Horoskopy od 30-11-2009 do 06-12-2009

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Čtyřicátý devátý týden: 30. listopadu – 6. prosince.

Situace: Slunce dál prochází Střelcem a Luna v Blížencích dojde ve středu naplnění (bude to první ze dvou prosincových Úplňků, když ten druhý nás čeká na Silvestra). Je to vcelku zvláštní situace. Důsledkem toho prvního by měla být naše zvýšená komunikativnost, místy vedoucí až k zbytečné a pro okolí ne vždy pozitivně vnímané žvanivosti. V míře rozumné však pomůže odstranit zbytečné zámlky ve vztazích a navázat nitky dříve zpřetrhané. Tentokrát proto netřeba nám příchod Úplňku vnímat s obavami. Merkur bude až do soboty ve znamení Střelce – pak přejde do Kozoroha, kde se setká s Plutem. Vystřídá ho Venuše, která do Střelce v úterý připutuje ze  Štíra. Mars je i nadále dlouhodobě ve Lvu. Saturn je ve znamení Vah, Neptun a Jupiter jsou ve Vodnáři, Uran v Rybách se na své nebeské pouti v úterý vrátí do původního směru. Z tohoto vcelku nevzrušeného nebeského uspořádání pro nás vyplývá v podstatě poklidný adventní týden, místy narušený jen akutním zhoršením zdravotního stavu, čemuž paradoxně bude nahrávat nadprůměrné počasí. Zdravotní obtíže mohou být přitom značné, neměly by však trvat dlouho. Ani politický kvas by u nás neměl v tomto týdnu překročit ustálenou míru špinavostí a vulgarit, což sice již nikoho nepřekvapí, ale vnímat to se nám stává přinejmenším únavné. Ve světě nicméně lze, snad vlivem Úplňku, v polovině týdne čekat významný otřes.

  1. SKOPEC

Především Skopcům narozeným v prvním desetidenním období jejich znamení bude pokračovat dobrý rodinný čas a úspěchy v milostných aktivitách. Ani zrozenci z druhého dekanu si v tomto ohledu nebudou moct stěžovat. Nešťastníci z konce znamení v některých případech budou muset zvládnout zátěž, vyplývající z nevěry: není ale z jejich karet tak zcela zřejmé, zda vlastní a nebo partnera. Další znaky Beraního týdne nejsou tak strukturované a mají rysy spíš obecné: zdraví by jim nemělo přičiňovat žádné významnější starosti, snad mohou čekat jen drobné potíže z vrtkavého počasí. S penězi si aktuálně nepomohou, ale neměli by doznat ani nečekané ztráty. Vyšší vydání půjdou zřejmě na vrub určité lehkomyslnosti s níž dokážeme v předvánočním období vydávat peníze, jež nemáme. Dobře by si Skopci měli vést ve společenském styku. Poznají na konci týdne nové a zajímavé tváře? Zřejmě ano: měly by být opačného pohlaví.

2. BÝK

Jakoby se v zaměstnání Býků někteří vedoucí snažili dohnat, co nestihli za celý rok. Nejrozumnější by bylo hodit se marod nebo si vzít dovolenou. Pokud jste v podřízeném postavení a máte na to, pokuste se nadřízeným vysvětlit, že s naštvaným týmem moc výkonní nebudou, pokud jste sami těmi neurotickými šéfy, přečtěte si řečenou větu ještě jednou pozorně. Nemá Měsíční Kočka pravdu? – Zdravotní stav někoho ve vašem okolí se zřejmě stabilizuje, ale nejásejte předčasně. Můžete něco udělat? Buďte milí a k přáním nemocného vstřícní, jak to jen půjde, byť by zněla podivně. Ale hlavně mu naslouchejte. Co když ho hlavně bolí duše? – Od čtvrtka budete úspěšní v důležitých jednáních. I doma se vztahy Býků srovnají. Mohou však mít konflikty s dětmi. Karty tvrdí, že budou mít v čemsi prudce opačný názor, než vy. Nerozčilujte se hned a přemýšlejte – možná mají pravdu. Ve věci plánované pomsty, která vám v nedávné minulosti otravovala život, volte odpuštění. To není zbabělost, jak by se mohlo zdát.

3. BLÍŽENCI

Blíženci očekávající osudové setkání nechť se mají na pozoru, dost možná se právě velmi přiblížilo. V této souvislosti zvažte odpověď: Jste připraveni slétnout z bloudění v oblacích na zem? Pokud ne dobrovolně, srazit vás může nemilosrdná realita. Z některých padlých andělů se stali vládci pekel, většina ale skončila v blátě s polámanými křídly. Kam patříte vy? V tomto směru bude kritický zřejmě pátek. Jinak buďte k divně reagujícím lidem v okolí tolerantní, neboť nevědí, co činí. Mohou to být přitom ti, na něž čekáte! Příležitosti k oslavám v práci nekončí, ale nejste jejich ústředním tématem. Pozor na alkohol, rozvazující jazyk. Nadměrná žvanivost vás může zradit, sklon k ní je tento týden všeobecný. Povíte na sebe něco, co nechcete. I tady může být osudový člověk nablízku a vy ho jakýmisi bláboly ztratíte. To ovšem neznamená, že máte stát v koutě. Možná ona osoba bude jako vy ze vzdušných znamení, tedy z Vah a nebo Vodnářů, vyloučen není ani Kozoroh ze znamení zemských. Tyto informace však berte jen jako signální, ANO vám řekne spíš srdce, než rozum…Možnost výhry nadejde ve středu, ale tentokrát půjde jen o šušně.

4. RAK

Někteří dříve narození Raci se dočkají pozitivního rozuzlení zadrhnutého finančního uzlu. Bude mít do značné míry gordické rysy. Ti mladší asi problém vyřeší krátkodobou půjčkou, vybírejte však od koho a za jakých podmínek, vaše schopnost rychlé splátky bude zřejmě omezená a úrok by mohl rychle dosáhnout zhoubné výše. Obecně platí, že těžko řešitelné neznamená nemožné. Zkuste to jinak a rázně! – V práci nečeká Raky nic zvláště dobrého, co se atmosféry týče, ale lze svízel přežít do víkendu a v dalším týdnu již bude nepochybně lépe. Kdo se dočká příslibu lepších peněz, nechť o tom pomlčí, žijeme přece v Čechách! Také pro Raky mimo pracovní proces (dovolená) zřejmě z počátku týden nebude nic moc, ale vylepšení ovzduší do značné míry záleží na vás. Buďte – i když se vám nebude moc chtít – dobrým duchem společnosti, mrazivou atmosféru to prolomí. Víkend má znaky zázraků v sexuální oblasti, objevování a také nalézání… a únavy. Pořádná siesta ale tělu i duchu svědčí.

  1. LEV

Pro motorizované Lvy má Věštírna nepříliš potěšitelnou zprávu: při pondělku a v úterý by měli věnovat zvýšenou pozornost řízení či stavu vozu a ve středu raději vůbec nevyjíždět. Máte možnost jízdu odložit a nebo vzdálenost překonat jiným způsobem? A co takhle svěření volantu do rukou někoho jiného? Máte-li možnost volby, mezi náhradními šoféry upřednostněte Štíry či Býky, ale v podstatě je to jedno, nejlepší stejně bude nevystrčit nos. Od středy aktuální nebezpečí pro vás zřejmě pomine, ale i tak se vyhněte hazardnímu chování v řízení všeobecně, ať už se jedná o auto, chod rodiny a nebo pracovní zařazení. Vašim občasným smyslem z banalit činit tragedie téměř antické (po česku – z prdu dělat kuličku) můžete rozlítit někoho vlivného. Buďte raději svědomití až nudní. Už delší dobu Lvy pronásledující malátnost vyvrcholí v pátek. O víkendu je čeká zklidnění – využijte ho k upevnění osobních vztahů – láska je lék.

  1. PANNA

Jak se vyrovnají některé Pannyhloubkovou analýzou horečně žitého vztahu, který jim v poslední době tak komplikoval život? Podle hvězd jen velmi těžko s řečmi lidí kolem (někdy spíš podvědomě vnímanými). V této souvislosti pozor na drsné chování k okolí, kterým se bude vyznačovat vaše chování v pondělí a v úterý. Pokud kontakt se vztahovou osobou načas omezíte, uklidní to kritiky a vám poskytne delší čas na to, projít si, kde jste udělali vy, a kde druhá strana, chyby. Jen tak se jím v budoucnu dokážete vyhnout. Pokud budete mít v tomhle jasno, neznamená to ještě, že byste měli o všem hned mluvit – ten čas teprve přijde. Dokážete spolu krásně mlčet? Přes Slunce některým Pannám přechází Saturn a trochu může narušit pevnost jejich milostných vazeb – pamatujte, že nevyvrácené pochyby jsou někdy zhoubnější, než neblahá fakta. Ve středu a ve čtvrtek jsou meziplanetární aspekty příznivě nakloněné cestování a nebo plánům na ně. Co naznačuje Merkur? Možný podraz. Kdo ve vašem bezprostředním okolí (spíš z rodiny, než z práce) o vás ví víc, než byste si přáli? Nevstupujte s ním do sporu, rozmíšky zahlaďte, usmívejte se třeba i křečovitě, snad po neděli napětí pomine. Spoléhejte hlavně na sebe: od pátku odpoledne do konce týdne to Luna, zpravidla přející vašim organizačním schopnostem, nejspíš nevytrhne.

  1. VÁHY

Po narovnání vztahů k blízkému člověku se četných Vah zřejmě zmocní všeobjímající nálada, ba přímo euforie: budou milé na všechny strany, a rozdávat budou úsměvy do okolí… a také budou neopatrní. Váhy, vaši lásku k celému světu mohou nějaké zneužít ze své mrzké podstaty svině. Jsou tací mezi námi! Hrozí to zejména v práci. Dejte pozor, abyste od nich s velkorysostí zcela zbytečnou například nepřevzali odpovědnost za věci, jež nemůžete v žádném případě ovlivnit a které při bližším zkoumání a nebo v čase mohou začít i pořádně smrdět. Venuše s Lunou jsou příslibem, že nástrahy překonáte.– Předchozí řečené hrozí podle hvězd především zrozencům z prvního dekanu daného znamení. Ty ostatní spíš může potkat společenské znemožnění či jen obyčejná ostuda. Podle karet ovšem si finančně nečekaně polepší, protože se však zřejmě nejedná o výhru ani o dědictví, mohli by cosi nad očekávání úspěšně prodat – konkrétní věc a nebo jakási aktiva. Dobré dny v tomto směru mají být pondělí, úterý a pátek. V neděli se vystříhejte vína a tance, v sobotu jsou Neptun s Venuší příslibem střetnutí s možným novým partnerem.

  1. ŠTÍR

Pokud aktuální nesoulad v širší rodině skutečně přerostl v latentní stav, nelze, než to uvítat, protože otevřený konflikt by v momentální situaci byl pro Štíry pravděpodobně zhoubný. Nic v této věci tedy nečiňte – tak radí hvězdy. Ono nyní již zcela zjevné nepřátelství vyženěné krve pomine. Už brzy vás mohou potřebovat! Už brzy nejspíš sami přilezou! Až k tomu ovšem dojde (první signály ukazují na neděli) v žádném případě nedejte znát pochopitelný triumf. Mohli byste si popudit a odcizit přirozeného spojence a životního partnera (jejich krev). Štíři, buďte velkorysí. Tělesně náročné aktivity bez rizika kolapsu můžete podnikat v úterý a ve středu. V jistém smyslu to platí i pro sex. Budete-li ho hledat vedle, dbejte úzkostlivě na utajení. Ale raději zvolte jiný způsob uvolnění nahromaděného napětí, které může v pátek vyústit i v agresi. – A pozor na peníze. Nejedná se o varování před krádeží a nebo jinou ztrátou: bojte se možnosti vyloženě špatných investic. Platí to i v citové oblasti…

  1. STŘELEC

Z přetrvávající finanční nepohody si již Střelci přestali dělat hlavu (nebo by si ji měli přestat dělat), protože pochopili, že momentálně s ní nic stejně nesvedou. V tomto směru již pondělní probuzení je povede k přehnanému optimismu. Vaše upřímnost a rozšafnost, ale taky netečnost k výše představenému problému a jistá dávka teatrálního chování ubere na dobré náladě lidem kolem vás. Z vašeho domova se stane bojiště a nebo přinejmenším cvičák slovních potyček. Proč stále měníte své postoje a názory? Co tím maskujete? Pokud máte v nitru strach, hrozí, že v rodině budete mít tendenci se na všechny utrhovat pro maličkosti. A bude vám to zřejmě víc mluvit než myslet. Vadí to v posteli? Aspoň tam buďte upřímní! Mluvte s partnerem otevřeně o všem, co od sexu očekáváte a snažte se i vy udělat všechno, co mu nejen na očích vidíte. Budete navzdory všemu (zvláště jakýmsi vzpomínkám na dávné věci, které se nestaly) ve vynikající kondici, což vás může vybudit k činům novým, překračujícím mezi vámi a partnerem ustálené konvence… A abychom nezapomněli: Střelcům, kteří právě tento týden mají jubileum, přejeme hodně dalších dobrých let!

10. KOZOROH

V desátém znamení hrozí Kozorohům nespokojenost. Nebude se jim od pondělka nejspíš chtít ani vstávat. Bude to zřejmě důsledek přetrvávajícího domácího nesouladu. Od středy se začnete probouzet z letargie a ve čtvrtek čekejte zcela oprávněnou skvělou náladu. Částečně to bude dáno tím, že se budete muset rozloučit s někým z blízkých nebo známých, který se stěhuje, nebo odjíždí na dlouhou cestu a jehož zrovna nemusíte… Ve společnosti se zase setkáte s někým, koho jste neviděli roky. Pokud v druhé půli týdne snad Kozorozi přejdou od úvah k činům, budou nejspíš podobni příslovečným slonům v porcelánu. Protože vaše nové postoje budou pro okolí na hranicích přijatelnosti, může vás potkat ostrá (a to nejen slovní) výměna názorů. Pozor zvláště v rodině. Hvězdy vám ovšem přejí a tak se nenechte zviklat, neustoupíte-li, přinese vám to úspěch. To platí zejména pro vztahy s nadřízenými. Vaše vzpoura sice lidi naštve…, ale nakonec vám dají zapravdu.

11. VODNÁŘ

Mars nenechává v klidu Vodnáře. Proč? Pokud ve zdraví zvládli možné problémy a zmatky zkraje týdne, mohou na sebe být hrdí. Jako by ale o něco přišli… Neblázněte: to, co se nestalo, bylo správné. V podání některých hvězdopravců jakoby planety volaly po zapojení rozumu a snad i opovrhovaly emočním rozhodováním. Měsíční Kočka nesouhlasí. City ať mají pré! To je výklad moc hezký a navíc tolik romantický… Lidé ho rádi slyší. Nesdělují však karty Vodnářů, že ve středu bude dobré bez předsudků vnímat nové tváře kolem sebe, nebo v jakémsi dobře míněném kalkulu pohoří? Od středy se vyhýbejte dřině, vaše síly nejsou bez hranic. Jste-li zvyklí spoléhat se na intelekt, nechte ho raději odpočívat. Pozor: od středy se budete dostávat do situací, kdy si nebudete schopni vzpomenout ani na totální banalitu, bez nezměrného úsilí nenapíšete dopis ani esemesku. Dávejte si velmi pozor na to, co a jak budete říkat v kontaktu s užší rodinou, nepodřekněte se. A pozor na moc zvědavé sousedy. Víkend, kdy napětí poleví, bude dobrý k promyšlení dlouhodobých projektů směřujících k finančním ziskům v budoucnu. Zmatky kolem sexu se nesnažit přebít nějakým alkoholickým úletem: jen vám bude špatně a tam, kde byste neměli, selžete jako třída.

12. RYBY

Jak jste se jen, Ryby, vyrovnaly s možnou nepřízní osudu v práci? Podle všeho bez ztráty kytičky. Pokud byl finanční propad epizoda víc než pouze nevýznamná, neměl by trvat dlouho. Muži by měli dát pozor na rusovlásky, ženám naopak zřejmě kyne štěstí od mužů s nedostatkem vlasů. V pondělí každopádně s prací moc nepohnete. Jakousi nepříjemnost mohou Ryby čekat v úterý. Možná jste si před nedávnem opomněli vyzvednout jakýsi dopis a aktuálně zjistíte, že na vás někdo podal žalobu. Půjde zřejmě o peníze – daně, pojistku, nějaké zmeškané splátky… Středa: na někoho děláte oči – někdo dělá oči na vás. Je to ale jenom hra. Vidíme v tom vliv vyplňující se Luny. Ovzduší bude celý týden popletené, dupněte na brzdy, ono se nic nezboří, když si dáte dlouhý popel – jste-li toho ovšem schopni: jinak můžete očekávat vedle epidemiologických zdravotní poruchy způsobované zpravidla stresem a špatnou životosprávou, přičemž Měsíční Kočka vám nemusí připomínat, že u těchto dvou se jedná o puncované zabijáky. O víkendu si užijete se svou intuicí: dopředu odhadnete, kdo je za dveřmi, kdo vám za chvíli zavolá či podobné věci. Nepředvádějte nečekanou schopnost jako ve varieté, ačkoliv potlesk shromážděných přátel nebo rodiny bude po náročném týdnu jistě lákavý. Využijte čas přející kouzlům raději v posteli…

Věřte hvězdám, mnohé naznačují. Ani karty nelžou. A spoléhejte na sebe. Mějte se, a za týden nashledanou!