Horoskopy od 8-09-2008 do 14-09-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Třicátý sedmý týden: 8. – 14. září

Situace: Invencí a vtipem budou hýřit především zrozenci z Vah, Vodnáře a Blíženců, dále pak Berani, Lvi a Střelci. Konjunkce Merkuru, Marsu a Venuše ovšem všeobjímajícím způsobem v nejpozitivnějším slova smyslu potrefí většinu z nás, a to zesílenými mediačními schopnostmi, což využijí nejen politici. To je dobře, vyjednávat se musíme učit všichni a schopnost nalézání konstruktivních kompromisů je u nás v poslední době poněkud na odúmrť. Přes všechno uklidňující šolichání na sklonku týdne zdánlivé bouře ve sklenicích vody mohou přerůst ve vážnější krizi. Platí to i pro soukromou sféru: buďte proto ve střehu!

V naší Hře o Budoucnost vstupujeme do třetího kola třetího ročníku, takže se nám na konci týdenního přehledu dnes objeví karetní věštba pro reprezentanty prvních tří nebeských znamení. Co se s nimi událo za posledního čtvrt roku a co je v dohledné době čeká? Věříme, že to, co jim dvaatřicet loupežníků nabídne, může pomoct i dalším zrozencům z daných znamení…

1. SKOPEC

Skopci, kteří v uplynulém týdnu řešili problémy se svým jinde flirtujícím partnerem (fakticky a nebo zdánlivě), budou mít možnost oplatit mu – a to ve škole a nebo na pracovišti stejnou mincí. Ta představa je vzrušující, skutečnost však při naplnění víc než infarktová. Měsíční Kočka radí zdrženlivost. V práci budete sklízet vavříny, spíš společenské, než profesionální – prostě okolí oblbnete výřečností nebo půvabem. Ovšem pozor: je zde někdo, kdo se snaží posouvat s vámi jako s šachovou figurkou. Na to, o jak vysokou hru jde nemá váš pěšák valnou cenu, a mohl by být snadno obětován… dejte zkrátka pozor, kdo vás hýčká jen a jen účelově… Dobrý čas v tomto týdnu nadchází pro počítačové experty, programátory, síťaře a pařany…, ale neměli byste jít alespoň občas ven? I astronomický podzim pomalu klepe na dveře.

2. BÝK

Všem Býkům, kteří v uplynulém týdnu vsadili na mrtvého žokeje, nadchází čas satisfakce: co se ještě z počátku bude jevit jako špatná investice (nejen finanční, ale třeba i citová), na sklonku týdne ukáže se být zřejmě trefou. A to do černého… Ocení to především rodina, o níž (nebo o její názor) si mnozí Býci dělali starosti. Ani hvězdy a ani karty nepoukazují na sféru pracovní – buď si užíváte dovolené či brzy končících prázdnin a nebo prostě melete na velmi úsporných obrátkách. Dobu zaměstnání příjemně prolelkujete a to bez negativních hodnocení nadřízených, kteří na tom zřejmě budou podobně (varování před Rybami a Raky mezi nimi je však velmi důrazné!). Čas přeje bokovkám, není to ale vzhledem k možným perspektivním komplikacím nejlepší nápad. Rodina vám dokáže dát větší uspokojení, jen vyklouzněte alespoň trošilinku ze zaběhnutých kolejí, pak uvidíte!

3. BLÍŽENCI

V hodnocení nadcházejícího týdne Blíženců se astrologové zvláštním způsobem scházejí u slova prachy, byť samozřejmě akcentovaném s různou intenzitou. Ve čtyřech řadách živlů vyložené karty (ale i aspekty méně magické a více racionální, jako jsou například burzovní indexy) také upozorňují na nutnou opatrnost. Pokles na akciových trzích jedny láká k prodeji a druhé k nákupu. Měsíční Kočka nevěří, že světový propad byl zastaven, na našem kontinentu spíš naopak, především s nákupy by Blíženci neměli spěchat. Obecně totiž bude hůř, na čemž jedinci mohou vydělat. Pokud jde o nemovitosti, zdá se být naopak situace příznivá. I investice do modernizace čehokoliv se v podstatě vyplatí.– Osobní sféra – od středy stálá zlepšení, že už by to snad o víkendu ani být lepší nemohlo – pokud ovšem něco nepokazíte nemírnou žvanivostí a nebo slovy, jež lze vykládat tak i naopak.

4. RAK

Drobná zdravotní potíž otráví Rakům počátek týdne. Náladu jim zvedne, pokud se v práci budou moct svézt po zádech nějakého Býka a nebo mu alespoň znepříjemnit život. Není však takové chování poněkud blbé? Nestydíte se za ně dokonce? Ne, a ani trošíčku? Pokud vám to tedy pomůže, udělejte to, ale nabídněte postiženému v zápětí satisfakci. Vlastní velkorysost vás ve výsledku zahřeje víc, než předchozí šikana… Souběh tří planet lze v případě Raků vyložit i tak, že s rozpornými pocity přistoupíte k velkému utrácení. Nabízené velevýhodné obchody ale raději odmítněte – z důvodů citových i rozumových. Povede-li se vám to dobře a věrohodně, bude to proto, že se mimořádně rozvine vaše komunikační obdarování – četní Raci by aktuálně byli skutečně skvělými vyjednavači. Platí to i pro osobní oblast. Nemařte čas kratochvílemi, nastala doba činů!


5. LEV

Lenošit bylo sice celý minulý týden krásné, ale jak někteří protivně činorodí Lvi nyní usoudí, přece jen i trochu únavné. Pokud se vrhnete do práce s lví zarputilostí, dejte si pozor, aby si nadřízený vaše aktivity nevykládal jako snahu o získání jeho židle. Možná dostanete přidáno: ne jako ocenění vaší práce, ale jako náustek proti kousavosti či roubík, regulující vaši výmluvnost na nepatřičných místech. Je to odměna? Ne, je to pokus o korupci. Když to víte, dává vám to do ruky pořádný kalibr – tohle je spíš už pancéřová pěst. Ale oni vědí, že vy víte, a potenciálně se stáváte nebezpeční… Toto vědomí může přispět k vašim možným negativním náladám. Není však třeba se bát, ne nadarmo jste zrozeni ve Lvu… O víkendu se ničemu nebraňte, bude dobrý.

  1. PANNA

Až do čtvrtka budou dny Panen spíš na to, že jsou ve vlastním znamení zvířetníku, takové nijaké, ale od středy překonají negativní vlivy, které byly z kraje týdne příčinou neskonalé únavy. Napraví se i vztahy rodiče – děti, a to bez ohledu na to, kolik má která ze stran na hrbu křížků. Navzdory tomu, že na vás něco praskne, budete se cítit skvěle a budete nepopiratelně i v nevšední formě: to jistě poznáte na vlastní kůži…, a ocení to především váš partner, případně všichni partneři – máte-li jich víc. Jak se říká, budete k neutahání. Vyhýbejte se právníkům a úřadům jak to jen jde, za týden všechno v tomto směru, jak nebe naznačuje, půjde líp. Hlavně se nevztekejte (stejně by to nebylo nejspíš k ničemu).

  1. VÁHY

Pokud skutečně uplynulý víkend vyvrcholil předsevzetím obnovit staré kontakty, pokusí se nyní Váhy shledat sto a jeden důvod, proč to neučinit. Znamená to snad, že vinu za jejich zpřetrhání nesete vy, nebo že se bojíte, že by obnovené vztahy mohly váš život ohrozit přímo osudově? Oddalování v tomto případě ovšem rozhodně nepovede k zapomenutí… Pokud hvězdy napovídají, že rozesmějete dost lidí, nemusí to být odrazem vašeho smyslu pro humor, ale toho, že budete – a vlastním přičiněním – směšní… Ve středu pozor na ženskou (varování platí pro obě pohlaví) a úraz při sportu a nebo újmu možná pramenící jen z jeho sledování. Ohrozit může Váhy nedostatek energie, trochu budou třtinou ve větru se klátící. Zatraceně dobře totiž poznají, co dělat a jak, ale sílou a aktivitou oplývat nebudou. Co slovy nevyřeší – a budou přímo Zlatoústí – pro to prstem nehnou. Stav totálního finančního vyčerpání, o němž budou rádi a květnatě se svraštělým čelem mluvit, jim podle hvězd ani karet ale ve skutečnosti nehrozí…

  1. ŠTÍR

Pondělí a úterý v Štířím životě předpokládá Měsíční Kočka spíš jako období klidu a hájení, ve středu bude barometr jejich nálady poskakovat bláznivě, ustálí se však večer na skepsi. Zkuste jít do společnosti a rozehnat možné chmury. Ani čtvrtek nebude za moc stát, později se situace zlepší: nadcházejí dobré dny pro to, zbavit se staromódního nátěru, který vaše osobnost v  očích některých – a to pro vás dost důležitých lidí – má. Nebojte se změnit šatník i vyjadřování, se samotným myšlením to půjde spíš ztuha, jste prostě, jací jste. Mnohé takovou proměnou jistě překvapíte. Pokud se v nové roli ovšem nebudete cítit dobře, pouze své chování umírněně zmodifikujte a nesahejte na vlastní podstatu. – Nejasné nebezpečí ze strany zástupců širší rodiny pomine a vaše partnerské vztahy se opět projasní, čemuž výraz dají hrátky, jež obě strany dost možná ocení jako nevšední, či dokonce špičkové. Do jisté míry komplikované období vám hrozí v práci a nebo ve škole.

  1. STŘELEC


V nadcházejícím týdnu by Střelci měli zadbat především o pohybový aparát. Na revma pijte kopřivový čaj a klouby mažte kostivalem, sport omezte, šetřete se a spíše jen tak protahujte. Nějaký problém naznačují hvězdy ohledně peněz, ale zřejmě půjde o peníze těch druhých, z nějakých ne zrovna jasných důvodů ovšem na vašem kontu: jasné tedy je, že ač jsou ruce na dosah, moc se s nimi nepomazlíte, a pokud ano, bude to v krajnosti i na kriminál. Zřejmě něco nebude v pořádku také ve vztahu k přátelům a nebo dlouhodobým známým. Nesouvisí tyto věci spolu? Zjistěte to! Nesnažte se ale moc okatě vyptávat, pátrejte spíš nenápadně, a z nejasných náznaků nedělejte unáhlené závěry. Je víc než pravděpodobné, že vinu na ochladnutí vztahů máte vy – nezaměřeným dopadem činu či nedořečenou větou, jejíž smysl může být zle vykládán… Zdá se, že vrcholí příznivé období pro hry a sázky. Středa je vhodná pro sportku, neděle pro kursové sázení.

10. KOZOROH

Předznamenal-li do nenávratna mizející čas prázdnin i cestu některých Kozorohů ke kořenům jejich bytí, nemůže Měsíční Kočka prohlásit s jistotou. Pravdou však nejspíš je, že listování alby a vzpomínání nejen na uplynulé léto budou tentokrát četné – a napomůže tomu nejspíš definitivně podzimní zlom počasí. Kdo jsme? budou se Kozorozi ptát. Odkud a kam jdeme? Patří k těmto úvahám i trocha sentimentu a zcela neplodných úvah o plynutí času. Zdánlivě chvátá a zdánlivě zas zpomaluje, ale nikdy necouvne a nikdy se ani nezastaví. Mnoho filozofů v těchto úvahách zemřelo hladem a jiní si z nich udělali solidní živnost, nakonec ale došli jen k tomu, že se s tím nic nedá dělat… Z počátku týdne se soustřeďte na plnění povinností a vyvarujte se omylů z horlivosti. Po zbytek dnů pak zanechte jakékoliv poučování druhých i v případě, že před vlastním prahem máte umeteno – je to protivné a může to i lidi spřízněné volbou proti vám postavit. O víkendu se vyhněte konfrontaci s nezvaným hostem: přece neshodíte ze schodů někoho, kdo vám možná již brzy přinese dobrou zprávu!

11. VODNÁŘ

Spolupracovníci i širší rodina bude mít v daném týdnu (hlavně do středy, pak kouzlo zčásti pomine) Vodnáře za Beránky, snímající jejich hříchy. Zčásti se k tomu sami nabídnou, a z části bude na jejich bedra naloženo. Fungovat někteří mohou i jako Hromosvod a jiní zas coby Otloukánek. Vyloučit nelze ani Vrby. Jenže takovou tíhu, byť by ji Vodnáři nesli radostně (ne ve všech případech to lze předpokládat), zdvíhá se těžko. A kdo vám podá ruku? Lidé nejbližší. To, že si uvědomíte jejich za určitých okolností přímo spásnou hodnotu, vás zřejmě přiměje změnit i své jednání vůči nim a vztah, který vás spojuje z gruntu přehodnotit. Proč ne: z toho, co jim budete splácet, nakonec sami zbohatnete. Jen pozor na Mars: sklon k agresivním reakcím nejde dohromady s režnou kutnou kajícníka! Láska vám bude přát…

  1. RYBY

Každý člověk ví, co je to, když na něj přijde Den blbec. A Ryby tentokrát dokonce poznají, co je to Týden blbec. Po pravdě jim nepřinese vážnější hmotnou škodu ani zdravotní újmu, jen bude nepříjemný… Když ale dopředu dík hvězdám víte, že nakonec všechna trápení skončí a vy jako po koupeli v kyselině vstoupíte zase do normálního dnů životaběhu, je konec tohoto očistce branou do jasu. Přijměte proto svízele s pokorou – vždyť zas bude líp! Trochu za řadu problémů tentokrát může i Merkur. Navíc nic nestíháte – a to je právě ten malér! Pokud věnujete rozvážnějšímu plánování a přesnějšímu hospodaření s časem zvýšenou pozornost, je zcela dobře možné, že se mnohých protivenství, způsobených právě nedochvilností, úspěšně vystříháte a týden nakonec bude lepší, než jak se zatím zdá. Nicméně pozor: v širší rodině se jako v papinově hrnci cosi dusí, temně kolotá a chce ven… Můžete-li, povolte ventil. Předejděte explozi. Vemte iniciativu do vlastních rukou!

Hra o Budoucnost“

ARNOŠT (Skopec)

Pan Arnošt (46), od počátku roku rozvedený, jak se říká, nikoliv ze své viny, doplatil podle všeho na určitou lenivost, kdy ho v posteli nahradil člověk významně mladší. Karty ovšem nasvědčují tomu, že jsme se v měsíční Kočce zmýlili v tom, že se jednalo o muže. Nesoulad byl ovšem déletrvající a zvláště v poslední době významně nestravitelný: přesto se nelze diviot, že se Arnošt cítí ukřivděně. Dochází mu také, že velkorysost, jež ho ponechala na dešti sotva ve spodkách a v kravatě, si okolí vyloží jako vizitku člověka, o kterého je lépe nezavadit, a to ani pohledem. Skutečně jste události odskákal nemocí zřejmě nervového původu. Pomalu se ale dáváte dohromady. Pomáhají vám v tom projevy podpory ze strany dětí, především syna. Je starší, žije mimo domov. Dcera zůstala s matkou a zdá se, že vám fandí, ačkoliv materiální výhody nesporně čerpá doma. Zřejmě ji však nový matčin partner (a lépe řečeno partnerka) nejde moc pod nos. – Ani v nadcházejícím čase se vám v práci nepodaří prosadit projekt, od něhož jste si dost sliboval, nicméně nikdo ho ani definitivně neshodil ze stolu. Jako bolestné (a nebo proto, abyste už neotravoval) dostanete přidáno: hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere… U čtenářů, jimž jste se účastí ve Hře svým způsobem vydal všanc, budí zájem věta o vaší snaze „znásobit svůj genetický otisk v historii, o neutuchající chuť zúrodnit kdejaký klín.“ Ani vaše ledabylost v domácí ložnici s tím není v rozporu. Toto zázemí vašich výbojů vám i v nejbližší době bude podle karet zatraceně scházet!

ERIKA (Býk)

Neprovdaná Erika (25), jak už víme, dlouhodobě žije v intenzivním vztahu, kde ji s partnerem více než cit spojuje společná záliba v jemně řečeno „neobvyklostech“ z oblasti erotického soužití. Tuto vášeň karty označily jako původce „zhoubné moci“, kterou nad ní její druh má. Uspokojivě karty neodpověděly na otázku, jak se to všechno má k Eričině „přehnané zbožnosti“, ani jaký je Šulínek (tak jsme Eričina druha pracovně pojmenovali) vlastně člověk. Dnes k poznatku o jeho solidním materiálním postavení může přidat jen nemnohé: obdivovaný společenský status a také vcelku pevné rodinné zakotvení JINDE. Ví to Erika? Spíš ano. Eričino zdráhání před spojením vzájemných nezanedbatelných majetků však zřejmě spočívá v tom, že se obává, zda by legalizací vztahu nedošla u Šulínka ke ztrátě části své atraktivity. A vzrůstající touha po dítěti? Šulínek opravdu není ideálním modelem životního partnera. Není, Eriko, podstatné, že se nelíbí vašemu otci, jenž je ve vašem životě autorita zcela neoddiskutovatelná. Posledně jsme vznesli otázku, je-li vzdálen, či mrtev. Podle karet fyzicky platí to druhé, což ovšem neznamená, že jeho hypoteticky odmítavý postoj necítíte. Z pohledu Měsíční Kočky má neoddiskutovatelně pravdu. V nadcházejícím čase se nenuťte do řešení, rozchod s Šulínkem totiž nemusí být nutně podmínkou vašeho vytouženého mateřství. Jde jen o to, kdo by s jistou nadsázkou jako „dárce genů“ vašemu mrtvému otci „sedl“. Vypadá to dost ujeté, ale je to tak…

HERMÍNA (Blíženci)

Naše aktuální setkání nad kartami Hermíny (20) zdá se nám být podmíněné, protože se nám dosud nepodařilo ověřit, zda svá data do Hry o Budoucnost vložila Hermína sama, nebo tak učinila jiná osoba – což je ovšem ve vztahu k našim pravidlům nepřípustné. Poněkud intrikánská Hermína během léta mnoho času mezi okresní honorací – posledně jsme nedokázali určit jednoznačně její zaměření, zda intelektuální, hospodářské a nebo politické či snad ode všeho trochu – kam patří právě její rodina, mnoho času neprožila. Pobývala podle karet v cizině. O účelu tohoto pobytu nevíme nic, protože ho karty pominuly jako momentálně nedůležitý… V této chvíli by již měla být opět na pražském privátě a chystat se na další ročník vysokoškolských soukromých studií. Doma ji považují svým způsobem za černou ovci. Trochu se za ni nejspíš stydí. Dávno prohlédli její schopnost věrohodné přetvářky, což neznamená, že do ní nelijí prostředky horem dolem. I proto se marnivá Hermína necítí být vyvrhelem, zná dobře svou cenu. Pro koho? I pro rodinu, kterou svým způsobem opovrhuje. Hermíno, pokud máme interpretovat karty pro bezprostředně nadcházející měsíc, zdá se, že se v dohledné době ve vašem životě objeví významný zlom. Vztah ovšem bude mít ne k Praze, ale k vaemu rodišti. A ještě něco: Měsíční Kočka vám tímto dává poslední možnost potvrdit svou autentičnost – jinak ve Hře neúprosně končíte!

(Křestní jména účastníků Hry o Budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.)

  • Nashledanou za týden. –