Horoskopy od 21-09-2009 do 27-09-2009

Týdenní horoskopy
s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“
Třicátý devátý týden:  20. – 27. září
 

Situace: Přetrvávají silné vlivy konjunkce Slunce, Saturnu a Merkura přinášející přemíru práce a povinností. Můžete z toho být unaveni a unavený člověk dělá snáz chyby. Ve svých činnostech se proto pokud možno silně soustřeďte. Problém je v tom, že Pluto ke koncentraci právě nepomáhá… Lze ale trochu pomoci důrazem na přirozený jídelníček bez přežírání, větší míru pohybu a delší spánek. Do určité míry naše rozháranost může souviset i s přechodem ze zemského znamení Panny k vzdušným Vahám: ano, už je to tady, začne nám podzim. S rovnodenností přichází krácení dnů a ústup světla. Merkur couvá v Panně, kde je i Venuše a Saturn. Retrográdní jsou též Jupiter, Neptun a Uran. Mars prochází Rakem, Pluto je ve znamení Kozoroha. Ve společensko-politické oblasti Saturn v konjunkci s Merkurem přejí „silné ruce“ a „dělání pořádků“, takže bychom měli být bdělí, zda se nám někdo „v našem zájmu“ nesnaží zakroutit krkem. Slunce v neharmonickém aspektu na Pluta napovídá, že nesmyslně nafouklé ego zhrzených vůdců upadajících do nicoty může nadělat ještě docela pěknou paseku. Dětská říkánka praví:“Ať si jsou, kde si jsou, jen ať na nás nelezou…“ Že nás neuondali a zdravý rozum nás ještě tak zcela neopustil nicméně dokazuje, že kdo moc nekřičí, ale pracuje, najde u normálních lidí podporu, byť by říkal i nepříjemné věci. – V milostné oblasti nebude týden vyčnívat nad průměr, ale také by neměl přinést žádné katastrofy, více ostatně u jednotlivých znamení.

  1. SKOPEC

Již od úterý mohou zrozenci ve znamení Berana čekat zdánlivě nezajímavou zprávu, jejíž skutečný význam by však věru nebylo radno podcenit. Nejspíš může jít o pracovní postup nebo naopak propuštění z práce, každopádně však i o peníze: bystřete proto své kombinační schopnosti, bedlivě sledujte ostatní, ale sami nic o sobě a vlastních záměrech neprozrazujte! Přestože minulý týden to vypadalo, že pozice Skopců při možných jednáních na úřadech či institucích se zlepší, opak je pravdou – s výjimkou opravdu aktuálních věcí nedovolujících odklad nepodnikejte nic. Toto varování ovšem naprosto neplatí pro oblast milostnou. Druhá půle týdne bude příznivější.  

  1. BÝK

 

Dát si celý týden pozor na ostrý jazyk radí hvězdy Býkům! Týká se to především jejich kritických výhrad v zaměstnání a to jak směrem dolů, tak vzhůru. Špatně byste mohli dopadnout i v soukromé oblasti: nikoliv, že by vaše postřehy byly liché, ale zvýšená kritičnost může pramenit z vlastní vnitřní nejistoty. Ukliďte si sami v sobě, to především. A pak – bolavou pravdu není asi vždy nutné sdělovat, a rozhodně už ne neomaleně. Středa bude velmi dobrá, v pátek pozor na cestách, víkend se vydaří.
3.    BLÍŽENCI
 

Jak vyšly Blížencům sázky? Věříme, že netratili. Pondělní zaškobrtnutí se již v úterý ukáže být povážlivější, než jste si z počátku mysleli. Může to ve vás vyvolat zmatek, ale to by právě bylo zlé: soustřeďte se a zhluboka dýchejte. Možná budete muset přehodnotit některé vztahy, ale nedělejte to zbrkle ani moc okatě, spíš nechte problematické kontakty vyhasnout: přijdou (a brzy) jiné a lepší. Pokud si to Blíženci včas uvědomí a zařídí se podle této rady, zlepší se i jejich nálada. To jim přihraje zajímavá setkání, která mohou přerůst i ve významnější vztah (a nejen pracovní). 
 

4. RAK
 

Po celý týden se vyhýbejte činnostem, jež vám nejsou vlastní. I jinak řemeslně zruční Raci by však měli k jindy obvyklým aktivitám přistupovat zdrženlivě. Opatrnost se tento týden ostatně vyplatí i v poskytování pomocné ruky a lehkomyslném rozdávání rad: za obé můžete být časem voláni k odpovědnosti. A to navzdory tomu, že nyní vám přinesou oblibu a od čtvrtka významně zvýší i atraktivitu Raků pro druhé pohlaví, což bude fajn, leč – zřejmě je i připraví o peníze. Vyhýbat se máte na sklonku týdne bůh ví proč zapékaným těstovinám.

5.    LEV
 

Nadchází vcelku dobrý týden pro Lví vyřizování, a to nejen na úřadech, ale také pro úspěšné podnikání, nákupy, prodej a investice. Dobře se v problematice orientujete, máte spolehlivé rádce i neomylnou intuici – pokud ovšem nepůjdete do extrémního rizika, zrovna to by totiž vyjít nemuselo! Všechno v práci i doma půjde dobře, takže vás na sklonku týdne až zarazí, jak jste vyčerpáni. Dejte si pohov, dobré jídlo, skleničku, společnost spíš tichou a asertivní. Nemusíte se předvádět, záříte už tím, že jste. Rada na únavu zní protismyslně, ale funguje: z Měsíční Kočky navrhujeme víkend ve dvou. Baterky spolehlivě nabijete v posteli. Sex? Ano – vzájemně si polepšíte, především co se týká prožívání milostných hrátek ze strany Lvího protějšku: je přece tak hezké dávat…
 

  1. PANNA

 

Týden bude pro Panny dobrý, i když tam, kde by nejvíc chtěly, neuspějí. Problém je u těch zrozenců, kteří připravili významné projekty a teď jsou bez grantů, dotací a sponzorských peněz namydlení, samozřejmě shánění peněz. Že by kolem vás byli všichni chudí a nebo lakomí? Podívejte se ale, než začnete bědovat, na sebe do zrcadla. Působíte důvěryhodně? Vždyť někoho takového, jako vidíte v zrcadle, byste vyhodili už od prahu ještě dřív, než by stačil říct kolik! Co takhle nejdřív obnovit šatník a skočit si k holiči?- Pronásleduje vás také chuť na stěhování. Že by i vás ničila výška činže? Vybírejte zatím, ale nepřeberte…
 

7.  VÁHY
 

Zastavili jste už onen příval pomluv a drbů a nebo identifikovali jejich původce, když už nositeli jsou, jak se četným Vahám zdá, prostě všichni? Přestaňte na to myslet, ono to šiřitele chýr přestane bavit. Když se některé Váhy pokusí zrekapitulovat své právě uplynulé dny, pravděpodobně dojdou k tomu, že neúměrně velký čas věnovaly práci, boji se zlými jazyky potom též soukromým aktivitám – to všechno na úkor svých nejbližších. Takové zjištění jejich nepříliš úžasné náladě také nepřidá. Pokuste se to alespoň od poloviny týdne změnit! Plánujte den cílevědomě, bez onoho proklatého jestli mi zbude čas. Ten totiž skoro nikdy nezbude! Na okolí buďte milí a to vás odmění. Co jste z výčitek začali dělat, dělejte pravidelně, ale určitě se vyhněte stereotypu. 

8. ŠTÍR

Četní Štíři budou mít najednou pocit, že až po nosní dírky mají společenského života, do něhož s počátkem podzimu vpluli. A to se kolečko, končící infarktovými předvánočními večírky, vlastně ještě ani pořádně nerozběhlo. Jenže každý chce mluvit o uplynulé dovolené, prázdninách, chlubit se a také spřádat plány a… sdělovat je. Štíry to všechno bude zdržovat od práce: co líto, vždyť aktuálně začal podzim! Otázka ale zní: nežerou Štíři svou odpovědnost až moc? Stejně tak ve vztazích je dobré si uvědomit sebe i partnerovo místo ve vašem vztahu – viz uplynulý víkend. V té souvislosti se mohou objevit i nezodpovězené etické problémy. Přesto, že zřejmě nakonec dobře (co to je ale dobře?) všechno dopadne, nebude to věru snadný týden.

  1. STŘELEC

 

Proč se Střelcům zdá, že nikdo náležitě nehodnotí, jak báječnými lidmi jsou? Někteří skutečně budou mít problém s objektivním sebehodnocením, proto mohou narazit nejen v práci a škole, ale i mezi lidmi blízkými, kteří je znají jako podešev vlastních bot. Přinese to však spíš světobol než konflikty, a když už, tak na vaší straně plotu bude stát Jupiter, a tak vám na počátku týdne leccos projde. V jeho druhé půli se však střezte z žalu pití alkoholu na veřejnosti a možného rušení nočního klidu, přinášejícího ostudu a opletačky.
10. KOZOROH
Hned při pondělku se někteří Kozorozi nestačí divit, kolika úkoly je jejich nadřízení zavalí. Řeči o tom, že dostali naloženo, protože jsou dobří, se nepokrývají s tím, že by z téhož důvodu dostali ještě přidáno. Tak to u nás chodí. Pokud nejste notoričtí otloukánci, berte to s humorem. Příště dojde na další, v tomto směru je nespravedlnost Boží vskutku nekonečná… Potřebujete ale najít někoho, komu by bylo možné si postesknout. Možná je někde blízko vás. Kohosi potká nespravedlnost. Pokuste se dát věc do pořádku. Nenásilně a spíš potichu. Nenechte se upálit, vaše pravda je relativní, ovšem absenci slušnosti můžete vytknout bez obav. Pozor: když na sklonku týdne pod vlivem Měsíce trochu ztratíte soudnost, sebekritičnost a s tím i související pud sebezáchovy.
11. VODNÁŘ
 

Překonali jste kritický týden. Tak se už, Vodnáři, nebojte. Ne sice vše, nač sáhnete, se podaří, ale to rozhodně není důvod nad sebou zoufat. Čím víc se totiž budete do zmaru propadat, tím spíš budete chyby dělat. A už nemusíte, hvězdy jsou s vámi… Od středy vám hrozí výrazný úbytek energie a celková únava. Nezapomínejte na veškeré vitamíny v přirozené podobě a také na vitamín M (tedy maso) – to je prokazatelný vitamín síly, který navíc přiměl opice slézt se stromů a narovnat se. Případné pochybnosti o sobě nejlépe rozptýlíte v posteli, kde se vám bude dařit.
 

12.     RYBY
 

Především Ryby z prvních dvou dekanů (tedy narozené v prvních dekádách posledního znamení zvěrokruhu) čeká téměř aprílové střídání událostí a nálad. I rodina vám může způsobit překvapení, které nebude milé. Hned v pondělí se do nového týdne vrhnete jako pětitunka, nic vás nezastaví. Budou vás sice obdivovat, ale měli byste si uvědomit, že také naděláte chyby, za něž vy, nebo někdo vám blízký, zaplatí. Noví lidé a nová pravidla vás postaví do prostředí, v němž se ještě neumíte pohybovat. Pro únavu na konci týdne tak podobnou té, která komplikuje život Vodnářům, se může stát, že budete reagovat nepřiměřeně a dokonce snad i hloupě.
 

Nashledanou za týden.