Horoskopy od 05-02-2006 do 11-02-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny u „Měsíční Kočky“

Šestý týden: 5. – 11. únor

Situace: Slunce bude ve Vodnáři a Mars v Kozorohovi.

V Rybách se budou nacházet Merkur, Venuše a Uran.

Jupiter projde znamením Střelce.

 

Přeji dobré hvězdy a ještě lepší karty –

ale především kritickou mysl vůči absolutním pravdám,

ať už je hlásá kdokoliv!

Kde se shodují znamení, pohlaví nebo věk,

mohou předpovědi ku svému užitku

s jistou rezervou použít i další čtenáři.

 

1. SKOPEC

Je to svízel, když Berani, kteří jsou již ze své podstaty bytosti vcelku otevřené a nemilují proto záhady a nedořečení, se celý týden nejspíš budou zle vyrovnávat s faktem, že světu kolem sebe zrovna nejsou schopni moc porozumět. Buď se ti druzí vyjadřují záumně, případně nemluví vůbec, nebo jste, milí Skopci, dočasně nějací tvrdolíni… Jinak ovšem na vás sedá štěstí v práci, společnosti i v lásce. Kdyby ještě bylo trochu víc peněz – ale to se může brzy změnit. Pokud ovšem budete iniciativní! – Paní Vlasto (50 let a v naší hře o budoucnost naposledy v 4. letošním týdnu), naše Věštírna vás opět zdraví. Vítejte. Dnes se, nakolik nám to karty dovolí, budeme věnovat vysvětlení onoho genetického zatížení, jakým podle čertových obrázků má být vaše dědictví po otci. Když jsem si ho vyložil, s překvapením a jistou úlevou jsem zjistil, že se nejedná o další duševní a nebo sexuální úchylku, jichž je Věštírna i tak plná, ale o jakési dědičné fyzické postižení, ne příliš patrné, ale u lidí psychicky méně odolných poznamenávajících jejich myšlení. Vy jste onemocnění zvládla. Otec byl sice trochu divnej, ale jeho výstřelky lidé přičítali originálnímu myšlení nekonvenčního umělce. V dědečkových stopách kráčí i váš syn, ale je třeba si otevřeně přiznat, že talent nebyl tím, co v jeho genech převládlo. Jeho nedostatek nahrazuje siláckými gesty a zřejmě i brutalitou. V dohledné době budete se, paní Vlasto, jeho osobou chtěj nechtěj víc, než je zdrávo, nucena zabývat.

 

2. BÝK

Lidé by se neměli cítit ochromeni, pokud postavení jejich planet nepřináší zrovna nejpříznivější aspekty. Určitě jim totiž jiné zase přejí, a když ne teď, tak příště jistě vystoupí ze stínu. Četl bych aktuální poselství nebe Býkům jako výzvu: buďte aktivní, nevzdávejte se a bojujte! Rádi se máte dobře a zrovna to moc nevychází? Ale co jste pro změnu toho tak nelibě neseného stavu udělali? Utápět se v sentimentech, to k vašemu znamení zrovna nepasuje. Možné zdravotní problémy zasáhnou již na počátku týdne plíce: možná proto všechno vidíte tak černě. Na nachlazení zkuste víno svařené s cukrem, hřebíčkem a skořicí. Nebo místo cukru dejte, ale už po uvaření, med. Na chrchlání zkuste cibulový sirup. Určitě neuškodí. A co panArnold (58/48), co jeho potkalo od loňska? Rozloučili jsme se s ním v době, kdy řešil vpravdě zapeklité dilema. Lze sníst slavičí paštiku, aniž by ptáček přestal zpívat? Ne. A tak i věc Arnoldova povýšení zadrhla se na pro jeho manželku nepřijatelné nutnosti stěhování. Ne tedy, jak bychom předpokládali, s ohledy na přítele, jehož měl Arnoldův profit skopnut do pekel. Stěhování ovšem mohlo částečně utlumit výčitky svědomí – sejde s očí, sejde s mysli – ve vztahu k jakýmsi starým hříchům s Rozhodnou soupeřkou, respektive Mužem s temnými úmysly. V tomto týdnu dojde naplnění karta násilné Smrti. Moc bych za to nedal, že jeho obětí se stane právě Rozhodná soupeřka, a že vy tuto tragedii… uvítáte.

 

3. BLÍŽENCI

Některým Blížencům jdou věci tak skvěle od ruky, že upadají do rutinního stereotypu. U otravné práce nevyžadující soustředěnou pozornost to snad nevadí, protože to umožňuje myslet na něco jiného. Ale co láska? Pominu-li ostatní aspekty života, které nevykazují významnější odchylky od standardu, neměli by vztahy, city, ale ani erotiku Blíženci zanedbat. Zapojte ale víc fantazii! – Znovu máme možnost setkat se s Ditou (19/4), které nabídneme klasického Černého kocoura. Před tím ti ovšem musím pogratulovat, protože jsem se konečně dozvěděl výsledky talentové zkoušky, kterou jsi absolvovala v půli předchozího měsíce. Uspěla jsi, blahopřeji. Je trochu zvláštní v tvém věku znovu začínat střední školu, ale zřejmě si chceš prohloubit odbornost. Peníze, získané v Š. se ti budou jistě hodit – víš dobře, že tahle škola není vůbec levná a na rodiče se po odchodu z domu nemůžeš spolehnout. A teď už k nadcházejícímu týdnu: v pondělí karty mluví o nevinném flirtu v práci. Negativní role je pro tento den přisouzena babičce coby prostředníkovi. Vyhodíš ji – stejně jí tentokrát půjde především o sebe. Zřejmě v Praze vrcholí její konflikt se zetěm, tvým otcem. Neměla by do tvého života – natož práce (kárová sedma) – zasahovat. V úterý jsou samé černé karty: na temné straně Síly je matka (zřejmě přijede zjistit proč babiččina mise předchozího dne neuspěla – a neuspěje ani ona. Vyřeší se nějaký pracovní problém, není mi jasné oč jde. Středeční karty mluví opět o vcelku nevinném flirtu a konkretizují, že se jeho jevištěm stane keramická dílna, dopad však může být nepříznivý, dokonce snad s právními důsledky. Pozor: pomocnou ruku najdeš jen na konci vlastního ramene. Čtvrtek: opět je v řadě karta Síly a tentokrát Temná strana křížového krále ovlivňuje obě zbývající karty. Je to zdraví (rozuměj vachrlaté) a pokračování pracovního sporu. Pokud mohu radit, hoď se marod, stejně na tebe vleze chřipka, a tvůj konflikt v dílně mezitím zastíní jiné problémy. Pátek: zřejmě v posteli. Pocit odcizení. Špatná zpráva z Prahy – něco s ctitelem? Zřejmě nebude moci přijet na víkend. Šéf dílny se řídí povinností nemocné navštěvovati. Najdete tě na štěstí pod duchnou. Ten flirt se týkal jeho? Pak začínám rozumět i onomu konfliktu. Chce tě. sobotu jsi doufala v návštěvu tvého favorita zbytečně. Docházejí ti peníze. Šéf tě znovu navštíví a dojde ti nakoupit. Pečivo doveze z D., v tak ospalém hnízdě jako je Š. mimo sezonu chcíp pes a nedostaneš tam v deset ani rohlík (to je nápad – šéfovi budu říkat Rohlík). neděli obrácená piková karta prozradí, že porušíš nepsaná pravidla – nebude to pravidlo Co je v domě, není pro mě? Nasvědčuje tomu přítomná karta Rohlíkovy rozkacené manželky (káry). Pokud čtu význam poselství správně, umíš si zatraceně komplikovat život – být talentovky i v této oblasti, nepochybně bys uspěla na výbornou…

 

4. RAK

Tento týden patří nesporně Rakům, a to navzdory vzteklým útokům chřipky, k nimž mohou být až přehnaně vnímaví. Na poli partnerských vztahů nemusíte šetřit s city. A čím víc jich dáte, tím víc dostanete, platí přímá úměra (i když ne vždycky a také ne hned). Hvězdy se usmějí i na dosud nezadané. – S panem Vladanem (27/3) jsme se seznámili teprve posledně hlouběji. A ač nám stále mnohé tají, nejlépe jeho osobnost rozklíčuje konkrétní chování v situacích, jež karty dnes naznačí. K solidní předpovědi podle domů soustředila totiž Měsíční Kočka stále ještě málo relevantních dat. Tento týden tedy zřejmě osud Vladana postaví před vážné rozhodnutí: jde v něm o změnu zaměstnání. Nebude to přirozeně poprvé: v jeho domácím regionu není situace na trhu práce veselá a on sám nemá mnoho co nabídnout. Tak dosud bral, co se namanulo. Situaci do jisté míry sanuje solidně vydělávající manželka, ale Vladan nesnáší pocit, že by měl být na podpoře. Tentokrát ho nevyhodili, ani firma nezkrachovala. Jinde se mu ale nabízí lepší, byť poněkud riskantní – a navíc pouze dočasný – job. Má nabídku přijmout? Vzhledem k vztahům, které má se svou momentální nadřízenou, je to lákavé. Vyřešilo by se jeho, jak jsme to posledně pojmenovali, možné sexuální otroctví. Doma však o této možnosti ani nepípne. Proč? Karty před změnou varují.

 

5. LEV

Milý pane Vladimíre (50/4), alespoň v jedné věci můžete mít jasno: ta příznivě nakloněná – nebo, abych nepřeháněl, nikoliv vůči vám dopředu nepřátelská – žena, je vaše teta, na níž jste nějak zapomněl. Mohla by ona vnést světlo do otázek, které vás trápí a které jsou u kořenů nestydatého vydírání, jemuž jste vystaven ze strany souručenství bratra a Dámy v černém? Kombinace vysokých karet tvrdí, že její důležité svědectví může hru obrátit, a zajíc pak bude pronásledovat vzteklé vlky. – Milí Lvi. Věci se vyvíjejí jinak, než si myslíte, protože svět je prostě jiný, než byste si přáli. Všechno se mění. Je čas smířit se s tím, protože tomu tak bude navzdory tomu, že si takový vývoj momentálně odmítáte připustit. Jste v oblasti lásky a vztahů zřejmě poněkud prudérní. Rádi kážete o morálce. Tento týden praskne, že navzdory řečem pijete víno. Jestli tento rozpor vejde v širší známost, společensky i soukromě vás to znemožní. Dáte-li si pozor, nepraskne nic, získáte uznání i lásku. Štěstí zřejmě v některých případech přeje praktikám na hranici perverze. Co za takovým proroctvím stojí, vědí Lvi nejlépe sami.

6. PANNA

Povede se Pannám studujícím i těm, které se rozhodnou změnit zaměstnání. Příjemně se řečení zrozenci unaví při fyzických aktivitách, v závodech a soutěžích tohoto druhu mohou dokonce stanout na vítězných stupíncích, skutečných i pomyslných, naopak do složitých intelektuálních problémů by se raději pouště neměly. Nedoporučuje se měnit nebo zpochybňovat nic v privátní sféře. Možná máte pocit, že by právě vaše zázemí potřebovalo provětrat, ale chraň vás před tím hvězdy i všechny síly nekonečného vesmíru! Tento týden rozhodně ne! – Slečnu Jitku (19/48) počátek týdne zastihne ve vynikajícím rozmaru, protože nač sáhne, bude se dařit. Ne dlouho: ve středu (zase!!!) si dej pozor na velkou citovou nevyrovnanost. Nezbývá mi, než uvažovat o Strakaté. Jenže hvězdy tento týden varují před jakýmikoliv zvraty v citové oblasti. Koně, který sám trefí do stáje, nebodej ostruhami do slabin. Mohl by tě také shodit… a spěchat není kam. Konec týdne bude opět klidný a úspěšný. Čeká tě nějaký závod či soutěž? Půjdeš-li do nich sebevědomě, zvítězíš.

 

7. VÁHY

Začneme zdravovědným upozorněním: ve středu a ve čtvrtek Měsíc projde Vahami, a tak je třeba dbát na výměnu a rovnováhu tělesných tekutin. Když si propláchnete ledviny, odejdou s jedy z těla i možné choroboplodné zárodky, což je na sklonku zimy – ač dosud byla spíš podivná – velmi potřebné. Naperte se po oba dny syrovým česnekem. Smrdět sice budete až do konce týdne, ale stojí to za to. Když pod nějakou záminkou k podobné kůře zlákáte i partnera, nebudete si muset nic vyčítat a i jemu česnek udělá dobře (a navíc se oba imunizujete proti upírům)! V oblastech veřejných, v práci i v přátelských vztazích si dejte spíš pohov. – Následující karty nám prozradí situaci paní Amálky (40/4). I když vyslechne výzvy hvězd k nečinnosti, budou ji pronásledovat důsledky dějů minulých a tedy alespoň v něčem nutnost konat. V srdcovém klukovi problém nebude, na výzvu vašich očí již zabral, chycen není, ale soustředěné kruhy v níž kol vás krouží mění se na spirálu, jejímž jste středobodem. Pokud v pátek neuděláte chybu, brzy bude chycen. Ovšem pozor na sestru. Podobně se totiž vyvíjí situace mezi ní a vaším manželem. Ta mrcha ví, co chce, konec konců jste obě ze stejného těsta – jenom do kostela tak jako vy pilně nechodí!

 

8. ŠTÍR

Co s přemírou energie, kterou Štíři překypují? Neroztraťte ji v činnostech vedoucích od ničeho nikam, nerozměňte vzácný kapitál na drobné. Investujte i za cenu krátkodobé půjčky (v reálu i obrazně). S tou kráskou či oním krasavcem jděte do toho! Výzva se týká i těch již šťastně zadaných. Veškeré vložené úsilí se vám vrátí. A pozor: vašim znamením bude od pátku do neděle procházet Luna a to má vliv na pohlavní orgány. Opravdu je nemusíte šetřit! Podporu volte přirozenou. Nerozněcujte svou fantasii alkoholem. Jít by to mělo i při vydatném pití čisté vody, bylinných čajů, a z pravých především čaje Earl Gray s bergamotovou silicí. Měsíc má mimo pohlaví vliv i na vylučování – proto pokud v této oblasti vznikne Štírům problém, měli by si večer namočit polévkovou lžíci lněného semínka do trojnásobku vody a ráno nabobtnalou hmotu sníst: Nebudou sice zpívat jako kanáři, ale pomůže to! – Paní Evě (42/1) v daném týdnu překvapivě nepůjde tolik o Ditu (i když zprostředkovaně ano), jako o manžela. Vaše matka na počátku týdne dceru navštíví a nepohodne se s ní. Pokusíte se zjistit přímo v Š., oč šlo, ale neuspějete. Je to ovšem zřejmé: spiritistka jde popravdě na nervy už i vám, jenže vám připadá vůči matce blbé vyzvat ji, aby si sbalila svých pár švestek. Navíc na podzim přijela s kufírkem a už má krámů na stěhovák. Ale manžel to řekne jasně: buď já a nebo ona! Jak to, že krizový stav Dita z dálky vidí lépe, než vy? Právě proto, že je mimo. Zkuste si s ní promluvit. Nová krize vás může překvapivě sblížit. Pokud do neděle nic neuděláte, alespoň o tom přemýšlejte.

 

9. STŘELEC

Se slečnou Ivou (15/2) si dnes ještě jednou zopakujeme Černého kocoura: nebude převratný. Na školu, o níž jsi snila, ses nedostala. Překvapivě jsi tu zprávu přijala s úlevou. Proč si tak málo věříš? Ještě máš možnost odvolání. V pondělí dvě obrácené desítky slibují změnu v hmotných poměrech. Může být jiná, než k horšímu? Karty říkají, že ano. Co za to a kdo kdy bude chtít? Moc otázek najednou. Úterý: význam červených sedmiček je spíš nejasný. Pikové eso signalizující konec patří však spíš k té, hovořící o volbě povolání (viz výše). Nebudeš se odvolávat? Byla by to škoda. Středa: ucítíš podporu ze strany otce. Ovšem i Kotletky. Na Temné straně karty Síly je nepříjemné překvapení a pokles tvůrčího vzepjetí. Tomu odpovídá čtvrteční vnitřní nespokojenost. Prošvihneš nějaký důležitý termín. Možný finanční příjem smrdí. Jen ty víš proč. V pátek projevíš přání podívat se pravdě do očí (zřejmě jde o onen manželský trojúhelník, na jehož vrcholu je matka a základnu tvoří otec a Kotletka). Zhorší se tvé zdraví. Že by letošní vlna chřipky? Je to možné, zřejmě tento týden vyvrcholí. V sobotu a v neděli v posteli. Duševní zmatky. Bude rodinná krize řešena soudně, tedy rozvodem? Nejsem schopen v této chvíli ti prostřednictvím karet odpovědět – Z čeho vyplývá momentální roztržitost Střelců? Proč stále něco hledají a nevědí přitom co? Vracejí se, nevěda proč a ani kam? Jejich zapomnětlivost je plodem soustředění dovnitř, k mimořádně klenutým, pro běžný pozemský život však zhola nepraktickým úvahám. Myslíte na nebe? Není na počátku takového přemýšlení nemoc, možná dosud skrytá? Můžete se uklidnit: ano, je, ale jejím nebezpečnost je podmíněná. Záleží na vás, jak se s potížemi poperete, na síle vůle, s níž odmítnete nejhorší perspektivu.

 

10. KOZOROH

Dobrý týden je před vámi, milí Kozorozi: od pondělka se dobře prosazujete v práci. Od středy i ve společnosti. Tentokrát se neuplatní vaše tvrdohlavost, spíš naopak jistá pružnost a, nebojím se říci, mazanost, která vám pomůže proklouznout. Kam a nebo odkud? Z malérů do úspěchu. Neodrazí se to sice bezprostředně ve finanční oblasti, ale co není, může být. Pozor ovšem na z řečených úspěchů vybujelou sebejistotu v nejsoukromější oblasti – Co nového je u paní Romany (61/4)? Hned z počátku týdne ji navštíví někdo ze strany Krotitele. Není jasné, zda je z přízně či jen přítel nebo společník. Obsah vzkazu je mi z karet nejasný. Rozhodně vás ve středu nakvap přinutí k cestě za Esmeraldou. Její manželství je v krizi. Ohroženo bude i těhotenství, všechno však tentokrát dobře dopadne. Nic na tom nezmění ani vaše prudká roztržka s Krotitelem.

 

11. VODNÁŘ

Protože zpravidla Vodnáři ve vzájemném vztahu nebývají až na výjimky vřelí a jejich vzájemnost nás může dovést k pochybnostem a zvýšené ostražitosti, je tento týden výjimkou. V samém středu Vodnářova vlivu bude Vodnářům všechno padat z ruky. Nic dobrého je nečeká v práci, ani ve sféře finanční. Společenské příležitosti též raději nevyhledávejte, buďte snad jen tam, kde předpokládáte přítomnost (a tedy i solidaritu) právě stejně potrefených. Nepokoušejte se prolomit nepřízeň silou, protože lehko byste se mohli dopracovat v choulostivé oblasti nikoliv jednoho zklamání, ale přímo chronické nedostatečnosti. Ačkoliv astrologové zpravidla v krizových situacích ze spojenectví totožných znamení nebývají nadšeni, v milostných hrách by to mohlo vyjít. Co dím, jsou zde všechny předpoklady pro zážitky vpravdě kosmické.  – Pane Viktore (50/3), rozhodl jste se svou účast ve hře předčasně ukončit. Nu což, karty naznačují, že pociťujete jistý tlak ze strany náčelníků. Je-li skutečný nebo domnělý, nevím. Respektuji vaše rozhodnutí, ačkoliv jsme si setkání s vámi příliš neužili. Pokud se nemýlím, šlo v této hře o pouhých devět vašich konzultací s Měsíční Kočkou. Škoda. Rozumím vám a přeji vám všechno dobré…

 

12. RYBY

Pane Richarde (29/2), protože ve věci Šmejda není nic nového a nové nejsou ani informace o možném stěhování, dnešní karty se výlučně točí kolem vašeho pana otce. Tak si to přeje osud. Zřejmě se dík němu dostanete v daném týdnu opět do nelehké situace. Výklad vychází z postavení jeho karty v domech. Zdánlivě se nedozvídáme nic nového: že se vám otec fest míchá do života (třiadvacátý dům) a je příčinou vzájemných sporů (osmadvacátý) musí být jasné každému, kdo naši hru sleduje byť jen z povzdálí. Týká se tento výklad snad věcí minulých? Vypadá to sice tak, stále stejné karty se úporně opakují, ale karty určitě hledí do budoucna. Znamená to, že otcovy hloupé šprýmy jsou zde zas? Dal bych na to jed. Podle pětadvacátého domu vás sice s Vendulou otcovy šprýmy rozdělují, ovšem podle druhého vás během krize (kterou opět spískal) otec podpoří a Venduly se dokonce podle dvaatřicátého domu veřejně zastane. O tom, že by se v něm však hnulo svědomí, nemůže být řeči. On už jiný nebude. Pokoj si určitě nedá. Protože zabíjet takové se nesmí, je lépe se jim vyhýbat. Vy to víte, ale Vendulu by nápad, že by na nové adrese měl bydlet otec s vámi (snad aby byl pod kontrolou), měl urychleně pustit. Za kartou v dvanáctém domě – otcovo dědictví – nevidím předpověď dějů neodvratných, ale odkaz na některé shodné povahové vlastnosti, které s otcem máte. Troufám si však říct, že něco tak cenného, jako matku vašich dětí (tedy jejich většiny) a zároveň těhotnou manželku, byste VY do nějaké bláznivé hry a kolizních situací jistě nevložil… – Ryby si nepochybně užijí dobrý týden, napsáno u nich mám, že budou dostávat jen dobré zprávy, a tak ani já neudělám výjimku. Ve společnosti vás pochvílí a v práci vám přidají (nejspíš ale práci a odpovědnost). Než tenhle týden skončí a přehoupne se do sedmého, něco se správným směrem pohne i ve vašem citovém životě.

 

(Křestní jména hráčů o budoucnost

byla pro vyloučení jejich správné identifikace změněna.)