Horoskopy od 08-12-2008 do 14-12-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Padesátý týden: 8. – 14. prosince

Situace: Tento prosinec je velmi štědrý na nebeské úkazy. V daném týdnu je nejpodstatnější páteční úplněk, který se odehraje ve znamení Blíženců a v aktuální opozici vůči Slunci ve Střelci. V pátek též Merkur přejde ze Střelce do Kozoroha. Tato postavení nás budou ponoukat k sice zdravé, ne vždy však přínosné upřímnosti, jež by vcelku lehko mohla sklouznout k prostořekosti a snad i vulgaritám. Velký kříž tvořený Měsícem, Saturnem, Uranem a konjukcí Slunce s Marsem podle astrologů předpovídá nástup vzrušenějšího období, které by bohužel mohlo přetrvat i do vánočních svátku. Měli bychom se držet zpátky, protože Slunce je navíc v kvadratuře s Uranem a stejně jako Mars i v sextilu s Neptunem. Možná ale dost významně nakumulované problémy zmírní Venuše vstupující do Vodnáře…

 

Pokud se znamení, přibližný věk a pohlaví čtenářů shodují s daty dnešního účastníka naší Hry o budoucnost, mohou s vyšší mírou pravděpodobnosti jim určenou předpověď tvůrčím způsobem využít i pro sebe. Dobré karty všem!

  1. SKOPEC

Beranům hvězdy pro aktuální týden nadělily – alespoň v jejich většině – poměrně čilý společenský život jak mimo, tak uvnitř rodiny. Znamená to nejen oslavy číchsi narozenin či jmenin v práci a nebo ve škole, protahující se možná i do následujícího dne, ale také rodinné oslavy významných aktů a nebo výročí. Přirozeně to všechno bude něco stát, s tím se už smiřte. Kdo se bude snažit na oslavách šudlit, dojde opovržení, na druhou stranu, je-li oslavenec člověkem vašeho srdce, štědrost klidně přežeňte. Přestože bohatý společenský kvas může provázet celý týden, kocovina Beranům hrozí nejvíc ve středu. A protože v pátek se na nás podepíše plná tvář Luny, bude dobré zvýšenou pozornost věnovat Beraní hlavě. Citlivé budou mozek a obličej vůbec. Proflámované noci může napravit česnečka, kterou doplníte tekutiny i minerály a dále čaj z tymiánů – až provoní pokoj, přinese vzpomínku na Středomoří. Oslaďte čaj medem, ale teprve poté, co nápoj trochu vystydne!

  1. BÝK

Jak vidí hvězdy týden Býků? Při pondělku by měli čekat dopis či jiným způsobem doručenou zajímavou zprávu. Bude mít vliv na jejich středeční a čtvrteční program. V těchto dnech také může dojít

k významnějším vydáním. Úterý může provázet nějaký nevalný zdravotní problém, spíš ovšem duševního rázu, jakou je nějaká forma deprese, zřejmě ve vztahu k politickým nezměnám. Z těchto indicií můžeme usuzovat i na povahu shora zmíněné pondělní informace. V pátek se Býci pokusí vyřešit problém s osobou blízkou, způsobený nevhodnými slovy – jejich nadužívání však hrozí i zrozencům z dalších znamení! Posypte si hlavu popelem, má-li víkend za něco stát. V neděli bychom se nedivili nástupu dalších zdravotních problémů, pramenících tentokrát nejspíš z nachlazení… tak dlouho jste toužili po sněhu a teď tohle!

3. BLÍŽENCI

Zatímco první polovina týdne Blíženců může být poznamenána spornými finančními operacemi, druhá bude mít charakter vesměs radostný. Zřejmě tedy ani vydání či ztráty utržené do čtvrtka nebudou fatální – jen nepříjemné. Mají snad něco společného s nikterak neustupujícím vánočním šílenstvím a s ním spojenou hysterií? Je to možné, i když hvězdy spíš mluví o dlouhodobě plánovaném vydání, pro jehož realizaci ale v daném týdnu nejsou podmínky ideální… V druhé půli týdne bude mít dobrou sílu radostný a také hravý – je možné říci až tvořivý – sex. Vás v jeho rámci partnerovy a partnera vaše experimenty možná překvapí, rozhodně však nepohorší… V neděli hvězdy varují před možným úrazem z nešikovnosti či nepozornosti a protože svátky jsou za humny neberte, naši milí, toto varování nalehko…

4. RAK

V daném týdnu nemá smysl, aby se Racičemkoliv a jakkoliv snažili, protože jejich horlivost nebude ve většině případů korunovat úspěch. Proč? Hvězdy to tvrdí. Týden by neměl přinést velké škody, ale všechno půjde tak trochu na levačku a nesnadně, vůbec nelze vyloučit ani zdravotní problémy, které mohou být v jistém slova smyslu u pramenů nadcházejících nezdarů. Od úterního poledne navíc Rakům zhusta hrozí ztráta schopnosti soustředit se na podstatné, roztěkanost může mít nedobrý dopad ve škole i na pracovišti. Také vztah vůči vašemu partnerskému protějšku poznamená neopodstatněná nedůvěra. K ochraně před nepříznivými vlivy nečiňte překotná rozhodnutí, týden nechte prostě uplynout a u sebe či jako součást oblečení noste nějaký oranžový prvek (ač tato rada je zcela nepolitická, zjevně jde o barvu hřejivou, příjemnou a veskrze blahodárnou). Pokud to nepomůže, jistě to ani neuškodí…

 

  1. LEV

Dokonce i s penězi na tom podle hvězd budou Lvi dobře, z čehož plyne, že jejich týden bude celkově spíš úspěšný. Snad s výjimkou středy, kdy se zamotají jinak zcela jednoduché věci a také mohou dostat nezaslouženě vynadáno, a nejspíš i soboty, která přinese nečekanou a také ve své podstatě neblahou zprávu, jejichž dopad však Lvi pocítí až v dlouhodobějším horizontu. Neměli by ji ale brát na lehkou váhu a přizpůsobit se budoucí situaci – protože víc toho příliš ani udělat nemohou. Důležité je neklesat na mysli, vědomí nastávající osudové nepřízně by nás nemělo odzbrojit, ale právě naopak. Aktuálně je však ale dobře: dokonce by si mohli v neděli vsadit, protože teď a tady je jim vesmír nakloněn. Zdržovat by se však měli velkých žranic: o pátečním úplňku je zdrženlivost vždy žádoucí obecně a pro všechny, jenže i ve dnech ostatních nechť Lvi jídlu a pití holdují spíše umírněně.

  1. PANNA

Ambice Panen ve škole a nebo v zaměstnání mohou dojít v daném týdnu naplnění, protože hvězdy stojí v jejich rohu ringu. Jen by neměly být nějak hrrr… V pondělí některé z nich postihne nečekané setkání. Bude jim milé? Většinou by si ho určitě raději odpustily. V úterý mohou mít žaludeční nebo trávicí problémy. Ty přetrvají do středy, kdy se přidruží zřejmě i nějaká finanční potíž. Ve čtvrtek pozor při možném bezprostředním kontaktu s uniformovanou osobou. V pátek pracovní týden končí, a to pro vás dobře. Sobota a neděle, respektive rodinné vztahy, nebudou ohniskem možných svárů. Pokud taková hrozba zde je, vyhněte se jí tak, že se ocitnete zcela mimo tyto privátní struktury: odejeďte do zmrzlých hor a nebo se dejte na krátké letecké víkendové cestování do tepla. Pozor ale na cestách, hrozí vám totiž se zvýšeno intenzitou i úraz!

 

  1. VÁHY

S Váhami se v daném týdnu nejspíš budeme moci setkat na přátelských sezeních, která začnou v úterý, a následné bude zřejmě v pátek. Možná budou veselé dny na sebe navazovat a nebo se protáhnou až do prvního víkendového dne. Protože půjde o spolužáky, kolegy ze studií a nebo z různých etap pracovního života, budou mít Váhy nepochybně o čem povídat a ve srovnání též o čem přemýšlet. Ve většině případů to povede k uspokojení nad tím, kam a jak se ten váš svět točí. Ukáže se totiž, že někteří z těch, s nimiž se Váhy často porovnávaly a nebo kdo jim byli předkládáni jako vzor, za blýskavý životní způsob zaplatili vyprahlou duší. Nicméně podnět k nápravě jistých věcí ve vašem domě ze setkání také vzejde. Týkat se to bude zřejmě především vztahů. Páteční Úplněk je navzdory mezihvězdným mimořádně komplikovaným vztahům tentokrát (jak se nám v Měsíční Kočce jeví) na vaší straně. Pečlivě rozvažte, jak postupovat. Nemáte na to jen neděli, ale celý život. Přesto neotálejte!

  1. ŠTÍR

Štíři se pohříchu z dopadu úplňku tak jako Váhy radovat nebudou. Přinese jim spíš skleslost a některým i deprese a migrény. Každopádně navzdory pár slunečným dnům bude celý týden opravdu prosincový a tak si moc legrace neužijete. V pravém slova smyslu hrůzy Štíry ovšem také nečekají, spíš jejich subjektivně daná nálada bude prostě taková divná, asi jako velkopopovický vrchní. Pokud si vsadí ve středu, může to dobře dopadnout, ale příliš velký vklad do hazardu Měsíční Kočka nedoporučuje. Každopádně by vám výhra mohla trochu spravit náladu. Kdo ze Štírů má profesy technickou nebo v níž je třeba počítat, lehko vyřeší dlouhodobě zamrzlý problém, výsledek ať si však raději dvakrát zkontroluje, než začnou na slávu troubit trupety. V pátek a o víkendu nechť se Štíři raději vyhnou cestování, není-li nezbytné.

  1. STŘELEC

A jak vypadá situace Střelců? Přijdou nečekaně k penězům – alespoň někteří. Navíc to nebude spojeno s jakýmikoliv povinnostmi, závazky a nebo dokonce ústupky, ani s nežádoucím dopadem v budoucnosti. Dobrou zprávu můžete pohřbít pouze nadměrnou žvanivostí, tak zvažujte obezřetně, zda stojí za to si pouštět hubu na špacír. A nic neodkládejte – Saturn nahrává u Střelců liknavému tempu, později byste mohli nestíhat. Myslíte, že vám budou v pondělí a úterý tahat trny z paty jiní? Měsíční Kočka by na to zrovna nespoléhala. Ve středu zřejmě dorazí zmíněné peníze. Od čtvrtka vás Slunce jistě nabije energií. Využijete ji smysluplně? V posteli jistě, v podnikání méně. A o víkendu se – nejste na to sami – vyvarujte úrazu. Hrozí, a to nečekaně!

10. KOZOROH

Bohatý společenský život Kozorohů jde ruku v ruce s nebývalými výdaji, z nichž vás bude bolet hlava až v následujících týdnech, kdy vám zřejmě rozfrcané prostředky budou chybět. Brzděte proto poněkud rozhazovačnou fúrii v sobě: až se karty obrátí a vy budete škrábat na vrátka s poníženou prosbou o půjčku, poznáte, koho jste tentokrát hostili naposled… Konjukce hvězd radí štědrosti využít i k urovnání dávných sporů či prohřešků. Přiznejte milenky a milence – ale zvažte, komu. Dařit se vám bude až do pátku včetně. V sobotu vám po všem tom společenském candrbálu neuškodí protáhnout úplňkový půst a provést celkovou detoxikaci organismu. V neděli odpočívejte, podle všeho nás všechny do konce kalendářního roku nečekají zcela snadné týdny.

11. VODNÁŘ

Podobně jako někteří jedinci v Štírech to ani Vodnáři nebudou mít tentokrát ve škole a nebo v práci zrovna nejjednodušší. Začíná se všude šturmovat. Na soukromý život a nebo vlastní koníčky moc času zřejmě nezbude… Rodina a nebo vaši blízcí to, pokud si nedáte pozor, odskáčou vaší pochopitelnou nerudností, pramenící z únavy. Řekněte jim, jak na tom jste, ať vašemu chování nepřikládají významy, které nemá, a nechť nešťourají do vás a nedomýšlejí se hloupostí. Řetězová reakce z nepochopení plynoucích nedorozumění by se spustila sama a mohla vést k zhoubným koncům. Přes veškerou únavu se s blízkými pokuste víkend prožít aktivně. Zdravotně na tom budou Vodnáři zřejmě vcelku dobře a ani ve finanční situaci by neměli čekat změny ani kladné, ani záporné.

  1. RYBY

Některé Ryby mohou být poněkud dezorientované z chování jejich protějšku, v němž jakoby se náhle nebyly schopné vyznat. Trochu za tím v pondělí může být vyplňující se Luna, roztržitost a snění. V úterý vás do reality vrátí možný pracovní spor a nebo konflikt ve škole. Vliv na to bude mít Uran. Ve středu si dejte pozor na ztrátu, je možné že o něco přijdete i v důsledku trestného činu. Nenoste u sebe toho dne hotovost, cenné předměty, ani PIN kódy k platební kartě. Ve čtvrtek společensky zazáříte, jiskřivý vtip vám přitom jistě nebude chybět. Pátek by měly Ryby věnovat přípravě na Úplněk, který jim může přinést nezaviněné zmatky, v nichž bude nelehké najít správný směr. Měsíční Kočka jim drží palce, aby poněkud v mlhách utopené děje a nejasné obrysy tváří Ryby identifikovaly (a vyhodnotily) správně.

Hra o Budoucnost“

ŽOFIE (Štír)

Nejstarší účastník třetího ročníku naší Hry o budoucnost paní Žofie (61), kterou karty bez konkrétní specifikace označily jako „věrolomnou intrikánku“ a zároveň za „dobračku“, se pomalu vyhrabává z traumat, jež jí způsobil partnerův odchod k nové partnerce a jeho otcovství. Vychází nám, že matka má být velmi mladá a v pravém slova smyslu nezralá. V této situaci jakoby paní Žofie viděla svou šanci, jakoby se snad chtěla proměnit v babičku! Žárlivost v ní ale přirozeně zůstává, stejně, jako touha se bývalému partnerovi pořádně pomstít, nicméně na druhé straně pracuje zřejmě i nenaplněný mateřský cit“ Vždyť to dítě je plodem muže, kterého si kdysi našla, „odchytila“, svým způsobem koupila a s nímž prožívala nepochybně i velmi intenzivní okamžiky. Nicméně aktuální je to, že jak jsme předpověděli, se Žofie opravdu rozhodla na Vánoce odejet někam do tepla. Mohla by tam podle karet najít zajímavé rozptýlení a snad i program pro budoucnost (samozřejmě z pohledu karet zase chlapa), jež by ji mohl nejen zabavit, ale i odvrátit od neblahých destruktivních záměrů.

EMIL (Střelec)

Pana Emila (40) čekají podle karet vcelku klidné vánoční svátky: v první řadě ho otevřenost vůči okolí ochránilo před Cifršpiončinými pokusy o vydírání. Především tím zvláštním způsobem „zabodoval“ u postpubertální Dcery. Jejího odsudku se přitom nejvíc obával. Děkuje proto Měsíční Kočce za radu, kterou touto cestou obdržel, a potvrzuje, že naše Hra může být i něčím víc, než jen obyčejnou hrou. Podle všeho se to, co proti Emilovi chtěla Cifršpionka použít, skutečně týkalo jeho vážného nelegitimizovaného vztahu, jehož plodem však, jak jsme se mylně domnívali, není Dcera. Protože z vašich formálně uzavřených svazků další legitimní potomci nepocházejí, nemůže být jinak, než že Dcera se vašim prostřednictvím dozvěděla o existenci bratra. Z karet ovšem vyplývá, že kolem jeho existence není toho více jasného ani vám, že jste totiž jeho existenci vnímal spíš hypoteticky, ale reálný stav byl pro vás překvapením. Není to podle karet zrovna dokonale jasné. Posledně jsme napsali: „vaše aktuální milenka a zároveň partnerka v podnikání (Ta silnější) dceru ráda nemá, vám ale na obou velmi záleží…“ Jistě by bylo správné i jí s dávnými hříchy seznámit. Obava, že s vaší Dcerou vůči vám uzavřou Svatou alianci nezdá se být – ač logická – zrovna opodstatněná… vaše Bejvalka, tedy přesně Dceřina matka, by také měla být informována. Pravda je, že dosud neznámý „Ztracený syn“ by se měl objevit nejen jako přízrak, ale ve své fyzické podobě dost možná právě okolo Vánoc. Bude to dost šokující zážitek, tak se na to připravte. Žádnou z ženských jež vás obklopují bych do toho zatím netahal, ačkoliv Dcera bude zřejmě dost naléhat…

Křestní jména účastníků Hry o budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.

    • Nashledanou za týden. –