Horoskopy od 01-12-2008 do 07-12-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Čtyřicátý devátý týden: 1. – 7. prosince

 

Situace: To nám ale hvězdy na tento týden nadělily energie! Cítit bychom se měli vesměs dobře a také nápadů máme jistě plno. Jde ovšem o to, kam tuto „horkou vlnu“ napřeme: problém nastane ve chvíli, kdy si uvědomíme poněkud agresivní podstatu kvadratury mezi Marsem a Saturnem, která vede často ke sporům a může se vyhranit do otevřených konfliktů. Zřejmě ani na politické scéně nedojde k lámání hrotů a tupení ostří, nicméně přesto se zdánlivě stane méně, než by si po „akci“ dychtící novináři přáli – dopad bude opožděný a až zprostředkovaný. I v osobní oblasti dejte pozor na to, abyste řešení také pouze neodkládali, ovoce příliš pozdně sklizené nebývá věru chutné… Navzdory všem řečeným nikoliv jednoznačně pozitivním dějům nezapomeňte, že v sobotu je Mikuláš a vaše děti a další milí a blízcí si zaslouží nějakou maličkost a nebo alespoň úsměv.

 

Pokud se znamení, přibližný věk a pohlaví čtenářů shodují s daty dnešního účastníka naší Hry o budoucnost, mohou s vyšší mírou pravděpodobnosti jim určenou předpověď tvůrčím způsobem využít i pro sebe. Dobré karty všem!

 

1. SKOPEC

 

Pracovní týden většiny Beranů nebude zrovna stát za moc, a to především pro únavnost stále se téměř mechanicky opakujících činností, v nichž jen stěží budete ochotni objevovat jejich dobře skrytou téměř dobrodružnou povahu. Možná tam ale opravdu vůbec není. Komu se to však povede, zvítězí nad ubíjející nudou. Jinak se ovšem z vašeho konání se vytratí hravost a studium či práce se tak pro Skopce stanou jen obtížnou povinností. Ještě že se máte o koho v soukromé oblasti opřít! V práci se kolem středy pod vlivem již zmíněné kvadratury můžete stát aktérem veskrze zbytečného konfliktu. Pokud věc rychle neurovnáte, bude vydatným zdrojem vleklých a otravných tahanic. Od pátku dejte pozor i na jinak zcela báječnou vztahovou oblast, jen občas raději přivřete oči, rozhodně do řešení situací nevnášejte ostrý tón či dokonce sílu.

2. BÝK

Převážné většině Býků se podaří uspokojivě urovnat možná pnutí v partnerském vztahu, když už ne definitivně, tedy snad do konce roku, což vzhledem k adventu a blížícím se svátkům je dobré. I s kolegy v práci či škole budete úterkem počínaje vycházet nadmíru dobře. Venuše bude držet palce lidem z volných zaměstnání a nebo nějak umazaným kumštem. Od pátku Mars varuje před ukvapenými výroky doma i v práci, jež by vás mohly mrzet a nebo vám perspektivně zkomplikovat život. Nevěřte tak úplně těm, kdo tvrdí, že mizerný sex je lepší, než žádný – ono záleží i na délce půstu. A ještě na něco, milí Býci, si dejte pozor: Protože je Slunce v protilehlých znameních a počasí je vrtkavé byť prosinci nepodobné, lehko nastydnete.

 

3. BLÍŽENCI

 

Také Blíženci se v daném týdnu ve většině nezapíší do historie jako mimořádní pracanti. Navzdory přílivu energie snad přímo vesmírné od úterý jim půjdou ruce jaksi šejdrem a tak nemohou počítat ani s velkou pochvalou ze strany nadřízených. Problém spíš též nenastane, hrozí pouze tam, kde představený či představená je také Blíženec… Za situací shora načrtnutou je nejspíš právě Merkur, jenž by mohl být jednou z příčin toho, že práce vám jde ztuha a zoufale pomalu. Pokud vás to potěší, neuděláte v ní však chybu, ale Měsíční Kočka soudí, že tato informace je vám celkem fuk. Čtvrtkem nadchází období, v němž raději kroťte svůj jazyk: nevyvolávejte spory v práci, ani s intimním partnerem. Je-li vaší profesí politika, raději se stáhněte a zaujměte obrannou pozici. Milujte se mlčky a náruživě jako o život – to vám ostatně v aktuálním týdnu zřejmě půjde nejlépe!

 

4. RAK

 

Znamením Raka obdaření jedinci si daný týden užijí mnohem víc v pracovních povinnostech, než třeba v milostném životě. Ten si komplikujete sami, a to již od pondělka, kdy se mnozí z vás nevyhnou žárlivecké scéně, v podstatě nesmyslné a spíš než na faktech založené na skutečnosti, že jste se opravdu mizerně vyspali a po neděli se vám do jakýchkoliv povinností prostě nechtělo. Váš zbytečný výstup otráví atmosféru nejméně na dva další dny. Již od úterka si však vykompenzujete soukromé odcizení v práci či ve škole, kde se bude Rakům mimořádně dařit. Ve středu mohou získat buď slovní ocenění, možné povýšení a nebo dostanou přidáno: nepůjde přitom o jednorázovou odměnu, ale o regulární zvýšení platu a nebo jednoznačný příslib téhož, a to buď od následujícího kalendářního měsíce a nebo hned po novém roce. Mars vám bude po zbytek týdne zdrojem přívalu energie. Proto se bude v práci dobře dařit a sebedůvěra vás požene do ještě větších otáček. Ne všichni spolupracovníci to pozitivně ocení. Pátkem počíná ovšem – a potrvá do konce ledna – i kritické období, v němž si pro samou práci můžete nevšimnout vašeho zhoršujícího se zdravotního stavu: dokázat včas vypnout patří k hygieně inteligenta!

 

  1. LEV

 

Vždy společensky úspěšní Lvi salonů budou tento týden v profesní sféře zřejmě těžit z četných kontaktů. Dobře na tom budou v tomto směru především obchodníci a nejrůznější vekslíři, nicméně přesto Měsíční Kočka ve věci peněz radí ostražitost. Dobrý den pro finanční operace bude středa a s výhradami i pátek. Lvi i Lvice z konce prvního dekanu mohou trpět pocity méněcennosti z důvodů určité nikoliv jen zdánlivé sexuální nedostatečnosti. Prostě si odpočiňte, upravte životosprávu a hlavně zkuste myslet na něco jiného. Neustálým rozdíráním svého vědomí dozajisté ženy svou omrzlost a muži ochablost nevyléčí – ba spíš právě naopak! Mars od čtvrtka může Lvy trápit zvýšenou popudlivostí. Pokud se o víkendu nebudete držet zpátky, může dojít i na facky.

 

  1. PANNA

 

V pondělí a v úterý budou Panny nezle vůči okolí nabroušené, což jim rozhodně popularity nepřidá. Vesměs se vás lidé leknou a nebo si prostě s vaší nerudností nebudou chtít kazit den. Ale nedivte se, pokud vám někdo ze stejného znamení odpoví také pořádně ostře (další možní důstojní protivníci v nedůstojném sporu jsou Kozorozi a Býci ze zemských znamení). Od středy se v Saturnu dočasně zklidníte (od pátku vás ke škorpení bude nabádat pro změnu Mars). Nepříjemnost Panen vůči okolí si některé dotyčné z práce přenesou na víkend i domů. Odskáčou to ničím viní spolubydlící. Vyhněte se v sotva spravedlivém hněvu i sexu – nepřinesl by úlevu a škody by ani nebylo možné spočítat. I snění může být ostatně krásné…

  1. VÁHY

Venuše dopřeje dokonalé sexuální vybití Vahám z druhé půle prvního dekanu. Ani se přitom nebudou samé moc snažit. A dokonce udělají moc dobře, pokud zásadní iniciativu ve svádění přenechají druhé straně, což ovšem neznamená, že musí za všech okolností podlehnout. Ony vybírají – ale neměly by to dávat okatě najevo. Prostě vpusťte velkomyslně toho, koho chcete, do svého hájemství. Pokud nepůjde o kontakt tak říkajíc zcela legitimní (ano, i to se může stát), dejte Váhy pozor, abyste neranily lidi sobě jinak velmi blízké. Je to ošemetná předpověď a Měsíční Kočka si je vědoma jak vratká je její morální udržitelnost… V oblasti finanční dejte pozor při vydávání peněz. Před Váhami se mohou otevřít způsoby, jak v dohledné době se k utěšeným ziskům dostat: s námahou sice nemalou, ale výsledkem téměř jistým. Zvažte pozorně všechna pro a proti. Rozhodovat do konce týdne ovšem ještě muset nebudete. Protože vám to jinak dobře myslí, co se tak zajímat od nového roku i o nějakou formu celoživotního vzdělávání?

  1. ŠTÍR

 

Co hvězdy nabízejí tentokrát Vodnářům, to předestírají též Štírům, leč v ryze opačném gardu. Tedy neskrývejte iniciativu v práci a buďte spíše zdrženliví v posteli – tam se věnujte nezávaznému snění. Pozor na uskupení Mars – jako ostatně kde koho, i vás bude od druhé půle týdne pohánět k zvýšené agresivní hádavosti. Zkuste se ovládat, ať se na téhle beztak horké planetě ještě vzájemně nevybijeme! Pokud o víkendu nevíte, co s přemírou energie, vyražte si s nejbližším protějškem třeba na hory. Sebe i jeho unavíte jinak: zdá se ostatně, že lyžařskou sezonu už nic nezastaví. Kdo ze Štírů má tento týden narozeniny, prožije i nezbytnou dávku reflexe. Co jste pokazili, zřejmě již neopravíte (prkotiny ano), ale mnohé z toho, co jste zatím nestihli, můžete učinit v nadcházejícím roce. Opatrujte se a přijměte naše přání: všechno dobré!

 

9. STŘELEC

 

Četní Střelci, ale především ti narození v druhé dekádě (dekanu) svého znamení, mají šanci zahájit dost převratnou etapu osobního života. Ale pozor: není jisté, že nové vztahy budou jednoznačně lepší, než ty staré. Bylo by záhodno oba vztahy podrobit analýze – u existujících je víc než pravděpodobné, že všechen svůj potenciál ještě nevyčerpaly, ty nové by rozhodně neměly být budované jen na snech a iluzích. Znáte svůj protějšek dobře? Pro poznání skutečného stavu vašeho vztahu bude důležitá středa, k dostatečně odpovědnému zvážení budoucí cesty pak Měsíční Kočka doporučuje po velké společenské zátěži během týdne víkendové usebrání v samotě a tolik potřebném soustředění. Střelci, dejte věcem čas… Není žádný spěch: chvat je jen útěk – ať už na jakoukoliv stranu, dopředu i zpátky – především sám (či sama) před sebou, to mějte na paměti!

 

10. KOZOROH

 

Možný průběh týdne Kozorohů se podle hvězd představuje následovně: v pondělí klid na všech frontách, zdravotní obtíže mohou postihovat dýchací ústrojí. Úterý – konflikt v práci s rychle pomíjivým dopadem, možné vyhrocení vztahů se spolupracovníky, ve středu ale máte možnost si stanoviska uspokojivě vysvětlit. Určité ochlazení však potrvá do konce týdne. V osobní oblasti ve středu a ve čtvrtek mohou ve stálých vztazích vzdorovat (úspěšně) otřesu. Víkend bude v tomto směru medový. V pátek někteří Kozorozi prožijí společensky velmi úspěšný večer – ruky hore, klobúčik na ucho a tanec na stole. Když nic nepřepísknete, zasloužíte si potlesk na otevřené scéně a smažete před vstupem do dalšího týdne jakékoliv možné problémy.

11. VODNÁŘ

Pro Vodnáře v daném týdnu platí, že i do větších projektů v pracovní či studijní oblasti mohou jít vcelku bez rizika a dokonce tak říkajíc přímo po hlavě. To samé nelze rozhodně doporučit, co se nějakých privátních inovací týče: jen žádné nové vztahy a to ani na jednu noc! Neřešte ani vleklé krize, nerozpitvávejte ani nejasnosti a možná podezření. Vyloženě špatnými v tomto ohledu se jeví pondělí a pátek. Ve středu se na některé z vás usmějí odkudsi peníze. Když píšeme odkudsi, znamená to, že půjde o nečekaný (a také bohužel jednorázový) příjem. Může vás to vést k rozmařilostem. Ač do Vánoc je víc než měsíc, o víkendu se můžete věnovat předsvátečním nákupům. Ale pozor, prostředků, které vydáte, můžete litovat, protože vám budou brzy chybět. Hrozí i jakýsi spor s příbuznými, ale jeho důvod je nejasný.

 

12. RYBY

 

A jsme s Rybami opět na konci pravidelné týdenní nadílky: přestože Ryby neprožijí snadný týden, mohou se těšit, že s jeho koncem pominou i důvody jejich značné nesoustředěnosti stojící v pozadí některých aktuálních nezdarů. Na vině byl Neptun a tato konstelace právě v neděli končí. Skončí vnitřní nejistota, která bývá často u kolébky zcela hloupých chyb. Ty mohou postihnout jak pracovní sféru, tak osobní a milostnou oblast. Ryby by proto měly být opatrné. Vyvarujte se zbrklých rozhodnutí. Čas vás do nich netlačí. Ve čtvrtek a v pátek bude váš organismus náchylný špatně zvládat roztančené teploty, myslete na to a přiměřeně se oblékněte. Nicméně Mikuláš bude váš Šťastný den!

 

Hra o Budoucnost“

KVĚTA (Panna)

 

Paní Květu (39) bude zřejmě po celý konec roku stravovat spor či potíže s vysoce postavenou ženou. Karty nám aktuálně prozradily, že vztah této ženy k Zrzounovi je skutečně v jistém slova smyslu majetnický, ačkoliv bez opodstatnění. Velmi by o něj stála a to z důvodů nejen milostných. Hierarchicky to vypadá následovně: jste totiž podřízená té ženské, jejímž přímým nadřízeným je právě Zrzoun. Hlavní je, že teď už víte, kým a kdo Sokyně je. A jak je na tom se Zrzounem? Něco mezi nimi bylo. Dost možná to stále v nějaké podobě trvá. Rozhodně však nejste bez šance. Stojí vám ale možné nepříjemnosti za to? Nejste totiž ve vážnějším vztahu se Zrzounem tak docela bez šance, ale mohlo by to znamenat nutnost změny zaměstnání. To je pro vás docela perspektivní a, co si budeme povídat, o práci (tím spíš dobrou práci) bude tam u vás brzy dost zle. Zvažte všechny možnosti, veškerá pro i proti. Karty nicméně tvrdí, že se rozhodnete do rizika jít. Váš cit musí být silný, protože jistě nelze u vás mluvit o pubertální bláznivosti na straně jedné, ani snad o tom, že by vám ujížděl vlak… Není jasné, co o věci soudí vaši nejbližší a zda o ní vůbec vědí. Tedy děti, manžel v kartách není. Není zřejmě přítomen ani ve vašem životě.

 

RADOSLAV (Váhy)

 

Pana Radoslava (50), jak víme, trápí jeho vztah s dominantní matkou. Pane Radku, vaše bačkorovitost při jeho řešení zatím vedlo ke krachu manželství (podle karet ne jednoho), absurdní divadlo připomínajícímu vztah s dětmi, a konec konců i pracovním komplikacím. Z maminky se na stará kolena stává docela zdatná citová vyděračka. Něco se podle karet od posledně změnilo. Není už zřejmě pravda, že žijete odděleně, nebo se k ní přistěhujete do Vánoc. Nemoci se nevyhýbají nikomu. Vnímáte to jako povinnost. Bude to ovšem konec celkem vážného vztahu, který jste před nedávnem nesměle začal. – V práci se to odrazí v chování vašeho „skorošvagra“. Ze summitu s ním buď sešlo a nebo neměl požadovaný efekt. Zlobí se na vás. Alespoň že je jasno v tom, že se nejedná o profesní žárlivost nebo spor o patent, jak to podle karet vypadalo. Osobní věci se ovšem někdy řeší hůř i když třeba zrovna nejde o peníze. – Připomínáme si i vaši situaci s dětmi: váš syn, lehkomyslný, jako jste byl v jeho věku i vy a jeho manželka („chytřejší než on“) vás rádi nemají, ona vás a syn zas vaši partnerku. Tenhle prvorozený Dědic je živý důkaz vašeho dávného, nyní již téměř vyhasínajícího, leč stále vyhlášeného sukničkářství. Vidíte se v něm. V tom se nic nemění. – Takže ještě to, co zbývá: spor s advokátem se ukazuje být spíš spor prostřednictvím vašeho advokáta. Jde o alimenty, jež z vás mámí exmanžela. Diplomacií nic neuhrajete a podle karet budete muset klopit. Ve věci záhadné dědičné nemoci, která tradičně partnerčin rod sužuje a strach všech zúčastněných ze skandálu, který by „poskvrnil“ rodové jméno, stále trvá, ale karty k němu nepřinášejí žádné nové informace. Prvotní ovšem pro vás bude, jak zvládnete problém s matkou!

 

Křestní jména účastníků Hry o budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.

– Nashledanou za týden. –