Horoskopy od 29-09-2008 do 5-10-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Čtyřicátý týden: 29. září – 5. říjen 2008

 

Situace: Slunce je ve Váhách. Nachází se zde i Mars a zdánlivě couvající Merkur. Venuše je ve Štíru, Jupiter v Kozorohovi, Saturn v Panně a Pluto ve Střelci. Retrográdní jsou nadále Uran v rybách a Neptun ve Vodnáři. Pokud jde o Jupiterův trigon na Saturn, měl by do soukromého chování jedinců vnést více odpovědnosti, což se však netýká toho, jak se projeví už tak dost hysterická veřejná scéna. Tlak, který na obyčejné lidi politici vystupňují, ovšem může mít opačný než zamýšlený dopad: odklon od veřejného zájmu a recidivu „blbé nálady“. V pondělí, na to bychom zapomínat neměli, nás navíc čeká Novoluní se zeslabenými, nicméně patrnými obvyklými vlivy na naši psychiku.

 

  1. SKOPEC

Nadále budou Berani ovlivňováni nedávným vstupem Venuše do Štíra, nicméně nedá se říci, že by proto se stali méně zbrklými naštěstí ve věcech nikoliv osudových. Někteří z nich budou mít neodolatelnou chuť někomu nebo něčemu pomoct. Jenže je zde problém: někteří nevědí jak, peněz moc nemají a navíc se stydí. Někdy stačí úsměv a dobré slovo… Jinak Berany čeká nic moc týden, nechť tedy veškerou námahu přenechají strojům. Při jejich obsluze však dejte pozor na zranění. V práci moc nemluvte a ani doma zbytečně neřečněte, na velkohubé mlácení prázdné slámy máme, jak se zvláště v druhé půli týdne opět ukáže, politiky. Možná úřední jednání přeložte od středy výš, především věci finanční, jako jsou úvěry či hypotéky: nemusely by dobře dopadnout, až následující týden bude v tomto ohledu zřejmě líp. Pokud by se Berani chtěli ještě víc sbližovat (a to především sexuálně), poradit jim Měsíční Kočka může Váhy a Vodnáře ze skupiny vzdušných nebeských znamení, nicméně radí spíš ostražitost.

 

  1. BÝK

 

Některé Býky zřejmě čeká pracovní vzestup a s tím spojená perspektiva finančního polepšení. Jinak je ovšem před nimi možný zásah do zdraví – že by vám zisky na jedné straně způsobily na druhé svou nečekaností újmu? Nemyslíme. Práce ovšem budete mít hodně, takže předinfarktové stavy nejsou vyloučeny, ale všechno nakonec zřejmě dobře dopadne. Varování je však zjevné: po prázdninách se kolotoč pracovní povinností a termínů dost zběsile roztáčí… Takže postupně: pozor na úraz – pravděpodobnost zranění je nejvyšší ve středu, ve čtvrtek a pak ještě v neděli. V pátek se vyskytne nějaký drobný svízel s penězi, není jasné, zda půjde o pokutu, splátku dluhu a nebo čistou ztrátu v důsledku špatné finanční rozvahy. Vaše popularita i společenská aktivita bude velká, ale snadno se pohádáte. Ve sféře citové nečekejte nic moc, ale instrumentálně sexuální výkony budete přes určitý chlad podávat obdivuhodné a vysoce oceňované.

 

  1. BLÍŽENCI

 

Blížencům hvězdy nadělí vskutku dobrý týden: pondělí a úterý bude příznivý především zrozencům z třetí dekády tohoto znamení. Pondělní novoluní vám připomene rodinné svazky a disproporce mezi city, které mezi jednotlivé členy rozdělujete. V práci ani ve škole toho mnoho Blíženci nenadělají… ale on toho po nich nikdo naštěstí také moc chtít nebude. Moc toho ani nenamluvíte – což je vzhledem k nikoliv nejvalnější náladě Blíženců spíš dobře, ovšem pro část lidí budete nepochybně protivnými kakabusy. Není přitom proč – týden bude v podstatě natolik pozitivní, že by nemuselo být marné vsadit si nějaké drobné ve středu i v neděli, třeba i na koníčky! Víkend slibuje být dobrý. Je čas se porozhlédnout, zda se někde ve vašem okolí neodehrává vinobraní!

 

  1. RAK

 

Pozor, vstřícnost se Rakům v nadcházejícím týdnu opravdu nemusí vyplatit! Týká se to nekritického naslouchání přáním rodiny a přátel, tito je mohou totiž uvrtat do něčeho, čeho by později litovali. V prvních dnech týdne se zdržte jakýchkoliv aktivit, společných zejména se sousedy i nebo sourozenci… Tak byste si zbytečně mohli naběhnout na nůž! Buďte ostražití jako lasičky. Po Novoluní poměrně nejasná nebezpečí ještě vzrostou. Celková nervozita vás bude i v posteli svým způsobem paralyzovat. Týden sice nejspíš dopadne dobře, ale jen dík vašemu mimořádnému a soustředěnému úsilí. Vyloženě úspěšným dnem by měl být čtvrtek, spíš ovšem v rovině společenské, než osobní. O víkendu budou Raci ze všeho tak akorát těžce uondáni.

 

5. LEV

 

Vůbec nebude na škodu, když starší Lvi zauvažují o nějaké formě celoživotního vzdělávání. Doba už je taková, že člověk nikdy nebudete vědět dost, a s tím, co zná, prostě celý život nevystačí! Jinak se těšte na to, že hvězdy vám dovolují po celý týden váš impozantní zjev i neodolatelnou pověst jen a jen rozhojňovat. Leccos ovšem získáte tak říkajíc na kredit. Neprošustrujte proto dary osudu v hloupostech, nerozměňte je na drobné tam, kde bude potřeba vaše plná váha k řešení nějakého opravdu vážného problému, nehřešte na svou pověst. Mohli byste tak být oslabeni v pátek či sobotu, kdy opravdu bude třeba vynaložit značné úsilí k odvrácení nepříznivé sudby. Merkur ve Váze vám nabízí schopnost střízlivé analýzy nepříznivé situace: nevyhnete se jí tím, ale omezíte její devastační vliv. V neděli se v jinak na sex zřejmě dost chudém týdnu Lvi budou milovat urputně – rychle a mlčky. Pokud netouží po zbytečných ztrátách (a kdo tratí rád?), sázkám a hazardním hrám by se na rozdíl od Blíženců měli raději vyhnout.

 

  1. PANNA

 

Na Panny čeká v tomto týdnu útlum. Zklidní se jim hormony, což se projeví ve vyrovnanějším emočním stavu a menším množství erotických výbojů (jejichž počet by jim i tak ostatní mohli závidět). V studiu i práci ať se nikam nehrnou, týden by kolegyně nejraději prožvanily úvahami o efemérních citových záležitostech a kolegové výměnou zkušeností a receptů z posledního grilování, případně plánováním dalšího – jen co přijde slibované indiánské (nebo také babí) léto. Přijde vůbec? Zřejmě letos později. Pokud bude některé Panny něco trápit, bude to poměrně rychlý odliv peněz. Kam sakra mizí? Neblázněte, návrat do běžných dnů, zmeškané platby a nebo začátek školního roku samozřejmě něco stál… V práci pocítíte podporu odkudsi shora. Co je za tím? Buďte obezřetní. Některé Panny oslaví narozeniny: s  Novoluním můžeme slíbit na další období přemíru úspěšné a dobře ohodnocené leč též velmi únavné práce Aktuálně také pozor na nachlazení, zvláště mlhavá rána budou chladná!


7. VÁHY

 

Četné Váhy prožijí týden dobře, leč pro okolí budou zřejmě protivní až nesnesitelní. Proč? Je to tak psáno ve hvězdách. Vás se vaše vlastní obtížnost bezprostředně nedotkne – dokonce se budete cítit skvěle, ale koncem týdne by i Váhy mohlo začít mást, proč a jak se vám všichni obloukem vyhýbají. Lekají se vašich sice dobře míněných, ale ve výsledku destruktivních aktivit – v práci, ve škole, doma i mezi přáteli. Přes momentální nulovou asertivitu mohou Váhy v daném týdnu prožít naprosto nečekaně ohromující citový zážitek zřejmě ve vztahu k umění, a především hudbě. Výstraha na středu: varování o nutnosti prověřit zdroje pověstí, doléhajícím k vašim uším trvá, trvá i varování před možností stavět na drbech a rozhodovat se podle nich. Jinak cvičte tento týden svůj intelekt spíš nežli svaly – neposlechnout toto varování by mohlo mít za následek úraz.


8. ŠTÍR

Hvězdy radí Štírům při pondělku (zřejmě i dík Novoluní) ostražitost ohledně peněz. Předpokládáme též zvýšenou citlivost k přátelům, příbuzným a známým: dejte si pozor, ať se nikoho nedotknete nebo ho nechtěně neurazíte. Zbytečně byste si to pak vyčítali a mohlo by to mít o závažnější důsledky. Někteří lidé jsou zkrátka móc cimprlich. Ve středu Štíry pohodička nečeká, protože jejich nadřízení budou chtít stihnout i to, co se nedá. V pracovním stresu budou do pátku, ale tři dny to lze vydržet, i když čas na společenský a síla na milostný život jim už nezbude. O víkendu se mohou Štíři konečně soustředit na sebe. Problém, který budou zřejmě muset řešit, se dotkne jejich rodinných vztahů a bude neblahý. Pokud vznikne v sobotu, bude jím zřejmě neopodstatněná žárlivost: přes koleno tuhle věc – ať už se má ve vztahu k skutečnosti jakkoliv – nezlomíte, ale tajit ji také nedokážete. Řešení bude vyžadovat vaši velkou trpělivost!

 

  1. STŘELEC

 

Podle všeho budou Střelci narození v prvním dekanu zbytečně popudliví hned od počátku týdne, což by však nemělo přinést mnoho zlého s výjimkou nehorázností, pronesených v úterý. Pokud se totiž neubrání prostořekosti vůči nadřízeným (ve škole k učitelům a profesorům), mohou hořce zaplakat. Ze setkání probíhajících od středy ani ostatní Střelci nevyjdou bez šrámu, výsledky jednání nebudou nezávazné a eliminace nepříznivého dopadu si vyžádá určité úsilí nebo finanční prostředky. Mohou se však pokusit alespoň o jakési morální narovnání: není k ničemu myslit si, že možnou svízel lze kopnout pod koberec. V práci budete chtít vyniknout, což budou nadřízení i podřízení vnímat jako šplhounství. Nebudou mít až tak zcela pravdu, ale přesto by Střelci měli toto jejich nazírání zohlednit. Dobré dny: pátek a sobota. Sex: o volných dnech spíše po ránu… a může být i prostě úžasný!

 

10. KOZOROH

 

Vypadá to tak, že někteří Kozorozi budou po většinu týdne srkat dost horkou polívku. Pokud mají možnost vzít si v pondělí volno, měli by to udělat. Především v práci (ale tak nějak vůbec) bude pondělek kritický. Bez ohledu na to, jak si stojíte. Že máte peníze? A co má být? Užijte si je jindy! Třeba hned o následujícím víkendu, kdy záporné vlivy zeslábnou. Také moc a hluboce nepřemýšlejte, nebylo by to k ničemu. S výjimkou situace, kdy se rozhodujete změnit zaměstnání a pustit se na cestu samostatného podnikání. Rozvažte, s kým do takového dobrodružství chcete jít. Výsledky sebezpytování mohou být neoprávněně depresivní. Také na propočty efektivity si zvolte někoho nezávislého, audit nápadu nebude určitě k zahození. Vyhněte se však definitivním a konečným rozhodnutím, nadcházející doba bude totiž dost těžká. V rodině si dejte pozor hlavně na ženské – tato výstraha platí pro obě pohlaví. Svědět mohou nezhojené jizvy, otevírat se budou staré rány…

 

11. VODNÁŘ

 

Přestože Novoluní působí na všechny lidi bez výjimky, nelze přirozeně tvrdit, že na všechny stejně. Například Vodnáře povede zřejmě k významné nespokojenosti a z ní plynoucím pochybám a nejistotám. Co váš majetek: jste pojištěni proti pohromám? Může vás jich potkat spousta a nadcházející podzim na ně zřejmě bude štědrý… Pochybnosti v oblasti osobních svazků však příliš nerozpitvávejte, ať jen nepokazíte, co funguje a co vás naopak v těžkých chvílích může podržet! Může se ovšem stát v polovině týdne především v práci, že se po straně proti vám někdo domlouvá. Pozorujte proto nenápadně, ale bedlivě okolí. Vodnáři by neměli proto tento týden dráždit chřestýše bosou nohou – týká se to vztahu k nadřízeným, učitelům a také tchyním a tchánům – žádná z jmenovaných skupin není bezzubá a tenhle jed se nevstřebá.

 

  1. RYBY

 

Míra únavy, která Ryby sužuje, by v nich měla vzbudit chuť něco s jistou zchátralostí vlastní tělesné schránky udělat, nechť ale tyto úvahy neskončí (jako většinou) u předsevzetí. Z únavy mohou pramenit i chyby v práci a podrážděnost ve vztazích s kolegy – tak se také hlásí podzim. Vaše vyhlídky na postup jsou zřejmě ve psí, tak se to alespoň může jevit. O moc lepší to nebude zřejmě ani doma, a to jak přes týden, tak o víkendu. Šlo by ale začít s nějakými společnými aktivitami – co takhle dát si procházku a nebo výlet na kole? Pokud na to máte podmínky, zvažte možnost pořídit si i psa, nebo něco (nebo někoho), co je bezpodmínečně nutné pravidelně venčit. Nebo se zapište do Sokola. Ve čtvrtek se Ryby mohou dopustit hazardu a v pátek je z hvězd doporučeno ve velkém nakupovat zboží a investovat peníze. A jen tak mimochodem, Ryby, o vašich šťastných chvílích v posteli si Měsíční Kočka nedělá iluze – nemusí však konec konců jít vždycky o třeskutý sex, stačí rozmarné šmajchlování, jiného uspokojí i teplá peřina…

 

Hra o Budoucnost“

Čekají nás tentokrát karty reprezentanta Štíra, s nimž jsme nebyli v kontaktu prakticky čtvrt roku. Mnoho-li se toho u Žofie změnilo, a s čím asi může v dohledné době počítat?

 

ŽOFIE (Štír)

 

Paní Žofie (61) je nejstarším účastníkem tohoto ročníku naší Hry o Budoucnost. Asi ji nenadchlo označení „věrolomná intrikánka“ k němuž se dobrala prostřednictvím karet Měsíční Kočka. Zato to „dobračka“ se jí jistě líbila… Víme, že byla velmi fixována na mladšího partnera, který si ovšem našel jinou. Žofiina navzdory věku velmi smyslná láska ho nakonec spíš odpuzovala. A její dominantní pozice partnera spíš děsila (existují i alfa-samice?). Posledně jsme napsali, že „partnerův odchod znamenal trhliny v jinak nezlomném Žofiině sebevědomí a pýše“. Dojde na zmíněné „malé okolky při vyřizování si případných účtů“? – Každopádně v nejbližším čase bude paní Žofie nucena přehodnotit některé vztahy, které má k lidem ve svém okolí. Týkat se to bude především jejich vztahu k ní, k bývalému partnerovi a také k jeho známosti, s níž se nikterak netají, a to tím spíš, že se podle karet zřejmě stane otcem jejího dítěte. I tento moment je pro Žofii dýkou, vraženou do prsou. Proč? Na vlastní děti nikdy nemyslela. Také žádné neměla. O to víc ji – alespoň pokud se karty nemýlí, situace víc bolí. Citujeme z poslední věštby:

Žraločí praktiky, které Žofii vycházely v podnikání, nefungují vůčihledně v osobní oblasti.“ Platí to zřejmě doslova. A v jistém slova smyslu se to týká i jejich přátel… – Žofie, vystříhejte se unáhlených rozhodnutí, zelené barvy v barvě očí i šatů (v odstínech se však netýká tónů s modrou), kovových předmětů přímo na těle, jídla obsahujícího majonézu a darovaných orchidejí, respektive nositelů takových květinových darů, nechť by jím byl kdokoliv. V druhé půli podzimu bude dobré začít přemítat o zahraniční cestě. Co takhle Vánoce strávit někde v teple a u moře?

 

(Křestní jména účastníků Hry o Budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.)

  • Nashledanou za týden. –