Horoskopy od 06-10-2008 do 12-10-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Čtyřicátý týden: 6. – 12. říjen 2008

Situace: Co znamená Venuše ve Štíru? Že faleš, ale i sebeklam v osobních vztazích může být zdrojem mimořádných vleklých komplikací a dost možná i potenciálních rozchodů. Od víkendu je ve Štíru i Mars, což naše případné spory ještě prohloubí. U Býků, Panen a Kozorohů mohou mít reakce dokonce silně hysterický průběh. Aspekt Slunce na Neptuna přeje umělecky založeným jedincům, především posiluje představivost Vah, Blíženců a Vodnářů. Přes již neutajitelnou světovou finanční krizi se ve spekulacích dobře povede Rakům, Štírům a Rybám. Berani, Lvi a Střelci mohou mít splín: moc ovšem podle všeho neznamená, je prostě podzimní…

  1. SKOPEC

Již od úterý mohou zrozenci ve znamení Berana čekat zdánlivě nezajímavou zprávu, jejíž skutečný význam by však věru nebylo radno podcenit. Nejspíš může jít o pracovní postup a tedy i o peníze: bystřete proto své kombinační schopnosti, bedlivě sledujte ostatní, ale sami nic o sobě a vlastních záměrech neprozrazujte! Přestože minulý týden to vypadalo, že pozice Skopců při možných jednáních na úřadech či institucích se zlepší, opak je pravdou – s výjimkou opravdu aktuálních věcí nedovolujících odklad nepodnikejte nic. Toto varování ovšem naprosto neplatí pro oblast milostnou.

  1. BÝK

Dát si celý týden pozor na ostrý jazyk radí hvězdy Býkům! Týká se to především jejich kritických výhrad v zaměstnání a to jak směrem dolů, tak vzhůru. Špatně byste mohli dopadnout i v soukromé oblasti: nikoliv, že by vaše postřehy byly liché, ale zvýšená kritičnost může pramenit z vlastní vnitřní nejistoty. Ukliďte si sami v sobě, to především. A pak – bolavou pravdu není asi vždy nutné sdělovat, a rozhodně už ne neomaleně. Víkend se přesto vydaří.

  1. BLÍŽENCI

Jak vyšly Blížencům sázky? Věříme, že netratili. Pondělní zaškobrtnutí se již v úterý ukáže být povážlivější, než jste si z počátku mysleli. Může to ve vás vyvolat zmatek, ale to by právě bylo zlé: soustřeďte se a zhluboka dýchejte. Možná budete muset přehodnotit některé vztahy, ale nedělejte to zbrkle ani moc okatě, spíš nechte problematické kontakty vyhasnout: přijdou (a brzy) jiné a lepší. Pokud si to Blíženci včas uvědomí a zařídí se podle této rady, zlepší se i jejich nálada. To jim přihraje zajímavá setkání, která mohou přerůst i ve významnější vztah.

4. RAK

Po celý týden se vyhýbejte pracem, jež vám nejsou vlastní. I jinak řemeslně zruční Raci by však měli k jindy obvyklým aktivitám přistupovat zdrženlivě. Opatrnost se tentokrát ostatně vyplatí i v poskytování pomocné ruky a lehkomyslném rozdávání rad: za obé můžete být časem voláni k odpovědnosti. A to navzdory tomu, že to jednak opravdu myslíte upřímně, a jednak vám bezprostředně přinesou oblibu (a od čtvrtka významně zvýší i atraktivitu Raků pro druhé pohlaví, což bude fajn, leč zřejmě je i připraví o peníze). Vyhýbejte se na sklonku týdne zapékaným těstovinám.

  1. LEV

Nadchází vcelku dobrý týden pro Lví vyřizování, a to nejen na úřadech, ale také pro úspěšné podnikání, nákupy, prodej a investice. Dobře se v problematice orientujete, máte spolehlivé rádce i neomylnou intuici – pokud ovšem nepůjdete do extrémního rizika (na to zvláště v těchto dnech pozor, zámořská vlna se už neoddiskutovatelně přelila i do české kotliny), zrovna to by totiž vyjít nemuselo! Všechno v práci i doma půjde dobře, takže vás na sklonku týdne až zarazí, jak jste vyčerpáni. Dejte si pohov, dobré jídlo, skleničku, společnost spíš tichou a asertivní. Nemusíte se předvádět – záříte už tím, že jste. Rada na únavu zní protismyslně, ale funguje: z Měsíční Kočky navrhujeme víkend ve dvou. Baterky spolehlivě nabijete v posteli. Sex? Ano – vzájemně si polepšíte, především co se týká prožívání milostných hrátek ze strany Lvího protějšku: je přece tak hezké dávat…

 

  1. PANNA

Týden bude pro Panny dobrý, i když tam, kde by nejvíc chtěly, neuspějí. Problém je u těch zrozenců, kteří připravili významné projekty a teď jsou bez grantů, dotací a sponzorských peněz namydlení, samozřejmě shánění peněz. Že by kolem vás byli všichni chudí a nebo lakomí? Nejsou – a některý lidé ani za krize nezchudnou, naopak. Podívejte se ale, než začnete bědovat, na sebe do zrcadla. Působíte důvěryhodně? Vždyť na někoho takového, jako vidíte v zrcadle, byste pustli psy ještě dřív, než by stačil říct kolik! Co takhle nejdřív obnovit šatník a skočit si k holiči? – Pronásleduje vás také chuť na stěhování. Není rozumná. Vybírejte zatím nicméně, ale nepřeberte…

7. VÁHY

Zastavili jste už onen příval pomluv a drbů a nebo identifikovali jejich původce, když už nositeli jsou, jak se četným Vahám zdá, prostě všichni? Přestaňte na to myslet, ono to šiřitele chýr přestane bavit. Když se některé Váhy pokusí zrekapitulovat své právě uplynulé dny, pravděpodobně dojdou k tomu, že neúměrně velký čas věnovaly práci, boji se zlých jazyků, a šidily i soukromé aktivity – to všechno na úkor nejbližších. Takové zjištění jejich nepříliš úžasné náladě také nepřidá. Pokuste se to alespoň od poloviny týdne změnit! Plánujte den cílevědomě, bez onoho proklatého jestli mi zbude čas. Ten totiž zaměstnaným lidem skoro nikdy nezbude! První zkušenosti s takhle praktikovaným novým jízdním řádem Váhy naladí optimisticky a zřejmě se i rozzáří. Budete na okolí milí a to vás odmění. Co jste tak z výčitek začali dělat nyní, dělejte pravidelně (ale určitě se vyhněte stereotypu).

8. ŠTÍR


Četní Štíři budou mít najednou pocit, že až po nosní dírky mají společenského života, do něhož s počátkem podzimu vpluli, dost. A to se kolečko infarktových bilančních večírků, vlastně ještě ani pořádně nerozběhlo. A budou letos slavit skoro všichni jako zběsilí, protože v letech následujících zřejmě bude hůř. Ale spět k dnešku: každý chce mluvit o uplynulé dovolené, prázdninách, chlubit se a… sdělovat své obavy. Štíry to všechno bude zdržovat od práce. Otázka zní: nežerou svou odpovědnost až moc? Stejně tak ve vztazích je dobré si uvědomit sebe i partnerovo místo ve vašem vztahu – viz uplynulý víkend. V té souvislosti se mohou objevit i nezodpovězené etické problémy. Přesto, že zřejmě dobře (co to ale je dobře?) všechno dopadne, nebude to zřejmě snadný týden.

  1. STŘELEC

Proč se Střelcům zdá, že nikdo náležitě nehodnotí, jak báječnými lidmi jsou? Někteří skutečně budou mít problém s objektivním sebehodnocením, proto mohou narazit nejen v práci a škole, ale i mezi lidmi blízkými, kteří je znají tak jako podešev vlastních bot. Přinese to však spíš světobol než konflikty, a když už, tak na vaší straně plotu bude stát Jupiter, a tak vám na počátku týdne leccos projde. V jeho druhé půli se však střezte z žalu pití alkoholu na veřejnosti a možného rušení nočního klidu, přinášejícího ostudu a opletačky buď se sousedy a nebo s obecním ozbrojencem.

10. KOZOROH

Hned při pondělku se někteří Kozorozi nestačí divit, kolika úkoly je jejich nadřízení zavalí. Řeči o tom, že dostali naloženo, protože jsou dobří, se nepokrývají s tím, že by z téhož důvodu dostali ještě přidáno. Tak to u nás chodí. Pokud nejste notoričtí otloukánci, berte to s humorem. A bude hůř, v tomto směru je nespravedlnost boží nekonečná… Potřebujete ale najít někoho, komu by bylo možné si postesknout. Možná je někde blízko vás: kohosi poblíž potká nespravedlnost. Pokuste se dát věc do pořádku. Nenásilně a spíš potichu. Nenechte se upálit, vaše pravda je relativní – ovšem absenci slušnosti můžete vytknout bez obav. Pozor: na sklonku týdne se může stát, že trochu ztratíte soudnost, sebekritičnost a s tím i související pud sebezáchovy.

11. VODNÁŘ

Překonali jste kritický týden. Tak se už, Vodnáři, nebojte. Ne sice vše, nač sáhnete, se podaří, ale to rozhodně není důvod nad sebou zoufat. Čím víc se totiž budete do zmaru propadat, tím spíš budete chyby dělat. A už nemusíte, hvězdy jsou s vámi… Od středy vám hrozí výrazný úbytek energie a celková únava. Nezapomínejte na veškeré vitamíny v přirozené podobě a také na vitamín „M“ (tedy maso) – to je prokazatelný vitamín síly, který navíc přiměl opice slézt se stromů a narovnat se. Případné pochybnosti o sobě nejlépe rozptýlíte v posteli, kde se vám bude dařit.

  1. RYBY

Především Ryby z prvních dvou dekanů (tedy narozené v prvních dekádách posledního znamení zvěrokruhu) čeká téměř aprílové střídání událostí a nálad. I rodina vám může způsobit překvapení, které nebude milé. Hned v pondělí se do nového týdne vrhnete jako pětitunka, nic vás nezastaví. Budou vás sice obdivovat, ale měli byste si uvědomit, že také naděláte chyby, za něž vy, nebo někdo vám blízký, zaplatí. Noví lidé a nová pravidla vás postaví do prostředí, v němž se ještě neumíte pohybovat. Pro únavu na konci týdne tak podobnou té, která komplikuje život Vodnářům, se může stát, že budete reagovat nepřiměřeně a hloupě.

Hra o Budoucnost“

Čekají nás po téměř kvartále karty velmi povedeného Střelce. Co tedy podle nich v dohledném čase čeká pana Emila?

EMIL (Střelec)

Poněkud nepřehledná situace pana Emila (40) se od našeho posledního setkání přece jen do jisté míry projasnila – a vliv na to může mít i fakt, že periodicita našich kontaktů je nyní přece jen o něco živější, nežli v létě. Osoba, které Měsíční kočka přidělila kód Cifršpionka podle karet poněkud pozbyla své skryté moci, kterou na Emila zřejmě působila. Je to proto, že se rozhodl nějakou věc, kterou si myslila, že ho bude držet v šachu, sám zveřejnit. Týkala se snad nějakým způsobem Emilovy postpubertální Dcery? Třeba odhalení jakési pravdy předcházející jejímu zrození? Nebo se týká Emilova nikdy nelegitimizovaného vztahu – ostatně obě tyto karty se vzájemně nevylučují. Třaskavina, kterou podle Cifršpionky skrývají, je však notně navlhlá… Až na to přijde, bude ale hledat jiné cesty, jak se vám dostat na kobylku, takže naše úvahy o její psychické labilitě (řečeno velmi kulantně) asi nebudou od pravdy moc vzdálené. Napsali jsme, že z vašich dalších formálně uzavřených vztahů potomci neexistují. Nebo snad ano? Obrácená piková dáma ve vztahu k obklopujícím ji kartám by mohla svědčit o tom, že jsme předchozí věštbu neinterpretovali správně – ona ovšem také rozhodně nebyla tak zcela jednoznačná. Vaše aktuální milenka a zároveň partnerka v podnikání (nazvali jsme ji posledně Ta silnější) dceru ráda nemá, vám ale na obou velmi záleží… Možná se záhadná Cifršpionka pokusí spojit s ní. Ale na jaké bázi? O tom karty mlčí. A co Dceřina matka? Dnes po ní v kartách není ani stopy, to ale neznamená, že zmizela. Od posledně se situace Emila mezi čtyřma ženami příliš navenek nemění, ale vnitřní pnutí nepochybně vede k dřímající krizi.

(Křestní jména účastníků Hry o Budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.)

  • Nashledanou za týden. –