Horoskopy od 05-03-2007 do 11-03-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny u „Měsíční Kočky“

Desátý týden: 5. – 11. března

Situace: protože jsou Venuše, Jupiter a Saturn ve velkém trigonu a týdnu velí konjunkce Merkuru s Neptunem ve Vodnáři, bude čas přát lidem tvůrčím způsobem založeným.

Kde se shodují hvězdná znamení, pohlaví nebo věk,

mohou předpovědi ku svému užitku

volně použít i další čtenáři.

 

  1. SKOPEC

Pane Romane (let 27, naposled ve hře o budoucnost v 7. týdnu), zdánlivě to vypadá, že jste se již zcela vymanil ze špatných vlivů, které se podepsaly tak rmutně na vašem zdravém úsudku v průběhu loňského roku. Leč vaše aktuální karty tak milosrdné nejsou a podle nich nikdo nebyl zapomenut a nic nebylo zapomenuto. Má to snad znamenat, že i do nadcházejícího jara vrhá Platina a vše, co s touto fatální ženou souvisí, svůj dlouhý stín? Patrně ano – patrně není ještě čas na všechno zapomenout, byť třeba v měkké náručí Kůže, kterou, jak vám dochází, tak vroucně milujete. Je ale dobře, že máte v sobě korektiv a toho křehkého vztahu se bojíte. Nebezpečí zmaru pramení především ze strany jejich rodičů, každopádně v případě, že překročíte tenkou hranici: mají totiž dceřin vztah k vám za pubertální poblouznění. Vůči vám však zřejmě cítí jakési závazky, důvěřují vám zatím bezhraničně. Dokonce to vypadá tak, jako byste měl jejich požehnání dívku provést bezpečně bouřícím přílivem mezi skalami dospívání. Jedná se přece o dceru vašich přátel a nebo přímo příbuzných. Kde byli, když jste vedl dvojí život a tak parádně si nadrobil, že jen cílevědomou prací poručíka Pablbka jste se vyhnul pěkně dlouhému výletu s bytem, stravou a v slušivých teplácích? Skutečně jste tu divočinu s Platinou tajil tak dobře, že neměli možnost zkazit si o vás mínění? Mějte se na pozoru, aby jim „přítel“ klepy z vaší ne tak vzdálené minulosti nepředestřel.– Dny budou jako korálky navlečené na pěkném šperku: v pondělí v pracovních činnostech úspěch a nebo pochvala. V úterý čekejte významné prohloubení citových vazeb k blízkému člověku. Středa – je ho tam třeba… což se i stane. Ve čtvrtek následuje den velmi radostný a úspěšný společensky. V pátek přijdou zřejmě nějaké kulturní zážitky s velmi pozitivním vyzněním. V sobotu a v neděli vás čeká naprosto bezkolizní, klidné a velmi příjemné plynutí času. Může se však ohlásit slabé nachlazení. Přeji však Beranům, aby každý další týden byl takový!

2. BÝK

Se svým protějškem pravděpodobně vejdete v nesoulad stran peněz: prostě se vám nebude pozdávat, jak partner rozhazuje. Utrácí ovšem opravdu tak významně, nebo tak reagujete na podvědomou obavu, že vaše finanční situace se v dohledné době zhorší? A proč? Hádáte se ostatně snad s každým, na koho se podíváte. Budoucí možné materielní problémy nevytrhnou Býci ani hazardem – právě naopak. Je celkem zřejmé, že v situaci všeobecné roztrpčenosti (i vnitřně vůči sobě) se vám bude špatně vstávat. Nekomplikujte si život navíc i pozdními příchody. – Pane Pavle (38/8), vypadá to, že dík spikleneckým operacím vaší ženy se konečně v tomto týdnu ledy hnou. Samozřejmě pokud jde o váš projekt. Přijdou z ministerstva do nemocnice nějaké upřesňující dotazy. Průvodní dopis zřejmě bude zformulován tak, že dá tušit nezastírané přání umést projektu (a vám, jako jeho ztělesnění) dokonalou cestičku k realizaci. Myslím, že ředitel náznak pochopí (je cvičen v schopnosti slyšet růst pražskou trávu). Čekejte jisté potíže, pokud si dá zpracovat expertní stanovisko od vašeho přímého nadřízeného. Ten bude skřípat zuby, ale s ředitelem si to zřejmě nerozhází. Do Alp s Hlavounem nespěchejte, tam sníh ještě dlouho vydrží. Kontrolujte situaci v Hradci. A manželku vemte na pěknou večeři, zaslouží si ale víc. Dostanete už konečně rozum?

 

3. BLÍŽENCI

Pane Tomáši (42/8), jak jste pokročil v hledání nového obchodního partnera? Z vyložených karet soudím, že nepříliš. Rýsují se vám sice nějaké osoby, nejste však zatím s nabídkou vůbec spokojen. Opět se ptám: nebylo by vám lépe ve firmě samému? Pokud jako všestranně schůdnou variantu posledně karty nabízely víceúčelovou ženskou, dnes to vypadá, že byste nebyl proti. Známé heslo z doby radostného socialistického budování ale zní: Nejsou lidi! A kde by asi tak měli být, když si ani nedáte inzerát, natož abyste z firmičky vystrčil nos? Čekáte, že vám ta krásná, šikovná, spolehlivá a bohatá sama vleze do peřin? Nic ve zlém, ale taková výhodná partie a takový Adonis zároveň zase nejste… – Ani další zprávy nejsou právě uspokojivé: toto pro vás, Blíženci, ve většině nebude zrovna nejlepší týden. Samá negace. Nemilé příhody vám seberou optimismus, neblahé zvěsti zasejí do duše nepokoj. Ač dobrých zpráv též bude trochu (hlavně pracovních), duševní rovnováhu nacházet budete jen stěží. Zřejmě si z žalu dáte o pár skleniček víc. Někdy to pomůže, ale ve vašem případě a vaší situaci bych to rozhodně nedělal. V širším příbuzenstvu mohou Blíženci čekat ztrátu, a v sféře nejosobnější nejistotu. S penězi to také nebude nic moc, ale vězte, že týden může špatných dnů mít nanejvýš sedm.

 

4. RAK

Tak vidíte, že trápení předchozího týdne bylo zbytečné a předpověď, že všechno dobře dopadne pravdě blízká. Bohužel i fakt řady dotčených či zbytečně pozurážených lidí, s nimiž budete teď mít co do činění. Ne vše se povede hned vyžehlit. Pokračuje Račí vymetání jednoho večírku za druhým, což se dostane do, jemně řečeno, rozporu s povinnostmi jak v práci, tak doma. Jedlá soda na žáhu vám nebude stačit, vždyť nekonečná veselice trvá již druhý týden. Co takhle trochu dupnout na brzdu nebo aspoň ubrat plyn? – Co slibují karty Alici (15/9)? Zkusím to bez obligátního Černého kocoura, leč s hledáním Dvou cest – a to prostřednictvím domů. Jsi totiž moc smutná a nevíš, jak z té chandry ven. Je to náhoda, že jako první se mi odkryla právě První karta – srdcové eso? Kluk v něm mluví o mladíkovi z příbuzenstva (nad vší pochybnost jde o onen fyzický kontakt s nevlastním bratrem), křížová královna v obrácené poloze pak vypráví o podvodu ze strany falešných přátel (spíš, jak už víme, o úskoku příbuzných, tedy strýce), nízká obrácená srdcová karta má vztah k tvému bydlišti, ale já bych je vnímal jako z boku vedený útok na matku. To všechno jsou pokusy o vysvětlení toho, co se stalo. Druhá cesta je zacílena k budoucnosti desítkou, nepříznivě hovořící o dědictví. Nejde zřejmě o peníze, ale o cosi, co se vznešeně nazývá volání krve, a nebo prostě o nějakou genetickou danost. Zjevně znovu upozorňuje na bratra, případně ukazuje k strýci. Nejnižší piková figura vyzrazuje rodinnou hádku (je ti již jistě jasné, že klíčem odemykajícím záhady je matka, ale také to, že se bude tvým otázkám zuby nehty bránit). Eso mluví o penězích či jiných hmotných ziscích. Nerozumím jí. Jedno je jisté: pokud matce neřekneš co se to o Vánocích tam daleko stalo, k rozmluvě o věcech dávno minulých ji nepřinutíš.

 

5. LEV

V zaměstnání, povolání i podnikání nadchází zřejmě týden upevňování vztahů a získávání moci. Pro některé Lvy – ale zvláště jejich protějšky – to může znít až hrozivě, ale moc (byť i zdánlivá) a usilování o ni k vašemu znamení jistě patří. Pokud vám jde o lepší postavení a více prestiže, můžete se konečně dočkat. Ale nezdvihejte příliš nos: mohlo by vám do něj safra napršet! – Slečně Radaně (26/8) se konečně podařilo najít mír a klid. Aspoň na chvilku a alespoň perspektivně. Prostě se s Šedákem rozhodli pro dovolenou v poslední minutě. Poletí v nadcházejícím týdnu a tak ten minulý strávili sháněním cestovních informací a nákupy (hlavně Radana). Na přemýšlení o tom, co by bylo, kdyby a také párání se v dávných chybách nebyl čas. Řekl bych, že si oba týden v teple zaslouží, i když koupání bude spíš jen pro otužilce. Ale nedokázala nám Radana, že něco vydrží? Snad čas jejich nepřítomnosti prospěje i Radaniným rodičům. Aby se ve všem tom poněkud šilhavém štěstí posbírali!

 

6. PANNA

S partnerem se tento týden budete chápat jen stěží: co se to s ním děje, nežere moc svou práci a nezanedbává vás? Ale ruku na srdce, nejste vy snad občas stejní – nepohlcuje vás vnější vesmír víc, než ten vnitřní? Přemýšlejte o tom dřív, než budete pokračovat v ničivých erupcích z minulého týdne. Hledejte rovnováhu nejprve v sobě, až pak v tom druhém, v té druhé. Z praktického hlediska: v pondělí či úterý by Panny neměly činit žádná zásadnější rozhodnutí ve věci peněz či majetku. Ve středu pozor na možný úraz. Pátek a sobota přeje smířením starých sporů, sobota navíc fyzické lásce. V neděli raději nevystrkujte frňák ze dveří, pokud přes něj nechcete tak či onak dostat! – A co pan Jaroslav (59/9)? Nezbývá mi, než podle karet opakovat, že předvádí typické projevy mužského přechodu. Depresivní mindráky střídá s euforickými stavy pána světa a tvorstva. Opatrnější je dík čerstvému a také hořkému poučení s Ulrikou jen ve vztahu k slabšímu pohlaví. Což ovšem neznamená, že se mu křehule nelíbí. Problémy má v obnovených (i mezinárodních) kontaktech v šoubyznysu, který ho kdysi dobře živil. Časy Pragokoncertu jsou nenávratně pryč, tak v co doufá? Nejedná se opravdu o omyl? Jaroslave, uděláte nicméně dobře, pokud v pátek nezmeškáte velmi důležitý telefonický hovor. Ať už vám nabídka bude připadat jakkoliv šílená, neodmítejte ji. Karty poněkud dvojsmyslně tvrdí, že i pokud věci nedopadnou tak, jak se jeví, dopadnou dobře. Také se máte tento týden dát dohromady, zcivilizovat se a naučit se opět nosit vázanku. Vyhýbejte se však vínově červené barvě.

 

7. VÁHY

Pane Oskare (46/9), pokusím se vytěžit z vějíře Velkého výkladu další informace, které mi nabídly karetní triky, jimiž jsem se pokusil některé údaje zpřesnit. Nejsou nezajímavé. Týkají se především řady Vody: co má například znamenat ono furiantství v souvislosti se ztrátou? Jde o váš postoj když už, tak už. Jenže velkomyslnost by nemělo znamenat nechat se dobrovolně dát stáhnout z kůže zaživa. Konec konců nejen kvůli vám, novému začátku a vytoužené opětovné reprodukci. Karty napovídají řadu povinností vůči dětem, které již máte. Jsou báječné a podržely vás. Myslete na ně, než si posunete klobúčik šejdrem a houknete, že tenhle punč platíte vy! Nedal mi spát ani mladý člověk v řadě Ohně, bohužel, význam této karty je stále matný, odpovídá mu však ve Větru nutná opatrnost. Leccos nasvědčuje, že by se mohlo jednat o vaše zdraví. Nestrávil jste snad na Žlutém kopci Vánoce? To se vám chce zpátky do špitálu? Opatrujte se! Všechno ostatní se konec konců nějak vyvrbí… – Vyšli jste již sami ze sebe? I následující týden bude vhodný pro meditace a velký předjarní úklid duše. Mohl by ovšem za určitých okolností přát i obchodním jednáním. Pokud se podobné náznaky skutečně prosadí, měli by Váhy bez okolků zanechat sebezpytování a přejít k praktickým úkonům. Nebojte se: tak příznivé vlivy se v dohledné době opět hned tak nenasčítají! Bude vás provázet dobrá intuice při výběru obchodních partnerů i podpisech kontraktů. Problémy vyřešíte mimořádně tvůrčím způsobem, který vám může získat obdiv a respekt. Pozitivní dopad bude i do materiální oblasti. Jen citově se nevažte.

 

8. ŠTÍR

Práce vám půjde od ruky, radujte se, ale popravdě řečeno, jenom tudy cesta na vrchol nevede. Pokud nemáte zůstat o pověstná prsa druzí, měli byste si udělat čas a rozhlédnout se, sledovat trendy. Něco se ve vašem oboru děje. Víte co? A víte, jak na nové výzvy reagovat? I jinak se tento týden vykašlete na to, co je zjevné. Čas přeje tomu, co je skryté a Štíři mohou přijít na kloub věcem zdánlivě záhadným. To se týká i lásky. – Paní Evo (42/8), je na čase oddělit vaše karty od karet dcery Dity, protože oba příběhy se zřejmě na čas budou míjet. Vy se ovšem ještě v rodině budete nějaký čas potýkat s důsledky neblahých loňských dějů…Třeba v podobě matky, jíž jste jako záchranný pás (svůj, nebo Ditin?) povolala do Prahy a která je teď zdrojem mimořádně napjaté atmosféry mezi vámi a manželem. Zdá se s nadsázkou, že ani odhalení vaší nevěry by nemělo tak zdrcující dopad jako jeho společné vynucené soužití se spiritismu oddanou tchyní. Ani se mu nedivím. Je zjevné, že právě v této trojici se budou rozehrávat děje příštích týdnů a že právě do tohoto dusného terária zvenčí jen tu a tam proniknou nepochybně komplikované Ditiny vztahy a její osudy v Š.

 

9. STŘELEC

V daném týdnu se ve vás s nečekanou silou ozvou některé typické vlastnosti Střelců a s nimi zvýšená chuť jít za obzor běžné zkušenosti. Labilní povahy by v této snaze měly odolat chuti ulehčit si cestu hledání pomocí látek, jen zdánlivě mysl otevírajících: to je slepá ulička. Pokud někam vede, tak do pekla. Vzroste i vaše touha cestovat a vzdělávat se. Týden se celkově ponese v neobyčejně optimistickém duchu. – Milý pane Josefe (32/8), vy cestování momentálně opravdu moc nedáte. Po otázkách, které vám posledně prostřednictvím Měsíční Kočky karty předestřely, jste generálnímu prostě odepřel poslušnost. A nikoliv písemně, ani telefonicky. Zajel jste si kvůli tomu do ustředí osobně a řádně se ohlásil. Jako možného potenciálního zachránce z opravdu Velkého Průseru vás přijal okamžitě a dokonce nabídl doutník. Chtěl bych vidět, jak se tvářil, když jste si to zatraceně drahé kuřivo vzal, přerazil ho o opěradlo pseudoempírové židle a pěkně od plic mu pověděl, co si o něm myslíte. Nebyla to soloakce, postup jste domluvil s Blonďákem. Taky se pořádně naštval. Je hezké, že tak držíte spolu. Teď čekáte, co z toho všeho vzejde. Ale podle karet se bát nemusíte: představa, že byste generálního veřejně označil za prachsprostého kuplíře, ho zcela odzbrojuje. A co by možná přežil v Česku, asi by neskousla německá centrála.

 

10. KOZOROH

Pokračuje váš čas lukulský, chutná vám stále i dobře tráví. Tak proč si nedopřát, co máte rádi. Není to vždy otázka peněz (zde týden nebude nijak příznivý), nemusí přece jít o drahocenné lahůdky. Všetečné chutě z vaší paměti vydolují možná i vzpomínky na věci, jejichž vůni a šmak vás naposled šimraly v nose i lahodily jazyku v dětství. A věřte, opravdu není nic hloupého na tom zkusit zase krupičnou kaši. I vzpomínky na pubertu mohou být podnětné. Co však naplat, nic není jak bejvávalo, což může být Kozorohům sice líto, ale nic s tím nenadělají. Je to tak v podstatě dobře. Hledání v minulosti je ale možná dovede k překvapivým rozhodnutím a změnám v plánování zítřků. – Paní Romana (61/8) je v hledáčku Měsíční Kočky trvale přítomna především pro velmi dramatické děje, odpovídající v podstatě romantickým klišé o divoké krvi cirkusáků a světských vůbec. Pravda je, že od Prodané nevěsty a kratochvíle s utrženým falešným medvědem, přes nejrůznější Kubiceho předvolební kočičí hrátky, až k pompézním a stále květy obsypaným hrobkám kolotočářských dynastií, budí tito lidé pozornost většinové společnosti. Jsou jiní? Když jejich příběhy očešeme z pozlátka, zůstanou stejně všední, jako story sousedů od vedle. Výjimečnost jim dodá jen optika, kterou je nahlížíme, a také naše představy (a sny), jež do nich promítáme. Karty neprozrazují pro nadcházející dny nějaké mimořádné děje, probíhající mezi Romanou, Krotitelem a Esmeraldou. Hádka pročistila vzduch a nebo je momentální klid jen tichem před bouří? Karty se přiklánějí k sice méně čtenářsky atraktivní, ale pravděpodobnější první variantě. Romana by však měla využít čas k tlaku na Krotitele prostřednictvím jeho krve: vědí oni vlastně o tom, že se na svět klube i jejich potomek a nositel slavného jména?

 

11. VODNÁŘ

Hvězdy vám zase přejí: nabízejí plnou náručí lásku, společenský obdiv i práci, která vám víc než uspokojivě půjde od ruky. Konec konců, ani v oblasti materiální si nebudete muset stýskat. Vodnáře skutečně čeká dobrý týden. Pozor však na volbu barev. Kvapem k nám pílící jaro a první květy po zimě násobí chuť změnit se ve Strakoše. Přitom méně by jistě bylo víc. I když se zpravidla do popředí necpete, proč nepřiznat, že vám potlesk a obdiv dělá dobře. Dejte věcem přirozený průběh, ale neupozorňujte na sebe výstřednostmi. – A co slibuje nový týden paní Jiřině (39/8)? Překvapivě nenesou karty jedinou aktuální informaci, týkající se dosud známých spolutvůrců jejího portrétu: manžela, souseda, Zrzouna ani Modrovouse. Pokud se situace nezmění, bude muset příště Měsíční Kočka sáhnout po některé z možných forem Velkého výkladu. A nebo pošlete sama nějaká data, o něž bych se mohl opřít. Samozřejmě jen v rámci pravidel naší hry o budoucnost – tedy ta, jaká sama chcete!

 

12. RYBY

Podle všeho si tento týden konečně oddechnete od možných trápení zalezlých v kloubech. Využijte toho k procházkám, ale začínejte opatrně. A že je spíš aprílové počasí? Taková ale bude po většinu týdne i vaše nálada – neskutečně rozkolísaná. Ač jste lidé přátelští, občas se přistihnete při pocitu, že je těch společenských kontaktů moc i na vás. Z návštěv jinde se vyzujete, ale jak taktně ukončit invaze příbuzných a přátel, kteří nevědí, kdy odejít? Trpět budete jak zvěř, ale netaktnosti se zřejmě nedopustíte. U některých Ryb se vyhrotí i vztahy v práci, a to jak směrem nahoru, tak dolů. To všechno se ale bude nejspíš odehrávat ve vaší neklidné mysli – ve skutečnosti se vlastně nic moc nestane… Dobré vyhlídky vás čekají ve finanční oblasti, případné peníze však neudržíte. – Paní Martě (50/9) tento týden karty, podobně jako zrozencům z jejího znamení hvězdy, slibují: připravte se v podstatě na krátký oddechový čas. Jako by jí osud nabídl krátký stop time k soustředěnému nadechnutí. A že je proč – vždyť Zelenooká čeká na její chybu a manželovi musí dřív či později dojít, že ho s Opatrným tahá za kšandy. Marta i Opatrný by v podstatě, každý sice z jiného důvodu, nejraději vztah ukončili, ale nevědí jak. Nové komplikace doma ani ve škole sice nečekejte, ale ono stačí i to, co je. V jakési pracovní věci přijde pro radu Cvička. Pozor, nenechte se zaplést do jeho aktivit, namířených patrně proti ředitelce. Situaci vyhodnoťte realisticky.

 

Křestní jména hráčů o budoucnost

byla pro vyloučení jejich identifikace změněna