Horoskopy od 1-09-2008 do 7-09-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Třicátý šestý týden: 1. – 7. září

Situace: Slunce a Saturn jsou v Panně, přičemž toto jejich dočasné spojenectví může zesílit náš pocit odpovědnosti. Že by žáci a studenti vstoupili do školního roku s čímsi víc, než tradičními deklaracemi o tom, že tentokrát to „opravdu bude lepší“, protože zapnou hned od začátku? Dospělci by se neměli dopouštět zbrklostí – ostatně ve Váhách se budou nacházet Merkur, Mars i Venuše, a tak ke kompromisu vedoucí jednání budou úspěšnější, než jakkoliv násilná či křečovitá řešení (ne však za každou cenu – to je dobré zohlednit). Neplatí to jen pro politiky schopné prakticky kdykoliv zbůhdarma vyskočit jak čert, ale i pro osobní a citové vztahy nás lidí normálních. Zdánlivě couvají v Kozorohovi Pluto a Jupiter, retrográdní jsou i Uran v Rybách a Neptun ve Vodnáři. Čas každopádně nepřeje extrémům: držte se toho a budete blažení!

  1. SKOPEC

Týden Beranům přinese zřejmě neznačná leč zaznamenatelná rozčarování ve finanční a intimní oblasti. Možná ztráta může mít i podobu krádeže a zjevný partnerův flirt s třetí osobou nebude také příjemný. Skopci by se měli snažit nereagovat na nepříjemnosti ztrátou kontroly nad sebou a chaotickým jednáním – ostatně viz popis aktuální nebeské situace. Opanujte se a svůj program podřiďte přísnému řádu, pravidla, jež určíte, pak přísně dodržujte. Pokud se vám podaří fungovat jako dobře namaštěná mašina, bude to možná trochu otrava, ale jinak v pořádku. Nepříjemnosti překonáte pečlivým dodržováním svých malých osobních rituálů. Týden se tento pro Skopce ne právě přirozený stav dá vydržet. A v jídle se pokuste být střídmí. Hlavně klid – věřte, že nic opravdu tragického vám hvězdy nechystají.

2. BÝK

Po vzrušujícím víkendu, který některým Býkům poněkud převrátil svět, je nyní čeká – alespoň v první polovině týdne – určité uklidnění, podmíněné do značné míry zdáním velké vyčerpanosti. Rychle ovšem obnoví sílu. To je dobře, protože v pracovní sféře (ale i ti, jimž konec prázdnin neříká nic a setrvávají na dovolené) budou zřejmě muset řešit náročnou situaci. Pokud k problému přistoupí zodpovědně a promyšleně, zřejmě nevyřeší nic, ale též nic nezkazí. Naději víc než padesátiprocentní na úspěch má překvapivě spíš jednání intuitivní (první dojem) – ovšem i možné riziko je vysoké a dopad špatně zvolené varianty by se mohl blížit katastrofě. Rozhodně by ale v této věci nemělo jít o finance. V hrozícím širším rodinném konfliktu dejte pozor, abyste se nepostavili na špatnou stranu. Špatná ovšem nemusí být ta, která prohrává! (Být vždy s těmi, co vyhrávají, svědčí však o vašem dobrém odhadu situace, ale napovídá i možné problémy s páteří.) Víkendové milostné hrátky vás nabijí novou energií.

3. BLÍŽENCI

Dobrý týden přichází pro četné Blížence: tak dobrý, že z přemíry sebeuspokojení ztratíte ostražitost, tento základní instinkt pro přežití mezi predátory – ti nejhorší z nich však budou ještě na dovolené (nebo naopak jim budete vzdáleni vy), prostě hvězdy jsou na vaší straně hřiště – přežijete. Nicméně varování je tady a tlaky na osobu některých Blíženců zřejmě v dohledné době zesílí. Bude v tom Mars, ač ve Váhách, nedá se dělat nic jiného, než zbrojit. Být připraven – toť vše! A už žádnou zbrklost a žádné podcenění možného protivníka, ať už by se rekrutoval z jakýchkoliv kruhů. I vosa může zabít. V úterý pozor při cestování, ve čtvrtek se vyhýbejte neznámým nebo podezřele vypadajícím (a vonícím) jídlům. Pátek slibuje sex plný nečekaných experimentů, myslete při nich ale i na druhou stranu. Co se líbí vám, nemusí se líbit partnerovi!

4. RAK

Pokud kdosi s Raky nějakým vážnějším způsobem spojený skutečně v uplynulém týdnu obdržel zajímavou nabídku, budete muset bezodkladně vyřešit dopad, kterým se tento fakt, v případě, že dotyčný odpoví kladně, přímo dotkne vaší osoby a nebo práce. Zvažte pozorně přínos i zápory. V druhém případě nepřekročte pravidla slušného chování a nezhřešte proti nim činem ani slovem. Prostě se neperte a nehádejte… Určitý problém může při zvládání nečekané situace přinést váš v některých ohledech až příšerný konservatismus. Dost zatím Rakům pomáhal dobře držet směr v standardních situacích, ale zde zřejmě změna myšlení i postojů bude nutná. Na okraj k jednotlivým dnům: pondělí bude bezkonfliktní, v úterý čekejte drobnou zdravotní indispozici. Vydrží do středy. Ve středu i nějaké menší pracovní problémy. Čtvrtek nese přízeň hvězd pro koupi a prodej, v pátek si dejte pozor na lživá slova a nebo podraz v jednání ze strany Blíženců či Vah. Sobotu a neděli poznamená úklid, může však jít i o dělání pořádku ve vztazích.

5. LEV

Nic naplat, kamarádka či milenka Lenora si s vámi nejspíš bude v dohledné době dělat, co si jen zamane, a to navzdory tomu, že dovolené jsou fuč a škola nejen volá… Přiznejte si – je to příjemné a proti tomuto jsou možné výčitky svědomí slabou municí… V práci i v ložnici proto předstíráním nepřesvědčíte: prostě je to tak, lenost se vám rozlezla do kostí a všichni to vidí. Zvláště v milostné sféře, kde by se nejspíš i chtělo (ale nějak zas ne tak moc) se nesnažte osedlat Erota farmaceutickou chemií. Pokud nepomohou přirozená afrodosiaka – celer, petržel, česnek a křen – pomůže vám snad už jen Pán (a ten má ohledně lidstva a klimatu zřejmě úplně jiné starosti). I nadále mohou Lvi s rozmyslem investovat, dokonce tím spíš, čím hrůzostrašnější informace z burzy uslyší. Nicméně raději nemanipulujte s většími objemy, spíš dále diverzifikujte portfolio. Akce promýšlejte, jen tak sázet na štěstí se zřejmě nevyplatí… Kupte si také něco na sebe, jen tak, z rozmaru. Máte na to právo!

  1. PANNA

Pannám, které poslechly volání dálek a chuť na vybočení ze všednosti, změna jistě prospěla, i když z ní mohou být poněkud uondané. Návrat k normálu je v pracovních povinnostech zatěžuje víc, než čekaly – dovolená byla zřejmě moc krátká – na druhou stranu v osobní sféře již zřejmě pociťovaly syndrom ponorkové nemoci a tak bylo času stráveného s nejbližšími tak akorát : platí to především pro vztah rodiče – děti. I když právě nastávající školní patálie též nejsou záviděníhodné. Finanční bilance bude vyrovnaná, Panny zřejmě nenarušily uplynulým týdnem rozpočtovou rovnováhu, respektive všechny výdaje byly a i aktuálně budou umírněné a předpokládané, nehrozí žádný klobúčik na ucho a šroubování žárovek. Ale nekonvenční flám by vám prospěl… Zvláště zrozenci z prvního dekanu jsou ve valné většině příšerně upjatí. Uvolněte se, prosím! Těm z pod konce znamení zase může hrozit nemoc či úraz, ne zásadní, ale buďto bolestivý, a nebo nějakým významným způsobem běžný provoz velmi komplikující. Možní zřejmí či utajení spojenci pro tento týden? Nepochybně ohňonoši – Berani a Střelci.

7. VÁHY

Zamlklost, která část Vah postihne, není projevem nastupující choroby, ale otevíráním vlastního nitra a s tím souvisejícím zkoumáním a přehodnocováním. Není důvod propadat depresivním stavům, zřejmě se bude jednat o pravidelnou inventuru má dáti – dal ve vztazích k sobě i okolí jako důsledek momentální fáze Měsíce. Přispěje k tomuto ztišení zřejmě i samota, ať už faktická a nebo ta, do níž vstoupíte uprostřed davu. Připomenete si i dávné přátele s předsevzetím v blízké době s nimi obnovit kontakty. Pozor na druhou polovinu týdne, kdy nad vaší myslí mohou získat moc cizí síly: snadněji budete v tomto období ovlivnitelní a manipulovatelní. Vyvrcholit by to mohlo o prvním dnu víkendu, kdy se vašim Zaklínačem může stát někdo z velmi blízkého okruhu – zřejmě z rodiny. Může to být nepříjemné, ale zvládnete to!

  1. ŠTÍR

K vyměšování a také sexualitě má vztah Štírů s Měsícem. Dobře uděláte, budete-li v těchto dnech věnovat zvýšenou pozornost tomu, co jíte a také zda dostatečně pijete. To druhé zajistí obyčejná voda z kohoutku (kdo má možnost, ať upřednostní pramenitou) a nebo neochucené minerálky, to první celozrnné pečivo, klíčky, dýňová semínka, listová zelenina a po každém jídle lžička otrub. Chutnají jako piliny a když je zapijete mazlavým odvarem z lněného semínka, pochopíte, že tuto kombinaci by za pochoutku označil jen kulinářský zvrhlík: je totiž naprosto dokonale nijaká. Ovšem i dva dny se vydržet taková dieta dá. Dezinfikujte si i močové cesty, zařaďte do jídelníčku borůvkovou a nebo brusinkovou šťávu, ty nějakou chuť mají (a dokonce vůbec ne špatnou). V posteli se o víkendu nepřepínejte, co jste v tomto směru hanebně zanedbali v posledním období, za dva dny stejně nedoženete. Celý týden se vyhýbejte příbuzným, a to i lidem z nezpokrevněné přízně, byť by to bylo vašemu partnerovi proti srsti: vyhnete se tím totiž možným budoucím spíš obtěžujícím než nebezpečným komplikacím.

  1. STŘELEC

Střelci, kteří odkládali řešení nikoliv zásadních otázek, ale protivných, a především trochu trapných prkotin, budou mít báječnou příležitost se jich vcelku elegantně a přitom definitivně zbavit. Nepřipouštějte ovšem jakoukoliv mluvu o penězích, nebyla by k vašemu prospěchu! Jinak vše půjde jako po drátkách, aniž byste se pro tento úspěch sami sebeméně zapotili. Pozor na některou z couvajících planet, pravděpodobně Jupiter vás bude hnát do obranářských reakcí. Jenže sestřelit neřízenou střelu je těžké a ani vám újma nehrozí, i když vám z kanonády mohou zalehnout uši… Pozor na nečekané reakce u lidí nejbližších, kde by vaše potrhlost mohla vrhnout stín do oblasti velmi osobní a zatížit jinak přímo úžasné erotické hrátky v první polovině týdne. Nadále trvá příznivé období pro sázkaře a hráče, kteří ale nepřekročí hranici hazardu. Bolesti nohou, únava paží a celkový pocit gumových kostí může znervóznit především Střelce z druhého a částečně i třetího dekanu.

10. KOZOROH

Pro Kozorohy zřejmě nastává velmi realistický týden: žádné úlety a žádná zábava, žádné rozhazování peněz, mejdany a nebo výlety za hranice všedních dnů (snad s výjimkou sexu od středy výš). Ale také žádné zásadní problémy, zdá se, že nepříjemnosti se vyčerpaly v uplynulých dnech a teď jsou zapomenuty a nebo budete zřejmě úspěšně řešit jen jejich poslední ozvuky. Jak již výše řečeno, bez hysterie a s realismem. Týká se to i perspektivy jakýchsi společných peněz. Jsou vskutku spravovány čestně a spravedlivě? Vyhněte se o víkendu sentimentu k dávným vztahům, krajinám a časům – cesta zpátky (třeba i virtuální) přece nutně nemusí být slzavá. I do budoucna hleďte s umírněným optimismem, na němž by ani smutný konec padesátihaléřů – a zdání labutí písně láce – neměla nechat hlubší šrámy. Nebude jenom hůř! Vzkaz hvězd milencům z Kozoroha zní: láska může i bolet a přesto být krásná.

11. VODNÁŘ

Stav, který postihne část Vodnářů, označují psychologové, ale i personalisté, jako snížený práh komunikativnosti. Prostě bude těžké se s vámi pořádně na něčem domluvit, a to vinou bloku, jež je ve vás. Zajímavé je, že se netýká pouze nějakého okruhu lidí či otázek, ale působí tak říkajíc plošně. Co s tím? Nevymlouvali bychom se na planety, ačkoliv jejich vliv není zanedbatelný, spíš na nějaké potlačené výčitky, které některé Vodnáře obklopují těžko překonatelnou zdí. Za tu se těžko dostávají dokonce i velmi sluneční lidé. Z podvědomí tryskající pocit viny však může být falešný – nenakládejte si navíc na hřbet cizí hříchy a neobviňujte se z věcí, které šly mimo vaši možnost s nimi cokoliv udělat. Pozor: při tomto stavu za zdí k vám neproniknou důležité informace v profesní oblasti a to omezí vaše analytické schopnosti. Lehko se pak můžete dát zatáhnout do nicotných sporů, po nichž vám pranic není, a ve výsledku v nich sehrát roli šaška.

  1. RYBY

Konec zvířetníkovou procházkou vždy patří Rybám, jejichž týden by mohl vypadat následovně: při pondělí a hlavně v úterý je zřejmě čekají větší a snad i nečekaná finanční vydání. Nebudou radostná. Pozor by proto měli dávat především řidiči. Toto nebezpečí se zmírní ve středu, kdy ovšem mohou nastoupit nějaké vztahové komplikace. Nejde o sféru milostnou, spíš o příbuzenské vazby. Čtvrtek přinese Rybám v práci uznání – jasné není, zda podřízených či nadřízených, faktem je, že nepůjde ruku v ruce s finanční odměnou – což vás otráví. V pátek nebo v sobotu zřejmě mají Ryby možnost být účastni v nějaké kulturní a nebo společenské události, kde by bylo dobré být viděn(a). Ovšem zrozencům kolem poloviny znamení (druhý dekan) zde hrozí, že se příšerně ztrapní, proto jim přes nepochybnou atraktivnost akce hvězdy radí neúčastnit se a nebo si dávat po celou dobu konání akce zatraceného majzla. V neděli čekejte možnou bolest hlavy. Z kocoviny faktické a nebo morální? Buďte proto opatrní!

Hra o Budoucnost“

VÍTEK (Ryby)

Naše druhé setkání s reprezentantem posledního znamení zvěrokruhu a příslušníka jednoho z trojice vodních znamení pětadvacetiletého Vítka načrtne možné děje nadcházejícího období ve smyslu, jak se odrazily ve skladbě jeho aktuálních karet: Vítku, Měsíční Kočka vychází z toho, že jste podle karet příliš jejich poslední signály nezohlednil, se slečnou, kolem které jste (nebo ona kolem vás?) kroužil, váš svazek trvá dál, a to rozhodně neprospívá vašemu vztahu s matkou. Pokud se tedy s dotyčnou osobou rozejít nechcete, pokuste se dámy spolu seznámit a překlenout vzájemné animozity, protože zřejmě neláska (nebo se jedná o konkurenční boj?) je zakotvena na obou stranách. Posledně před vámi byl souboj s vaší nadřízenou o jakýsi artefakt, zřejmě obraz. Prohrál jste, což se ovšem vzhledem k šéfčině mohovitosti a také protřelosti ve světě výtvarného kumštu dalo čekat. V soutěži či aukci sice zvítězila, nicméně podle karet koupila zajíce v pytli! Ještě to neví: vy se proto radujte z prohry!!! Tato kauza se odrazí v práci, proto nečekejte klidné časy. A není v tom něco víc? Vedle matky a dívky, s níž chodíte, představuje šéfka vaši momentálně třetí Osudovou ženu. Karty naznačují, že uvažujete op tom dobré místo kvůli ní opustit. Vydržte. Jinde by při vaší povaze (a nepochybně atraktivním exteriéru) mohlo být ještě hůř… Beerte to, čím vás Osud vybavil, i jako něco, z čeho je třeba platit daň. Karty ani tentokrát nekonkretizují roli otce, je i není ve vašem osudu přítomen. Buď je vzdálen a nebo již nežije a jen jeho památka vyžaduje ohledy. Není to příliš jasné. Kde posledně bylo varování před vaší hněvivou reakcí je dnes prázdno. Zřejmě platí, co jsme předpověděli: „Už tedy víte, jak se věci mají, a teď je jen na vás, zda najdete sílu se s nimi vyrovnat.“ Našel jste ji v příkladném vztahu k práci a v plnění úkolů, které iniciativně nacházíte i kde nejsou. Ovšem do budoucna se tím nutnosti zvládnout ony tři ženy nevyhnete. Zatím ale nechoďte s žádnou z nich do sporu, zlomil by vám téměř nepochybně vaz.

(Křestní jména účastníků Hry o budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.)