Horoskopy od 06-07-2009 do 12-07-2009

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Dvacátý osmý týden: 6. – 12. července.

Situace: Rozhodujícím v tomto týdnu nebude ani tolik slunce a jeho planety, jako naše přirozená družice, tedy Měsíc, jehož úplňku se dočkáme v úterý. Protože bude spojen se zatměním (Slunce, Země a Měsíc budou za sebou skoro jako navlečené korále) v kritický den i v následujících dvou týdnech mohou citlivější jedinci cítit napětí a dělat chyby: pozor by si měli dát především Raci, postiženi budou i Kozorozi ze zemských, Vodnáři ze vzdušných a Lvi z ohňových znamení. Týden ovšem Luna zahájí v Kozorožci, což varuje před náročnější turistikou a nebo špičkovými sportovními výkony. Vodnářem projde ve čtvrtek a v pátek, a Rybami o víkendu. Ve jmenované dny je lépe být střídmým v požívání víceprocentních nápojů i přehnaném prožívání snů a erotických fantasií: poddat se jim je krásné pouze potud, pokud je nebudeme směšovat se skutečností – budou to (naštěstí a nebo bohužel?) jen sny. Slunce je ve znamení Raka. Mars se na konci týdne z Býka dostane do Blíženců. I couvající Jupiter bude přát snění, tentokrát založenému na vzpomínkách. Nic se ale nevrátí, škoda. Na některé věci ovšem lze – i když jinak – navázat. Neptun couvá ve Vodnáři, podobně jako Pluto v Kozorohovi, což může vést k zádrhelům ve vzájemné komunikaci. – Navzdory poněkud zneklidňujícímu vlivu hvězd bude v tomto týdnu v mezinárodněpolitických vztazích svět balancovat na hraně naděje, zatímco ve vnitropolitických spíš upadne do útlumu k značné úlevě většiny z nás.

    1. SKOPEC

Především Skopcům narozeným v prvním desetidenním období jejich znamení bude pokračovat dobrý rodinný čas a úspěchy v milostných aktivitách. Ani zrozenci z druhého dekanu si v tomto ohledu nebudou moct stěžovat. Nešťastníci z konce znamení v některých případech budou muset zvládnout zátěž, vyplývající z nevěry: není ale tak zcela zřejmé, zda vlastní a nebo partnera. Další znaky Beraního týdne nejsou tak strukturované a mají rysy spíš obecné: zdraví by jim nemělo přičiňovat žádné významnější starosti, snad mohou čekat jen drobné potíže z vrtkavého počasí. S penězi si aktuálně nepomohou, ale neměli by doznat ani nečekané ztráty. Vyšší vydání půjdou zřejmě na vrub určité lehkomyslnosti, kterou prázdniny a dovolené někdy nesou. Dobře by si Skopci měli vést ve společenském styku. Poznají nové a zajímavé tváře? Zřejmě ano, pozor, i opačného pohlaví (viz možná nevěra výše). V práci bude vesměs panovat letní ospalost umocněná aktuálním „krátkým“ týdnem.

 

  1. BÝK

Narozdíl od předchozích jakoby se v zaměstnání Býků někteří vedoucí snažili dohnat, co i tak v týdnu poznamenaném pálení Husa nestihnou. Navíc si vzal kdekdo dovolenou. Pokud jste v podřízeném postavení a máte na to, pokuste se nadřízeným vysvětlit, že s naštvaným týmem moc výkonní nebudou. Pokud jste sami těmi neurotickými šéfy, přečtěte si řečenou větu ještě jednou, pomalu a pozorně. Nemá Měsíční Kočka pravdu? – Zdravotní stav někoho ve vašem okolí, před jehož vývojem jsme varovali minulý týden: zřejmé zklidnění, netřeba se nervovat, stane se, co stát se má. Můžete v tom něco udělat? Buďte milí a k přáním nemocného vstřícní jak to jen půjde, byť by zněla podivně. Ale hlavně mu naslouchejte. Bolí ho možná především duše. – I doma se vztahy Býků konečně srovnají. Mohou však mít konflikty s dětmi. Pokud jsme požádali o upřesnění karty, budou v čemsi mít prudce opačný názor, než vy. Nerozčilujte se hned a přemýšlejte – možná mají pravdu. Když ne, neřešte spor křikem. Zkuste se dohodnout, třeba je i podplaťte, ale neustupujte. Ve věci plánované pomsty, která vám v nedávné minulosti otravovala život, volte odpuštění. To není zbabělost, jak by se mohlo zdát: chce to totiž určitou velikost.

  1. BLÍŽENCI

Pokud Blíženci stále očekávají slíbené osudové setkání, dost možná se právě velmi přiblížilo. V této souvislosti zvažte odpověď: Jste připraveni na Úplněk? Přijde již v úterý. A víte, že nejen somnambulové mohou prý reagovat podivně? Nejde jen o legendární a poněkud přehnané bloudění po střechách, ale o zvýšenou citlivost a nervozitu. Buďte k divně reagujícím lidem v okolí tolerantní, neboť nevědí, co činí. Mohou to být přitom ti, na něž čekáte! Příležitosti k oslavám v práci nekončí, ale nejste jejich ústředním tématem. Pozor na alkohol, rozvazující jazyk. Nadměrná žvanivost vás může zradit. Povíte na sebe něco, co nechcete. I tady může být osudový člověk nablízku a vy ho jakýmisi bláboly ztratíte. To ovšem neznamená, že máte stát v koutě. Nejpravděpodobnější je, že ona osoba bude jako vy ze vzdušných znamení, tedy z Vah a nebo Vodnářů, vyloučen není ani Kozoroh ze znamení zemských. Tyto informace však berte jen jako signální, ANO vám řekne spíš srdce, než rozum…Možnost výhry nadejde ve středu, jistě půjde tentokrát o peníze.

  1. RAK

Někteří dříve narození Raci se dočkají pozitivního rozuzlení zadrhnutého finančního uzlu. Bude do značné míry neočekávané. Ti mladší asi problém vyřeší krátkodobou půjčkou, vybírejte však od koho a za jakých podmínek, vaše schopnost rychlé splátky bude zřejmě nejen kvůli krizi omezená a úrok by mohl rychle dosáhnout zhoubné výše. Těžko řešitelné neznamená nemožné. Zkuste to jinak! V práci nečeká Raky nic zvláště dobrého, co se atmosféry týče, ale lze svízel přežít do víkendu a v dalším týdnu již bude nepochybně lépe. Také pro Raky na dovolené to zřejmě z počátku nebude nic moc, ale vylepšení ovzduší do značné míry záleží na vás. Buďte – i když se vám nebude moc chtít – dobrým duchem společnosti, mrazivou atmosféru to prolomí. Víkend má znaky zázraků v sexuální oblasti, objevování a také nalézání. Vliv Měsíce vyvolá určitý tlak na prsa, prsní žlázy a dělohu (možná tady je kořen erotických výbojů), dále na proces trávení a tedy žaludek, žlučník a dvanácterník. Úplněk a zatmění mohou být výzvou k půstu, jímž očistíme tělo. Pokud nebude absolutní, vyloučíme alespoň jídla smažená a ostrá a dáme si vždy, když to půjde, dvacet po jídle. Siesta tělu i duchu svědčí. Dobrá bude i každodenní studená sprcha a procházky v dešti, o který by neměla být nouze.

  1. LEV

Pro motorizované Lvy má Věštírna nepříliš potěšitelnou zprávu: při pondělku a v úterý by měli věnovat zvýšenou pozornost řízení či stavu vozu, řešením je v případě nemožnosti jízdu odložit a nebo vzdálenost překonat jiným způsobem. A co takhle svěření volantu do rukou někoho jiného? Máte-li možnost volby, mezi náhradními šoféry upřednostněte Štíry či Býky, ale v podstatě je to jedno, nejlepší bude nevystrčit nos. Od středy aktuální nebezpečí na vozovce pomine, ale i tak se vyhněte hazardnímu chování v řízení všeobecně, ať už se jedná o auto, chod rodiny a nebo pracovní zařazení. Buďte svědomití až nudní, když jde, byť v přeneseném slova smyslu, o krk, vůbec to neuškodí (jen ti, kdo přežijí, mají možnost si ztracená bláznovství v budoucnu vynahradit). Nebezpečí je značné, ale jeho míra záleží jen na vás. Už delší dobu Lvy pronásledující malátnost vyvrcholí v pátek. O víkendu je čeká zklidnění – využijte ho k upevnění osobních vztahů – láska je lék.

  1. PANNA

Jak se vyrovnají některé Pannyhloubkovou analýzou horečně žitého vztahu, který jim v poslední době tak komplikuje život? Podle hvězd se jen velmi těžko srovnají s řečmi lidí okolo (někdy spíš podvědomě vnímanými), že by měli kontakt se vztahovou osobou omezit a nebo dokonce ukončit. Nicméně pokud ho načas omezíte, uklidní to kritiky a vám poskytne delší čas na to, projít si, kde jste udělali vy, a kde druhá strana, chyby. Jen tak se jím v budoucnu dokážete vyhnout, protože se zřejmě jedná o něco ukrytého hluboko v psychice. Pokud budete mít v tomhle jasno, neznamená to ještě, že byste měli o všem hned mluvit – ten čas teprve přijde. Ve středu a ve čtvrtek jsou meziplanetární aspekty příznivě nakloněné cestování a nebo plánům na ně. Co naznačuje Merkur? Možný podraz. Kdo ve vašem bezprostředním okolí (spíš z rodiny, než z práce) o vás ví víc, než byste si přáli? Nevstupujte s ním do sporu, rozmíšky zahlaďte, usmívejte se třeba i křečovitě, snad po neděli napětí pomine.

7. VÁHA

Po zřejmém narovnání vztahů k blízkému člověku se četných Vah zřejmě zmocní všeobjímající nálada: budou milé na všechny strany, rozdávat úsměvy budou do okolí… a budou také při té příležitosti patřičně neopatrní. Váhy, vaši lásku k celému světu mohou nějaké ze své mrzké podstaty svině zneužít. Hrozí to zejména v práci. Dejte pozor, abyste od nich s velkorysostí zcela zbytečnou například nepřevzali odpovědnost za věci, jež nemůžete v žádném případě ovlivnit, a které při bližším zkoumání a nebo v čase mohou začít i pořádně smrdět – byť na zkažené vůbec nevypadají. Předchozí řečené hrozí podle hvězd především zrozencům z prvního dekanu daného znamení. Ty ostatní spíš může potkat společenské znemožnění či jen obyčejná ostuda. Podle karet ovšem si finančně nečekaně polepší, protože se však zřejmě nejedná o výhru ani o dědictví, mohli by cosi nad očekávání úspěšně prodat – konkrétní věc a nebo jakási aktiva. Dobré dny v tomto směru mají být pondělí, úterý a pátek. V neděli se vystříhejte vína a tance.

  1. ŠTÍR

Pokud aktuální nesoulad v širší rodině skutečně přerostl v latentní stav, nelze, než to uvítat, protože otevřený konflikt by v momentální situaci byl pro Štíry pravděpodobně zhoubný. Nic v této věci tedy nečiňte – tak radí hvězdy. Ono nyní již zcela zjevné nepřátelství vyženěné krve pomine. Už brzy vás mohou potřebovat! Už brzy nejspíš sami přilezou! Až k tomu ovšem dojde (první signály ukazují na neděli) v žádném případě nedejte znát pochopitelný triumf. Mohli byste si popudit a odcizit přirozeného spojence a životního partnera (jejich krev). Štíři, buďte velkorysí. Pokud jde o sex, nebude-li zbytí a budete ho hledat vedle, dbejte úzkostlivě na utajení. Ale raději zvolte jiný způsob uvolnění nahromaděného napětí, které může vyústit i v agresi. – A pozor na peníze. Nejedná se o varování před krádeží a nebo jinou ztrátou: bojte se možnosti vyloženě špatných investic.

9. STŘELEC

Z přetrvávající finanční nepohody si již Střelci přestali dělat hlavu (nebo by si ji měli přestat dělat), protože pochopili, že momentálně s ní nic stejně nesvedou. V tomto směru již pondělní probuzení povede Střelce k přehnanému a možná i hranému optimismu. Vaše upřímnost a rozšafnost, ale taky netečnost k výše představenému problému a jistá dávka chování zjevně na efekt, ubere na dobré náladě lidem kolem vás. Z vašeho domova se stane bojiště a nebo přinejmenším cvičák slovních potyček. Proč stále měníte své postoje a názory? Co tím maskujete? Pokud máte v nitru strach, hrozí, že v rodině budete mít tendenci se na všechny utrhovat pro maličkosti. A bude vám to zřejmě víc mluvit než myslet. Vadí to v posteli? Aspoň tam buďte upřímní! Mluvte s partnerem otevřeně o všem, co od sexu očekáváte a snažte se i vy udělat všechno, co mu nejen na očích vidíte. Budete navzdory všemu (zvláště jakýmsi vzpomínkám na dávné věci, které se nestaly) ve vynikající kondici, což vás může vybudit k činům novým, překračujícím mezi vámi a partnerem ustálené konvence.

10. KOZOROH

V desátém znamení hrozí Kozorohům nespokojenost. Nebude se jim od pondělka nejspíš chtít ani vstávat. Bude to zřejmě důsledek přetrvávajícího domácího nesouladu. Od středy se začnete probouzet z letargie. Částečně to bude dáno tím, že se budete muset rozloučit s někým z blízkých nebo známých, který se stěhuje, nebo odjíždí na dlouhou cestu. Je to cesta služební a váží vás k sobě citové vztahy? Či se snad jedná o pohřeb? Ve společnosti se setkáte s někým, koho jste neviděli roky. Pokud v druhé půli týdne snad Kozorozi přejdou od úvah k činům, budou nejspíš podobni příslovečným slonům v porcelánu. Protože vaše nové postoje budou pro okolí na hranicích přijatelnosti, může vás potkat ostrá (a to nejen slovní) výměna názorů. Pozor zvláště v rodině. Hvězdy vám ovšem přejí a tak se nenechte zviklat, neustoupíte-li, přinese vám to úspěch. To platí zejména pro vztahy s nadřízenými. Vaše vzpoura sice lidi naštve, ale nakonec vám dají zapravdu. U Kozorohů na dovolené přetrvává z nebezpečí uvedených minulý týden jen poštípání hmyzem. Také by si do vody měli brát k tomu určenou obuv, i v tomto živlu totiž hrozí bodné zranění (třeba mrtvý mořský ježek).

 

11. VODNÁŘ

Mars nenechává v klidu Vodnáře. Proč? Pokud ve zdraví zvládli možné problémy, jak upřímně doufáme spíše duševního krvesmilstva nebo užších fyzických kontaktů s nepokrevním příbuzným, mohou na sebe překvapivě nebýt hrdí. Jako by o něco přišli… Neblázněte: to, co se nestalo, bylo správné. V podání některých hvězdopravců jakoby hvězdy volají k slepé oddanosti instinktům. Je to ten nejjednodušší výklad. A navíc – je moc hezký a navíc tolik romantický… Lidé ho rádi slyší. Je ale správný? Nesdělují hvězdy zastřeně opak? Jen zvažte, jak by to na tom našem světě vypadalo! Vodnáři, jste-li zvyklí spoléhat se na intelekt, jednejte tak i v tomto případě. Pozor: od středy se budete dostávat do situací, kdy si nebudete schopni vzpomenout ani na totální banalitu, bez nezměrného úsilí nenapíšete dopis, ani esemesku, tak vám budou chybět slova. Dávejte si velmi pozor na to, co a jak budete říkat v kontaktu s užší rodinou, nepodřekněte se. A pozor na moc zvědavé sousedy. Víkend, kdy napětí poleví, bude dobrý k promyšlení a nastartování dlouhodobých projektů směřujících k finančním ziskům v budoucnu, byť odlehlejším. Zmatky kolem sexu se nesnažit přebít nějakým alkoholickým úletem: jen vám bude špatně a tam, kde byste neměli, selžete jako třída.

  1. RYBY

Jak jste se vyrovnali s nebezpečími v práci? Podle všeho bez ztráty kytičky, ono zřejmě nakonec nebylo tak velké, jak se před týdnem, jevilo. Pokud byla finanční ztráta opravdu významná, neměla by být dlouhodobá. Muži by si měli dát pozor na rusovlásky, ženám naopak zřejmě kyne štěstí od mužů s nedostatkem vlasů. Jakousi nepříjemnost mohou Ryby čekat v úterý. Možná jste si před nedávnem opomněli vyzvednout jakýsi dopis a aktuálně zjistíte, že na vás někdo podal žalobu. Půjde zřejmě o peníze – daně, pojistku, nějaké zmeškané splátky… Ovzduší bude celý týden zmatené, dupněte na brzdy, ono se nic nezboří, když si dáte dlouhý popel – jste-li toho ovšem schopni: jinak můžete očekávat zdravotní poruchy způsobované zpravidla stresem a špatnou životosprávou, což jsou lékaři puncovaní zabijáci. O víkendu si užijete se svou intuicí: dopředu odhadnete, kdo je za dveřmi, kdo vám za chvíli zavolá, či podobné věci. Ryby by tuto nečekanou schopnost neměly předvádět jako ve varieté, ačkoliv potlesk shromážděných přátel nebo rodiny bude po náročném týdnu jistě lákavý. Využijte času přejícího kouzlům raději v posteli…

Nashledanou za týden!