikou nebo plaváním. Co na tom, že počasí bude spíš, nežli srpnové, připomínat duben, paradoxně čím více síly vydáte, tím víc energie se vám dostane! Že byste vymysleli perpetum mobile?

  1. PANNA

Už se postižené Panny zbavily koktavosti? Asi ne hned při pondělku, kdy četné z nich postihne ztráta z nepozornosti. Nepůjde o moc, někdo vás oblafne při placení, ale budete mít proto na sebe zlost. Bude vám z toho smutno a budete si připadat tak sami! Rychle se ale zbavte sebelítosti, nebo vám otráví celý týden! Oč jde, když nejde o život? Jistě víte, kam míříme… (problém se zvýšenou zapomnětlivosti v zmenšené míře vás může soužit i další dny.) Nicméně narcisové nenajdou sebeuspokojení. Buďte všímavější k okolí: svět nejste jenom vy! Též můžete něco zmeškat, jde však spíš než o vlak nebo autobus o tenoučké předivo vztahů. Ve středu se mějte na pozoru před člověkem menším než vy. A přestože o víkendu vám to bude zatraceně dobře myslet, využijete toho jen k luštění sudoku a nabubřelým triumfům v nepodstatných hrách.

 

7. VÁHY

Kdepak jsou rozpaky minulého týdne? Hvězdy je vzaly. Váhy žijí jako na houpačce a ti, kteří se ještě minulý týden věšeli, jsou někdy náhle sebejistí a až nesnesitelně patetičtí a nadutí. Vede je k tomu snad Merkur? Dřív na něj takto nereagovali, a proto bude příčina v jeho vztahu k Venuši. Vyplývat z toho může například jistá snaha zahlušit v sobě mindrák. Jenže komplexy opravdu odstraní jen nalezení jejich skutečných příčin a následná eliminace – všechno ostatní je jen křeč, která se vrátí v bolestech žaludku a špatné výměně šťáv. V stavu, jenž lze jen stěží označit za milostný, některé Váhy propadnou tajné lásce. Dostaví se nečekaně. Zvrtne se v nevěru? Ano, toto nebezpečí hrozí. Hvězdy přejí lásce, ale před každou neuvážlivostí varují. Nespěchejte nikam, ale zároveň si ten sladkobolný a omamný pocit vychutnejte. Jak patrno, nový vztah by se podle planet zřejmě měl vyvíjet platonicky, což má půvab sice sporný, nicméně ve všech ohledech bezpečný.

 

  1. ŠTÍR

Předešlá varování ohledně nadcházejícího týdne se opakují: především platí pro Štíry, kteří mají za partnery v práci a nebo osobním životě zrozence z téhož okruhu, tedy z mokrého živlu. Pozor na osudová spojení s Rybami a Raky a přirozeně i s dalšími lidmi Štíra! Že za vámi stojí Merkur s Uranem, oslabí negativní vlivy a umenší jejich neblahý dopad. Měli byste však přesto věnovat pozornost všemu co činíte, i tomu, jak se chová vaše okolí. Již z náznaků vycítíte možnou zradu. Nebuďte však moc zahleděni do sebe, abyste se nedotkli přátel a blízkých. Kritický může být především počátek týdne. Pak nastoupí období vašeho brilantního myšlení, s nímž zvládnete i již poněkud zamřelé problémy. Řešení neodkládejte. Konejte bezodkladně. Tento pokyn by se mohl týkat i peněz, koupě a nebo prodeje. Mars v opozici nabízí pro druhou půli týdne odhalení nečekaných třecích ploch v rodině. Je ale jen na vás, jak je odstranit, nikdo to za vás neudělá. Nebo prostě nechte být

9. STŘELEC

Nenechte se zmást vynikajícím počátkem týdne, pak se to ve hvězdách všechno trochu zamotá: do dalších dnů fakt, že navenek působíte vyrovnaně, ošálí v případě ztráty koncentrace na hranou úlohu, opravdu už jen nemnohé. Snažte se proto z role vznešené bytosti prostě nevypadávat, ono to ovšem bude chtít vyhnout se konfliktním situacím a netahat za druhé horké brambory z ohně. To byste ovšem nejspíš rádi, protože moře je vám tento týden maximálně po kolena. Střelci především z druhého dekanu: jakmile vás někdo vyvede z rovnováhy, plně se odhalí vaše momentálně vskutku mizerná povaha. Zkuste se nejdřív ovládnout a pak, až vás nikdo neuvidí, klidně kopněte třeba do zdi. A v práci? Nepodceňujte okolí a naopak nepřeceňte sebe. To platí i při cestě do společnosti a mezi přáteli – třeba na dovolené. Nepřekročte nikde nepsané hranice: nebyli byste nekonvenční, byli byste jen hulvátští – a to je rozdíl. Pokud ale narazíte (a to spíš v druhé polovině týdne), může se studená sprcha stát východiskem sebereflexe, protivně kritické, ale občas potřebné. Neměla by vás vést k chlastu, ať už veřejnému, či tajnému. Rozhodnutí a patřičná předsevzetí je lépe dělat s čistou hlavou. Závěrečný víkend by měl být dobrý a nekonfliktní. Dávejte ale stále pozor na bodavý hmyz a nepodceňte velká nebezpečí, jež nesou i zcela titěrná klíšťata!

10. KOZOROH

Kozorozi se již zřejmě zbavili podezíravé nálady, stihomam ale u nich pod vlivem hvězdných konjukcí může opět dočasně zesílit. Druhá možnost naznačuje, že jste své okolí tak otrávili, že se vám každý raději vyhne. A jak se po týdnu jeví otázka problematického vnějšího zásahu příbuzenstva do vašeho partnerského vztahu? Vyříkáte si s dotyčným problém. Bohužel se zřejmě neukáže, že byl jen zdánlivý… Upřímná snaha něco s ním udělat ho sice nevyřeší, ale alespoň na čas pročistí ovzduší mezi vámi a partnerem: nikoliv nutně za cenu konfliktu v rodině. Od středy rychle realizujte okamžité nápady. Budou vesměs správné, ať už se týkají investic a nebo prodejů. Dejte pozor, abyste pro zdlouhavé hloubkové analýzy neprošvihli správnou chvíli – Štěstěna vám bude zřejmě přát i v hazardních hrách. Nikdy však nesázejte na jednu kartu! O hazardu právě řečené však neplatí, pokud jste na cestách, někam se chystáte a nebo pokud vás v posledních deseti dnech trápila bolest levé poloviny hlavy.

11. VODNÁŘ

Četní Vodnáři se z počátku týdne budou s určitostí zabývat hlubokými a ne zrovna smysluplnými úvahami, jež je mohou dovést k jisté rozechvělosti a z ní pramenící paralýze schopnosti jednat. Nejde o to, abyste byli za každou cenu akční, ale výzva to je: nenechte si foukat do kaše! Nesvěřujte rozhodování o sobě jiným! Je to váš život, vaše zdraví, vaše peníze. Konec konců a vedeno do krajnosti – investujete SVOU lásku! Maximální možná upřímnost k druhému neznamená neomalenost, na to dejte pozor. Platí to v práci i v soukromém životě. Otázka tedy zní, a ti z vás, jichž se týká, dobře sami vědí: jaké vlastně při svých záletech máte právo žárlit na partnera? Váš život má tendenci postupně se komplikovat. Přijdete nejspíš i o tak slibnou auru. Ovšem na případné útoky zvenčí reagujte nesmlouvavě tvrdě. Tentokrát když bráníte sebe, bráníte i mnohem víc. Své kroky se pokuste partnerovi vysvětlit, vaše směřování nebude na první pohled pro něj zřejmé.

  1. RYBY

Rybám, které, jak Měsíční Kočka doufá, zdárně překonaly hrozící úrazy, nejprve týden přinese střídání nálad i názorů. Luna je navíc ovlivní od úterý do čtvrtka, což jim nabídne zajímavý pohled na sebe sama. V těchto dnech se uvidí jakby z nadhledu. Máte pocit, že bloudíte, narážíte na stěny a točíte se v labyrintu? V ptačí perspektivě budete sice titěrní, ale bude zřejmé, že kráčíte rovně, že přímo sledujete směr, který jste si dali. Vaše cílevědomost bude však patrná nejen vám. Lze předpokládat, že některé lidi, kteří vás měli za hadr, zaskočí. Leknou se? Ano. Je to dobře? Opět Ano. Dá vám to pocit klidné síly? Ne. A to je – nedivte se – také dobře. Průběžně kontrolujte kurs i prostředky, které k jeho dodržení uplatňujete. A abyste mohli být pevní, stále pochybujte. Jen v takovém případě vás intuice neomylně provede mámivým rejem pochlebníků i nezakrytých nepřátel. Nechte se jí tento týden vést třeba i se zavřenýma očima. Pozor: rozum bude radit něco jiného. Ale i rozum se může splést…, naslouchejte srdci. Do čtvrtka nehrozí nic, snad jen zdravotní obtíž z možného nachlazení. V pátek vás lidé v práci potěší a dost možná pracovní týden skončí i příslibem nějakých peněz. V sobotu zas budete společensky velmi úspěšní a v neděli osobou nejbližší moc a moc milovaní… Hvězdy to jasně slibují a je jen na Rybách, jak jim (a hlavně sobě) pomohou!

(Křestní jména účastníků Hry o budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.)