Horoskopy od 19-10-2009 do 25-10-2009

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Čtyřicátý třetí týden: 19. – 25. říjen.

Situace: Slunce je ve Vahách, v pátek přejde do Štíra. Váhami putují i Merkur a Štír. Mars je dlouhodobě ve znamení Lva, Saturn stále ještě v Panně, Pluto v Kozorohovi. Jupiter je ve Vodnáři, jakož i couvající Neptun. Retrográdní je i Uran v Rybách. Měsíc v dorůstající fázi projde Štírem, Střelcem a Kozorohem, takže pozor na infekce, veškerá močová zařízení včetně ledvin a také na rovnoměrné zatěžování kostry. A ještě k rozmnožování: čas je podle hvězd právě kromobyčejně vhodný, ale: ačkoliv pyšní rodičové si zpravidla přejí sobě co největší podobnost potomků, příroda jim zpravidla nevyhoví a připraví vlastní nevypočitatelný mix. Proč? Protože je prostě na rozdíl od nás moudrá… Pokud jde o politické kontraverze, zvlášť nechutný útok se chystá v nejbližším čase na osobu našeho podivuhodného premiéra, přičemž víc než na hvězdách záleží na statistikově rozvaze, ale i razanci, zda z útočníků udělá svým neopakovateůně zdrženlivým způsobem trapáky a pitomce, jimiž v podstatě stejně jsou.

1. SKOPEC

Na rozdíl od valné většiny dalších znamení zvířetníku kyne četným Beranům v podstatě báječný týden bez zvláště rušivých vlivů. Budou trochu nevrlí pouze z možných intervencí do vlastního soukromí zvenčí, kam se počítají i nejbližší příbuzní přímí i krev vašich partnerů. Můžete-li se návštěvám vyhnout – zrušit je a nebo odložit, raději to učiňte. Ne, že by se něco zlého v opačném případě stalo, ale pohoda a jinak velmi dobré vnitřní soustředění, by byly zřejmě pryč. Své nejbližší mohou někteří Skopci hlídat jako beran stádo, a dokonce je mohou svou láskou, péčí a starostlivostí poněkud obtěžovat. Se zdravím i penězi na tom podle všeho budou dobře. A středa bude ještě lepší den než ty ostatní na lásku!

2. BÝK

Měsíční Kočka nese pro daný týden Býkům v podstatě dost vážné varování, týkající se peněz. Rozhodně jim věnujte zvýšenou pozornost. Nemělo by jít o nebezpečí horentních nákupů a nebo špatných investic. Na ně určitě také v šíleném období, v němž na nás mazaní obchodníci nalíčili předvánoční pasti, jistě dojde. Obecně bychom v tomto ohledu měli být všichni letos jaksi méně štědří (čtěte jako méně utrácet za hlouposti a nebo z fanfarónství, čili že tenhle punč platím já). Hvězdy spíš napovídají trestný čin: Býci se mohou stát často vlastní neopatrností obětmi nenechavců všeho druhu, těm narozeným v první dekádě (dekanu) svého znamení dokonce snad hrozí i loupež či přepadení: zvýšená opatrnost je proto na místě, především v úterý, v pátek a pak i o víkendu.

 

3. BLÍŽENCI

Vlivu hvězd lze nejspíš přičíst jisté třenice, k nimž může mezi vámi a vašim partnerem či partnerkou prakticky permanentně docházet. Potřebovali byste si oddechnout jeden od druhého, nepůjde sice o nic vážného, ale dokáže to otrávit studny a na dost dlouhou dobu získat pocit, že pod polštářem je had. Ten had je ovšem vaše nepokojná mysl. Nehledejte chybu v partnerovi, prostě to tak tento týden nejspíš je. Lde není čance na dočasné odloučení snažte se být pozorní (ale se nevnucujte) a možné třecí plochy dopředu polejte olejem: jen na něm sami nakonec neuklouzněte! Nelze vyloučit ani drobné zdravotní svízele, škrábání v krku a pálení v očích v druhé půli týdne. Nic to nebude, pokud příznaky nezanedbáte… Sníh sice ustoupí, ale sluníčko může být zrádné, zvláště po poledni a v podvečer.

4. RAK

Tento týden bude ve všech oblastech většinu Raků provázet mimořádně dobrá intuice, dík níž se jim možná podaří vyhnout hrozícímu maléru v práci nebo ve škole. Úspěšní budou v milostném slídění. Společensky jim sice hrozí nějaký menší trapas, ale rozhodně nepůjde o nic hrozného, otřesou se jako pes po koupeli, takže budou suší, zatímco nějaké ty krůpěje oné směšnosti ulpí na okolí. Není to zábavné? Nos byste mohli mít i na peníze: v druhé půli týdne to může být výhodná koupě či prodej, na jeho sklonku sázka, která vyjde. Proč však nebýt ve středu grand a nepustit chlup? Bude to fajn a i zisky z tohoto gesta se budou počítat…

  1. LEV

Především Lvy mužského pohlaví (ale nejen) čeká ospalý a v podstatě lenivě pohodový týden. Z vnějšku se sice budou do této idyly snažit proniknout rušivé vlivy v podobě špatných zpráv a pověstí, pro jejich nejasnost však jim nemusíte věnovat pozornost. Jako většina fám budou spíš hůř znít, než mohou prakticky uškodit: v mlze vypadá Lochnesska také nebezpečně i když není. Nicméně se Lvi stávají zbytečně tajnosnubní. Nejbližší si to věru nezaslouží, ba, může se tento váš momentální sklon stát zdrojem nepříjemného odcizení. Neplatí to jen pro partnery, ale i ve vztahu k dětem. Nemusíte jim skočit na každý špek, ale rozhodně je pro vzájemné pochopení lepší méně přikazovat a více naslouchat. To ostatně platí i pro politiky, kteří ukryti za zdánlivě demokratickou novořeč poslouchají jen sebe.

  1. PANNA

Některé Panny mohou s největší pravděpodobností navštívit nemoci, rozhodně budou k nejrůznějším ve vzduchu poletujícím potvůrkám poněkud vnímavější. Odpovídat by tomu mělo jejich oblékání i stranění se shromážděním, demonstracím, politickým tancům jejichž sezona se blíží, ale i kinu a divadlům. Nachrchlat na vás může v podstatě kdokoliv, ale epidemiologická situace stále ještě nebude hrozivá, i když už proklouzla pode dveřmi. Princip předběžné opatrnosti radí nemoc nepokoušet, peníze v dlani dvakrát obrátit a příležitostnému sexu se vyhnout. Nepouštějte se také do riskantnějších dlouhodobějších projektů (a to ani ve sféře milostné).

 

  1. VÁHY

Tohle nebude podle všeho pro zrozence z Vah týden nejlepší, snad jen ti, kteří mají narozeniny, se prokoušou bez ztráty kytičky. Ani ty ostatní nečekají žádné hrůzy, ale podobně jako Raci (viz výše) a snad dílem Kozorozi (viz dále) vyžerou si notnou porci trapností. Pokud si myslí, že je dobré být středem pozornosti, jistě se mýlí, týká-li se to zájmu okolí o směšné prvky v jejich oblečení, projevy chování a nebo obsahově či formálně divnou mluvu. Neznamená to, že by Váhy tento týden chtěla Měsíční Kočka zahnat do kouta a tam nechat přežít do dalšího pondělí. Ne. Jen buďte opatrní a k okolí pozorní. Dokážete-li si ze sebe udělat i srandu, vyrazíte nejlépe posměváčkům špičaté zbraně z ruky. A zbavte se koženosti: nechte promluvit srdce!

8. ŠTÍR

Něco s penězi, ale není to moc jasné, se kroutí v Kole osudu Štírů. Dobrého to ale nic nebude – nejen že nedostanete přidáno, ale připravte se i na nečekaná vydání. Nepůjčujte peníze, jejich návratnost je nejistá. Opatrní buďte i v hazardu, nejraději nesázejte vůbec. Nepříliš s tím souvisí fakt, že se Štírům vcelku daří úspěšně odpovídat sobě i okolí na otázky po smyslu na první pohled záhadných úkazů: vždy pro mnohé i sebe překvapivě najdou a objasní jejich racionální jádro. Což některé lidi přirozeně štve. Je to sice dobré, ale ne v této chvíli. Vlastně vás tato momentální schopnost tak trochu ochuzuje. Popusťte uzdu fantazii! Dejte smysl nesmyslu! Středa bude dobrá pro milostné výboje, v pátek by naopak v tomto směru zřejmě směřovaly ke katastrofě.

  1. STŘELEC


Některé Střelce tento týden čekají dobré věci. Po rozpačitém uplynulém týdnu se mohou opravdu zhluboka nedechnout. Pondělí, úterý a čtvrtek budou dobří v práci. Můžete se svými nápady (i finančními) vcelku sebevědomě vystoupit. Nejpravděpodobněji sice neuspějete, ale už se o vás bude vědět – takže nezavěšujte se, jste v pořadí. Hvězdy rozhodně aktuálně nadržují Střelcům, majícím něco společného se zahraničím, osobně, studijně, obchodně či cestovně. V pátek je v horoskopu naznačen problém s příbuznými, ovšem není jasné, oč jde. Rada karet napovídá, že někdo zbytečně ohřeje nějakou starou a již zasmrádlou historii. Rozumnější bude tentokrát přenést se přes ni a nepřehazovat starý kompost. Když utečete, vyhrajete, hlavně se prostě nesnažte nic řešit a nebo se plést do vztahů, jimž rozumíte jen zdánlivě. V neděli budou Střelci bojovat s velkou únavou, která by mohla být i předzvěstí nemoci.

10. KOZOROH


Protože
Kozorozi budou hýřit přímo nezkrotnou energií na nepatřičných místech, mnozí z nich se lehko dostanou do velmi trapných situací – ale v zápětí také z nich. Kdyby se snad pokusili příliv energie nasměrovat zásadnějším směrem, byli by úspěšní. Zvláště ve studiu, ale toho se asi nedočkáme: na rozjezdu akademického roku není ještě kam spěchat a středoškoláci i po dvou měsících jedou stále na poloviční plyn. Záklaďáci myslí na prázdniny… ty co byly, i ty, co budou, na školu rozhodně ne, pokud se neváže k prvním láskám, což zase obnáší prospěchové problémy. Dobře to u Kozorohů vypadá překvapivě s penězi. Ale co je hlavní: Někdo na vás myslí. Někdo vás má moc rád. Víte, kdo to je? V sobotu se nicméně střezte všech mužů vousatých a také žen v zeleném…

11. VODNÁŘ

Výpověď směřující k Vodnářům je poměrně rozporuplná: na jedné straně varují hvězdy před blíž nedefinovaným nebezpečím, na druhé Neptunův vliv přeje snad až mimořádně především Vodnářům z volných zaměstnání, hlavně však malířům a lidem vůbec aktivním ve výtvarné oblasti. Jsou tyto předpovědi dvěma stranami jediné mince? Může to tak být. Pak by ovšem nejspíš platilo klasické první vyhrání z kapsy vyhání. Obecně ovšem je čas při dodržení jisté obezřetnosti příznivý obchodníkům z kumštem – prodávajícím i nakupujícím- především na aukcích v sobotu a v neděli. Garantuje jedněm vysoké příhozy, druhým pak dobrou cenu u reziduí. Zdá se, že nejistá doba povede pracháče k ukládání přebytků do umění. Lze to s radou odborníka zkusit i se starožitnostmi, máte-li nos, pak i s mladými autory, což je však na jednu stranu radost z objevování, na druhou riziko.

  1. RYBY

Rozjezd tohoto Rybího týdne bude v řadě případů především u zrozenců z prvního dekanu znamení nejspíš poněkud klopotný, ale po pracovní stránce nakonec zřejmě dosáhnete všeho, co jste si pro daný čas předsevzali. Pozor na Merkur: podle všeho negativně zasáhne do vašich milostných plánů a s největší pravděpodobností se bude snažit (samozřejmě za vašeho plného přispění, na hvězdy všechno rozhodně nesvádějte!) pokazit u teprve se rodících vztahů, co se dá. Stálá spojení zase budou trpět na únavou materiálu, naštěstí jen dočasně (zdroje radosti a inspirace obnovíte v sobotu a v neděli). Takový vývoj Ryby pořádně rozhodí, takže by se Měsíční Kočka nakonec pranic nedivila, kdyby jejich otřesený imunitní systém nakonec podlehl i banální říjnové chřipce. A zřejmě se obecně v republice objeví i předskokani druhé vlny té prasečí. Finanční situace Ryb bude stálá, většinou tedy nevalná, rozhodně však ne na provaz, spíš únavná z pohledu perspektivy. A pozor: kdo má nějaké zvíře, měl by o něj mít obavy.

Na shledání v dobrém a snad ještě lepším zase za týden…