Horoskopy od 25-08-2008 do 31-08-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Třicátý pátý týden: 25. – 31. srpen

Situace: V Panně je tlačenice – jsou zde Slunce (jeho aspekt s Jupiterem nabádá k realistickému uvažování, což zajímavě koresponduje s fází Luny, viz dále), do pátku je v Panně i Merkur, dále Saturn a Venuše. Řečená Venuše ovšem tento týden není v nejlepší kondici především sklonem ke konfliktům, občas vyostřeným a prakticky vždy zbytečným: raději se kousněte do jazyka volte kompromis, ztráty ze sporů by jistě převýšily zisky. Mnozí ovšem nebudou moudří a zvolí sílu, počítejte s tím: odpovězte jim, nebude-li zbytí, rázně. Další planety – Mars je ve Váze, a řada nebeských poutníků má retrográdní pohyb, tedy zdánlivě couvají. To se týká Jupitera a Pluta v Kozorohovi, Uranu v Rybách a Neptuna ve Vodnáři. Již zmíněné sobotní Novoluní v Panně nám jednoznačně sdělí, že opravdu končí prázdniny a trochu zpomalený čas dovolených. Staneme se až k nudě praktičtí a rozhodně ve všech oblastech méně sniví… Určitě je to dobře (byť též tak trochu škoda, nemyslíte?).

* Ve Hře o budoucnost plníme dluh z uplynulých čtrnácti dnů a na konci výkladu odpovídáme Kamile a Tamaře.*

  1. SKOPEC

Berani v době, kdy se města znovu začínají zalidňovat a zase nebude kde zaparkovat, vyrazí jakoby předčasně na zteč a budou zřejmě excelovat v práci. Bez protivných a v normálních dnech jen zdržujících spolupracovníků budou podávat heroické výkony, jichž si však vesměs stále nepřítomní nadřízení nemohou všimnout. Ale nevadí – prostě budete mít z práce radost. Koukají z toho i peníze, ale – lehko nabyli, lehko pozbyli – moc se vás prachy zkrátka nepodrží. Zrovna tak budou Skopci ještě setrvávající na dovolené velmi aktivní. Činy hlavy i svalů budou úžasné. Většině z vás to upevní sebevědomí. S důvěrou v sebe zřejmě překvapíte i partnera ve sféře ryze intimní… Láska má mnoho podob.

  1. BÝK

Býci budou velmi, velmi originální. Ne všichni to ocení pozitivně. Především na pracovišti, lépe dopadnou Býci mezi přáteli. Své nejbližší překvapí, převážně mile, ti jen budou okolo půli týdne bádat nad tím, co se to s vámi stalo, a zda nejste třeba churaví. Ne: prostě se vám podaří skvěle se uvolnit, zahodit tu vaši častou býčí zarputilost. Týden protančíte na lehké noze. Podobný stav moc neznáte, ale na chvíli se vám určitě bude líbit. Připomene něco z dětství, dobrodružství snad nevinně milostné a s vůní lesních jahod… Stejně tak s krví vaší krve to pro Býky mající děti bude po nedávném napětí lepší, zvláště od středy. Nebojte se ani originálních kombinací v jídle i v ošacení. Těsně před víkendem nebo v jeho průběhu vstoupí zřejmě do vašeho života zcela nový a velmi silný (a také jak se patří rizikový) prvek.

3. BLÍŽENCI


Zklidnění v předchozích rodinných půtkách je v rozporu s vlivem Merkura. Blíženci z druhého dekanu svého znamení nechť však nepodlehnou pocitu, že když jim všechno jde najednou tak lehce, nejspíš budou geniální či bohy políbení. Podebrané sebevědomí může být cestou do pekla omylu s dlouhodobými následky, a to především pokud se vaše rozhodování bude v těchto dnech vyznačovat zbrklostí. Především se to týká pracovních věcí, dále i úředních vyřizování a čehosi kolem možné rekonstrukce bytu. Ve vyjednávání nebudete zruční, s obdařením diplomatickým talentem nepočítejte. Merkurův páteční odchod z Panny bude přát poznání nových lidí v životě profesionálním (především, pokud má něco společného s kšeftováním) i v ryze soukromém. V druhém případě pozor na požár, protože jiskra lehko přeskočí a je velmi, velmi sucho…

4. RAK


Milí Raci, pokud v jinak pro vás celkem nevýrazném týdnu nastanou nějaké komplikace, hvězdy je radí řešit v posteli, nebo alespoň vydatným harašením, což by však mohlo narazit na paragrafy, takže k této radě se Měsíční Kočka připojuje jen zdráhavě a podmíněně, totiž tak, že nepřekročíte míru. To se překvapivě týká především něžnější poloviny Raků, hrajících si snad i s touhou vzít si co chtějí od svých mužských protějšků třeba násilím. Nadále buďte spíš opatrní ve vydávání peněz. Kdosi s vámi svázaný dostane zajímavou pracovní nabídku, která se může nějakým způsobem časem dotknout i vás a nebo vašeho postavení. Společensky bude oceňován především váš vtip, snad místy příliš osobní. Někomu s ním zřejmě parádně pocucháte nervy, což vám dotyčný ještě do konce týdne dá i sežrat. Ve zdraví se stav vlekle nekvalitní u některých Raků viditelně, byť zřejmě pouze dočasně zlepší. Jen se důsledně vyhýbejte smaženým řízkům a to i z hub nebo cukety. Pozor na možnou a nečekanou konfrontaci: vyhněte se pracovním hádkám, a domácími malichernými spory si nepokažte jinak slibný víkend.

5. LEV

Až do Novoluní by si Lvi měli dát pozor na srdce. Pozornost by obecně měli věnovat krevnímu oběhu. Zrozenci ze všech dekanů tohoto znamení by týden mohli prožít v jednom kole, tedy spíš v něčem připomínajícím nekončící mejdan. Jaký má tento fakt vztah k srdci? Jednak nebezpečím infarktu z vyčerpání i z finančních nákladů, jednak v doslova hlubším seznámení a zřejmě i rychlé akci s protějškem opačného pohlaví. Tyto věty nechť jsou důrazným varováním. A nyní i trochu duševní hygieny: lichoťte druhým, i vám bude lichoceno. Vzrušení omezte pokud možno jen na ta příjemná. Protože budete dobří v práci, dosáhnete zde poct – pohříchu nematerielních. Pokud nějaké peníze přijdou (spíš ne) bude to nečekané, byť zasloužené, a vy je investujete s rozumem tak, aby se okotily. Přes momentální nervozitu burzy by při zvýšeném riziku i tudy mohla k bohatství vést cesta.

  1. PANNA

Panny by si v daném týdnu měly dát pozor na konkurenci: a to podnikatelskou, pracovní … i ve sféře milostné, což však by je nemělo vést k fatálním chybám z jinak lehko pochopitelné žárlivosti. Přimhuřte v tomto směru obě oči. Zřejmě o nic nejde, ale bděte, přesto se mějte na pozoru! Rada za všechny peníze? Více se svému protějšku věnujte, zatahujte ho do společných aktivit, ozvláštněte vaši vzájemnost něčím vysoce originálním. Nenechávejte partnera samotného, mohly by ho napadnout nějaké hlouposti, podepírejte ho (ji), aby neklouzl. Nicméně nepřehánějte svůj tlak, a už vůbec ne v posteli. Druhá strana sama musí chtít… Kde to jde, udělejte si volno a změňte na pár dnů prostředí. Nemusí jít o last minut v Thajsku, stačí i Brněnská přehrada, Slapy a nejlépe opět východočeská nádrž Rozkoš (jednou jsme ji již – prý úspěšně – radili), se jménem rozněcujícím dožhava i již zcela vyprahlou představivost.

 

7. VÁHY

Ať se Váhy drží Štírů! Všechno prý s nimi v obětí bude dobré! Jen musíte mít odvahu kousnout i do věcí kyselých, a to především v osobním životě. Tajná láska může přestat být tajnou, čímž zřejmě ztratí hlavní půvab – ale podle všeho je to tak dobře. V práci by týden neměl mít jakékoliv výjimečné rysy, práci ani peníze vám nikdo nepřidá. Na dovolené by měly být ostražité především Váhy, věnující se sportovnímu potápění a nebo speleologii, a pak též profesionální studnaři a vinaři ve sklípcích, protože jsou jim ve hvězdách připsány možné dýchací potíže. Energeticky velmi aktivní Mars vám dá sílu k velkým fyzickým výkonům a hvězdy radí tento vliv využít. Pozor však na prosazování svých vizí silou a také na zvýšenou hádavost. Ta se týká spíše okolí, ale ze své strany se střezte neadekvátních reakcí.

  1. ŠTÍR

Štíry zřejmě čeká další intelektuálně vypjatý týden, a to ve smyslu bleskově naskakujících nápadů, okamžitě však, dřív, než bude možné je zpracovat a naplnit, překrývaných novými a zřejmě ještě lepšími. Jsou to ovšem jen chiméry… Tenhle ohňostroj vás nejspíš docela uondá a na sklonku týdne budete vymačkaní jako citron. Sexuální partner z toho radost mít nebude. Peníze, k nimž aktuálně přijdete, nebudou mít původ v momentálním výronu geniality, ale v předchozí usilovné práci drobné. Ani jste s nimi nepočítali, ale i tak se korunkami obdaření zaradují. Nebude to mít dlouhé trvání, nicméně zřejmě vám ani moc vadit nebude, že vás o tyto prašule připraví protějšek – jen ať má taky radost! Je jasné, že ze společných peněz neušetříte, možná je čas na založení konta X. V pátek si dopřejte mohutnou oslavu jakéhosi pracovního vítězství – nikoliv ze škodolibosti, ale z otevřenosti srdce na ní vydatně počastujte poražené. Rodinné spory pominou samy sebou, což však neznamená, že se vyřešily. Dřímají a čekají svůj čas. Budete si potřebovat pořádně odpočinout.

9. STŘELEC

Po nepříliš vydařeném týdnu, jež nakonec dílem v dobrém zhodnotil skvělý víkend, přichází k Střelcům vyrovnaný čas, který se v blízké budoucnosti může projevit jako vyloženě šťastný a to často bez jejich přičinění. Zkuste si i vsadit, může to vyjít, ačkoliv ty pravé vaše dny teprve přijdou. Nadřízení či jiné osoby, které by mohly otravovat studny, budou pryč (že by ještě v poslední chvíli na dovolené – ony, nebo vy?) Střelcům se naskýtá možnost druhého (v některých případech i třetího) zaměstnání. Potřebujete ty peníze skutečně tolik, že za ně vyměníte osobní vztah i zdraví? Na konci týdne dáte či dostanete dárek a radost darovavšího bude větší, než obdarovaného. To se tak někdy stává…

10. KOZOROH

Některým Kozorohům pokračují vypjaté dny vzhledem ke krizovým stavům v širší rodině. Vzájemné vazby nadále nejsou v pořádku, byť by se na počátku týdne zdálo, že se obrat blíží. Otevřený konflikt sice nevypukne, ale nesoulad bude znát. Snaha opravit alarmující situaci v posteli zřejmě nebude úspěšná. Tím, že budou věci vidět černější, než jsou, však Kozorozi zvrat k lepšímu nezpůsobí, naopak, krizi jen prohloubí. Zkuste na ni prostě nemyslet! V ostatních věcech dejte pozor na termíny a data. Nad zmeškanými věcmi či schůzkami jen nemáchněte rukou a snažte se dohnat zmeškané. Zdraví: dejte pozor na to, aby se vám neinfikovaly otevřené rány, stačí oděrky a nebo místa kousnutí nebo vpichu hmyzem. Neradi to vyslovujeme, ale musíme – hrozí i možné pohlavní choroby, jejichž přenosnost jinak než stykem je nepravděpodobná. Vyplývá z této poznámky dostatečně jasně, nač byste měli na konci týdne dávat pozor?

11. VODNÁŘ

Nějak moc děje posledních týdnů na Vodnáře doléhají a stravují je. Pokuste se udělat si klidný týden, vždyť vaše hvězdy určitému spočinutí přejí. Stojí za to vybrat si oddechový čas, ale nemusíte v něm všechno (rekonstrukci bydlení, boj s krtkem na zahrádce, milostná bláznovství i rodinné okorávání) řešit zrovna tady a teď! Dejte si prostě raději nohy na stůl a nebo alespoň polevte v tempu. Ordinujeme dlouhý popel. Zkuste si po obědě zdřímnout a udělejte si i u nás trochu Středomoří, vždyť i počasí alespoň nabídne příjemné teplo (pravda, již ne letní) a kratší přeháňky – horko se podle karet vrátí letos zřejmě už jen nakrátko na sklonku září. O peníze se nestarejte, ale výdaje držte na uzdě. Pokud si ale (nebo někomu dalšímu) mermomocí chcete udělat radost větším vydáním, udělejte to rychle a bez pozdějších výčitek. Jezte do polosyta, a pijte do polopita – leč rozhodně nepijte vodu, tu pije dobytek.

  1. RYBY

Rybám sice hvězdy žádnými významnými příkořími nehrozí, nicméně s jejich náladou to zřejmě nebude moc slavné – s výjimkou středy a soboty, kdy zazáří. V práci proto mimo středu buďte menší a ještě menší, až budete nejmenší na celém světě, a podobně se snažte zneviditelnit v neděli na jakési rodinné nebo přátelské sešlosti. Problém je v tom, že se zřejmě neovládnete a můžete pěkně od plic sdělit lidem kolem vaše o nich krajně nelaskavé soudy. Neřešíme zrovna, zda oprávněné. Psychologové říkají, že povolit ventil je občas zdrávo. Měsíční Kočka však nemyslí, že vždy a všude, záleží opravdu na okolnostech, určitou úroveň by měl člověk zachovat. Tento týden je však vyloženě nevhodný. Proto radíme odstup a omíjení konfliktních osob i témat v bezpečně širokém oblouku. Dloubejte se v zemi, chytejte ryby, samotářské procházky také nejsou špatné, proč se tedy vztekat? Hvězdy vám přece věští vyrovnané zdraví a také nezanedbatelnou finanční pohodu…

Hra o Budoucnost“

KAMILA (Kozoroh)

O karty opíráme předpověď pro devatenáctiletou Kamilu. Opět se bude jednat o týdenní vhled, což nepovažujeme vzhledem k velkému rozestupu jednotlivých předpovědí za rozumné, nicméně plníme tvé přání: Pozor si, Kamilo, dej hned při pondělku: něco není tak úplně v pořádku s jasnookým brunetem, s nímž podle karet tě již delší dobu spojuje celkem vyvážený citový vztah. Nepůjde ale v této chvíli o nic vážnějšího, ale narůstající zřejmě problém by časem mohl ovocovat záporně. Úterý tě může zastihnout v přechodné zdravotní indispozici, protože je v kartách i něco o krvi usuzujeme, že půjde o periodicky se opakující problém, snad pouze tentokrát o něco výraznější. V jeho stínu zůstaneš ostatně do konce týdne. Zaskočí tě však nepravidelnost návratů této události. Ve středu se i vzhledem k situaci budeš rozhodovat, zda plánovaný odjez do hlavního města ještě neodložíš. Není kam spěchat, radí Měsíční Kočka, semestr přece začíná až v říjnu! Čtvrtek patří tvé nazrzlé švagrové, která bude otravovat se svými problémy s tvým bratrem. Co si myslí? Že vyřešíš to, co není schopna sama? Ovšem cítit s budeš. Ovšem tvůj stav by jako ženská respektovat měla! V pátek by i mělo být lépe, ale paty nejspíš stejně nevytáhneš. Sobota představuje nevážnou roztržku s jedním z rodičů (překvapivě spíš s otcem). V neděli se chytneš i s bratrem, na jehož stranu se překvapivě postaví švagrová, ta zmije. Snaž se krotit svůj temperament. Radí to karty, radí to hvězdy, radí to zdravý rozum!

TAMARA (Vodnář)

I slečna Tamara, s níž jsme se již jednou setkali, stále ve svých dvaadvaceti letech svobodná, ve větším městě žijící, nikoliv však dle karet v Praze, Brně či Ostravě, jako by nechtěla hledět příliš kupředu. Předchozí kontakt prozradil její neschopnost postraních myšlenek a činů, jež bychom mohli označit jako záludné. Mluvil též o zklamání, dnes upřesňujeme, že nikoliv momentálním, ale snad i životním. Víme dnes něco víc o „inteligentní ženské s vyhraněným vztahem k penězům, která chce zřejmě koupit její mlčení“? Nepříliš. Zřejmě by se Tamařina mlčenlivost měla týkat zelenookého muže, jenž je třetím vrcholem dobře patrného trojúhelníku. Jaká je v něm Tamařina role je nejasné. Zjevně ví něco, co buď „ta ženská“ chce vědět také, a nebo naopak má možnost uvést ve veřejnou známost cosi o zelenookém, co by si právě ona žena přála nechat upadnout v zapomnění. Zřejmě byl zelenooký kdysi Tamařiným partnerem. Možností je ovšem víc… Aktuálně to vypadá, že by se od  jakýchkoliv aktivit spojujících ji s minulostí měla Tamara výrazně odetnout. Radíme jí také opatrnost ve zdravotních otázkách. Ani v pracovní oblasti by se neměla přepínat.

(Křestní jména účastníků Hry o budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.)