Horoskopy od 13-10-2009 do 18-10-2009

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Čtyřicátý druhý týden: 12. – 18. října.

Hvězdná inventura: Slunce je na sklonku svého putování Váhami, Měsíc projde Lvem, Pannou a Váhami, v neděli bude Novoluní. Ve Vahách je ještě Merkur a ve středu sem z Panny doputuje i Venuše. V Panně zůstává Saturn. V pátek Mars vyjde z Raka a dlouhodobě vstoupí do Lva. Pluto je v Kozorohovi, Jupiter ve Vodnáři, jímž couvá i Neptun. Retrográdní je i Uran. – Jistá „rozkolotanost“, kterou zřejmě s nadcházejícím Novoluním pocítíme ve sféře osobní, se v politické sféře neprojeví, respektive můžeme předjímat útlum v handrkování a vzájemném osočování při hledání společného (ať už reálného nebo zdánlivého) nepřítele. Ale i tady bude kandidátů víc. Opět se dožijeme trapasů a ostudy, vesměs ovšem úsměvných. – Lze se však nadít spíš v druhé půli týdne i osudových neštěstí živelných, přírodních i způsobených lidským faktorem.

 

1. SKOPEC

Od pondělka budou Berani prožívat určité potíže v práci či ve škole. Konflikty někdy spíš skryté se nebudou týkat věcí profesních, ale atmosféry a vztahů mezi lidmi – což by je mohlo hned zpočátku týdne na delší dobu pěkně rozhodit. Ale nedejte se, pokazili byste negativní aurou i dobré věci (spíš vztahy)! Ještě, že to aspoň doma máte podle všeho opravdu dobré! Do středy buďte opatrní ve smlouvách a dokumentech, studujte je pečlivě, a od středy už raději nepodepisujte vůbec nic. Ohlídejte si termíny, splátky, půjčky, ale třeba i to, jak dlouho máte knížky z knihovny a zda jste neprošvihli datum odběru zimáků z čistírny – zima v tomto týdnu pořádně zabuší na dveře, pak ještě poleví, ale už to nevzdá…

  1. BÝK

Týden Býků bude podle všeho pestrý: od pondělí do středy se sice budou pohybovat v relativní finanční nejistotě, ale čtvrteční konflikt v osobní oblasti všechny dosavadní starosti překryje, respektive ukáže jako nicotné. Problém zřejmě může pramenit v  širším rodinném kruhu, netkne se tedy Býků bezprostředně. Ovšem zbytek týdne poznamená, především víkend, kdy problémům zůstanou napospas a nebude kam uniknout. Rada: soustřeďte se na sebe, svět vnímejte jako něco za oknem, meluzínu v komíně. Soustřeďte se na hezké věci, barvy podzimu, odpovídající pomalou hudbu, z paměti na obrazy z dětství, které nevybledly, a ještě na lásku, na lásku taky ještě, protože vaše vládkyně Venuše nad vámi bdí. Ovšem z postavení hvězd soudě nebudete nejbystřejší, nic proto raději nevymýšlejte! Pozor si dejte i na ostrá jídla a víceprocentní nápoje. Burčák prý nevadí.

3. BLÍŽENCI

Někteří Blíženci se zřejmě v druhé půli týdne nevyhnou zdravotním obtížím, pramenícím především z vrtkavosti počasí, nabízejícího všechno jiné, než dlouhodobé předpovědi meteorologických věštců, slibujících nám ještě ne tak dávno pravé indiánské léto. Horký čaj (s rumem) a citron nejsou ale špatné ani jako prevence… Buďte opatrní v šťourání se v soukromí svého partnera, platí plně, že některé věci lépe je – z důvodů nejrůznějších – prostě nevědět. A když už víte, alespoň neřešit. Co bylo, stejně nevrátíte. Především od středy bude vlivem obou retrográdních planet sílit váš vnitřní nepokoj, který může být zdrojem konfliktů s okolím a jehož otravný dopad vás bude sužovat s různou intenzitou déle, než budoucí dva týdny – totiž až do Dušiček.

4. RAK

Raci by tento týden rozhodně měli být pozornější k lidem ve svém okolí. Dílem se to týká práce či školy, ale hlavně oblasti rodinné, toho nejsoukromějšího soukromí. Vám blízcí lidé budou snad až poněkud přecitlivělí. Lépe (a bezpečněji) než mluvit, vám bude svědčit písemný projev, lépe v něm budete formulovat, také slova napsaná líp promyslíte. V druhé půli týdne můžete být úspěšní i ve skládání podmínek kupní smlouvy. Ano, čas bude vhodný k obchodním operacím ohledně nemovitostí. Zdravá únava na sklonku týdne bude pochopitelná a zasloužená.

  1. LEV

Není Lvům tak dobře, jako je (viz dále) tento týden Pannám, jsou jejich tak trochu opakem. Smůla se na ně může vskutku jen lepit, ovšem budou-li pozorní, drobné nepříjemnosti nepřerostou v osudová selhání. Neptun a Jupiter jsou s vámi a to je kombinace, která by měla nejhoršímu zabránit. Přesto ono stokrát nic, které by umořilo osla, onen dlouhý řetěz chyb, omylů a drobných příkoří, jež vás může poutat, bude víc chrastit, než svazovat. Bude to týden převážně nepříjemný a po všech stránkách blbý…, ale nebude zničující. Bylo by chybou propadat beznaději, ve výhledu se totiž do fronty tlačí již týden po všech stránkách lepší: právě v kontrastu s aktuálními svízelemi ho oceníte.

  1. PANNA

Panny, tak spokojené samotné se sebou vás Věštírna už opravdu dlouho nezastihla. A bodejť ne, když se vám daří vše, nač jen sáhnete, a svět se na vás usmívá a chválí vás na každém kroku. A protože dobro dobré zase plodí, štěstí budete nejen přitahovat, ale i šířit. Budou se na vás proto jako k lampě sletovat ti méně šťastní, toužící se chvíli hřát ve vašem jasu. Někteří a některé si spálí křídla. Panny totiž budou ve svých morálních zásadách neoblomné… Do středy i vaše výkony intelektuální budou vysoce nadnormativní, takže středeční zlom vás zastihne ve standardní kondici. Vzhledem k tomu, že okolí bude Novoluním o víkendu postiženo významněji, budou vás i nadále mít za Einsteina. Hmotné starosti mít nebudete, zdravotní obtíže s žáhou zvládnete sodou bicarbonou.

7. VÁHY

Protože tento týden projde Měsíc Váhami (a v neděli bude dokonce v Novu, což je dobrá zpráva pro ty, kdo si, podobně jako o Úplňku, přejí očistit tělo – především krev – půstem), měli bychom víc pozornosti věnovat orgánům, na něž to bude mít dopad – ledvinám a močovému měchýři. Hodně proto pijte, čistá voda stačí, ale mělo by jí být dost. Řádným propláchnutím odstraníte z těla jedy. Smrkající a kašlaví ať si dají šípkový čaj. Medem můžeme sladit i kávu. Jinak lze čekat vpodstatě pohodový týden s drobnými finančními problémy na straně jedné (vedle klasických vydání hrozí však i ztráta podvodem nebo krádeží!), na straně druhé můžete se dočkat pozoruhodných společenských úspěchů. U těch, kdo slaví narozeniny, je souvislost zřejmá. U vás ostatních je to (jak jinak) ve hvězdách…

8. ŠTÍR

Toto znamení jako by mělo na hvězdné báni dovolenou, nicméně zprostředkovaně se do něj opřou vlivy aktuálních konjunkcí a opozic. S použitím balíčku karet proto můžeme poměrně přesně projít se Štířím týdnem od pondělku, kdy budou muset zvládnout jakousi pracovní či studijní lapálii, spíš trapnou, než nebezpečnou. V úterý se tomu budou smát. Toho dne také dostanou zprávu (není však zřejmé, jakou cestou) na kterou čekali, ale která jim nebude milá. Ve středu Štíry čeká vcelku nezávazné setkání s příjemnými lidmi, které jim pomůže zklidnit nervy, i když si ho vlivem událostí, neužijí zcela nezávazně. Ale netlačíte až moc na pilu? Nezdá se vám, že všechny kočky jsou černé? Nejsou. Od čtvrtka se vyhněte cestování, po vlastní ose zcela, a jinak pouze, budete-li muset. Raději se věnujte osobám blízkým, myslí stále, fyzicky v sobotu. Jejich pomoc vás může v nadcházejících dnech podepřít. Z barev by vás mohlo „chránit“ (ale spíš energeticky dobíjet, a to zvláště o nedělním Novoluní) něco červeného, nošeného pokud možno na těle, ale ne nezbytně.

  1. STŘELEC


Některé Střelce tento týden pravděpodobně čekají domácí různice stran nerovnováhy v příjmech a vydáních. Samozřejmě bude na vině druhá strana, což si však logicky budou myslet všichni účastnící sporu. Zpytujte svědomí! Navíc od pondělí Střelce postihne i snížená schopnost soustředění, mizící až v pátek. Vyvrcholí však již ve středu. Vyhněte se v tento den nebezpečí veřejných projevů, především ústních, u písemných je vždycky naděje, že budete o formulacích víc přemýšlet, – dobře by taková vystoupení totiž nejspíš nedopadly. Vůbec se celý týden raději držte zpět i v milostné sféře. Slibujte, naznačujte, konejte však až o víkendu – pak si to ovšem užijte!

10. KOZOROH


V úterý budou Kozorozi jaksi bez sebe, myslet i jednat budou spíš mechanicky a to jim u lidí nepřidá. V práci i v soukromí. Přirozeně nečekejte ani nějaké společenské úspěchy, a tak by bylo lépe se až do soboty (včetně) spíš stáhnout a nechat zářit jiné. Chybět vám bude i smysl pro humor a tak byste si jen utrhli ostudu. Krásná a jako podzim i barevná by měla být neděle v rodinném kruhu a nebo její intenzivní prožití v milostné dvojici. Finančně na tom zřejmě vesměs budou Kozorozi slušně, i když mimořádné zisky by čekat neměli.

11. VODNÁŘ

Podle všeho dopřejí hvězdy Vodnářům splnění některých snů – spíš ovšem z oblasti konzumní, než milostné. Koupíte si možná něco, co si pořídit bránila vám zatím rozvaha, svědomí či dokonce lakota. Kašlete na staré chmury: rozmazlujte se, co to dá. Bude hůř, a co neutrhnete dnes, zítra nejspíš shnije na stromě. Někteří si tuto konzumní radost udělají tím, že dokonce obdarují někoho blízkého – zaskočí ho tím a možná dojmou – což je samozřejmě moc hezké. Ani Marsův páteční přesun mezi znameními vám náladu nepokazí, i když nepochybně vás musíme v této souvislosti nabádat k jisté opatrnosti, spíš však v praktických činnostech, než v mezilidské komunikaci. Vodnáři, v sexu buďte jemní a trpěliví, a to hlavně v neděli a především k Vahám a Blížencům, s nimiž bude dokonce lépe o erotice jen mluvit…

  1. RYBY

Vaše pravidelné setkávání s Měsíční Kočkou opět končí u Ryb (a zdravíme pochopitelně i ty, kteří byli ve Věštírně poprvé – věříme, že našli radu i námět pro nadcházející dny). Rybám hvězdy slibují vcelku bezchybný týden: pro většinu z nich se to týká zdravotního stavu těla i peněženky, dále společenských styků a pracovních úspěchů. Jako doslova vynikající se momentálně jeví jejich milostné vztahy, jen není jasné, zda ty legální, či společensky poněkud vachrlaté. Drobný mráček na modrém nebi může přinést nečekaná návštěva v polovině týdne, rychle a bez ztráty kytičky se z ní však Ryby vesměs vzpamatují. Navzdory tomu, že v našem vnímání jsou ryby němé, budou oplývat vynikající vyřídilkou. Pozor však na především úřední lejstra. Čtěte je pozorně – lehko můžete přehlédnout důležitý detail!

– Nashledanou za týden. –