Horoskopy od 10-08-2009 do 16-08-2009

Týdenní horoskopy
s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“
Třicátý třetí týden: 10. – 16. srpen.
 

Situace – Nebeskou inventuru začneme u retrográdních planet: zdánlivě couvají Neptun a Jupiter ve Vodnáři, Uran v Rybách a Pluto v Kozorohovi. Saturn a Merkur budou tento týden v Panně, Mars v Blížencích a Venuše v Rakovi. Slunce je ve Lvu a Měsíc projde Skopcem, Býkem a Blíženci… Jako pravděpodobné se jeví pokračování neblahých atmosférických projevů a mohou nastat i zemětřesení nebo vulkanické projevy. Političtí lancknechti z pod všech korouhví nastrčení nejrůznějšími handlíři o sobě dají znát, protože už zbrojí na nepochybně horký podzim, v němž jim i jejich kašpárkům půjde především o peníze. V druhé půli týdne by měli být opatrní řidiči na cestách . Pozor také u vody, živly jsou obecně vždy zrádné. Užívejte léto a nedejte se otrávit!
 

1. SKOPEC
 

Týden Beranům přinese zřejmě drobná rozčarování ve finanční a intimní oblasti. Nic tragického, ale o příjemnost též nepůjde. Možná ztráta může mít i podobu krádeže a zjevný partnerův flirt s třetí osobou nedopadne také valně. Skopci by se měli snažit nereagovat na nepříjemnosti ztrátou kontroly nad sebou a chaotickým jednáním. Opanujte se a svůj program podřiďte přísnému řádu, pravidla, jež určíte, pak přísně dodržujte. Pokud se vám podaří fungovat jako dobře namaštěná mašina, bude to možná trochu otrava, ale jinak v pořádku. Nepříjemnosti překonáte pečlivým dodržováním svých malých osobních rituálů. Týden se tento pro Skopce ne právě přirozený stav dá vydržet. V jídle buďte střídmí – především postavení Měsíce by mohlo být pro váš trávicí trakt varovné.  Hlavně věřte, že přes všechnu současnou svízel nic opravdu tragického vám hvězdy nechystají.
 

2. BÝK
 

Po vzrušujícím víkendu, který některým Býkům poněkud převrátil svět, je nyní čeká – alespoň v první polovině týdne – určité uklidnění, podmíněné do značné míry zdáním velké vyčerpanosti. Rychle ovšem obnoví sílu. To je dobře, protože v pracovní sféře (ale i na dovolené) budou zřejmě muset řešit náročnou situaci. Pokud k problému přistoupí zodpovědně a promyšleně, zřejmě nevyřeší nic, ale též nic nezkazí. Naději víc než padesátiprocentní na úspěch má jednání intuitivní – ovšem i možné riziko je vysoké a dopad špatně zvolené varianty by se mohl blížit katastrofě. Rozhodně by v této věci nemělo jít o finance. V hrozícím širším rodinném konfliktu dejte pozor, abyste se nepostavili na špatnou stranu. Špatná ovšem nemusí být ta, která prohrává! (Být vždy s těmi, co vyhrávají, svědčí o vašem dobrém odhadu situace a na druhé straně napovídá i možné problémy s páteří.) Víkendové milostné hrátky vás nabijí novou energií. 

3.  BLÍŽENCI
Dobrý týden přichází pro četné Blížence: tak dobrý, že z přemíry sebeuspokojení ztratíte ostražitost, základní instinkt pro přežití mezi predátory. Ti nejhorší z nich však budou na dovolené (nebo naopak jim budete vzdáleni vy), prostě hvězdy jsou na vaší straně hřiště – přežijete. Nicméně varování je tady a tlaky na osobu některých Blíženců zřejmě v dohledné době zesílí. Bude v tom Mars, a s tím se nedá dělat nic jiného, než zbrojit. Být připraven – toť vše! A už žádnou zbrklost a žádné podcenění možného protivníka, ať už by se rekrutoval z jakýchkoliv kruhů. I vosa může zabít. V úterý pozor při cestování, ve čtvrtek se vyhýbejte neznámým nebo podezřele vypadajícím (a vonícím) jídlům. Pátek slibuje sex plný nečekaných experimentů, myslete při nich ale i na druhou stranu!
4. RAK
Pokud kdosi s Raky nějakým vážnějším způsobem spojený skutečně v uplynulém týdnu obdržel zajímavou nabídku, budete muset bezodkladně vyřešit dopad, kterým se tento fakt, v případě, že dotyčný odpoví kladně, bezprostředně dotkne vaší osoby a nebo práce. Zvažte pozorně přínos i zápory. V druhém případě nepřekročte pravidla slušného chování a nezhřešte proti nim činem ani slovem. Prostě se neperte a nehádejte… Určitý problém může při zvládání nečekané situace přinést váš v některých ohledech až příšerný konservatismus. Dost zatím Rakům pomáhal dobře držet směr v standardních situacích, ale zde zřejmě změna myšlení i postojů bude nutná. Na okraj k jednotlivým dnům: pondělí bude bezkonfliktní, v úterý čekejte drobnou zdravotní indispozici. Vydrží do středy. Ve středu i nějaké menší pracovní problémy. Čtvrtek přízeň hvězd pro koupi a prodej, v pátek si dejte pozor na lživá slova a nebo podraz v jednání ze strany Blíženců či Vah. Sobotu a neděli poznamená úklid, může však jít i o dělání pořádku ve vztazích.

5. LEV
Nic naplat, kamarádka či milenka Lenora si s vámi nejspíš bude v dohledné době dělat, co si jen zamane. Přiznejte si – je to příjemné a proti tomuto jsou možné výčitky svědomí slabou municí… V práci i v ložnici proto předstíráním nepřesvědčíte: prostě je to tak, lenost se vám rozlezla do kostí a všichni to vidí. Zvláště v milostné sféře, kde by se nejspíš i chtělo (ale nějak zas ne tak moc) se nesnažte osedlat Erota farmaceutickou chemií. Pokud nepomohou přirozená afrodosiaka – celer, petržel, česnek a křen – pomůže vám snad už jen Pán (a ten má ohledně lidstva a klimatu zřejmě úplně jiné starosti). I nadále mohou Lvi s rozmyslem investovat, tím spíš, čím hrůzostrašnější informace z burzy uslyší. Na panice se můžete totiž chvíli i vydělávat, ale kváky o světle v tunelu berte s rezervou, buďte připraveni svá aktiva stáhnout, rozhodně to není na střednědobé investice, buď na spekulaci a nebo na  hóóódně dlouhou trasu. A nebo si raději kupte něco na sebe, jen tak, z rozmaru. Máte na to právo!

  1. PANNA

Pannám, které poslechly volání dálek a chuť na vybočení ze všednosti, změna jistě prospěla, i když z ní mohou být poněkud uondané. Návrat k normálu je v pracovních povinnostech zatěžuje víc, než čekaly – dovolená byla zřejmě moc krátká – na druhou stranu v osobní sféře již zřejmě pociťovaly syndrom ponorkové nemoci a tak bylo času stráveného s nejbližšími tak akorát : platí to především pro vztah rodiče – děti. Finanční bilance bude vyrovnaná, Panny zřejmě nenarušily uplynulým týdnem rozpočtovou rovnováhu, respektive všechny výdaje byly a i aktuálně budou umírněné a předpokládané, nehrozí žádný klobúčik na ucho a šroubování žárovek. Ale nekonvenční flám by vám stejně prospěl… Zvláště zrozenci z prvního dekanu jsou ve valné většině příšerně upjatí. Uvolněte se, prosím! Těm z pod konce znamení zase může hrozit nemoc či úraz, ne zásadní, ale buďto bolestivý, a nebo nějakým významným způsobem běžný provoz velmi komplikující. Možní zřejmí či utajení spojenci pro tento týden? Nepochybně ohňonoši – Berani a Střelci. 
7. VÁHY
Zamlklost, která část Vah postihne, není projevem nastupující choroby, ale otevíráním vlastního nitra a s tím souvisejícím zkoumáním a přehodnocováním. Není důvod propadat depresivním stavům, zřejmě se bude jednat o pravidelnou inventuru má dáti – dal ve vztazích k sobě i okolí jako důsledek pondělního Novoluní. Přispěje k tomuto ztišení zřejmě i samota, ať už faktická a nebo ta, do níž vstoupíte uprostřed davu. Připomenete si i dávné přátele s předsevzetím, v blízké době s nimi obnovit kontakty. Pozor na druhou polovinu týdne, kdy nad vaší myslí mohou získat moc cizí síly: snadněji budete v tomto období ovlivnitelní a manipulovatelní. Vyvrcholit by to mohlo o prvním dnu víkendu, kdy se vašim Zaklínačem může stát někdo z velmi blízkého okruhu – zřejmě z rodiny. Může to být nepříjemné, ale zvládnete to!

  1. ŠTÍR

Zrozenci ze Štíra dobře udělají, budou-li v těchto dnech věnovat zvýšenou pozornost tomu, co jedí a také zda dostatečně pijí. To druhé zajistí obyčejná voda z kohoutku (kdo má možnost, ať upřednostní pramenitou) a nebo neochucené minerálky, to první celozrnné pečivo, klíčky, dýňová semínka, listová zelenina a po každém jídle lžička otrub. Chutnají jako piliny a když je zapijete mazlavým odvarem z lněného semínka, pochopíte, že tuto kombinaci by za pochoutku označil jen kulinářský zvrhlík: je totiž naprosto dokonale nijaká. Pokud chcete řečené dny – vydržet se taková dieta dá –  dezinfikovat i močové cesty, zařaďte do jídelníčku borůvkovou a nebo brusinkovou šťávu, ty alespoň nějakou (a dobrou) chuť mají. V posteli se o víkendu nepřepínejte, co jste v tomto směru hanebně zanedbali v posledním období, za dva dny stejně nedoženete. Nicméně vězte, že bude líp! Celý týden se vyhýbejte příbuzným, a to i lidem z nezpokrevněné přízně, byť by to bylo vašemu partnerovi proti srsti: vyhnete se tím totiž možným budoucím spíš obtěžujícím než nebezpečným komplikacím.

  1. STŘELEC

Střelci, kteří odkládali řešení nikoliv zásadních otázek, ale protivných, a především trochu trapných prkotin, budou mít báječnou příležitost se jich vcelku elegantně a přitom definitivně zbavit. Nepřipouštějte ovšem jakoukoliv mluvu o penězích, nebyla by k vašemu prospěchu! Jinak vše půjde jako po drátkách, aniž byste se pro tento úspěch sami sebeméně zapotili. Pozor: dopad vlivu Marsu vás skutečně neposiluje, ale činí zbrklými a pro okolí těžko vypočitatelnými, což u nich v některých případech může vyvolat obranářské reakce. Jenže sestřelit neřízenou střelu je těžké a ani vám újma nehrozí, i když vám z kanonády mohou zalehnout uši… Pozor na nečekané reakce u lidí nejbližších, kde by vaše potrhlost mohla vrhnout stín do oblasti velmi osobní a zatížit jinak přímo úžasné erotické hrátky v první polovině týdne. Nadále trvá příznivé období pro sázkaře a hráče, kteří ale nepřekročí hranici hazardu. Bolesti nohou, únava paží a celkový pocit gumových kostí může znervóznit především Střelce z druhého a částečně i třetího dekanu.

10. KOZOROH
Fází Měsíce která v příštím týdnu vyvrcholí Novoluním začne pro četné Kozorohy velmi realistický týden: žádné úlety a žádná zábava, žádné rozhazování peněz, mejdany a nebo výlety za hranice všedních dnů (snad s výjimkou možného sexu od středy výš). Ale také žádné zásadní problémy, zdá se, že nepříjemnosti se vyčerpaly v uplynulých dnech a teď jsou zapomenuty a nebo budete zřejmě úspěšně řešit jen jejich poslední ozvuky. Jak již výše řečeno, bez hysterie a s realismem. Týká se to i perspektivy jakýchsi společných peněz. Jsou vskutku spravovány čestně a spravedlivě? Vyhněte se o víkendu sentimentu k dávným vztahům, krajinám a časům – cesta zpátky nemusí být slzavá. I do budoucna hleďte s umírněným optimismem. Nebude jenom hůř! Vzkaz hvězd milencům z Kozoroha zní: láska může i bolet a přesto být krásná.
11. VODNÁŘ
Stav, který postihne část Vodnářů, označují psychologové, ale i personalisté, jako snížený práh komunikativnosti. Prostě bude těžké se s vámi pořádně na něčem domluvit, a to vinou bloku, jež je ve vás. Zajímavé je, že se netýká pouze nějakého okruhu lidí či otázek, ale působí tak říkajíc plošně. Co s tím? Nevymlouvali bychom se na pomalu se ztrácející Měsíc, ačkoliv jeho vliv není jistě zanedbatelný, spíš na nějaké potlačené výčitky, které snad Vodnáře obklopují těžko překonatelnou zdí. Za tu se těžko dostávají dokonce i velmi sluneční lidé. Z podvědomí tryskající pocit viny však může být falešný – nenakládejte si navíc na hřbet cizí hříchy a neobviňujte se z věcí, které šly mimo vaši možnost s nimi cokoliv udělat. Pozor: při tomto stavu za zdí k vám neproniknou důležité informace v profesní oblasti a to omezí vaše analytické schopnosti. Lehko se pak můžete dát zatáhnout do sporů, po nichž vám nic není a sehrát v nich ubohou roli šaška.
12.     RYBY

Konec zvířetníkovou procházkou vždy patří Rybám, jejichž týden by mohl vypadat následovně: na jeho počátku je zřejmě čekají větší a nečekaná finanční vydání. Nebudou radostná. Pozor by proto měli dávat především řidiči. Toto nebezpečí se zmírní ve středu, kdy ovšem mohou nastoupit nějaké vztahové komplikace. Nejde o sféru milostnou, spíš o příbuzenské vazby. Čtvrtek přinese Rybám v práci uznání – jasné není, zda podřízených či nadřízených, faktem je, že nepůjde ruku v ruce s finanční odměnou – což vás otráví, ale prachy nejsou konec konců všechno, že? V pátek nebo v sobotu zřejmě mají Ryby možnost účasti v nějaké kulturní a nebo společenské události, kde by bylo dobré být viděn(a).  Ovšem zrozencům kolem poloviny znamení (druhý dekan) zde hrozí, že se příšerně ztrapní, proto jim přes nepochybnou atraktivnost akce hvězdy radí neúčastnit se a nebo si dávat po celou dobu konání akce zatraceného majzla. To ovšem jejich celkové uvolněnosti neprospěje. V neděli je proto může čekat bolest hlavy. Ti ostatní ji mohou mít též – ovšem spíš z možné kocoviny, v případech panenek & dam nevylučujeme kocovinu morální: i zadané zde totiž může čekat setkání zdánlivě osudové…
 

Nashledanou za týden.