Horoskopy od 05-09-2009 do 12-10-2009

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Jedenačtyřicátý týden: 5. – 11. říjen.

Situace: Slunce je ve Váhách, kam v sobotu vstoupí z Panny i Merkur. Opustí tak Venuši a Saturn. Pluto putuje Kozorohem, Mars Rakem a Uran couvá v Rybách. Ve Vodnáři je Jupiter i couvající Neptun. Tolik hvězdy. A co z nich plyne a co karty upřesňují? Ve vztahu k politikům informace, že ten, který vylétl z teplého hnízda, do něhož teď kálí, se pravděpodobně definitivně zblázní a nebo cíleně zapracuje na své sebevraždě: kdyby už nenadělal dost škody, bylo by ho člověku až líto. Další ne zrovna populární borec bude naopak líbezně usměvavý, čímž bychom se ale neměli nechat zmást – vždycky je dobré ptát se, co za úsměvem stojí. Bude příjemné zjistit, že důvod může být obyčejně lidský… A lekne se Rybář cvakání spojených žraločích čelistí? Ano, ale zachová se důstojně, je totiž podle hvězd nejen odpovědný, ale i zná svou cenu. Odcházení a opětovné Přicházení budiž nám signálem věrohodnosti politika i celého seskupení, za něž mluví. A pozor na staré kramáře ve firmách pod novými vývěsními štíty – jejich zboží je veteš či přinejmenším zamřelé…

  1. SKOPEC

Ti zrozenci z Berana, kteří týden stálého vztahu neuzavírali v harmonii, ať už příčinou nesouladu byli sami a nebo dlela v jejich partnerech, nejspíš najdou klid. Nebuďte v tomto ohledu hlavy skopové – omluvte se i kdyby nebylo zač, udělejte první krok, konec konců váš vztah je reálně to nejcennější, co máte. Což neznamená, že hmotně na tom jste špatně. Spíš naopak, zvláště pokud vás vzpruží nečekaná injekce. Nerozházejte ji ovšem – bude hůř! Již od čtvrtka by vás posílené libido mohlo vehnat do pasti, kterou navzdory předsevzetím sámi sobě vykopete. Od upírů ale i neuvážených erotických dobrodružství Skopce ochrání v krmi nemírná přítomnost blahoslaveného česneku.

  1. BÝK

Jakoby blahodárný dopad působení Merkura na malé šedé mozkové buňky tento týden neplatil pro Býky. Ovšem jinak se budou cítit skvěle, takže jim určitá nedostatečnost ani nepřijde. Mohou tužit svaly, podnikat sebevražedné výlety a nebo budovat či přestavovat domácnost a ani úbytek fyzických sil nepocítí. Citový život po úplňku nebude zrovna košatý, mohou však udivovat sexuálními majstrštyky, nenasytností a přímo nezemskou výdrží. Dokonalá kondice se zlomí v pátek, ale odeznívat plynule bude nejméně do prvních dnů dalšího týdne. A ještě něco: Býci, vyhýbejte se fialové barvě.

3. BLÍŽENCI

Pokud jsme kdy snad slibovali lidem mimo intelektuální zaměstnání především nezdolnou sílu svalů, pro Blížence to platí silou dvojitou. Ti, kteří se v uplynulém týdnu skutečně seznámili se zajímavým člověkem, mají možnost otestovat si ho v posilovně. Platí to pro obě pohlaví, nemusí jít přece o vzpírání činek, ale třeba o ostrou hodinku aerobiku. Stihnout byste to však měli nejpozději do čtvrtka. Jak se dřív psalo, v kolektivu budete oblíbení. Rádi pomůžete, například se stěhováním. V úterý se vyhněte disponování větší částkou peněz v hotovosti – hrozí ztráta, ať už neuváženým vydáním, mýlkou a nebo krádeží. V pátek je před Blíženci možná kulturní či společenská událost – ale i tady se budete potit. Víkend by měl být po celému týdnu spíš ospalý…, ale příjemný.

4. RAK

Pro Raky zrozené uprostřed svého znamení, tedy v druhém dekanu, to bude zvláštní týden: mohou okolí udivovat bystrým úsudkem i břitkými odpovědmi. Jedná se skutečně o nečekaný výron intelektu, nebo se ostatní propadli do těžké tupoty a Raci tak září jako jednoocí? Držme se první varianty… Merkur ve Štíru Rakům přispěje k dobrým studijním a pracovním výsledkům, což je především u vysokoškoláků, jejichž semestr teprve začíná, překvapivé. Skvělý jas vyvolává však temnotu v myslích soupeřů: střezte se jejich úkladů! Podpoří vás lidé pokrevně vámi spříznění, a to navzdory vašim v poslední době dost studeným vztahům.

  1. LEV

Podnikatelé z řad Lvů by se měli opřít o kvalifikované partnery a nebo spolupracovníky při rozvažování nad dalšími kroky firmy, pozor však, aby mnoho neprozradili o svých dlouhodobých strategických záměrech. Je faktem, že bez inovací se nikdo neobejde, jen by tuto poučku neměli Lvi aplikovat i do soukromého života. Tam by se naopak měli držet toho, co mají – což není v rozporu s občasnými výboji, konec konců jsou to přece Lvi. Pro jejich zářivost jim mnohé bude odpuštěno. Nezbavuje je to však povinnosti pečovat o své zdraví, přes vizuální majestát jsou i těmi nejpitomějšími viry a bakteriemi ponižitelní a také lehko svržitelní do peřin.

  1. PANNA

Tak co, Panny, zainventovali jste do svého image? Nemuselo jít vždycky o peníze, vždyť jednomu stačí nápad a sedmikráska do vlasů, druhému nový bourák. Už zase záříte. Usmívají se na vás a možná s tím ruku v ruce mohou přijít i vylepšení vašich fondů. Ve škole i v práci většina z Panen bude vyzařovat tolik pozitivní energie, že atmosféra pohody, kterou šíříte, přitahuje stále širší okruh lidí. Může mezi nimi být i ten či ta spojená s vámi Osudem. Aby bylo této zprávě z naší Věštírny rozuměno dobře – osud neznamená nutně intimní spolužití, může jít i o opravdové přátelství, které přetrvá. Vaše aura v druhé polovině týdne sice pohasne, ale pořád bude dobře… Hrozí nebezpečí zlomenin, ale náledí v prvním říjnovém týdnu vskutku nečekejte! Po čem však uklouznete?

7. VÁHY

Pud požene Váhy hned od počátku týdne nezvladatelně k druhému pohlaví, u trochu módní minority přirozeně k totožnému. Nechtějte však získat cíl silou. Možná byste ho dosáhli, ale za jakou cenu? Hormonální pnutí pomine uprostřed týdne. Od středy nastoupí vládu Rozum, zosobněný v případě Vah tak silně na všechny působícím Merkurem. V práci či k studiu to bude dobré, v osobní sféře dejte pozor, abyste něco nepřechytřili – naslouchejte srdci! I v mimopracovních aktivitách šetřete silou, sic o víkendu v posteli pohoříte. Nevyhnou se vám nejspíš bolesti hlavy.


8. ŠTÍR

Zdá se, že mnozí Štíři se konečně oklepou, a když už si aktuální společenské dění kolem nich zrovna neoblíbí, již jim snad nebude tak strašně vadit. K etickým otázkám, na něž Měsíční Kočka upozorňovala před týdnem: mohly by se týkat snahy osobně řešit či bránit možnému zvýšenému společenskému pnutí, které zřejmě do konce roku a především po roku novém, nastane. Chcete se věnovat charitě? Penězi a nebo vlastní aktivní účastí? Obé je chvályhodné. Pokud se tak rozhodnete, máte sympatie Měsíční Kočky, ale zvažte důkladně, kam sílu napřete a jak průhledné bude užití prostředků, které poskytnete. Tolik obecně – konkrétně kritickými dny pro vaše vztahy se jeví úterý a sobota, kdy si dejte velký pozor na to, CO, JAK a také KOMU říkáte.

STŘELEC

Některé Střelce může v nadcházejícím týdnu potkat úraz. Zvýšenou pozorností a omezením některých dobrovolných aktivit mu však lze předejít. Nevyhnete se však podle hvězd svízelím v osobním životě. Hádky budou na denním pořádku. Mírněte se především v mluvě. Za to, co vám od úst stejně ulítne, se hned omluvte, i kdybyste byli stokrát přesvědčeni o své pravdě. Problém může být v tom, že to bude pravda jen a jen vaše. A pak: slušná omluva důstojnosti neubírá. Pozor ovšem nechť Střelci dají na to, aby se nedostali do závislého vlivu na osobě, nesmýšlející s nimi dobře či poctivě. Ani na finanční jistotu se zrovna netěšte…, ale již koncem stávajícího týdne se v tomto směru zřejmě zablýskne na týden lepší!

10. KOZOROH

Pokud Kozorozi vyslechnou volání hvězd, je vcelku nepravděpodobné, že by se jim vyhnula hmotná přízeň: jedni si pomohou trochu z platu a odměn, druzí víc vrácenou půjčkou, další výhrou nebo dědictvím snad až nechutně zbohatnou. Rozumně vsadit si ale mohou všichni, pokud nevyhrají, ztráta jim vesměs nehrozí – lepší by ovšem měla být druhá půlka týdne (brzy již skončí dostihová sezona). Troufnout si můžete i na dobrodružství investiční povahy: s případnými přebytky jděte do fondů, deviz a akcií, radujte se z peněz jako Harpagoni, ale nepouštějte se do překotného podnikání v realitách, jejichž čas pro vás teprve přijde. Každopádně bude dobré si ve finančních věcech dát nezávazně poradit odborníky, nesvěřujte se však se svým štěstím bábě na rohu. Nerozhazujte okatě, ale buďte prostě přející.

11. VODNÁŘ

Celková situace se u Vodnářů nadále zlepšuje, přesto se radíme vyhnout příliš intelektuálním diskusím: nebudete na ně mít a s koktavostí to žádný řečník daleko nedotáhl. Také neřešte problémy teoretické, lépe se vám povede v praktických záležitostech, kde bude moct ukázat, předvést… Tak dokážete strhnout svým nadšením a šikovností dokonce k následování. To využijte jak v zaměstnání, tak v rodině. Vaše činy, ne slova, zvednou k akci i nejlínější zadky! Dobrými dny by měly být pondělí, středa a neděle, vyloženě špatné dny v týdnu nejsou, dnem, kdy vaše šance budou na hraně, je čtvrtek.

  1. RYBY

Všem Rybám bez výjimky nadcházející dny budou přát v intelektuálních půtkách, ale také v smysluplném dlouhodobějším plánování. Ovšem pouze v případě, že to nebude dosahovat za reálné horizonty: vyhněte se fantazírování dál, než kam dohlédnete! Nenakládejte si víc, než unesete. A vůbec a v žádném případě najisto nerozehrávejte jakékoliv finanční hry, v nichž by byla byť jen jedna neznámá. V konkrétních událostech nadcházejícího týdne bude u Raků přetrvávat předchozí zmatení z – cituji – nových lidí, nových pravidel a nového prostředí, v němž se ještě neumíte pohybovat. Nebudete však již dále vršit chyby. Ty by se vám rychle nevyplatily, především v personální (a někdy velmi osobní) rovině. V jídle by se Ryby měly vyhnout kořeněným jídlům a kyselým nápojům, a to hlavně ve středu.

– Nashledanou za týden. –