Horoskopy od 13-10-2008 do 19-10-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Čtyřicátý druhý týden: 13. – 19. říjen 2008

Situace: Úplněk nás čeká v úterý. Slunce je ovšem ve Váze, kterou až do středy, kdy se otočí do „normálního“ směru, couvá i Merkur. Venuše a Mars jsou ve Štíru, a to do soboty, takže zvýšeným vzájemným napětím mohou postihnout i oba volební dny. Jupiter je v Kozorohovi, což přeje obchodům (a nejen finančním). Saturn je stále v Panně a vůči politickým šarvátkám je indiferentní. Uran je retrográdní v Rybách a Neptun ve Vodnáři – což vcelku mnoho nezmění na předpokládaných výsledcích hlasovacího zmáhání: neznamená to tedy zřejmě zvrat v situaci, ale její nestabilitu to ještě víc rozkolísá, což se jeví jako možná rozčilující, ale ve výsledku pro normální lidi spíš dobré…

Jinak se Měsíční Kočka tento týden upřímně omlouvá jak přímým účastníkům naší Hry o budoucnost, tak jejím dalším příznivcům, protože k výkladu karet jsme se z časových i odborných důvodů tento týden již nedostali – tedy nashledanou příště.

  1. SKOPEC

Zrozenci ze znamení Berana mohou čekat týden barevných snů. Realita ovšem se ukáže spíše šedá a určitým způsobem ubíjející, a tak únik do fantazírování bude úlevou a návrat k všednosti trestem. Nejsilněji se tento stav projeví v první půli týdne, vyvrcholí úplňkem a k víkendu zeslábne. Na pestré obraznosti mohou získat umělci a erotomani. Zdravotní stav by neměl vykazovat významnější odchylky od normálu, stav peněženky ovšem nebude aktuálně pro některé Skopce právě utěšený, což může mít záporný vliv na jejich psychiku. Ve čtvrtek by měli být opatrní na silnicích.

  1. BÝK

Býci, kteří ve zdraví přestáli týden zvýšené kritičnosti k okolí, nadřízení je nevyhodili a podřízení nezabili, dojdou stavu vyrovnání se světem, který by jim mohl závidět (pokud by takového citu byl schopen) i buddhistický mnich. S nevšední trpělivostí budete vykonávat i odporně mechanické práce, protože se ztotožníte s jejich smyslem, jenž je někdy nalézt možné jen těžko. Ve vztahu k blízkým by bylo troufalé čekat nějaká vzplanutí srdce, spíš počítejte s orientálním mystickým soucitem ve vaší duši, jenž ovšem druhé straně může být až protivný. Pro Býky nezvyklé uvažovat v kosmických dimenzích bude tento stav nádherný a přesto nesnesitelný. Volné dny věnujte přírodě, i když počasí nejspíš nebude ideální.

  1. BLÍŽENCI

Bylo setkání, které potkalo některé z Blíženců v uplynulém týdnu vskutku osudové? Těžko říct. Těm, jimž se vyhnulo, může se naskytnout právě nyní… a co s ním který z Blíženců učiní, je jen na něm. Ovšem čekání na Osud vede k vaší až nápadné roztržitosti. Co může působit potrhle a snad i roztomile, vám z praktické stránky věci může způsobit i svízel: hlídejte si proto plánovaná setkání, termíny a platby. Vyhněte se raději rozčilujícím večírkům. Doma je dobře a hlavně bezpečně. Měsíční Kočka musí Blížence varovat i před neznámými jídly: nehrozí sice otrava a smrt, ale potíže by mohly být velmi vás i okolí obtěžující. Pondělí se zdá být vhodné pro intelekt netrápící společenské hry v rodinném kruhu, ale i třeba partičku bridže.

 

4. RAK

Ačkoliv období kolem úplňku přeje zpravidla především duchovním záležitostem, Raci by tento týden měli dát do pořádku své finance. Nikoliv proto, že v nich mají díru (u většiny je opak pravdou), ale protože je zřejmě v delší perspektivě čekají významnější peněžní přesuny, nákupy, investice a nebo naopak značné rozhojnění hmotných statků. Pokud se vám takovou inventuru podaří zvládnout do středy, bude to dobře. Druhá polovina týdne by měla být příznivá především osobním vztahům, což je před nadcházejícím víkendem jistě dobrá zpráva: na své si přijdou zřejmě nejen city, ale i příznivci netradičního sexu.

  1. LEV

Nebuďte nespokojení! Všechno klape… Pravdou ovšem je, že by Lvi chtěli víc. Nejradši by hráli se Sluncem i Měsícem kopanou. Často mohou být rozmrzelí z dosažených výsledků, které neodpovídají jejich cílům. Neviňte však z takového faktu okolí. Je sice pravda, že někdy musíte překonávat jeho nepřízeň (často odpor vyvoláte siláckým chováním sami), ale hory jsou zde proto, aby jejich vrcholy byly zdolány. Ačkoliv je Lev nesporně králem zvířat, hrozí vám úraz ze strany nějakého domácího mazlíčka – a nebo jeho majitele. Toto proroctví je poněkud zamotané, může za to Merkur a nic jiného, než zvýšenou opatrnost vám Měsíční Kočka poradit nemůže. Pokud se cítíte otupěle, půst v době úplňku vás může vrátit do formy.

  1. PANNA

Snad z podzimních důvodů a vnějškové barevnosti našich dnů mohou být někteří zrozenci z Panny na tom s náladou k vnějším podnětům rozporně. Souvisí s tím nutnost právně řešit popis majetku, pořád je to u nás neobvyklé a tak, když dojde k nějakému výjimečnému životnímu zvratu, nastává handrkování a advokáti si mastí kapsu. V druhé polovině týdne lze čekat rozmíšky v příbuzenstvu – a právě na základě ne zcela jasně daných majetkoprávních záležitostí. Pokud Panny vyhověly radě z minulého týdne a věnovaly se svému poněkud umolousanému zevnějšku, kromě pocitu sebeuspokojení přinese tato změna pozitivní ohlasy i od okolí (což platí pro obě pohlaví)!

7. VÁHY

Zrozence z Váhy pochvala před nastoupenou jednotkou v tomto týdnu může potkat v práci i ve škole. Takové veřejné pomazání nejen otevře jejich srdce přáním druhých, ale ty druhé k nim bude přitahovat jako obtížný hmyz mucholapka: jakoby se všichni přáli hřát na výsluní vaší slávy. Tak se vám daří, že byste se nejraději vykašlali na volný den spojený s víkendem. Ale s pílí to nepřehánějte. Chválí vás sice, ale nepřidají. A když, tak ne peníze, ale práci na hřbet dobrého osla. Doma, kde se blýsklo na sklonku uplynulého týdne na narovnání vztahů, se zase odcizujete. V práci vás ctí, doma už méně. Pamatujte, že ti s jedovatým jazykem (ale také notoričtí lenoši) rádi a zřejmě po právu říkají: horlivost je horší než fašismus!

8. ŠTÍR

Může se stát, že v tomto týdnu ztrpčí život Štírů odkládané a neřešené domácí či milostné zádrhele. Jistě jste měli opravdu vážný důvod odkládat nepříjemné rozmluvy, byť by jím byla obyčejná zbabělost. Je také pravda, že čas sám některé problémy uhladí. Pokud vám ovšem Měsíční Kočka řekne jděte do toho, tak byste měli poslechnout. Ten čas právě nyní pro většinu takto postižených Štírů nadešel. Nebude to milé, ale pročistí to určitě vzduch. Co musíte říct, řekněte však bez výčitek a také bez sebeobviňování. A nebrečte jak stará kurva, tím všechno jen zhoršíte. Poslechněte radu: I když se budete cítit slabí, nestavte svou slabost na odiv. – Pokud jde o váš jídelníček, v úterý vzhledem k fázi Luny ho podrobte dietetickým úpravám, dbejte, abyste jedli lehce a pili hodně.

  1. STŘELEC

Pro většinu Střelců tentokrát platí: nečarujte s penězi! Zvažte každé vydání a každou investici. Nikomu nepůjčujte a sami úvěr nepožadujte. V hmotných záležitostech vám tento týden ale opravdu nakloněn není, zvlášť pokud by šlo o nepromyšlené a nebo impulsivně vyvolané akce. Že vám právě takové občas skvěle vyjdou? Někdy jde prostě člověk po slunečné straně ulice – a někdy ne. Z jiného úhlu: čtvrtek a pátek budou přát tajným milencům. Neděle vztahům s dětmi, a to i s těmi odrostlejšími. Kritický naopak bude hned pondělek, ale opatrností nad ním jistě zvítězíte.

10. KOZOROH

Problémy Kozorohů z počátku minulého týdne se vrátí: pod prací, kterou dostanete k řešení, se vám možná podlomí kolena, tím spíš, že pracovní týden bude o den kratší. A proč to všechno, únava, ztráta energie a předčasné šediny? Nejspíš proto, že jste v podstatě dobrotisko, nedokážete říci NE! To nevíte, že právě dobráci často hynou jen proto, že se stále starají o druhé a pro sebe neudělají nic? Přišlo by jim to neslušné… Tak, sakra, buďte občas trochu neslušní! Řečené se týká především Kozorohů z prvního dekanu, ostatních zřejmě intenzitou jen dílčí. Jinak se v úterý vyhýbejte lidem zrzavým od přírody i od kadeřníka. Ve čtvrtek a v neděli dávejte pozor při jízdě autem – mezi těmi za volanty, kdo si budou chtít užít volno, bude zřejmě řada mrtvých. Nechtějte ten zástup rozmnožit.

11. VODNÁŘ

V tomto týdnu věnujte starším lidem patřičnou pozornost a projevte jim úctu – nic to nestojí a jim, ale i vám to udělá dobře. Navíc si to většina z nich tím či oním způsobem zaslouží, někdy i proto, že vás přivedli na tento nevypočitatelný, leč v zásadě dobrý svět. Nezkažte nikomu víkend, stačilo by tak málo… Vodnáři, zkuste to (týká se i partnerů): Vzít za ruku. Dát pusu, třeba letmou. Říct jak jste rádi, že jste spolu. Koupit kytku. Uvařit oblíbené jídlo. Jít spolu na procházku… Je to opravdu na vás a nejde přitom o žádné čáry. Buďte aktivní. A moc o řečeném nepřemýšlejte. Prostě to udělejte! Vašimi barvami pro tento týden by měla být shnilá zeleň, okr a žlutá, tyto barvy stačí mít na s celkem sladěných doplňcích. Řečené platí i pro pány. Jezte, nač máte chuť, jen nepřehánějte množství.

  1. RYBY

Rybami náš týden končí a končí dobře. Přinese vám dobrý čas k snění. A nejen: naplní vás i sympatickou zvídavostí a empatií k potřebám druhých. Budete společenskými hvězdami, jen pozor na alkohol, který otevírá vaše mluvidla pro bezbřehou žvanivost.

Uvolněnost vaší mysli bude slušet i sexu, jenž v některých případech bude přímo na potlesk. O peníze se nebojte – většina výdajů se vám v jiné formě brzy vrátí. A nenechte si dobrou náladu zkazit podlézavými Hujery ve vašem okolí – dokonce ani v případě, že ponesou švestičky ze své zahrádky právě vám!

(Křestní jména účastníků Hry o Budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.)