Horoskopy od 15-09-2008 do 21-09-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Třicátý osmý týden: 15. – 21. září

Situace: Týden začne ve znamení pondělního úplňku bohužel prohlubujícího některé vleklé zdravotní potíže. – Novým milencům nadcházející týden zrovna nepřeje, rozvíjí totiž a prohlubuje především pevné vztahy. Ve společenské sféře bláznění politiků se může ukázat jen jako další matoucí hra s veřejností. Někteří z toho budou mít ostudu, podobně jako my, kteří jsme naletěli. Nám bude trapně, oni mají hroší kůži. Měli ji už před volbami a nebo jí obrostli za našeho netečného přihlížení? Zase se blíží možnost jim to spočítat! – Kdo je zrozen ve znaku Blíženců, Váhy, Vodnáře a dále Berana, Lva a Střelce bude nadále nadán velkou obrazností, což může uplatnit především v umělecké tvorbě. Ale proč vlastní život tak trochu nepřeměnit v umělecké dílo? Čiňte tak ovšem k radosti vlastní i blízkých – ne pro potlesk (ostatně mnohá velká díla se hned nesetkala s pochopením). Pomáhat vám bude aktuální aspekt Venuše a Neptunu. Naopak opozice Slunce s Uranem nejen jmenovaná znamení, ale i zbývajících šest zrozenců z Vody a Země, by měla vést k opatrnosti: dotáhněte věci do konce, i v případě nepříjemných důsledků to bude lepší, než nechat započatou práci rozdělanou. Důsledky by byly horší. A kroťte netrpělivost. A nebojte se!

1. SKOPEC

Počáteční snaha Skopců postavit vše na hlavu vydrží sotva do úterního večera – řečené vše jsou v tomto případě pracovní i osobní vztahy, stejně jako i sexuální praktiky (!) . Okolí – i bytost nejbližší – vás už nepochybně srovná. Revoluci odložte na neurčito. – Ve středu se Berani opět zařadí. Zbytek pracovního týdne jim bude dobře uprostřed bezpečného hejna plujícího s proudem a nelibě vnímané pondělní úlety budou brzy zapomenuty. V pátek v podvečer začnou zřejmě letošní hvězdné hodiny Skopců zrozených v prvním dekanu, a to v oblasti milostné – nepropaste je, a ani nepokažte! Nedávné partnerské pochybnosti a podezření budou ta tam… Neděle přinese celkové zklidnění a emoční i fyzickou vyrovnanost. A ještě něco: ve čtv rtek není vyloučen drobnější zdravotní problém.

  1. BÝK

Snaha Býků najít rovnováhu mezi realitou a snem vyjde zase nejspíš naprázdno. Jistě se pustíte do úžasných projektů a stejně jistě od nich upustíte poté, co shledáte jejich možná naplnitelnost jako lichou. Ale nemělo by vás to rozházet: pokud se alespoň nepokusíte, budete si nečinnost později vyčítat. Hlavně neprchejte od rozdělané práce! Může to mít něco společného i s oním vykročením za hranici, které karty doporučily nedávno. Šokovali jste? Něco se bude dít i ohledně dovolené (ještě jste nikde nebyli a nebo plánujete tolik dopředu?), budete zřejmě měnit staré plány. Pozor na pád dalších letadel nebo něco v podobném duchu. V případě ztrát nepočítejte s rychlým odškodněním, to se ovšem netýká pouze cestování, naopak, toho zřejmě nejméně… Býci jinak budou spokojeni v práci, kde se předsevzetí ukážou v souladu s jejich možnostmi a talentem. V soukromí se zase může bohužel ukázat, že až tak dobrý odhad neměli.

 

  1. BLÍŽENCI

Blíženci se zřejmě budou realizovat především v práci a nebo tam, kde se žije kolektivně – v partě, sportovním klůubu, zájmovém sdružení či snad možná i v politické straně. Ambice a postavení budou hrát prim a Blíženci budou prostě dobří! Všichni to ale vědí, nemusíte se proto pořád předvádět. To jde na nervy. Nemyslete zkrátka pořád na to, zda vás lidé obdivují dostatečně: užívejte toho, co život nese, budete spokojenější. A život vám nadělí hojně i úspěch i peníze i lásku. V sexu se vám bude dařit spíš v první půli týdne, pak to půjde spíš kulhavě. V druhé (ale vlastně pořád) budete zářit ve společnosti. Čeká vás téměř nepochybně potlesk na otevřené scéně. O víkendu může být zataženo, což se týká především příbuzenských vztahů, nikoliv však nejužších, takže hlavu si s možnou bouří ani moc nedělejte. Vyloučit ovšem nelze ani poněkud vzrušené chvíle související s tím, jak se věci po létě dostávají do normálního tempa, což vám tak docela zřejmě zatím nevyhovuje. Ale i počasí Blížence přesvědčí, že už je opravdu podzim.

4. RAK

Následující řádky by měli Raci přečíst pozorně: mohou se dočkat v menším případě ostudy, ve větším skandálu – obého jen a jen vlastním přičiněním! Do startovního bloku zaklekne jejich žvanivost. Na nesprávném místě, v nesprávný čas a před nesprávnými lidmi plácnou něco, čím může festival trapností a omylů začít. Bude to trochu důsledek vašich aktivit z uplynulého týdne. Rozjeli jste se skvěle, ale nezapomeňte, k čemu jsou brzdy! Na správném odhadu situace bude záležet, zda omluvy dají věc alespoň zdánlivě do pořádku, nebo zda nešikovným přešlapováním – vy už víte v čem – jenom smrad ještě víc rozvíříte. Do týdne však odér neúspěchů zřejmě vyvane. Zapomnění naleznete v horoucím sexu, zvláště v druhé půli týdne. Vesmírným vyvrcholením Raci zabodují. Ale pozor: jejich protějšky, žel, vyjdou vesměs naprázdno. Tak nebuďte sobci, česejte ovoce ze stromu rozkoše společně!

5. LEV

Lvům zřejmě příští týden nehrozí procházka mezi fialkami, ale rozpačitá bloudění jež zřejmě mají před sebou jistě zvládnou. I ti, které zasáhla nemoc, její útok překonají. Jde však hlavně o to, zda se Lvům podaří po celý týden reagovat uměřeně a po prvním podnětu nevyletí jako čert z krabičky, ani jestli nepopřejí sluchu našeptávačům, z nichž se mohou vyklubat v práci a podnikání zřejmí šejdíři, v osobních věcech pak lidé přinejmenším nedůvěryhodní. Opřít se naštěstí budou moct Lvi o osobu i intimně nejbližší. Jen v Měsíční Kočce doufáme, že budete za to svému protějšku náležitě vděční! Vězte, že projevy zamilovanosti opravdu nejsou směšné v žádném věku… Rada z praktické stránky: mnohé napovídá tomu, že ve středu neuškodí, vsadíte-li si! Štěstí přece nemusí sedat jen na voly!

  1. PANNA

Panny budou celý týden využívat velkého přílivu tvůrčí energie a to jak v práci, tak v osobním životě. Pozor ovšem, aby vaše sexuální tvořivost a jisté kutilství nenarazily na výsostně konzervativně nastavený protějšek. V takovém případě se spokojte se zvýšenou obrazností a své smělé tvůrčí činy přeneste do oblasti fantazie a také slov něžných a přesto neotřelých. Nejsou snad verbální revoluce bytostným konzervativcům často vlastní? Příliš tvůrčí by však Panny neměly být v sféře finanční: prachy jsou pro ně vesměs španělskou vesnicí a držet by se zde měly rad někoho, kdo jejich úlety (občas velmi neortodoxní, ale proč ne?) ke konečnému zdaru usměrní. A ještě něco k druhé polovině týdne: Někdo za vás něco udělá a vytrhne vám tím z paty trn: nebude to rozhodně samozřejmé a vy mu nezapomeňte proto pěkně poděkovat!

 

  1. VÁHY

Opravdu nikoliv všichni mají štěstí jako Váhy, které si tento týden zřejmě užijí prospěch z činnosti, jež je navíc ještě baví. Týden bude pestrý – při pondělku dostanete výrazné upozornění, že nelze chodit jen po slunečné straně ulice. Ale už v úterý všechno naopak půjde téměř samo – prostě hvězdy vám přejí, stejně tak i ruka vykládající vaše aktuální karty. Středa nepřinese přímo zdravotní obtíže, spíš varování, abyste se v žádném směru nepřepínali. Čtvrtek proběhne ve spirále od vzmachů k prudkým propadům a tak pořád dokola, což se i v dni následujícím (a také o víkendu) odrazí v chování Vah k okolí – a zákonitě i okolí k nim. Znáte přece zákon akce a reakce. Můžete-li se a dokážete-li se ovládat, kroťte své reakce. Náladovost může totiž vadit tomu, s kým se potkáte v posteli: a vy si určitě nechcete slibný víkend nikým a ničím pokazit.

  1. ŠTÍR

Hvězdy posílí citové prožívání zrozenců ve Štírovi. Budou zřejmě v některých ohledech přecitlivělí. To se koncem týdne změní v zraňující kousavý humor, jímž mohou urazit mnohé. Osoby opačného (a nejen) pohlaví budou přitahovat jako mucholapky a milostné výboje jim půjdou jaksi samy, nicméně měli byste se v tomto směru krotit… Týden je i jasnou výzvou pro singly, kteří by s tímto stavem rádi něco udělali. V erotickém bláznění bude Štírům praktický život celkem fuk. Dejte však pozor na lidi, kteří by vašeho poblouznění mohli proti vám zneužít. Fyzický stav: od středy jezte stravu odlehčenou, zeleninové saláty, ovoce a rýži pětkrát jinak, pijte vodu, je dobrá a pročistí vás podobně, jako shora řečené jídlo. Jedy musí prostě z kola ven – a nové nepřidávejte. Očekávaná zvýšená citlivost žláz vcelku jasně napovídá, kterým orgánům a jak můžete (a jistě dokážete) udělat dobře.

 

  1. STŘELEC


V nadcházejícím týdnu bude u Střelců mimořádně záležet na tom, jak budou schopni rozlišit realitu od smyšlenek: rozhodně se vám vyplatí, budete-li méně mluvit, víc přemýšlet, a jednat opravdu až po zralé úvaze. Jinak hrozí, že sednete komusi na lep, a to nejen v práci či škole, ale i ve sféře navýsost privátní. Prověřujte i detaily, jste-li toho schopni! Je to otravné, ale téměř životně nutné. Přinejmenším do pátku by prostě měli být Střelci ve střehu. Setkání s cizincem může být i návštěva pouze ohlášená, a to někoho, koho jste opravdu dlouho neviděli. Které ze Střelců čekají nějaké zkoušky či zásadnější profesní pohovory, měli by je odložit na jindy. Následující týden však v tomto ohledu bude zřejmě ještě složitější, tak varování zvažte hlavně tam, kde snad může hrozit nějaké nebezpečí z prodlení.

 

10. KOZOROH

Protože Kozorohy v následujícím týdnu povede především rozum, dobře se jim může dařit při úředních jednáních, v obchodním konání a také v práci, kde vzniknou příznivé okolnosti, jež by je za splnění jistých podmínek mohly katapultovat vzhůru. K víkendu brzděte svůj esprit, protože co půjde jako po másle v profesní oblasti a společenských stycích, v intimní sféře může dráždit k nesnesitelnosti. V pondělí o úplňku budou někteří Kozorozi aktivní, ale zároveň neklidní a netrpěliví, což může vést k chybám. Úporným bolestem hlavy předejdete rekreačním během nebo procházkami před spaním, pak studenou sprchou, teplou koupelí nohou a spánkem na čerstvém povětří – v zahradě, na verandě, balkonu či lodžií, pokud to ovšem počasí dovolí. A pozor na jedno: Nestyďte se dát průchod dobré náladě. Kdo se bude smát, a to nejen ouplné Lůně (řečeno s Máchou) tváří v tvář, okysličí si mozek: to je blahodárné…

11. VODNÁŘ

Neptun je ve Vodnáři a couvá. Tento jeho zdánlivý zpětný pohyb v souvislosti s dalšími mezihvězdnými vztahy Vodnářům napovídá, že tento týden bude přát intimnímu životu a vztahům v nejužší rodině (i možné budoucí). Osobní věci budou Vodnáři prožívat velmi intenzivně a vesměs pozitivně. Vnitřní ztišení je proto přirozené, na nějaké frajbály vás tento týden neužije…, ani na jinou hlučnou společnost. Ovšem samota též Vodnářům svědčit nebude. Pokud se zmohou na praktické životní kroky, neškodilo by udělat si přehled o skutečném poprázdninovém stavu volných financí, protože vyskakovat si má člověk jen do výšky reálného příjmu. Že vám slíbí přidáno a nebo vám odkudsi kyne odkaz a nebo dědictví? Nezdálo, se vám, neslyšíte, co slyšet chcete? Ne? I tak vězte (ale to vy jistě moc dobře víte), že sliby opravdu nejsou peníze!

  1. RYBY

Měsíc i Uran budou v Rybách, takže jejich pondělní úplněk může být vpravdě bouřlivý. Mohou je též napadat divné myšlenky, převážně truchlivé a deptající, ale nepodléhejte jim, přejdou zřejmě do středy. Měsíční Kočka doufá, že nevalný předchozí týden překonaly Ryby dobře a stejně zvládnou i tento Ouplněk! Jizvy ostatně zdobí válečníka a, jak říká jeden strýc, člověk se nesmí prostě hned posrat. Merkur vás varuje před jakoukoliv unáhleností v čemkoliv, byť vás asi odhalená proradnost osoby blízké (spíš pracovně) pořádně vytočí. Týden bude poněkud rozporuplný, zvláště pro Ryby narozené v druhé dekádě (dekanu) jejich znamení. Doma je to moc bavit nebude, ale na obzoru se zřejmě žádná změna neohlásí. Ani v práci nic moc… Ryby nepotrápí nedostatek peněz, ale neschopnost je vydat s uspokojením. V druhé půlce týdne budou nabiti sebedůvěrou a plány, které se jim v tomto stavu v hlavě zrodí, budou dobré. Tak ať je později nezpochybní či nezapomenou. Ani humor ať je neopustí. Jedna sklínka něčeho ostřejšího o víkendu neuškodí. Varování před jízdou po požití platí vždy, v tomto týdnu, navíc na silnicích mokrých a snad i namrzlých obzvlášť. A to nejen pro Ryby…

Hra o Budoucnost“

Tentokrát nás čekají karty reprezentantů dvou dalších znamení s nimiž jsme nebyli v kontaktu prakticky čtvrt roku. Mnoho-li se toho u nich změnilo, a s čím asi mohou

z počítat v dohledné době?

IRENA (Rak)

Slečnu Irenu (20) naše Věštírna opustila uprostřed vpravdě nerovného vztahu poutajícího ji k ženě nebo dívce, jíž jsme dali přezdívku Osudová. Napsali jsme, že tato vazba vážně koliduje s rozvíjejícím se (nebo vytouženém) vztahem k osobě opačného pohlaví. Vazby k Osudové nemají jen a pouze sexuální charakter, ale prozrazují nám cosi o hluboké psychické – zřejmě citové – závislosti. Položili jsme si otázku: koho na kom? Ani dnes není z karet zřejmé, odpověz si proto Ireno sama… Z kartami naznačených a vlastně proti jakémukoliv očekávání spíš pozitivních dějů vybíráme: Letošní průběh studií bude zřejmě úspěšnější, nežli uplynulé semestry. Tedy možnost přerušení studií se nepotvrdila. Ovšem změníte obor. Zda v plném rozsahu a nebo pouze částečně, netroufáme si odhadovat, karty však tvrdošíjně trvají na svém, když naznačují – ševče, drž se svého kopyta, formane, nepřepřahej uprostřed brodu! Rozumnější by tedy podle nich zřejmě bylo změnit pouze specializaci, než fakultu opustit a vrhnout se do studia něčeho úplně jiného. Ostatně – to by vám Osudová nejspíš dala! Je zřejmě tak či onak vaší kolegyní a nechce vás pustit z merku! Karta „setkáním s člověkem, který vás hodně naučí“ je stále aktuální. Otázka zůstává: týká se to i sexu? Karty praví: nepochybně ano! Ovšem možný konflikt s Osudovou to zřejmě přiblíží a vyhrocení vztahu se stane neuniknutelné. Je zde i odkaz na rodiče, ale není jasný…

OTO (Lev)

Relativně „čerstvý“ vdovec pan OTO (50) nás kontaktoval a potvrdil, že jeho manželka si na život sáhla sama. Co karty naznačily, totiž jistou exkluzivitu a neortodoxnost jejich vzájemných vztahů a sexuálních praktik bychom prý neměli dramatizovat. Jistě, ale nemůžeme ji ani zcela zamlčet, protože ji karty stejně prozradily, a když už se pan Oto do Hry dal, jistě ví, že upřímnost je její, jak jistě ví, podmínkou… Manželka byla výrazně starší, zdá se, že otázku věku – hlavně tváří v tvář snad až „playboyskému“ vzezření a chování manžela, nesla hodně těžko. Trvá nejen v druhém, ale i prvním setkání kartami naznačená Otova „přitažlivost pro ženy na straně jedné i jeho momentální zdrženlivost vůči nim na straně druhé“. Nemůže se zřejmě se ztrátou smířit a prozrazuje tím i to, že pod zdánlivě lehkovážným povrchem tkví poměrně komplikované jádro, a že také s návratem do „normálního“ života bude mít pan Oto problém. Jak se zdá, plně se realizuje v společenské či profesní oblasti, kde platí za velmi seriozního a až přes míru konvenčního člověka, vždy tip top tělnatějšího solidu, zcela prostého „donjuanských“ rysů, jež tak oceňovala nebožka. V nejbližšín době vystoupí ze smutku a zřejmě zaútočí s dravostí nečekanou na nicméně již obsazené místo ve špici firmy či instituce, která ho živí. Neudělá-li chybu, měl by být úspěšný. Co by ale chybou mohlo být? Zeptáme se na to karet, až se na Otu dostane řada ve čtvrtém kole.

(Křestní jména účastníků Hry o Budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.)

  • Nashledanou za týden. –

1 komentář u „Horoskopy od 15-09-2008 do 21-09-2008

Komentáře nejsou povoleny.