Horoskopy od 17-11-2008 do 23-11-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Čtyřicátý sedmý týden: 17. – 23. listopad.

Situace: Slunce je ve Štíru, z kterého z pátku na sobotu přejde do Střelce, kde jsou i Mars a Pluto. Štíra v neděli opustí také Merkur. Venuše a Jupiter jsou v Kozorohovi, Neptun ve Vodnáři, Saturn dlouhodobě v Panně, zatímco Uran v Rybách zdánlivě couvá. Mars přináší mimořádně silnou energii, která se může uplatnit v rovině rozumu, na druhé straně může vést k určité citové vyprahlosti. Do osobní oblasti zasahuje Venuše: důraz klade na konzervativní, dalo by se říci téměř „lidovecké“ hodnoty. Možnost střetu s většinovou společností není hrozný, ale je. Blížící se Venušin trigon se Saturnem může i s dalšími aspekty urychlit nazrávající proces politické hry „Škatule, škatule, hejbejte se“.

Pokud se znamení, přibližný věk a pohlaví čtenářů shodují s daty účastníků naší Hry o budoucnost, mohou s vyšší mírou pravděpodobnosti jim určenou předpověď tvůrčím způsobem využít i pro sebe. Dobré karty všem!

1. SKOPEC

Týden značné části Beranů se představuje následovně: pondělí by v podstatě mělo být klidné, úterý může přinést nějaké materielní zisky nebo výhody. Pozor ovšem na možná zbrklá rozhodnutí. Středa bude v podnikání spíš neutrální, zato v milostné oblasti se z nadcházejících dnů můžete jen těšit (tento pozitivní náboj vám vydrží do soboty včetně). Problém může ovšem vyvolat sex na pracovišti! Zbytečně zkomplikuje vaše opravdové vztahy a navíc by nepochybně dřív nebo později vyvolal zbytečné haló, protože v Čechách se nic neutají. A chcete svým nepřátelům dát proti sobě háky a páky? Pak ovšem předchozí řádky klidně berte na lehkou váhu! Ve čtvrtek a v pátek bude ve vaší pisárně, škole i dílně neobyčejně veselo, pozor, aby humor nebyl spíš šibeniční, může mít totiž něco společného s dopadem světových hospodářských problémů. Nermuťte se a přemýšlejte, jak z téhle kaše.

2. BÝK

Určité zdravotní potíže mohou pronásledovat některé Býky… a nebude se zřejmě jednat o banální nachlazení, ale spíš o pokažený žaludek, pokud ne něco horšího. Každopádně věnujte pozornost zažívání – a není to o tom, kolik budete dlabat jogurtů! Spíš bychom v Měsíční Kočce prosili o, kulantně řečeno, jistou umírněnost v sortimentu a střídmost v množství, především v první polovině týdne. Podle postavení hvězd nastává Býkům i čas bilanční, především ve vztahu k partnerům, přirozeně více milostným, než pracovním. Vyražte někam jinam: nejvíc by vám na sklonku týdne prospělo společné toulání po kopcích, kde je k nebi blíž, a to ještě před tím, než cesty zapadnou sněhem trvale a lezavé mlhy vás zapudí ke kamnům.

3. BLÍŽENCI

V práci toho na Blížence doléhá moc, je vidět, že týden byl kratší a rok se přece jen nachyluje a ještě je třeba řadu věci dotáhnout do konce tak, aby bylo možné za dva měsíce naskočit do už správně rozjetého vlaku a nebo začít s čistým stolem bez restů. Jenže navzdory tomu, co by být mělo, zřejmě nebudete vynikat vysokou koncentrací. Z počátku týdne roztěkáte se i v milostné oblasti. Dost s vámi mohou lomcovat hormony, potřebujete se rozdělit o bouřlivé šťávy – a do pátku nebude kde a s kým. Blíženci budou žárlivost pociťovat a zároveň vzbuzovat. Nejspíš ve středu vás potká něco radostného či veselého, přičemž zdrojem směšnosti můžete být právě vy. Neptun vám jinak dovoluje plně se spolehnout na intuici. Využijte proto jeho vrtkavé přízně v práci, investicích i sázkách.

4. RAK

Ve středu a ve čtvrtek pocítí zrozenci z pod znamení Raka, jisté problémy spojené s vašimi žaludky, žlučníky, dvanácterníky a u těch, jichž se to týká, i děloh. Dobře se Rakům povede v erotických hrátkách, těch provozovaných v ustálených poměrech i těch realizovaných jaksi nadivoko a nebo bokem. V takovém postavení hvězdných znamení zdravovědci krom vyhýbání se potetovaným mužům a lehkých děvám (obecně pak klínům neznámým a sehnaným spíš nahodile) doporučují větrat nejen peřiny, ale i matrace, pít heřmánek a polykat kapky z fenyklu. Měsíční Kočka navrhuje spíš než kapky použít fenykl do salátu coby netradiční zeleninu. Chutná překvapivě prakticky všem, ženám navíc pomáhá při obtížné menstruaci.

  1. LEV

Proč se v nadcházejícím týdnu Lvi, známí samozřejmě i jako lvi salonů, stáhnou spíš do ústraní? Dolehne na ně trochu únava a trochu nutnost soustředění před jakýmsi důležitým rozhodnutím, které je prostě v blízké době třeba chtěj nechtěj udělat. Tento váš postoj je trochu v rozporu s energeticky tak vydatnou planetou Mars, jenž by vás měl hnát vstříc stále novým dobrodružstvím. Pouze však zdánlivě, protože Lvi se budou muset vyrovnat s množstvím protivenství ve své obraznosti. Všechno to, co je čeká, podrobně zanalyzují a promítnou si v mysli, což doporučené soustředění bude vyžadovat. Pokud dojdete k řešení, realizujte ho, Saturn – záruka stability – by na vás a vaše spády mohl přísahat! Vyhýbejte se v první půli týdne neznámým ženám. Luna na cestě k Novoluní nabádá na konci týdne k fyzickému klidu (což se však v žádném případě netýká sféry erotiky a sexu).

  1. PANNA

Některým Pannám nastává obtížný týden: v jeho první půli by se to mohlo týkat situaci na pracovišti a nebo ve škole, kde osobní vztahy nedobrým způsobem poznamenají ryze profesní věci ke škodě nejen atmosféry, ale i pracovních výsledků. V druhé polovině mohou nastat problémy v oblasti osobní – vztahové. Přiznejte si, že část viny nesete prostě i vy. Venuše radí potíže skutečné i zdánlivé řešit s rozvahou a bez hysterie. Neptun přeje vaší intuici a paměti, což vám může přinést body především při studiu. Kde se Pannám naskytne možnost sexuálních prožitků, měly by ji využít, byť jejich vášnivost je může vést k praktikám neobvyklým, ale pro obě strany vysoce, vysoce uspokojivým… Mírněte se v požívání kávy. Snad v souvislosti s předchozí informací by vás mohlo přivést až k infarktu!

  1. VÁHY

Některé Váhy zřejmě budou potřebovat spojence, pokud se necítí dostatečně silní v kramlecích k naplnění úžasných, ale přitom starých plánů, kterážto možnost se před nimi zcela nečekaně otevře. Pozor ovšem na toho, koho vyberete, aby to nakonec nebyla, jak se říká, kurva převlečená za kamaráda. Volte aliance se zrozenci ze znamení ohňových, především mezi Berany a Střelci. Než ji pokazit, líp už by bylo šanci nevyužít, protože jinak by se očekávané zisky mohly změnit v pravý opak. V osobní sféře budete mít zřejmě problémy plynoucí z vaší probuzené hádavosti, dále jakýchsi skrytých vztahů a nebo nedořešených a poněkud již zamřelých věcí, otravujících vzduch. Hvězdy hrozí i možným konfliktem s paragrafy. Kritickými dny by mohly být středa a čtvrtek, moc byste si neměli slibovat ani od neděle. Za veškeré potíže si však Váhy vesměs mohou sami, jen menším dílem k nim přispěje i zdánlivě couvající Merkur.

8. ŠTÍR

Některé Štíry zřejmě podle hvězd zasvrbí dobré bydlo. Především v pondělí, úterý a ve středu hrozí z jejich strany agresivita vůči okolí, a to jak v práci, tak doma. Nespokojeni však v podstatě budou sami se sebou. Pocitům nevole lze čelit i méně destruktivními způsoby než rozhádáním s celým světem. Opět si kupte něco na sebe, nebo prostě sobě či bytosti blízké udělejte drobnou radost třeba květinou, případně si v baru jen tak vyhoďte z kopýtka! Ve čtvrtek dejte pozor na peníze – hrozí špatná investice a nebo ztráta, obé může být důsledkem banální chyby v kupeckých počtech na úrovni obecné školy. Když se na konci týdne počnou Štíři opět dívat na svět přívětivě, pro některé už bude pozdě, protože znesvářené a doběla rozžhavené okolí tak rychle nevystydne. Nicméně neděle budiž některým Štírům zrozeným v prostředním dekanu příslibem nového milostného vztahu.

9. STŘELEC

Co si mají počít Střelci, kteří by rádi poněkud upevnili své postavení i vazby v rodině ve chvíli, kdy jejich protějšek, ať už z jakéhokoliv důvodu, pohlíží na perspektivnost stávajícího svazku s výraznou skepsí? Ano, tak to skutečně u zrozenců ve Střelci může v některých případech být. Pomocnou ruku jim může podat Váha z širší rodiny, tedy z pokrevního příbuzenstva vašeho partnera. Půjde-li o domluvu nebo snad pár facek karty nespecifikují – faktem je, že najdete zastání a domácí poměry se od pátku zklidní. Že věc dospěje k smíru však neznamená, že si máte situaci idealizovat. Čas na řešení však dosud nenastal. Sexem možná budete chtít protějšek vyznamenat, vzhledem k instrumentálnímu pojetí styku bez citu (a též pro vaše násilnické manýry) bude jeho sobotní realizace spíš trestem (a to pro oba)!

10. KOZOROH

Ačkoliv v pracovních věcech si nebudou moct Kozorozi v nadcházejícím týdnu na nic zřejmě příliš stěžovat (karierní postup a peníze si ohlídá Saturn), v oblasti srdce (doména nyní poněkud přelétavé bohyně Venus) budou spíše nejistí. Jenže problém je zřejmě do značné míry ve vás: zatoužíte po tom, aby vás okolí trochu hýčkalo, na což ovšem nelze čekat trpně. Pozornost druhých si musíte nějakým způsobem zasloužit! A fňukání není nejlepší způsob, ačkoliv některé ženy si myslí opak. Peníze v daném týdnu nezískáte, ale ani neztratíte, čili bude vaše materiální situace víceméně stabilizovaná. V úterý a v sobotu dejte pozor na zvířata, spíš než na chovance ze zoo půjde o domácí mazlíčky – jen není jasné, zda oni utrpí újmu a nebo Kozorozi jejich prostřednictvím.

11. VODNÁŘ

Co v daném týdnu obecně platí pro veškeré finančníky, platí vesměs i pro Vodnáře – a nepochybně již pro ty z nich, narozené v prvním dekanujejich týden zřejmě bude opravdu úspěšný. Nemusí se podle všeho ani bát jít v ničem do rizika. Samozřejmě hazard v oblasti milostné se nedoporučuje – naopak, právě klid a vyrovnanost v této oblasti vytvoří dobré zázemí i pro nakročení do zdánlivě zcela bláznivch projektů. Pokud budete pondělní volný den věnovat společensko-politickým aktivitám pod širým nebem, ohrozí vás to nachlazením, takže se nejen dobře oblečte, ale i obujte. A ještě upozornění z jiného soudku: i pro stabilitu v soukromé sféře je také třeba něco dělat!

12. RYBY

Rybám bude celý zkrácený pracovní týden jaksi drhnout, a to jak v práci či škole, tak v osobních věcech: věci sice dojdou do zamýšleného cíle, ale nic nepůjde snadno. Po cestě možná slíznou nejednu výtku, nebo se budou muset vypořádat s netušenou trapností… S penězi na tom nebudou zle a zdravotně se též obejdou bez problémů, ale pokud můžeme radit, nikam se tento týden necpěte, neprste se zbytečně a ani na sebe jinak raději příliš neupozorňujte. Omezte ambice a volte i v oblečení raději tlumenější barvy. Ve čtvrtek čekejte dopis, telefonát nebo jiným způsobem získanou zprávu, jež bude podle všeho dobrá. Nicméně přehnané naděje na jakousi radikální změnu, kterou by mohla napovídat, s ní nespojujte.

Hra o Budoucnost“

ERIKA (Býk)

Víme již podle karet, že neprovdaná Erika (25) dlouhodobě žije v intenzivním vztahu, kde ji s partnerem více než cit spojuje společná záliba v jemně řečeno „neobvyklostech“ v oblasti erotického soužití. Partner (posledně jsme ho nazvali Šulínek) ji na svých sexuálních dovednostech táhne jako na vařené nudli. Erika je překvapivě zbožná. Jak to jde dohromady s Šulínkovou rodinou? Nepříliš, jenže o ní Erika nic neví (a ne že jo, jak jsme usoudili z karet posledě)! Možná i proto by s Šulínkem ráda dítě. Zdá se ovšem, že se budete muset porozhlédnout po jiném „dárci genů“… Pro tuto záležitost je ve vašich dnešních kartách připraven Pikový král v obráceném postavení. Takže již do konce roku očekávejte objevení se nesporně talentovaného jedince s nikoliv salonními způsoby. Půjde o začátek něčeho nového. Ovšem na obzoru jsou i jakési úřední komplikace. A samozřejmě problém se Šulínkem. Nějak se ho nedokážeš vzdát (a zřejmě mu ani říct, že už není „jednička“. Víc, než nějaké pochyby v tom bude potřeba nechat si zadní vrátka. Asi to nezní nejcharakterněji, ale Měsíční Kočka s takovým přístupem v tvé situaci souhlasí. Karty totiž naznačují, že v opačném případě by ses mohla octnout v nebezpečném vzduchoprázdnu. A co by tomu řekl nebožtík otec, nezpochybnitelná autorita v tvém životě? Šulínek by jistě nebyl jeho šálek kávy, ale toho z pod znakem Pikového krále by také nebyl šťastný.

Křestní jména účastníků Hry o budoucnost jsou v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.

– Nashledanou za týden. –