Horoskopy od 22-09-2008 do 28-09-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Třicátý devátý týden: 22. – 28. září

Situace: Začne astronomický podzim. Venuše vstoupí do Štíra. Po úterní rovnodennosti se už budou dny jen krátit. Doba vcelku vzhledem k Uranově opozici na Saturn nepřeje konzervativcům nejen v politickém slova smyslu, ale ani v mezilidské poloze. Ve vědě a umění pak bude příchylná především k nekonvenčním podnětům, méně pak již k takovým řešením – prostě odvážné nápady se nám budou líbit, méně už pak jejich realizace, ale tak už to u nás bývá se vším…

  1. SKOPEC

Pokud budou Skopci chtít tento týden zářit ve společnosti, příležitostí k tomu rozhodně budou mít spoustu. Týká se to i těch, působících ve veřejném životě: že by je snad čekaly nějaké proslovy? Možné to je, volební blázinec se roztáčí naplno a o nejedno kopnutí do kotníku či slovní výpad jistě nebude nouze. Aktivní Skopci jsou rafinovaní, takže jejich řeč nepřipomíná příslovečné mlácení prázdné slámy, dokáží se vemluvit do cítění a duše posluchačů a diváků: obsah řeči je již věc druhá, málo kdo to však na první poslech prohlédne, protože Berani obvykle dobře pracují s diváckými emocemi. – Hvězdy dále ukazují cizinu, ne ovšem jako místo dovolené, ale jako cosi, týkající se pracovních kontaktů. Může ovšem jít i o „cizince“, tedy setkání s novým člověka. To, co napovídají hvězdy, se perspektivně může projevit určitou nesoustředěností v práci – svrbí vás dobré bydlo a nebo jste se rozhodli konečně opustit místo, kde vaše schopnosti jsou využity jen zpola? Jen se neunáhlete!

  1. BÝK

Nadcházející týden přinese četným Býkům mnoho nejasností především právního charakteru. Proto by měli věnovat zvýšenou pozornost všemu, co budou dojednávat, k čemu se smluvně zavazovat a nebo zač, v případě druhých, brát odpovědnost a nebo hmotnou záruku. Z dobré vůle mohli by si pěkně naběhnout. Určitá nebezpečí v tomto směru budou platit po celý týden a nic na tom nemění ani skutečnost, že se může jednat o zdánlivě jasný a čistý vztah v rodině. Dobré účty dělají dobré přátele. V druhé polovině týdne se budou Býci moct odvázat v netradičním sexu a to bez následků. Asi se nevyhnou jistým finančním potížím, jejichž řešení přijde z nečekané strany. Zvláště intoši si povedou zdatně a bude se na ně smát štěstí. Pozor: možné nové spory s dospívajícími dětmi řešte smírně. V opačném gardu rodičům ze zásady neodmlouvejte, ať jste již staří jakkoliv…!

  1. BLÍŽENCI

Blíženci se zřejmě budou vyhřívat v přízni mocných, což by mohlo znamenat dobrý týden. Jak se to ale vezme. Lásku okolí si nezískáte, pokud něco z této přízně (a z ní plynoucích výhod) neobětujete právě ve prospěch těch dole. Zkuste se zříci se něčeho ve prospěch druhých. Takové chování je dnes vzácné, jistě si ho všichni všimnou. Jedni vás sice budou mít za blázna, ale ti druzí… Získáte si nejen jejich lásku, ale i nedávno v jakési lapálii ztracenou sebeúctu. Hvězdy znamenají pro Blížence z perspektivy dlouhodobější především možné investice do bydlení, s nimiž si bude třeba pospíšit, než bankovní systém možnost úvěrů a hypoték ještě víc zkomplikuje – americký trh se zjevně nevzpamatoval natolik, jak by si naši ekonomové zbožně přáli. Navíc dopad zámořských patálií bude mít v Evropě značnou setrvačnost. Před velkými vydáními je to třeba mít na paměti. – Obecně platí, že lépe Blížencům bude v první polovině týdne než ve druhé, leč ani ta druhá nebude k zahození.

4. RAK

Také Raci dojdou slibovaného zlepšení ve všech sférách. Pozor by si však měli dát především na významné projevy vášně, mající co do činění s posunem Venuše. Ten je na druhé straně i příslibem nevšední aktivity a bojovnosti, někdy hraničící až s agresivitou. Na to pozor: může to být dobré v oblasti pracovní, ale opravdu nikoliv v milostné. Nastává zajímavé období pro nové aliance a zájmové svazky: potřebujete-li pro své záměry oporu, hledejte ji u prakticky smýšlející osoby ze znamení Kozoroha a možná i Býka. Jen se probůh přestaňte nimrat ve svém nitru a nevymýšlejte ve vztahu k okolí problémy, které nejsou. A k možným partnerům i soupeřům se probůh vyjadřujte dostatečně srozumitelně. Měsíční kočka podotýká: Co řeknete, za tím si stůjte!

5. LEV

Už vás opět lidé okolo mají rádi? Sláva. Znamená to, že se z počátku týdne zbytečně mrzoutští Lvi konečně vzpamatovali a stali se vůči druhým vstřícní. Zřejmě vám vadilo velké množství nových lidí kolem. Už je to naštěstí pryč: všem se určitě uleví – ale i vám. K této pozitivní proměně dojde ve středu, kdy Venuše a Saturn otestují rovnováhu mezi touhou Lvů růst a vědomím hranic vlastních možností. Vyrovnaní tedy zrovna nejste, ale krátkodobě to nemusí být na škodu. Tak se hlavně nepodceňujte: to by vás zbavilo sebevědomí a síly. Přecenění se však – to dodáváme pro včasnou výstrahu – hrozí nebetyčnou ostudou a skandály. Nepochybně nejen v profesi a škole, ale i v partnerství a lásce, tak pozor! Hrozí vám dále aktuální nebezpečí zbytečného zadlužení. Ale pozor, nemusí jít jen o peníze…

  1. PANNA

Na Panny především z druhého dekanu čeká svým způsobem bilanční týden, což se tak někdy v souvislosti s narozeninami přihodí. Některé pocítí jistou citovou nenaplněnost. Přes předsevzetí nekomplikovat si život namíří v osobní oblasti k možné (a zřejmě nikoliv první) vážné krizi. Snaha přenést odpovědnost za ni na partnera však by byla nepoctivá: zamyslete se především nad sebou, nemáte snad v citovém účtování má dáti – dal sami nějaké manko? Pozor také na vztah s jedním z rodičů. I tady by jistě bylo co napravovat. V hmotné oblasti je nepochybně žádoucí konečně se pro příště pokusit vnést do vydávání peněz nějaký systém, jenž by zabránil vleklým permanentním a přitom zřejmě zbytečným krizím. Vyhněte se rutině – a to v práci i lásce.

7. VÁHY

Začátek týdne bude pro Váhy poněkud rozpačitý, ale již od úterka pojedou v práci opět naplno. Počáteční napětí odplyne do ztracena. Pozor ale na pověsti, jež se dostanou k vašemu uchu. Tyto informace vám někdo jistě podsune ve zlém úmyslu, a toto nebezpečí hrozí v profesionální i soukromé sféře. Nelze vyloučit ani dopad do finanční oblasti. Rozhodně na základě alespoň ze tří zdrojů neověřených zpráv nedělejte závažná a nevratná rozhodnutí. Protože v pátek nebezpečí podlehnutí dezinformacím prakticky pomine, bude zřejmě jejich zdroj ve škole nebo v práci a v tamní náhle nervózní až hysterické (tak ji alespoň budete – a nikoliv neprávem – vnímat) atmosféře. Dobré aspekty hvězdných putování promluví však do sféry milostné: bude to hodně osobní a romantické – takže spíš v platonické rovině, ale to může být také krásné.

8. ŠTÍR

Hvězdy Štíry varují: pozor na zdraví a kondici vůbec. V náladě vás čekají také výkyvy. Okolí Štírů bude proměnlivostí vašich nálad značně trpět, což vám posléze dá i znát. Nemělo by to být dalším důvodem vašich možných depresí. Budete ovšem popravdě nejspíš opravdu docela nesnesitelní…, ale když to teď od Měsíční Kočky dopředu víte, můžete se pokusit s tím něco udělat. Oporou se vám může stát rodina – paradoxně tedy právě lidé, které svými náladami Štíři nejvíc trápili. A svazky nejužší obnoví Venuše od těchto dnů ve vašem znamení… Pokud se o víkendu seznámíte s vlivnou osobou, nezapuďte ji a nebo nepostavte proti sobě právě do značné míry momentálně omezenou schopností sebeovládání a soustředění. To ovšem neznamená, že byste před ní měli stát v úklonu a nebo srážet podpatky. Oslabený imunitní systém může vyhlásit stávku a podlehnout ataku. A ještě jedno riziko na Štíry v daném týdnu bude číhat: setkání s cizincem. To ovšem může být, jak čtenáři našich stránek dobře vědí, i cizinec v přeneseném slova smyslu, hvězdy ho nespecifikují.

  1. STŘELEC


Bylo by dobře, kdyby se Střelci v nadcházejícím týdnu věnovali ručním pracem v tom nejširším slova smyslu, nevylučujícím dokonce ani nejrozličnější formy sexuálního kutilství. Střelci budou fakt móc šikovní… I nadále zvažujte, co uděláte a co řeknete, především s ohledem na zavilou nepřízeň starší osoby opačného pohlaví. Pokud jste se v pátek skutečně střetli s nějakým neznámým člověkem, bude se kontakt i v tomto týdnu zcela nezávisle na vašem přání opakovat. – Přetrvává nepřízeň osudu ohledně zkoušek či úředních jednání, karty radí zvýšenou opatrnost. Dobře vypadají finanční vyhlídky Střelců a také (viz výše) děje ve sféře milostné, raději však s partnery a partnerkami stálými. Proměny letní na podzimní oblohu pocítí i Střelci přehodnocováním svého profesionálního a společenského statutu: nezlobte se na zrcadlo, máte-li křivou hubu!

10. KOZOROH

Po jednotlivých dnech se týden Kozorohů jeví následovně: Při pondělku pozor na žárlivost – vaši i na vás. A která bude horší? Ta druhá varianta. Ale ruku na srdce: bude bezdůvodná? Úterý prozrazuje, že nikoliv. Neudělejte proto hloupost, která by vás mrzela. Od středy se připravte na pracovní posuny. Ukazatel není příliš konkrétní, těžko říct, zda půjde o vzestup či pád… Ve čtvrtek pozor – může přijít zdravotní problém – něco s pohybovým aparátem. V pátek se také něco vymkne, tentokrát v práci – zaplať pánbůh, že je to až na konci týdne, přes víkend si věci dost možná sednou… Můžete se v urovnávání konfliktu osvědčit jako zruční diplomaté, ale pozor na ty, kteří hledání kompromisů považují za zbabělost. Kritické budou sobota a neděle, a to v osobním životě, tedy ve vztahu, kde každé slovo a čin budou Kozorozi považovat za výzvu. Je či není láska tak trochu ring?

11. VODNÁŘ

Ti Vodnáři, kteří prožijí těžký týden, si za to budou moct v mnoha ohledech sami: pokud totiž budou shledávat chyby i tam, kde nejsou (a zásadně jen na druhých), s přízní okolí zrovna moct počítat nebudou. Což se týká lidí blízkých – partnerů, rodičů či dětí, zkrátka rodiny – tak kolegů v práci. A pozor také na falešné informace: naletět budou schopni mnozí. Pokud však vymyšlené drby budou ve zlém úmyslu sami šířit, budou odhaleni a obdařeni ostudou a nebo výpraskem. V jiném případě se pro budoucí jednání stanou nedůvěryhodnými, v budoucnu se jim to vymstí. A neměli by slibovat nic (především znamením bezprostředně sousedícím, tedy Kozorohům a Rybám) co s jistotou nebudou schopni naplnit.

  1. RYBY

Především četné Ryby hned pondělí prožijí velmi vzrušeně. Co bude příčinou? Citový uragán… Užijte si to v radostném vzrušení bez nervů. Z celého týdne udělejte slavnost (to ostatně platí nejen pro Ryby). Opozice planet vám jinak nabízí bilanční oddechový čas. Nic by vaší dobré vůli bránit nemělo: peníze nějaké máte, a povinnosti budete zvládat levou zadní, zdravotně sice můžete trochu haprovat, ale ne moc. Také v partnerských vztazích to v dalším průběhu týdne vypadá velmi vyrovnaně, kniha života zřejmě prostě nabídne nový nepopsaný list a jen na vás záleží, zda stránku nezačnete kaňkou (určitá napětí mohou přinést čtvrtek a sobota). Radujte se z objevování nových barev podzimu i života. Najděte čerstvě vylouplý kaštan a noste ho na těle, po nejméně třech dnech věnujte ho pro štěstí…

Hra o Budoucnost“

Tentokrát nás čekají karty reprezentantů čtyř dalších znamení, s nimiž jsme nebyli v kontaktu prakticky kvartál (s paní Květou ze zřejmě „osudových“ důvodů dokonce téměř půl roku). Co je u nich nového a co je bezprostředně čeká? S kartami jsme hledali odpověď pro ně i další pravidelné čtenáře.

KVĚTA (Panna)

Paní Květa (39) v květu věku a podle všeho spíš dobré fyzické formě nás potěšila tím, že podle ní většina z toho, co jí u nás v kartách vyšlo, prý sedí. Až na onen vztah k člověku, jehož jsme nazvali Zrzounem, respektive některé jeho detaily. V čem se karty rozhodně nemýlily – a dnes vyložený paklík to plně potvrzuje – jsou potíže s významně postavenou ženou. Nebude to asi jinak, než že tato osoba je ve spojení se Zrzounem, a to buď jako jeho partnerka, které samozřejmě nemůže být jedno, co se mezi vámi děje ( a to bez ohledu, zda „do něj děláte“ a nebo „blázní“ on po vás), a nebo je ženou, která si na vztah se Zrzounem sama myslí a ve vás spatřuje vážnou sokyni. Ovšem podle karet není jasné, v jakém smyslu je a zda vůbec její postavení opravdu můžeme považovat za významné a hlavně ve vztahu ke komu a čemu. K vám? Ke společnosti? Pracovně? A že nevíte, kdo by to mohl být. Nebude to jinak, než že jste láskou oslepená… Rozhlédněte se nicméně kolem sebe! Rozhodně se však na tuto věc neptejte přímo Zrzouna. Svým způsobem zřejmě ani nechcete to, co o tom ví on, ani vědět. Měsíční Kočka vás chápe, ale je to chyba. Proč se pak ptáte karet? Chcete opravdu jen, aby potvrzovaly to, co stejně víte, a nebo co si přejete? Užívejte si každopádně zatím vašeho vztahu, v zájmu vlastní bezpečnosti si ho však nevypisujte na prapor. Ostatně zdá se, že ani on po jeho momentálním zveřejnění příliš netouží. Kvůli vám a nebo kvůli sobě?

RADOSLAV (Váhy)

Přes nepochybně zralý věk nám karty pana Radoslava (50) prezentovaly jako jeden z velkých jeho problémů matku, respektive vzájemně komplikovaný vztah mezi panem Radkem a matkou. Co se jí nelíbí? Víme o ní, že se jedná o dominantní osobnost. To, že se s něčím podobným těžko smiřují vaše partnerky (zřejmě už nejednu zahnala) je pochopitelné. Ovšem na místě je položit si otázku, zda na krachu vašich vztahů nemá vliv i vaše podléhání matčiným názorům: ostatně, která ženská by měla ráda vedle sebe bačkoru bez vlastní vůle, respektive řízenou vůlí jiné ženy? Ale nějak, jak jsme již psali, nedokážete tahle pouta ani inteligentně rozvázat, ani brutálně rozetnout. A tak vás matčin diktát zasahuje dokonce navzdory tomu, že žijete odděleně. V této souvislosti karty naznačují, že by bylo možným řešením jak věci změnit zdánlivě protismyslně „společná domácnost“. Otázkou však je, zda nervy vaší současné partnerky jsou dost pevné… – Pracovní sféra: trvá „nenakloněnost“ vašeho spolupracovníka a zároveň bratra vaší partnerky. Dost možná jsme se mýlili, když jsme vyhrocenost vašich vztahů odmítli interpretovat v souvislosti s rodinnými problémy. Nebylo by dobré si s ním sednout a do problému ho hlouběji zasvětit, konec konců, má také matku a snad by vám dokázal poradit. Navíc sdílená strázeň je poloviční strázeň. Některé věci (vztah matka – syn) by možná pochopil snáz než jeho sestra, kde zřejmě plně funguje meziženský a navíc i mezigenerační antagonismus. – Ve věci potomků jen ocitujeme poslední poznatek: váš syn, lehkomyslný, jako jste byl v jeho věku i vy a jeho manželka („chytřejší než on“) vás rádi nemají, ona vás a syn zas vaši partnerku. Tenhle váš prvorozený Dědic je živý důkaz vašeho dávného, nyní již téměř vyhasínajícího, leč stále vyhlášeného sukničkářství. Vidíte se v něm. Karty však o něm tentokrát mlčí.- Ostatně, jaký má smysl snažit se prostřednictvím partnerčina bratra křísit a oživovat váš vztah s ní, když jinak představuje „trojúhelník, jako když vyšije“? Nevíme, ale podle karet to za pokus stojí… – A abychom se pro velkou časovou odlehlost v souvislostech neztratili, opakujeme body, které k vaším trablům víme z předchozích seancí: jsou to spor s advokátem, diplomatické jednání, zprostředkovatelská mise Dědice vůči vaší matce a jeho babičce, upozornění na dědičnou nemoc, která tradičně partnerčin rod sužuje, strach všech zúčastněných ze skandálu, který by „poskvrnil“ rodové jméno.

(Křestní jména účastníků Hry o Budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.)

  • Nashledanou za týden. –