Horoskopy od 29-06-2009 do 05-07-2009

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Dvacátý sedmý týden: 29. června – 5. července.

Situace: nejrůznější vesmírné energie se značnou ničivou silou se budou tento týden křížit, což naštěstí jejich vlivy v lepších případech vzájemně vyruší. Pokud ale kladně odpovíme na možnost prožití nevšedního dobrodružství, měli bychom si být vědomi zvýšených s nim spojených rizik. Určující pro daný týden je, že Slunce je ve znamení Raka, Měsíc začíná ve Vahách. Myslet bychom měli i na to, že Merkur bude až do pátku v Blížencích, kdy přejde do Raka. Venuše bude do soboty v Býkovi, kdy se přesune do Blíženců.  Jupiter couvá ve znamení Vodnáře, Pluto ve znamení Kozoroha. Neptun je retrográdní ve Vodnáři, což spolu se vzájemným postavením Jupitera, Marsu a Venuše vytváří neobvykle třaskavou směs a mělo by nás vést k uvážlivosti v myšlenkách i skutcích. – Nenadějeme se toho zřejmě u politiků, kteří se svými sváry nedají pokoj zřejmě ani o prázdninách, většinu jejich her už ovšem známe, a do předvolebních tanců se nám s nimi moc nechce, rozhodně ne v létě. Ti z nich, kteří si to neuvědomí, spláčou na podzim nad výdělkem: permanentní mobilizace totiž vedou jen k otupělosti, podobně jako varování před duchy ze záhrobí. Protože obliba „letního“ premiéra navzdory nepopulárním krokům opět posílí, stoupne i žárlivost velkých stran na něj a z ní plynoucí lépe i hůř skrývané útoky – jejich hloupost a špatně skrytá neomalenost mu ale u lidí neublíží.

    1. SKOPEC

Berani, trápí vás občas úporné bolesti hlavy? Příčinou mohou být změny počasí, kterých si zřejmě stále dost užijeme. Více spěte a před spaním zkuste trochu pohybu na čerstvém vzduchu a sprchu. Vypijte mátový odvar. A netrapte se věcmi, které stejně nemůžete změnit. Na svět se usmívejte, on vám to nejmíň dvojnásobně vrátí… Pokud Berani již ovládli své nedávné chování, budící v okolí záporný dojem hrabivosti, bude dobře. Dosáhnete toho mimo jiné tím, že pustíte chlup: lidé to ocení. V soukromé oblasti se vám povede velmi dobře – to se týká rodiny a veškerých milostných aktivit.

2. BÝK

Úlevný čas, který nastane pro některé Býky a jejich rozháraný vnitřní svět, se kladně odrazí i do okolí, pro něž bylo vyžít s jejich agresivní hádavostí jen krajně obtížné (jak patrno, dopad vlivu Marsu nemusí být jen bojovný). Opět nastane čas jejich všeobecné oblíbenosti, jen doma to může zaskřípat, tam vás znají dobře a moc se jim věřit nechce, že je vaše protivnost zažehnána a zcela pryč. Na duševní vyrovnanost některých Býků může působit dovolená, samozřejmě hned po infarktovém přemístění se do místa jejího konání. Počasí sice zřejmě nebude nic moc, ale změna prostředí bude blahodárná. Těm, kdo se v uplynulém týdnu poprali, radí hvězdy lízat si rány a neomlouvat se překotně, protože tím byste dali najevo, že spor jste z malicherných důvodů vyprovokovali vy. Čas urovnání teprve přijde, můžete ho přiblížit nějakým pozitivním gestem. Býci pozor – možný zdravotní problém se zřejmě dotkne někoho ve vašem bezprostředním okolí!

3. BLÍŽENCI

Dorůstající Luna napovídá, že nejen Blíženci, kteří si o Novoluní nestřihli jednodenní hladovku (samozřejmě se zvýšeným pitím vody), mohou o nadcházející se připravit na týdenní umírněný půst k očistě těla a úpravě hmotnosti jenž by měl vyvrcholit o Úplňku v příštím týdnu. Proto Blížencům hvězdy nedoporučují na konec týdne společenské aktivity, při nichž by jen smutně koukali a do grilu jim tekly sliny. Ostatně – dát do trumpety si mohou již počátkem týdne – příležitost mít budou. Jak s rodinou, tak s přáteli, a nepochybně i při jakési oslavě v práci. Bude to nakrátko příjemná změna proti nedávné askezi a hloubání. Pokud k nečekanému a snad v jistém smyslu i osudovému setkání v uplynulém týdnu nedošlo, nedojde k němu ani v tomto. Celkem dobře na tom budou četní Blíženci s penězi i se zdravím. Ve středu se mohou dočkat výhry, jasné není, zda morální, nebo fyzické…

  1. RAK

Ve společenství Vody (při karetním výkladu je to druhá řádka) zrození Raci prožijí ve většině nikoliv zcela snadný týden, protože budou muset odolávat možným tlakům ve všech sledovaných oblastech. S penězi se něco zadrhne, mohou nastat, zřejmě kvůli personálnímu oslabení, nějaké problémy v práci, něco zaskřípe též v rodině i milostných vztazích. Společenskou sféru charakterizuje jakýsi trapas, pro okolí sice v podstatě nezřetelný, ale v Racích prohlubující stud a komplex nedostatečnosti. Je až s podivem, že negativní síla nepostihne zdraví Raků. Rozhodně by se pod dojmem utržených ran neměli izolovat. Spojence mohou Raci nalézt v zrozencích z ryze protikladných, tedy ohňových, znamení – tedy ve Skopcích, Lvech a Střelcích. Nebudou za ně tahat kaštany z ohně, ale jejich pouhá přítomnost a pochopení budou blahodárné. Když se problémy a nebo jen nepřízeň nahromadí, je hloupé předstírat, že si se vším poradíte sami.

5. LEV

Protože se Lví týden ve většině případů nevyznačuje přelomovými událostmi, můžeme se věnovat možným drobným lapáliím jednotlivých dnů. V pondělí pozor na to, kterou nohou z domu vykročíte, v případě špatné volby něco zmeškáte a nebo způsobíte nedohodu. V úterý lze předpokládat celkovou malátnost a nebo únavu. Středa – pozor na ztrátu předmětu a nebo peněz, varování se netýká citové oblasti. Ve čtvrtek předpokládají hvězdy hlučnější spor, který část dne otráví, zvláště pokud si Lvi uvědomí naprostou zbytečnost hádky. V pátek (nebo v sobotu) je zde symbol opilství či podobného úletu, který Lvům pokazí část víkendu. V neděli něco rozbijí a nebo bude rozbito kýmsi k jejich škodě. V zjednodušeném výkladu se nabízí varování před jízdou automobilem…

  1. PANNA

Zdá se, že Panny se opět octnou pevnýma nohama na zemi, k čemuž může přispět rána z milosti, kterou vztahu, jenž se začne vymykat zdravému rozumu, dá vaše nečekaná peněžní slabost ve chvíli, kdy by byly prostředky velmi potřebné. Škála možností je nepřeberná: od nedostatku peněz na útratu v hospodě, až po zabitou jinak velmi perspektivní investici, tedy zaříznutí možné nosnice zlatých vajec. Znamená to, že partner (partnerka) byli prachsprostými parazity? A to finančním, fyzickým a nebo psychickým? Nikoliv nutně, ač mnohé nasvědčuje, že něco není v pořádku. Každopádně po poblouznění nadešel čas na hloubkovou analýzu. Potlačte srdce a cit a zapřáhněte mozek. Zvlášť pozorně se zaměřte na protějšek ve stejném znamení a nebo zrozence od Štírů. Čas nepřeje plánům. Naopak, můžete se hodně dozvědět sami o sobě. Přes složitost vaší osobnosti budete příjemně překvapeni. Není to sice na oslavu, ale představuje to dobrý základ, zvláště budete-li chtít v některé oblasti začít znova. – Vyloučit nelze trávicí a nebo vyměšovací obtíže, případně sklon k migrénám.

7. VÁHA

Ještě nenastal, ale překotně se Vahám blíží přislíbený čas zúčtování. A přestože rozhodně nemusí jít o narovnání mordobitím, hvězdy navrhují se v daném týdnu soustředit na fyzičku. Ostatně už sokolové věděli, že zdravý duch sídlí ve zdravém těle a vy budete mimořádnou psychickou odolnost brzy potřebovat. Také věc problému společných financí se zřejmě zcela nevyjasnila, ale možná ztráta bude zanedbatelná. Váhy, zaměřte se nicméně na mechanismus vzniku celé kauzy tak, aby se už příště pokud možno neopakoval. Nejspíš zjistíte, že chyba byla částečně na vaší straně a rozčilování na partnera tudíž nebylo na místě. Tento fakt a relativita celé věci ovšem podíl druhé strany neoslabuje, ale omluva vás nezabije. Na vaše přirozené spojence ze vzdušných znamení nelze příliš spolehnout, nebo lze dokonce čuchat pach zrady ze strany zrozenců ve Vodnáři.

  1. ŠTÍR

Nelze čekat bůhví jak vřelé vztahy se sourozenci a tchyněmi a tchány. Že by důsledky v uplynulém týdnu zjevně či skrytě vyostřených vztahů? Možný konflikt se nebude prohlubovat, dostane spíš latentní charakter bez možnosti pozitivního obratu v krátké době. A co: však oni budou potřebovat pomoc a přilezou. Tato ne moc hezká úvaha se nicméně opírá o znalost jejich slabých míst. Určitě se časem i omluví, otázka je, zda pak budou Štíři tak triumfální, jak by byli nyní a zda vám to přinese kýžené zadostiučinění. Nemusíte se však patálií s odpůrci trápit. Jinak vám totiž všechno vychází v práci i v lásce a peněz zřejmě máte dost a nebo se k nějakým ve velmi krátké době dostanete. Na jedno by si však Štíři pozor dát měli: to, co považují za vtipné, nemusí vtipné připadnout někomu, na němž jim z nějakého ryze osobního důvodu hluboce záleží! Pozor tedy na jazyk!

9. STŘELEC

Zdá se, že i po víkendu budou četní Střelci naladěni k všeobjímajícímu smíření. Trochu jim snahu pokazí jedinci opačného pohlaví, s nimiž kdysi kdesi cosi měli a kteří jako favorité a favoritky byli neúspěšní: ač se zdálo, že je rozchod dávno přebolel, ten osten v nich tkví jak v koze. V některých případech časem dokonce sílí. Je dobré to vědět, protože dělat s tím nic Střelci nemohou… Kde si lze vybrat dovolenou, udělejte to, jinde jen slevte z tempa, a to ve všech oblastech. Ostatně bude vás brzdit i určitá finanční svízel, ale k pohodové atmosféře je lepší, jsou-li peníze, ale ne nezbytně. Střelce čeká mimořádně kvalitní sex. O jeho zdroji ovšem hvězdy hovoří přinejmenším dvojsmyslně.

10. KOZOROH

Některým Kozorohům lze v daném týdnu závidět společenskou úspěšnost a pracovní výsledky, které dojdou ocenění slovy a možná i nějakým neznačným peněžním objemem. Chvála a popularita ovšem překvapivě nemusí nalézt pozitivní odezvu u osoby nejbližší, s níž je Kozoroh svázán citově a na níž je v jistém slova smyslu emotivně závislý. Nesoulad v tomto směru bude značný a v nečetných případech může vyvrcholit prudkou roztržkou, v případě labilnějších jedinců snad i fyzickým napadením. Nelze proto doporučit nic jiného, než hluboký nádech a počítání do deseti, jak ve vlastních vyjádřeních, tak v reakcích na partnerovy podněty. Rozhodně se jako odpovědi na nesoulad vyhněte milostným avantýrám. Pokud jde o zdraví, Kozorohy na dovolené může potkat nepříjemné a snad i nebezpečné bodnutí hmyzem nebo uštknutí plazem.

 

11. VODNÁŘ

Radost i smůla Vodnářů se podle hvězd v nadcházejícím týdnu může jmenovat příbuzenské a pokrevní svazky. Není vyloučena v širší rodině radostná událost a nebo její ozvuky (křtiny), případně čísi svatba. Budou-li však na nějaké oslavy Vodnáři pozváni, velmi opatrně by měli vážit slova, protože kdosi velmi přecitlivělý by si je mohl vyložit nepatřičně a odstartovat tak sice hloupý, ale vleklý spor, končící do ztracena – tedy bez očistné katarze. Pozor ovšem také na intenzitu citových vztahů, která vřelostí může překročit konvenční situaci. Znáte to, co se může stát, když přeskočí jiskra… Nebezpečí je v spřízněných vrstevních a především v jejich partnerech. Bude dobré zvážit, zda tam již náznak možných krásných komplikací neexistuje z dřívějška, a v takovém případě se kontaktu pokud možno vyhnout. – Pokud na sklonku předchozího týdne Vodnáři nepřekonali drobný zdravotní problém, nyní odezní zřejmě bez následků.

  1. RYBY

Užitečné spojenectví Rybám pro daný týden nabízejí ze znamení vzdušných Blíženci a zemních Kozorozi. Se Lvy z ohňových znamení se mohou spojit, pokud bude daný jedinec opačného pohlaví: taková aliance bude asi potěšitelně plodná, především pokud jde o pozemské statky. Z vlastních, tedy vodních znamení, ať se ale Ryby vyhnou konfrontaci se Štíry. Jinak v daném čase hrozí spíš ztráta peněz i profesionální pozice. Vynikající kondice nastoupí v polovině týdne a vyvrcholí o víkendu. To budou pánové neporazitelní v posteli a ženy vstoupí do ráje. Ovšem i pro špičkový i rekreační sport budou mimořádně disponováni a navíc jim bude přát štěstí, jisté obavy snad mohou budit jen reakce na letošní výstřelky počasí.

Ať už vám hvězdy v daném týdnu popřály v dobrém vrchovatě a nebo byly zdrženlivější, opatrujte se. Za týden se na vás v Měsíční Kočce opět moc těšíme!