Horoskopy od 10-11-2008 do 16-11-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Čtyřicátý šestý týden: 10. – 16. listopad.

Situace: Protože ve čtvrtek nás čeká Úplněk, zvlášť silně tento den budou tentokrát zřejmě prožívat především Štíři a také Býci. Problém celého týdne jako takového však především Věštírna spatřuje v nastupující kvadratuře Slunce k Neptunovi, takže nebude pro mnohé z nás právě nejsnadnější odlišit pravdu ode lži – a to i v případě sebeklamu. Pokuste se těmto nebezpečím čelit nově nalezenou věcností, případně zdravou skepsí: ne každý žhavý pohled je nekonečná láska, ne každá nalezená mince branou k pokladu, ne každé cinkání klíči revolucí. Také podvodníci by si mohli přijít na své, budeme-li příliš důvěřiví – a to ve všech sférách. Nevytrhne nás ani Venuše, která vstoupí do Kozoroha…, dokonce nevytrhne ani předmětné Kozorohy, jímž především by měla v druhé půli týdne přinést citovou stabilitu (spíš to však příjde až s mírným zpožděním, tedy až další týden).

Pokud se znamení, přibližný věk a pohlaví čtenářů shodují s daty účastníků naší Hry o budoucnost, mohou s vyšší mírou pravděpodobnosti jim určenou předpověď tvůrčím způsobem využít i pro sebe. Dobré karty všem!

1. SKOPEC

Bude to opravdu pro Berany týden svazování přetržených nití, jak napovídají hvězdy? Záleží jen na nich. Čas je příznivý na nápravu vztahů přerušených vinou vlastní i cizí a nebo jen prostě zanedbaných. Obruste hrany, vraťte se k starým přátelstvím! I ve vztazích nejintimnějších je vždycky co vylepšit. A začněte (s rozvahou) hned v pondělí, přát vám bude celý týden. Možná těmto věcem věnujete tolik pozornosti, že se vám ji v práci či škole nedostane, což může od středy vést ke konfliktům či prostě problémům. Hned dvě planety se zdánlivě otáčejí do „správného“ směru, a tak se o víkendu nenechte od nikoho tahat za nos. – S penězi to zřejmě u vás nebude žádná sláva, ale stýskat si také hned nemusíte! Nějaké mimořádné příjmy se navíc na obzoru zřejmě přece jen rýsují… jen aby to stihly do Vánoc.

  1. BÝK

O co jste, Býci, v uplynulém týdnu přišli? Oč vás okradli, co jste ztratili, kdo vás oškubal o iluze? Hned v pondělí na některé z vás padne při inventuře minulých dnů splín: mohlo být lépe (ale to by mohlo být vlastně vždy, tak se nevěšte, ono mohlo být totiž zcela jistě i hůř!). Pokud ovšem na sobě rozladění a nepohodu dáte znát, otrávíte okolí a smůla se na vás skutečně začne lepit. Ve čtvrtek, který je časem Úplňku, se vyvažte z řešení právního problému. Tento den by Býci měli být obzvláště opatrní i na osoby opačného pohlaví, v jejichž odění jsou nějaké fialové prvky. Od čtvrtka doutnající spory hrozící vybuchnout? Ano. Uvědomte si však, že je vždy něco za něco. Co získáte a co ztratíte vy? Vaše snaha o pokud možno zcela objektivní posouzení situace vede k tomu, že po zvážení všech pro a proti zůstáváte zřejmě i nadále trestuhodně nerozhodní. Momentálně to asi bude správné, ale jsou věci, jejichž řešení odkládat do nekonečna prostě nejde!

  1. BLÍŽENCI

Měsíční Kočka doufá, že nebezpečí nachlazení někteří neopatrní Blíženci již překonali, a tak si budou celý týden užívat podzimu ještě před tím, než naplno vstoupíme do období mlh a plískanic. Hned od pondělka neposlouchejte drbny – nadšence ani panikáře. Pokud hodláte podnikat cokoliv závažnějšího, vycházejte při hodnocení situace vždy nejméně z dalších dvou zdrojů ověřených informací. Dobrá zpráva může Blížence zastihnout ve středu. Ve škole i v práci to v podstatě bude dobrý týden, ne značně, leč přece jen překračující ve všech parametrech průměr. Společensky se Blíženci též uplatní a jako baviči získají potlesk na otevřené scéně. V sobotu a v neděli si s vidinou dalšího volna s partnerem, přítelem či přítelkyní, udělejte hezký večer: nic neřešte a nic nepřepínejte!

4. RAK

Od úterý by si Raci měli dát pozor na zbrklost v jednání i příliš kategorické formulace ve slovech. V podstatě neúmyslně by totiž mohli proti sobě obrátit lidi, které nepochybně budou potřebovat. Navíc je činit z nich potenciální nepřátele zcela zbytečné. Proč? Pro hubu. Trochu hloupé, není-liž pravda… Mnohé také můžete již od středy pokazit neodůvodněnou žárlivostí. Klid se vám vrátí až po úplňku a tak si víkend podle všeho užijete opravdu dobře. Chovejte se přirozeně: halasná bodrá křeč ani prkenná škrobenost vám opravdu nesluší a úsměvem rozhodně z Raků neubude. Nedělí vstoupíte do období, v němž vám bude slušet rozhodnost, dobré nápady a snad tedy i správná rozhodnutí!

5. LEV

Pro Lvy se bude podle hvězd jednat spíš o standardní týden, a to zvláště pokud se jim podaří vyhnout konfliktu s potenciálními protivníky z vodních znamení, tedy Raky, Štíry a s Rybami. Zvláště s nimi by se měli vyvarovat intelektuálních sporů, na něž prostě nebudou mít. Víte, co je to být blbý jako pučtok? Bez ohledu na to, co to ten pučtok vlastně je, jste to aktuálně vy, protože planety vám tento týden prostě nenadělily. Ani další aktivity mozku nebudou přinášet ohromující výsledky. Na spadnutí od středy jsou nějaké sousedské spory, za což může retrográdní Merkur ve Vahách i váš rozeklaný jazyk, šířící neopodstatněné klepy. Pokud o úplňkovém čtvrtku zapřete v čemsi sami sebe, odskáčete si to o víkendu, tak jako Petr, jenž třikrát zapřel do zakokrhání Krista.

 

  1. PANNA

Je dobře a nebo špatně, že četné Panny budou tento týden zamilované – tedy především do sebe? Pokud je okolnosti nepřinutí víc vnímat svět kolem, nechť jsou s tímto svým rozmarem srozuměni, protože pro duševní hygienu je někdy prostě zdravé být trošínku sobcem a zabývat se toliko sám sebou. Muži se mohou v důsledku špatného vyhodnocení svého současného vztahu rozejít s partnerkou, ženy by si zase dokázaly nabrnknout fascinující známost, jež jim ovšem v krátku učiní z života peklo. Nepřepřahejte koně uprostřed brodu! Zjitřené vnímání vlastní bytosti nejde ostatně skoro nikdy ruku v ruce s rozumem… Kupte si raději něco na sebe.

7. VÁHY

Tady ve Věštírně by nás docela zajímalo, jak se Váhy vyrovnaly s trapnostmi, do nichž je minulý týden uvrhl, a zda je podle naší rady vtipem úspěšně překonaly… tentokrát je totiž čeká čas v podstatě fádní. Oživit ho však mohou ekonomickými čachry snad až na hranici spekulace, v nichž budou podle všeho zřejmě velmi úspěšní. Týká se to mimo jiné i rozkolísaných kurzů nejen základních měn ve vztahu ke koruně i krizového poklesu cen akcií nadnárodních společností (tedy prakticky většiny). Jen by asi tento týden nebylo moudré spoléhat na náhodu a sázky. V tomto ohledu není Štěstěna na straně Vah. Hvězdy se dále mohou projevit i vyčerpaností a podivnou skleslostí, která Váhy věru nepředurčuje k úžasným výkonům v milostné oblasti. Měsíční Kočka dokonce radí v tomto směru jistou zdrženlivost, je-li vám vaše dosud zřejmě neotřesitelná pověst podle všeho skvělé milenky či milence alespoň trochu drahá.

  1. ŠTÍR

Četní Štíři budou mít sebevědomí na rozdávání, budou i hádaví a bude jim vše vycházet. S Merkurovou pomocí dostanou protivníky snadno do kouta (ale ti jim to nezapomenou a při vhodné příležitosti se pokusí někdy i úspěšně vrátit). Může to souviset s čtvrtečním úplňkem, protože slovně nejagresivnější budete právě od tohoto večera. – Lidem sebevědomým se obvykle daří. Pokud mají alespoň zbla taktu, mohou svým nadšením strhnout ostatní. Využijte to v práci i ve škole. Sobotní krize nálady může mít něco společného s přece jen zvýšenou mírou únavy, kterou vypětí daného týdne logicky přinese. Půjde ovšem jen o malé zhoupnutí, v neděli již opět budete podávat plný výkon, tentokrát ne na intelektuálním kolbišti, leč v posteli. Protože se retrográdní planety Uran a Neptun vrací do normálního kursu, mohou se i Štíři přestat dloubat v minulosti a napřít mysl k plánování…

9. STŘELEC

Rádi v Měsíční Kočce konstatujeme, že u většiny Střelců měly drobné zdravotní potíže z konce týdne vskutku jepičí život a nyní jste zas fit a v dokonalé formě připraveni vzdorovat zřejmě dost vichrným dnům. I psychicky jste zřejmě docela odolní, takže vás neskolí ani ne moc dobré a hlavně jednoznačně zcela překvapivé zprávy, které dostanete hned v prvních dnech týdne. Co se stalo, se ale asi stát muselo, berte to tak. Oklepete se rychle, ale šrám v duši Střelcům zůstane. Saturn a Uran poněkud ohrožují vládnoucí vám Venuši a také trochu zašmodrchají vaše přátelské vztahy, ale budete-li šikovní, jen dočasně. Také to, co byste ve čtvrtek a v pátek mohli chápat jako zradu, ukáže se být jen banální klevetou. V milostných aktivitách se snažte věci narafičit tak, aby byl partner přesvědčen, že tím, kdo má iniciativu, je právě on. Nic nepokažte tlakem a i když nebudete uspokojeni, nedejte to na sobě znát.

 

10. KOZOROH

Ti Kozorozi, kteří se poznají v nadcházejících řádcích, by si měli uvědomit, že lenost není nemoc, ale zato workoholismus se léčí v blázinci. Z toho by tedy logicky vyplývalo, že flákat se je v podstatě lidské, zatím co homo faber je omyl. Ačkoliv předchozí není třeba brát smrtelně vážně, hvězdy opravdu Kozorohy varují: nepřehánějte to s vlastní prací a nenuťte do ní jiné! Až do středy jakoby se urputnou prací budete snažit najít své místo v aktuálním čase. Všechno, co vám nevychází, chcete přehlušit zběsilým pracovním tempem svým i druhých? To zrovna moc vaší popularitě neprospěje. Ve středu napětí pomine. Bodejť ne: Kozoroh totiž vstoupí do Venuše, což vám velmi u okolí (i pro sebeúctu snad až marnivou) velmi pomůže. Také vám možná někdo nabídne lepší peníze, ale nesedněte mu na lep, jen si vás testuje a ve výsledku vám stejně nic nedá. Nebo náklady budou neúměrné a zdánlivý zisk zcela potlačí. Rozhodnutí je na vás… Ve čtvrtek vám hrozí úraz nebo zranění. V sobotu už budete pracovním tempem tak schváceni, že se sexuálnimi radostmi, k nimž ovšem v rámci momentálního stavu přistupujete také jako k pracovní povinnosti, nemusíte dopadnout nejlépe.

11. VODNÁŘ

Špatná zpráva pro některé Vodnáře z druhého dekanu: můžete čekat průstřel kapsou a následný finanční průvan, bránící jejímu zalátání. Špatné obchody, skoro i bankrot. Bude to zlé, ale vy se vždycky dokážete znovu vynořit. Život nejsou jen peníze. Když si to řeknete a přestanete na ně tak úporně myslet, děje se zvrátí v opak a zase bude Naděje. Co neprospěje statkům, ani lásce tentokrát nepomůže…a naopak. Soumrak týdne pojí se i s nějakou dost značnou ostudou, jakoby nebylo dost na tom, že vás mají za smolaře, jakým je lépe se vyhnout, aby něco lepu neulpělo i na kolemjdoucích. To však, s jakým šarmem postižení budou krizi vzdorovat, může mnohé zvrátit. Dokážete-li to, získáte sympatie. Nakonec tito sympatizanti dokonce k jejich pozdvižení přiloží ruku. Vodnáři z ostatních částí znamení obdaření méně dramatickým údělem prožijí celkem nudný týden, ale nuda je asi lepší, než shora popsané vzrušení.

  1. RYBY

Alespoň u Ryb zmíníme to, co patří v podstatě všem znamením: dny Úplňku jsou vždy zvláště výhodné k provedení očistné kúry organismu (stejně, jako čas Novoluní). Podle kondice proveďte plný půst a nebo zeleninový či ovocný den, hodně pijte, stačí voda a nebo minerálky, běžte dřív spát (konec konců, to pomáhá i proti hladu. Říká se, že kdo spí, obědvá – zkusili jsme obé, ale dost dobře to srovnat nejde). Nejvíc vám prospěje, když postní čas vztáhnete i na televizi a počítač a jeden den si nebudete hlavu zanášet elektronickým smogem. Když jednou zkusíte vypnout mobil, svět se nepřestane točit. Ryby, které podlehly chřipce, se s ní budou i dále párat a bůh je chraň lézt z postele a šířit nemoc dál. Těm zdravým hvězdy slibují úspěch v kutilských aktivitách, s výjimkou těch sexuálních. Hodně toho budete chtít a málo moct, ale nějak se s tímto rozporem vyrovnáte. Hlavně ovšem sněním. Vaše zdánlivá náměsíčnost ovšem nemá s Úplňkem nic společného. Vaše dobrá barva je tentokrát barvou lahvového skla – vznešeněji řečeno barvou Vltavínů.

Hra o Budoucnost“

ARNOŠT (Skopec)

A roztáčíme čtvrté kolečko letošního ročníku Hry: Berana pana Arnošta (46), jsme naposled kontaktovali bezmála před deseti týdny. Proto si zopakujeme, že je od počátku roku rozvedený, neboť doplatil podle všeho na určitou lenivost, kdy ho v posteli nahradil člověk významně mladší, a k tomu podle karet ženská! Líný jste totiž byl jen doma: jinak jste se snažil svůj „genetický otisk“ předávat vpravo vlevo s pílí rozsévače. Protože jste se podle karet již oklepal, pracovitý v tomto směru jste opět, jenže chybí vám domácí zázemí. K svým výbojům hledáte „slepici“, ale pozor – vaše pověst je vykřičená, karty neprozrazují zda proto, že jste skutečně takový „bejk“, a nebo sídlo, v němž žijete má provinciální charakter, takže o spokojenou a milující vše odpouštějící hospodyňku bude nouze! K vašim dětem: se synem vycházíte dobře (asi je v mnohém po vás), dcera, která zůstala v rodinném hnízdě, s vámi sympatizuje spíš navzdory matce, respektive její partnerce. Podle karet aktuálně žijete v podnájmu a za svými dobrodružstvími a sexuálním pychem (nebo spíš pichem) musíte vyrážet na „cizí zahrádky“. Nabídne se vám ovšem zřejmě v dohledné době samostatné bydlení… Z jiného soudku: pracovní tahanice kolem vašeho projektu neustávají, ale v podstatě se nic neděje, ovšem na rozdíl od bezprostředního adresáta i centra zájem má kraj, protože za realizací čuchá „evropské peníze“. Ptáte se, zda je to důsledek vašeho lobování? Podle karet spíš kohosi vám po jistou dobu blízkého… Moc bychom za to nedali, že nosí sukně!

Křestní jméno účastníka Hry o budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněno.

– Nashledanou za týden. –