Horoskopy od 24-11-2008 do 30-11-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Čtyřicátý osmý týden: 24. – 30. listopad.

Situace: Na první pohled by se nadcházející týden mohl jevit jako klidný, hvězdy však svědčí o naší nevyrovnanosti pod zdánlivě spícím povrchem. Většina činností nám půjde dobře od ruky, a to nejen fyzické činnosti pracovní i třeba naše hobby, ale i duševní aktivity a studium. Až na výjimky můžeme počítat s urovnáváním starých sporů a zdárnému předcházení nových. Čtvrteční Novoluní z nás učiní často bytosti mátožné, protože tento jev může provázet subjektivní pocit úbytku energie. Může to souviset s narůstajícím předvánočním blázincem a hysterií kolem nás – zbývá měsíc: hvězdy ovšem rozhodně časovou tíseň nevidí jako až tak horoucí.

Naše Hra o budoucnost nabídne pro letošek vylosované reprezentanty hned tří po sobě jdoucích znamení, dvou slečen a jednoho muže v květu věku. Co jím nabídne balíček karet? Každopádně orientačně mohou z jejich příběhů vycházet i další jedinci z daných znaků zvířetníku, stejného pohlaví a přibližného věku a to spíš v trendech (pokud jsou patrné), přirozeně nikoliv v individuálních jednotlivostech… Ale šťastné karty ať osud rozdá všem!

1. SKOPEC

Lze předpokládat, že valná většina Beranů vstoupí do nového týdne šťastnou nohou (zdraví, peníze, práce i láska) a na ni bez problémů přehopsá až do čtvrtka či pátku, kdy, pokud nedají pozor, se jim může šťastná končetina trochu zvrtnout. Na konci týdne hrozí ovšem, jemně řečeno, nepohoda. My z Měsíční Kočky bychom ji připočetli možným pod povrchem probublávajícím neshodám a rodinným rozmíškám s vlastní krví, spíš ovšem tou vzdálenější. Může jít o neřešené a již značně zamřelé záležitosti, jejichž prapůvod je vám nejspíš nejasný. V těžkých chvílích vás podepře příbuzenstvo nepřímé, které žabomyší rodové války vidí sice z dáli, zato však přesně. Bůh vás chraň na rozumná stanoviska partnerů reagovat přezíravým Tomu ty nemůžeš rozumět

  1. BÝK

Především pokud Býci opravdu na sklonku uplynulého týdne změnili vzduch, nabyli narušené duševní rovnováhy a vyspravili i své poněkud nalomené zdraví. Možná si nebudou zcela sebejistí a to může mít trochu neblahý vliv na pracovní výkony i pohyb ve společnosti. Nicméně běžné úkoly bez nadšení zvládáte, horší už to bude v úředních jednáních, a tak, nejsou-li nezbytná, odložte je. Od středy byste měli počítat s popudy k vaší větší svárlivosti. Podnětem budou vesměs hlouposti, takže vaše popudlivost vás bude nakonec mrzet. Učte se ovládat! Čtvrteční Nov vrátí Býkům echem jejich citové chování, za pozitivní jim bude dobře a také naopak. K  Neptun prozrazuje náchylnost a důvěřivost Býků k jalovým slibům a vyznáním. Pozor by si také měli dát i na dealery a agenty s čímkoliv, nejen se zbožím hmotným, ale i s idejemi a především s emocemi a city.

3. BLÍŽENCI

Již v pondělí se možná Blíženci dozvědí něco, co za určitých okolností otřese jejich jistotami – nikoliv však nutně ve smyslu negativním. Nové informace některé z nich vyburcuje k horečné aktivitě. To potrvá asi tři dny. Od čtvrtka lze počítat se zdravotními obtížemi vleklého charakteru. Pokud budete řešit i citový zádrhel, počítejte s tím spojeným významnějším vydáním za dárky a nebo společné posezení. Na hádavost druhé strany nereagujte, přejděte ji. V pátek se, pokud lze, vyhněte veřejné dopravě. Vliv nového Měsíce právě Blíženci vesměs výjimečně téměř nepocítí. O víkendu doporučujeme nějakou kulturní aktivitu, kino, divadlo, výstavu. Televize nepředstavuje alternativu, vůbec ji nezapínejte a alespoň si čtěte!

4. RAK

Zrozenci ze znamení Raka mají možnost prožít veleúspěšný týden. Poděkovat za to budou moci samozřejmě především sobě (hvězdy pouze připravily podmínky). Budete nejen soutěživí, ale ještě budete mít ke všemu štěstí. Ve středu vám to může přinést peníze. Zkuste si i vsadit. Po prvních dvou překotných dnech, v nichž vás štěstí tak trochu zaskočí, se Raci zklidní a sklizni úspěchů se budou věnovat již zcela soustředěně a cílevědomě. Budete chváleni, oceňováni a také zahrnováni láskou. Jen dávejte pozor na kyselé! Všechno svědčí pro to, že nejen dobře vám udělá, ale dokonce i pozoruhodných výsledků můžete dosáhnout na konci týdne ve sportu. Lyžování začalo. Ani erotiku není nutné vnímat vždy jen bezpodmínečně citově – zkuste svého partnera (především je-li také z vodního, případně zemského znamení) s humorem přesvědčit o tom, že sex může být i vcelku zábavná sportovní disciplína…

  1. LEV

I Lvům je tento týden – alespoň na jeho sklonku – nakloněn Měsíc, který není. Jemu můžete děkovat za to, že rychlá rozhodnutí, která budete muset zřejmě přijmout, se ukáží jako správná. Pozitivní dopad vlivu hvězd na vaši vůli povede k tomu, že zvládnete i věci, jež by vám (respektive odhodlat se k nim) jinak činilo obtíž. Po celý týden bude na vysokém stupni – tak to alespoň bude zřejmě vnímat okolí – vaše osobní přitažlivost, což využívejte, ale s rozmyslem. Od pátku můžete mít pocit, že jste páté kolo u vozu, v práci i ve škole. Doma vás naštěstí partner nebo blízcí podpoří, přesto raději nikam nevycházejte, zbytečně byste svůj splín prohlubovali. Pokud se chcete svěřovat mimo rodinu, přátelé vás sice vyslechnou, ale pomyslí si značné nelichotivosti o vašem bolestínství. To jste Lvi? Zatněte prostě ty poslední tři dny zuby – určitě zas bude líp!

  1. PANNA

Pokud nosí Panny v hlavě už delší dobu nějaké organizační inovace pro pracoviště a nebo, koho se to týká, školu, mohou s nimi s určitou opatrností vyrukovat, protože možnost, že jejich racionální jádro bez potíží prosadí, bude především v úterý a nebo ve čtvrtek značná. Peníze zato sice nedostanete a uznání okolí bude sporné, protože lidé moc po novinkách netouží, ale vnitřní uspokojení může Panny podnítit k dalším neotřelým nápadům. V pondělí ale vám vládne Luna a tak buďte raději zticha, protože byste mohli přestřelit. O úterý jsme již mluvili, ve středu se raději vyhněte kontaktu s neznámými lidmi a to zvlášť totožného pohlaví, lehko byste se s nimi dostali do sporu, přičemž palebné možnosti protějšku neznáte a riziko za to tentokrát věru nestojí. V pátek je Novoluní již za dveřmi a Panny nutí k zaobírání se věcmi tajemnými. Nemusí to být jen příjemné, protože můžete odhalit vážné rozpory ve slovech osoby blízké. O víkendu jděte spolu na výlet, ale ve svých případných pochybnostech se nešťourejte. Neptunův vliv vybízí k zvýšené pozornosti ohledně životosprávy, čímž je přirozeně míněn i pravidelný pohlavní život. Celkově bude týden Panen velmi dobrý.

  1. VÁHY

Znamení Vah a ledviny, močák, krev a vůbec rovnováha tělních tekutin spolu prostě souvisí. Kdo má s ledvinami potíž, ví, co to potíž je, a těm, co zatím netuší, že je mají, neseme varování – na ledviny si dejte pozor! Podle biologických hodin je ideální čas pro močový měchýř odpoledne třetí a pátou a pro ledviny mezi pátou a sedmou. A to je nejlepší dát si šálek čaje z hluchavky, poté co dopoledne jste požili thé z přesličky. Pro koho je to moc složité vaření, měl by prostě hodně pít vodu a minerálku a tak z těla vypláchnout toxiny (dobré to bude zopakovat ve čtvrtek, kdy je novoluní a tedy čas vhodný pro očistný půst, k pročištění lze pít i vodu s vymačkaným citronem.) Nezapomeňte mít nohy v teple a obecně moc nesolit. – Jinak v první půli týdne můžete čekat dobré dny po všech stránkách, středou se to zvrtne a zbytek času radíme být u všeho, co vybočuje z „normálu“, prostě opatrní a hlavně nenaslouchat drbům a pomluvám.

  1. ŠTÍR

Někteří Štíři dojdou po nepochybně poněkud divokém týdnu jistému vyrovnání, budou i bilancovat. Poslední období sice mohlo být lepší, ale celkové má dáti – dal by mělo být pozitivní. A tak i výhled do budoucna. V plánech nepodléhejte chimérám, opřete se o rozum, cit by vás totiž nejspíš zavedl tam, kde by to sice bylo hezké, ale kam v podstatě vlastně nechcete. Blíží se čas třídění, v němž vám nápomocen bude Neptun: inventura postihne vaše přátele. Někteří se ukážou jimi ve skutečnosti nebýt, s jinými jste se od sebe již moc vzdálili. Naopak se od lidí nenápadných mohou Štíři dočkat velmi příjemných překvapení. Do budoucna nikoho nepodceňujte – a že tento sklon občas máte!

  1. STŘELEC

Zvláště Střelci z druhého dekanu začnou týden bohatýrsky probíhajícím setkáním s přáteli, takže u nich nelze pro úterý či středu vyloučit třeskutou kocovinu, kterou obzvláště těžko ponesou dámy. Naštěstí tento stydlivě leč nedostatečně ukrývaný stav na pracovišti přijmou, když už ne přímo s pochopením, přejdou ho cudně zdrženlivým mlčením. Jupiter vám však dá sílu vyhrabat se z možného maléru celkem rychle, pokud v rámci těch oslav i v navýsost osobní sféře neukročíte stranou. To by byl malér. Venuše, která by sexuální gymnastice o víkendu mimořádně přála, ostrouhala by zoufale. Celkový problém Střelců je ovšem ve schopnosti se dorozumět, domluvit. Pracujte na své schopnosti hledat a nacházet kompromis. Americký způsob (když to nejde silou, musí to jít větší silou) není ale v osobních vztazích nejlepší… Na sklonku týdne Střelcům hrozí finanční krize. Těžko ovšem říci z jaké strany.

10. KOZOROH

Smutek padne na Kozorohy. A proč? Pro pokročilý podzim v srdci. Ale všecko není tak smutné, jak to v ranní mraze a mlžném soumraku vypadá. Možná by vám pomohlo najít někoho, komu by se dalo ze všeho toho smutku vypovídat a pak případně usnout v jeho klíně. Také můžete své smutky napsat a poslat v lahvi po proudu. Prostě se s někým rozdělit. Bude asi také rozumnější v takovém stavu neřešit žádné konkrétní problémy filozofického rázu, ale ani praktické věci s dlouhodobějším dopadem, jako jsou koupě, prodej či investice, jak to vypadá, celý týden. Proč však ten splín? Zdravotní obtíže se však zřejmě nepřidruží a ani finanční situace Kozorohů nebude povážlivá. Na politiky se vykašlete. Prostě někdy je dobré vypnout.

11. VODNÁŘ

Rada pro Vodnáře zní: nerozčilujte se nad penězi, zvláště pak nad penězi těch druhých. Závist není k ničemu. To se spíš podívejte, kde byste k jakým mohli přijít sami. Je to ostatně otázka, kterou se zaobíráte dlouhodobě a to především s vidinou napjetí v rozpočtu, které nepochybně napřesrok významně zesílí. Kdo to, sakra, má ty průměrné příjmy ze statistik? Saturn může být ve vašem případě příčinou klamného hodnocení vlastní situace, respektive východisek z ní. Pokud si pohráváte s vidinou změny zaměstnání nebo školy, zvažte takové kroky ještě před tím, než učiníte nějaký nevratný krok, protože zdání může klamat… V pondělí bude vaše pracovní tempo ospalé, v úterý lze čekat drobný konflikt se spolupracovníky. Nepůjde o nic důležitého. Středa varuje před malou osobou opačného pohlaví v nadřízeném postavení. Ve čtvrtek lze počítat s nějakým společenským setkáním – těžko říct, zda půjde o společnou návštěvu hospody či restaurace, nebo spíš nějaký kulturní podnik. Celkové hodnocení akce je dost mdlé, nicméně by byla chyba se jí vyhnout. Pátek a sobota se vyznačují ponorem do sebe, rozjímáním a následně velmi příjemným rozptýlením v rodinném kruhu – buďto Vodnáři budou někde na návštěvě, či někdo poctí je svou návštěvou. V neděli hovoří hvězdy o možném hlubším duchovním zážitku…

 

  1. RYBY

Hvězdy Rybám nesou jasný vzkaz: především v druhé polovině týdne se mějte na pozoru před odbarvenou ženou s ostrým jazykem. Z toho plyne, že se stanete cílem drbů či pomluv. Je třeba v této souvislosti mít na paměti, že to budete právě vy, kdo dá k svým způsobem nebezpečným chýrám podnět. Bláznovině téměř kosmických rozměrů se nicméně nebudete moct smát, protože z prstu tak zcela vycucaná (a tedy i relativně snadno vyvratitelná) opravdu nebude. A nestanete-li opatrní jako ostříži, na otrávené kopí si naběhnete sami. Vůči svým blízkým buďte otevření, nicméně informace o možné ostudě dávkujte po kapkách, nechcete-li si pokazit neděli. Utajíte-li však něco, stihne vaše milé ostuda silou hurikánu zcela nepřipraveny.

 

Hra o Budoucnost“

HERMÍNA (Blíženci)

Protože slečna Hermína (20) ani přes opakovanou výzvu nepotvrdila svou totožnost a Měsíční Kočka nemá možnost ověřit autenticitu zadaných údajů (a také proto, abychom nepletli čtenáře, kteří by výpověď z jejich karet chtěli i pro sebe zobecnit) s lítostí končíme její účast ve Hře.

IRENA (Rak)

Irenu (také 20) jsme si zatím prostřednictvím karet představili jako dívku mezi osobou s kódem Osudová a očekáváním příchodu Prince. Je tady ovšem svízel, jak prozradila jedna kárová karta v souvislosti se svým okolím (ale my v Měsíční Kočce jsme tento problém již opatrně popsali dřív) – Irenin vztah s Osudovou je víc, než platonický a Princ stále nikde. Se zvoleným novým studijním oborem zřejmě nebudete mít větší problém, protože se ujedná o oblast příbuznou původním tématům a navíc je zřejmě i čímsi, oč jste se intenzivně zajímala již na střední (a zřejmě i na základní) škole – zřejmě jako koníčkem. Nějaký zádrhel se vyskytne v době blížících se Vánoc zřejmě s ubytováním. Nějaká nepřízeň na koleji bude souviset zřejmě svým způsobem se vztahem k Osudové. Radíme začít se zajímat o soukromé ubytování po Novém roce. Myslete na to již nyní, protože najít v Praze něco, co by zřejmě vám oběma vyhovovalo, a za rozumnou cenu, sem rovná bezmála zázraku. Ovšem Osudová zřejmě nemá s tvým studiem co dělat – pokud ovšem nepatří k vyučujícím nebo personálu University. Podle karet s tím, jak Princ nepřichází, Osudová nabývá vrchu. Vánoce strávíte doma. Tam zřejmě poněkud houstne atmosféra mezi rodiči. Zkuste je pochopit, ale nesnažte se aktivně do sporu vstupovat: byla byste nejspíš překvapená, jak rychle dokážou najít společnou řeč když jde o to poslat „frocka“ do patřičných mezí. Do prahy se budete těšit tedy nejen kvůli Osudové…

OTO (Lev)

Vdovec a manžel sebevražedkyně pan OTO (50) se na nás stále trochu čertí, že jsme hovořili o jejich poněkud neobvyklých sexuálních praktikách – je to pryč, říká, tak proč se v tom hrabat. Abychom pochopili, pane Oto, rozhodně ne pro bulvár nebo hledání senzací… nebylo nám totiž tak úplně jasné, co k poslednímu kroku vaší choť přimělo. Jistě tu byl ten věkový rozdíl. A také vzhledem k vám i její vůčihledné stárnutí. Ovšem karty napovídají, jako byste ji obrazně řečeno „provaz sám podal“. Bránila vám v dobývání dalších pevnin? S její ztrátou ovšem vidíte, že bylo všechno jinak. Nemůžete se srovnat ani sám se sebou. Ale takhle to nepůjde: staňte se tím Donem Juanem, když už za tuto představu vaše paní dala život. Přestaňte truchlit. Vydejte se na lov. Nadcházející období bude plné samotných žen, které budou ve vánočním čase toužit slyšet milé slovo a cítit blízký dotek… Od  posledně stále platí náš výrok „Oto vystoupí ze smutku a zřejmě zaútočí s dravostí nečekanou na nicméně již obsazené místo ve špici firmy či instituce, která ho živí. Neudělá-li chybu, měl by být úspěšný.“ Protože se tak ještě nestalo, odložte věc až po svátcích, kdy bude vedení, ještě ukolébané letošními solidními výsledky, nečině na plných břichách točit palci.

Křestní jména účastníků Hry o Budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.

– Nashledanou za týden. –